CATEGORIES

Makuuhuoneen seinäratkaisu

17.4.2014

Nyt olemme vihdoin ja viimein päässeet kompromissiin makuuhuoneen seinästä. Itse olisin halunnut laittaa huoneeseen jonkun hillityn, mutta kuviollisen tapetin helmiäisessä sävyssä, mutta mieheni ei lämmennyt ajatukselle sitten yhtään. Pinterestiä nyt reilun vuoden selailtuani, löysin vihdoin molempia miellyttävän ratkaisun: Seinälistat!

KATTOSEINAlistat Screen shot from my Wall Ideas Pinterest board

Pidämme molemmat suuresti kattolistoista. Suomessa niitä ei käytetä paljoa, mutta ulkomailla asuessamme tykästyimme niihin suuresti. Nyt tarkoituksena olisi löytää hyvännäköinen kattolista, sekä yrittää luoda joku fiksu ja symmetrinen kuviointi näille mahdollisille seinälistoille. Koska teiltä olen aina saanut parhaat vinkit, niin kyselisin niitä nytkin: Onko kenelläkään kokemusta niiden laitosta? Mistä kannattaa lähteä etsimään? Millaista kuviointia suosittelisit? Pystyssä olevaa suorakulmiota? Ohuempaa vai paksumpaa listaa? Itseäni viehättää entien ylärivin oikimmainen ja vasemmanpuoleisin kuva. Myös oikean suoran keskimmäinen kuva on sävyiltään ja tunnelmaltaan juuri sitä, mitä haluaisin meidänkin makkariin.

31 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Hei, käy Kalevankadun RTVssä. Minä olen tilannut heidän kautta koristelistoja, noin 5 vuotta sitten kylläkin. Heillä oli kuvastoja ja näytepaloja. :)

 • s

  mikset ottaisi yhteyttä sisustussuunnittelu toimistoon? tulisi ainakin varmasti mieluisa lopputulos :)

 • Hieno idea, vaikka itselle ei olisi tullut mieleenkään :) Mites seinäpaneelit, http://www.listatalo.fi/tuotteet/paneelit.html ja https://www.netrauta.fi/portal/sisustaminen/paneelit_ja_listat/seinapaneelit?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Miru

  Katso täältä :) meillä ainakin toiminut hyvin :)
  http://www.erikoishoylays.fi/kattolistat.html

  • Mrs.V

   Kiitos paljon! Menen heti kurkkaamaan! :)

 • Reetta K

  Heips!

  En ole itse kyseisen herran palveluja käyttänyt, mutta tiedän, että eräs Ranskassa opiskellut suomalainen kipsitaiteilija toteuttaa laadulla tällaisia listoja. Kurkkaapa: http://www.aaadecoration.com
  Galleriasta saa aika hyvin käsitystä tyylistä ja linjasta.

  Mukavaa pääsiäistä!

  • Mrs.V

   Kiitos ihan huimasti vaivannäöstäsi minua auttaaksesi sisustusprojektissa! Meen kurkkaamaan! Ihanaa pääsiäistä! <3

 • Angelicak

  Kauniita inspiraatiokuvia! Itsekin kerkesin puolisen vuotta kyseisiä kuvia ihailemaan, kunnes uuteen asuntoomme tilasimme upeat suuret jalka- ja kattolistat Better Homesilta! Upeat valikoimat ja laadukkaita tuotteita runsain valikoimin!

  Oikean alakulman puolinen kuva on kuin kopio meidän kattolistoista, kehystää kodin upeasti. Harkinnassa myös edelleen seinille luoda seinälistoilla jonkinlaista kehystystä seinille! Toivottavasti löydätte sopivat, itse suosittelen lämpimästi better homea! :)

  • Mrs.V

   Hei suuri kiitos tästä vinkistä! Nämä kaikki ovat hyvin tarpeellisia! :) Todella kiva kuulla, koska minustakin juuri kattolistat tuovat ihan uuden ulottuvuuden huoneelle. Vähän kuin taulu kehyksillä? :D Kiitos paljon avusta!

 • Anu

  Hei! Oi, jään innolla odottamaan projektin etenemistä. Meillä on muhinut saman tyyppinen ajatus rakenteilla olevaa kellaritilaa varten. Meillä tosin ollaan vasta pohjatöissä mutta kiva on silti unelmoida ja kerätä materiaalivinkkejä. Tuntuu vain siltä, että Suomessa tehdään näitä toteutuksia melko niukalti ja vinkit on hiukan vähissä.
  Turun Nakolinna myi muhkeampiakin listamalleja mutta valitettavasti myymälä lopetti muutama kuukausi sitten. Nakolinnan listoja pitäisi kuitenkin vielä saada hakulan puusta http://www.hakulanpuu.fi/Nakolinnan_perinnelistat
  Sinulle ja perheellesi ihanaa pääsiäistä!

