CATEGORIES

DIY seinälistat

26.8.2021

Alkuvuodesta tein makuuhuoneellemme muodonmuutoksen poistamalla tapetit, lisäämällä seinille kauniit koristelistat ja maalaamalla kokonaisuuden vaalean greigellä sävyllä. Pidin lopputuloksesta niin paljon, että halusin koristelistaa toimistonikin seinälle. Se tuo kaunista ryhtiä ja mielenkiintoa muuten niin tyhjälle ja tylsälle seinälle. Projektistani kysytään tasaisin väliajoin, joten tässä postaus ennen ja jälkeen kuvilla sekä helpolla ohjeistuksella.

Muutimme uuteen kotiimme tammikuussa 2020. Ensitöikseni vaihdoin kaikki talon lattialistat korkeampiin. Makuuhuoneisiin lisäsin myös kattolistat. Ensimmäisessä kuvassa toimistoni seinä sisäänmuuttaessa.

Huone muuttaessamme sisään

Kuvaan työssäni paljon, joten tästä valoistasta huoneesta tuli minun toimistoni. Huoneeseen suunnittelin ison kaapiston Ikealta. Kun huone oli muuten niin valkoinen, valitsin kaapinoviksi Tyssedal-mallinjossa oli yksinkertainen paneelikuvio. Se on osoittanut kauniiksi valinnaksi myöhemmin lisäämäni koristelistan rinnalle.

Ennen seinälistoja

Ylemmässä kuvassa näkyvä toimiston seinä tuntui kovin tylsältä, mutta en halunnut siihen tauluja. Työssäni valkoiset seinät ovat valokuvaamisen kannalta plussaa, sillä ne heijastavat paljon valoa. Siksi koristelistat valkoisella seinällä tuntuivat täydelliseltä ratkaisulta: Seinä sai mielenkiintoa ja ryhtiä vaikka väri ja yleisilme on edelleen yksinkertaisen klassinen. Tarvitsen usein valkoisen taustan kuvia varten, joten tämä oli erinomainen ratkaisu.

Halusin yksinkertaisen tyylikkään lopputuloksen, joten päädyin laittamaan vain yhdenlaista koristelistaa. Suomalaisen Wallarkin valikoimasta päädyin koristelistaan nimeltä panel 2. Koristelista toistaa myös kauniin portaikkomme puista kaidetta. Toimistossani on iso lasiseinä, joten sinne näkyy suoraan portaista jos verhot eivät ole edessä. Koristepaneeli näyttää kauniilta yhdessä portaikon kanssa.

Jos sinäkin haluat helposti uutta ilmettä ja ryhdikkyyttä valkoisille seinille voi tässä olla erinomainen vaihtoehto. Alla helpot vaiheet niiden asennukseen.

Vaiheet:

-Hahmottele tyhjälle seinälle maalarinteipillä millaisen kuvioinnin haluaisit. Pinterest on hyvä paikka etsiä ideoita ja inspiraatiota

-Kun olet päättänyt kuvoinnin, mittaa kuinka paljon seinäpaneelia tarvitset. Kirjoita niiden mitat tarkalleen ylös.

-Tilaa seinäpaneeli. Kannattaa ottaa hieman extraa, sillä ne tulevat usein n.2m pätkissä. Joten jos sinulla on paljon pidempiä suoria tulossa laske, että saat ne kokonaisista listoista eikä tarvitse koota pätkistä. Omani ostin suomalaiselta Wallarkilta.

-Toteutusta varten tarvitset asennusliimaa, mittanauhan ja jiirisahan. Jälkimmäinen löytyi appiukoltani, mutta niitä voi myös vuokrata rautakaupolta. Asennusliiman ostin k-raudasta. Omaan projektiini yksi tuubi riitti enemmän kuin hyvin.

-Haastavin osuus on leikata pätkistä tismalleen oikean mittaisia ja kauniisti jiiriin. Minulla oli tässä apuna appiukkoni. Tämä vaatii keskittymistä ja tarkkuutta.

-Loppu onkin vain paikalleen liimaamista. Se oli helpoin osuus. Tässäkin kannattaa tosin olla tarkkana mittanauhan ja vatupassin kanssa, että linjat menevät suoraan.

-Minä jätin maalamatta päälle, mutta jos haluaa hyvin viimeistellyn tuloksen, kannattaa seinä vielä maalata kauttaaltaan liiman kuivuttua. 

Olen menneiden kuukausien aikana nähnyt Instassa, että monet ovat laillani näistä innostuneet. Useat teistä on ihanasti tägäilleet minua kauniisiin toteutuksiinne kiittäen inspiraatiosta. Ne ovat ilahduttaneet suuresti <3 Olen otettu ja kiitollinen kun olen pystynyt inspiroimaan.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Leena Hietanen

  Todella kauniit sekä nuo koriste- että jalkalistat. Näytepalat WallArkilta tilattu :) Voinko vielä kysyä, mistä sängynpäätysi on? Meillä on haussa mahdollisimman ei-syvä sängynpääty ja on tosi hankala löytää kaunista.

  • Hanna Vayrynen

   Eikö! Tottakai! Se on Familonin! :)

 • Hanna

  Mikä tuo valkoinen nojatuoli on? Todella kaunis ja oon etsinyt tuollaista pitkään.

  • Hanna Vayrynen

   Se on ostettu Zarrosta! Se on ihana!

 • Arja

  Oletpa taitava ja aikaansaava. Upeat listat.

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3