CATEGORIES

Halloween -valmisteluja

29.10.2014

Kuten olen maininnut, pidän teemajuhlista. Täten jenkkien Halloween-tradition hiljalleen rantautuminen Suomeenkin on minusta ihanaa. Elämme syksyn pimeintä aikaa, joten arjen pienet valopilkut juhlien muodossa ovat tervetulleita. Tulevana viikonloppuna vietämme tätä juhlaa naamiaisten merkeissä ystäväporukkamme kesken. Perheen pienimmät juhlivat mukana myös. Facebook-ryhmässä on jo viikkojen ajan pyörinyt ideoita kekseliäimmistä puvuista… :D Jotta pääsisimme kotonakin tunnelmaan, pidimme perheen kesken pienen askarteluillan. Olen kädentaidoissa melkoinen uuno, mutta nämä askareet kävivät tältäkin tumpelolta helposti.

halloween-7476TITLEhalloween-7471

Mustat paperikoristeet olen aikoinaan saanut Miss Etoile-merkiltä. Sopivat loistavasti tähän syksyn juhlaan ja ne oli myös äärimmäisen helppo kasata. Merkin tuotteita myy mm. nettikauppa Vispilänkauppa sekä Moko-kahvilat.

halloween-7430

Kurpitsan ostin lähikaupasta. Kasvot oli veijarille annettu valmiiksi, mutta ne on itsekin helppo valmistaa mustasta kartongista.

halloween-7470

Lepakot askartelimme mustasta kartongista. Netistä löysin niille valmiin mallin (koska jos olisin itse lähtenyt soveltamaan ne eivät ikimaailmassa olisi lepakkoja muistuttaneet) ja nappisilmät ostimme Askarelli-liikkeestä Kampista.

halloween-7392

Sympaattiseen haamuun sain inspiraation ystävältäni. Vanhat puklurätit saivat hetkeksi uuden viran. Harson alla on styroksipallo, jonka päälle liinan asettelin. Nidoin kiinni niitillä ja liimasin samat silmät kaverille, kuin lepakkoilla. Hyvin yksinkertaista.

halloween-7441

Jos et ehdi Halloween herkkuja leipoa, käyvät Fazerin appelsiininmakuiset Julia-keksit myös loistavasti teemaan väreiltään.

halloween-7432

Kauniit paperipillit ovat myös Miss Etoile -merkin valikoimasta.

halloween-7413

Sellaisia Halloween-järjesteyjä on täällä tehty. Jos sinulla on helppoja ja hauskoja Halloween reseptejä tai askerteluvinkkejä, kuulisin niistä mieluusti kommenttiboksissa!

Happy trick or treating everybody!

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lora

  Kivannäköisiä koristeita olette loihtineet ja onhan nuo juhlat hauskoja varsinkin kun pienokaisia on menossa mukana- lapsen innostus on niin tarttuvaa :)

  Fanni ja Kanelin hyytävä Halloween juustokakku resepti kuulostaa herkulliselta ja helpolta; http://www.maku.fi/blogit/fanni-kaneli/hyytava-halloween-juustokakku

  Hauskoja juhlia teille!

 • Oi tuo haamu onkin ihan uusi juttu. Tällaiset helpot ideat ovat kyllä tervetulleita. Pakko jakaa linkki omiin tekosiin, kun niin innoissani lapseni kanssa niitä eilen kuviskerhossa tehtiin. Vanupuikkoluuranko on ihan meidän suosikki-idea. Voi tehdä lasten kanssa ja on hauskaa kuinka erinäköisiä niistä luurangoista kuitenkin tuli. Koko perheen omat luurangot rivissä on meillä suunnitelmana.

  http://tasapainoatavoitellen.blogspot.fi/2014/10/kuviskerho-halloween-koristeita.html

 • Riikka

  Huisin jännä Halloween-juhlien boolijuoma syntyy punaisen mehujuoman ja vichyn sekoituksesta. Janojuoman pitää kylmänä itse-tuunailtu jääkäsi. Elikkäs siivoushanskaan tai vastaavaan kertakäyttökäsineeseen vettä ja pakkaseen muutamaksi tunniksi. Irroittele muovi ja laita kädet kellumaan boolin sekaan. Koristeeksi vielä killumaan muovisia silmämunia, hämähäkkejä, matoja tms. Kuka uskaltaa juoda?

 • linda

  Meillä on jo monta vuotta juhlittu halloweenia! Ollaan tehty tavallisia coctail tikkuja ja laitettu ne kurpitsaan (harkan avulla kuitenkin kun kurpitsa on niin kova, että tikut menee helposti muuten rikki) kurpitsasta tulee tosi hauskan näköinen! Ja myös elintarvike väreillä saa tavallisiin leivoksiin, booliin yms.halloweenmaisuutta ;)
  Ja helppo askartelu vinkki: oranssista kartongista leikataan kaksi kurpitsaa ja liimataan pilttipurkkien kylkeen ja kynttilä sisään, niin tulee hauska kurpitsa lyhty:)

 • Kinuskikissan blogista löytyy ainakin Halloween aiheisia leivoksia! Niitä en itse ole kokoeilut, mutta muuten sivu on kovassa käytössä ja tykkään kovasti :)
  Itsekin olen innoissani kun pääsen kokemaan Halloweenin nyt jossain missä se on “the thing”. Kaikki kaupat, kahvilat, baarit ja jopa talojen pihoja on ollut Halloween fiiliksissä jo viikon! Huomenna onkin Halloween juhlat Dublinissa ja sitten siirrytäänkin perjantaiksi kohti eteläisempää Irlantia kurkkaamaan millainen Halloween siellä on perjantain ;> Upeat on kyllä noi sinun koristelut ja innolla odottelen millaisia asuja sieltä tulee :D

 • Annukka

  Ihania ideoita! Mekin ollaan juhlittu Halloweenia kotona lasten iloksi ja kutsuttu joku tuttavaperhe aina kylään. Lasten suosikki on meillä ollut tuo kurpitsa, jolle olemme laittaneet “hiukset” cocktailtikuilla, joissa on ollut pieniä napostelupaloja. Siten siitä saa hauskannäköisen pikkukaverin ja se toimii hyvin alustana cocktailpaloille :)

 • Tuo rättihaamu on hellyttävä!
  Pari vuotta sitten tein lakunauhasta hämähäkkejä – helppoa ja maistuu taatusti kaikille: http://kokitjapotit.blogspot.fi/2012/10/verta-ja-hamahakkeja.html

  (kuva on karmea, jotain olen näemmä oppinut parissa vuodessa)