  • Mrs.V

   Se on ihan totta. JOstain syystä Suomessa tätä näkee hyvin vähän. Tosin en ole itse muutenkaan perinteisen skandinaavisen sisustuksen suuri ystävä. Kiitos paljon vinkistä ja ihanaa pääsiäistä! :)

 • Annuli Rimpula

  Kyllä sullekin tulee vielä joku päivä jotain muutakin ajateltavaa kuin minkälaiset katto- ja seinälustat ja päästäänkö mieheni kanssa yhteisymmärrykseen ja oiein vuosi on mennyt valkatessa. Viimeistään sinä päivänä, kun vaikka poikasi tai syntyväsi pienoisesi sairastuu syöpään. Ootte te bloggarit niin tyhjäpäitä, että tarvitsisitte kunnon opetuksen.

  • Saaramaria

   Voi sinua Annuli Rimpula. Sinulla on varmasti todella, todella paha olla. Mutta tiedätkö, vaikka kuinka toivot toisille pahaa, halveksit muiden elämän “keveyttä” ja “helppoutta” se ei tee omaa oloasi yhtään, yhtään paremmaksi. Hetken voi tuntua, että onpahan jollakin muullakin vaikeaa, mutta silti ne omat ongelmat ja vaikeat asiat on kohdattava, ja ennen kaikkea hyväksyttävä, tehtävä niille jotain ja jatkettava eteenpäin.
   Pahat asiat kun eivät häviä sillä, että toisillakin menee huonosti. Toivon todella, että haet itsellesi apua, ei ole normaalia, fiksua eikä millään lailla hyväksyttävää, että toivot kenellekään toiselle tuollaisia asioita.
   Yritä muistaa, että kenenkään, ei kenenkään, elämä ole täydellistä, vaikka se ulospäin näyttäisi minkälaiselta tahansa.
   Jokaisella kuitenkin on oma elämänsä, jota täyty yrittää elää omalla parhaalla tavallaan. Tee sinäkin omallesi jotain, että voit nähdä ympärilläsi muutakin kuin aiheita kateuteen tai muuten mustiin ajatuksiin. Toivottavasti löydät itsellesi jotain, mistä olla kiitollinen ja mistä saat ilon aiheita.

   • Mrs.V

    Kauniisti kirjoitettu Saaramaria! Toivottavasti Annuli Rimpula voi saada tästä voimaa löytää oma onnensa.

    • Anonymous

     Tuolla syöpä-kommentoijalla tuntuu itselläänkin olevan puute “kunnollisesta elämästä” ja “oikeista ongelmista”, kun jaksaa käydä jättämässä tuollaisia kommentteja tänne. Silti en toivo syöpää hänenkään lapselleen…

  • Ella

   Hyi, kuinka rumasti kirjoitettu.. Sain oikein kylmiä väreitä. Minä ainakin olen käsittänyt blogit niin, että kepeistä aiheista ja kauniista kuvista saa nimenomaan sellaisen pakopaikan arjen keskelle – niin lukija kuin bloggaajakin. Myös niitä synkeitä syömishäiriö/masennus/lapsen sairastuminen -blogeja löytyy, jos sellaisia haluaa lukea. Vaikka itselläsi olisi paljon pahaa elämässäsi ja tuntuu pahalta se, että muiden elämät tuntuu olevan niin pinnallisia ja helppoja, niin mietipä, että a) totuus voi olla täysin toisenlainen ja b) jos sinulla on asiat huonosti, niin miksi kaikilla muillakin pitäisi olla?

   • Mrs.V

    Olen teidän kanssanne samaa mieltä. Oli poikkeuksellisen kamala kommentti, eikä mikään oikeuta tuollaiseen käytökseen. Toivon, että teidän kommenteistanne tämä kommentoija voi ehkä saada toisenlaisen näkökulman aiheeseen, eikä toivoa enää vastaavaa kenellekään muulle ja löytää vielä onnen elämäänsä.

    • Kristiina

     Tämän kommentin kuullessani aloin voimaan fyysisesti pahoin. Miten SINÄ voit olla noin kamala kamala ihminen “Annuli Rimpula”. Miksi ylipäätänsä luet blogeja ja käyt jättämässä noin vihamielisiä kommentteja ja välittämällä silkkaa pahaa muille. Toivon todella, että sinulle tapahtuu jotain kaunista elämässäsi, että muutut ihmisenä- Tämä oli aivan järkyttävää.

  • Kamalin näkemäni kommentti ikinä

   En yleensä kommentoi, mutta tämä kommentti nosti verenpaineeni niin korkealle, etten voinut jättää sitä tekemättä. Kuinka kamala ihmisen pitää olla, että toivoo viattomalle pienelle ihmiselle syöpää? Oma kummipoikani on menehtynyt syöpään ja läheltä tällaista kamppailua katsoneena sitä ei voisi toivoa edes pahimmalle vihamiehelleen. Ja sinä toivot näin tuntemattoman ihmisen pienelle lapselle? Minkä takia? Siksikö, että vaikka heidän suhteessaan ei olisikaan muita väittelyitä kuin makuuhuoneen seinän sisustus niin se on sinusta kamalaa? Kun lapset saavat niinkin ongelmattomassa ja onnellisessa liitossa kasvaa, niin sinun mielestäsi pitäisi ehdottomasti sitten elämänopetukseksi saada pienen lapsen syöpä?! Mitä ihmettä sitä voisin sanoa, että ymmärtäisit sanojesi ja ajatuksiesi kauheuden? Mikään, ei oikeuta toista sanomaan tuollaisia asioiata. Järjetöntä, mitä bloggaajien ja meidän muiden blogia lukevien pitäisi kestää täällä kommenttiboksissa. Olet todella kamala ihminen ja halusin sen sinulle sanoa, koska et selvästi tajua omaa kauheuttasi. Tuohon tapaasi toimia on tultava muutos jos haluat edes mahdollisuuden onnelliseen elämään.

  • Mrs.V

   Voi luuletko, että tänne pinnalliseen blogiin jaan elämäni tärkeimmät asiat ja painavimmat ajatukset? Se että toivot, että lapseni sairastuisi syöpään opetuksen saamiseksi on jotain käsittämätöntä. Tuo on silkkaa ihmisen pahuutta ja täten toivon sinun eläämäsi onnea. Toivottavasti voit jonain päivänä oppia lukeman rivien välistä ja ymmärtää, mitä blogit ovat.

   • Laura

    En tiedä mitä pitäisi sanoa tuohon kommenttiin. Silkkaa katkeruutta ja pahuutta! Voi kerpele sentään! Tuollaista jos toivoo toiselle ihmiselle, pitää aika pahoja ajatuksia yllä.. Todella pelottavaa :'(

 • N

  Kannustalo on tehnyt seinälustoja yhteistyössä suomalaisten puuseppäopiskelijoiden kanssa. Voisiko jokin oppilaitos antaa asiasta lisätietoa? Ja varmaan myös opiskelijat tarvitsevat kohteita lopputöilleen? Puuseppää voisi myös googlettaa.. Meillä on suvussa puuseppä ja kirvesmies joka tulee nämä meille ensi vuonna rakentuvaan taloon tekemään laajemminkin. Sopii minusta myös kerrostaloon ja tosiaan mm. Ranskassa noita listoja on paljon. Hyvä idea siis ja tsemppiä toteutukseen!

  • Mrs.V

   Ihan totta – mekin paljon aikaa keski-euroopassa viettäneinä olemme tähän tyyliin kovin ihastuneet. Kiitos paljon – tsemppiä tarvitaan! ;)

 • Saija

  Blogissa valkoisentalontarina.blogspot.fi laitettiin tuollaiset ja tuli todella hyvännäköinen lopputulos. Muistaakseni siellä oli ehkä jotain ohjettakin, en ole varma.. Sieltä löytyy jokatapauksessa inspiraatiota muutenki sisustukseen aika tavalla :)

  • Madde

   Kiitos tästä blogivinkistä! Aivan ihana blogi.

   • Mrs.V

    Hei kiitos paljon vinkistä! :) Pitää käydä katsomassa asap! :)

    • Laura

     Minä kävin katsomassa tuota blogia tänään. Oli ihanasti sisustettu ja todella kaunis koti. :)

 • Listoihin en valitettavasti osaa antaa neuvoja, mutta tuli mieleen, että miten olisi sellainen todella korkea sängynpääty? Vähän tähän tyyliin: http://www.headoverboards.net/

  Ei ehkä se edullisin vaihtoehto, mutta näyttävä ja näitähän saa teetettyä ihan oman maun mukaan. Saattavat tietysti olla aika massiivisiakin, mutta jos sulautuu muuhun sisustukseen värimaailmaltaan, niin ei pitäisi olla ongelma :)

  • Mrs.V

   Hei kiiiiiiiiiitos näistä inspiskuvista! Ihan älyttömän hienoja sängynpäätyjä! Unelma olisi itseasiassa saada joku tosi näyttävä sängynpääty ja sitten ne seinäpaneelit vielä taustalle, mutta annetaans idean himean vielä hautua… ;)

 • Me tilattiin rempan yhteydessä ne Puolasta! Saatiin hyvään hintaan mielettömän kauniit kattolistat. Voin kysyä mieheltä yhteystietoja sinne ja laitan sulle tulemaan :) <3

  • Mrs.V

   Babes! oot mahtava!! Kiitos!!! Koska muualla Euroopassa kattolistat yms. on todella yleisiä. Kumma, että Suomessa ei niihin kauhean usein törmää?