CATEGORIES

Makuuhuoneen muodonmuutos

20.9.2010

Nyt kesällä Suomessa ollessani päätin hieman ehostaa Suomen kodin makuuhuonettamme.

Ikävä kyllä en ottannut ennen ja jälkeen kuvia, mutta yritän antaa teille idean tilanteesta ennen.

Tässä kuvassa suurin osa muutoksesta on jo tehty. Olen vaihtanut maton, verhot sekä yöpöydän lamput ja maalannut takaseinän.

Kuvassa tosin näkyy lähes kymmenen vuotta vanha päiväpeitto, joka tarvitsi kipeästi uudistusta, sillä vaalea väri oli kärsinyt vuosien saatossa.
Maton kanssa oli sama ongelma kuin päiväpeiton. Vaalea väri oli täynää laikkua sun muuta, mitä ei saanut pesulassakaan enää pois. Myös tahdoin tumman ruskean maton, missä lika ei näkyisi niin helposti sekä olisi myös pehmä ja mukava paljaalle varpaalle kun sängystä aamulla nousen. Ettei sitä vaan nousisi väärällä jalalla pois sängystä;)

Sängyn yläpuolella oli myös kolme pientä taulua, jotka oli porattu seinään. Poistin taulut sekä täytin reiät laastilla, jotta seinä olisi mahdollisimman tasainen. Sen jälkeen maalasin takaseinän Tikkurilan Taika maalilla, helmiäisellä Luna -sävyllä. Koska väri ei ollut kovin peittävä, tein tuplakerroksen. Ensimmäisellä kerralla vedin koko seinän ylhäältä alas telalla ja sitten toisen kerroksen tein sienellä pieniä ympyröitä tehden että seinä saisi hieman elävää pintaa.
Maalasin ainoastaan päätyseinän ja muut seinät huoneesa jätin valkoisiksi.

Päätin käyttää petaukseen hieman amerikkalaista tyyliä. Täten hankin kauniit lakanat jotka saavat näkyä päivän aikanakin. Kuvassa näkyvät valkoiset lakanat ja tyynyliinat beigellä reunuksella on Stockmannin omasta Villa-sarjasta. 
Tähtityynyt ovat Gantin perusmallistoa ja helmalakanan ostin Hobbyhallista, sillä tarvitsin vain hyvin tavallisen ja suoran mallin, joka peittää rungon kauniisti.

Päiväpeitto on entistä tummempi ja täten lika ei näy yhtä helposti. Tämä hieman kiiltäväpintainen versio on ostettu Anttilasta. Suomessa ollessani petaan sängyn niin, että taittelen päiväpeiton tuplana sängyn jalkapäätyyn, jotta kauniit lakanat beigeine reunuksineen näkyvät sängyn päädyssä ja tuovat heiman raikkauta muuten hieman tummempaan tilaan. Takaisin asuinmaahamme mennessä peitän koko sängyn tällä päiväpeitolla, jotta lakanat eivät poissaollessamme pölyttyisi liikoja.

Yöpöydän vanhat lamput vaihtuivat Pentikin pallovalaisimiin.
Myös vanhat ja nuhjuiset kangasverhot vaihtuivat uusiin päiväpeiton värisiin raakasilkkiverhoihin, jotka ostin valmiina Cobellosta.
Huone on kiva vielä viimeistellä tuoreilla kukilla.

Uuden maton löytäminen oli vaikein tehtävä, sillä halusin löytää tummanruskean ja pehmeän version, joka peittäisi lähes koko makuuhuoneen lattian. Täten kokoa sillä olisi tullut olla 2m x 3m. Ei muuten helpoin asia löytää. Ilokseni löysin mahtavan mallin Ikeasta, josta yhdistin parilla maillilla kokonaisuuden, joka peitti 2m x 3m kokoisen alueen makkarista.

Vielä haluaisin lisätä takaseinän tyhjyyttä parantavan sängynpäädyn, joka saisi olla hohtavaa valkoista nahkaa valkoisilla nappeilla ja ruutupainoksilla koristettu. Näin huone saisi viimeisen silauksensa ja vielä hitusen lisää raikkautta. Hyvän mallin löysin Suomi Soffasta, mutta hintaa oli sillä sen verran, että jatkan etsintöjä vielä paremmalla ajalla.

Nyt uusi makuuhuone on kuitenkin enemmän taas näköisemme! 

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • jossukka

  kaunis makuuhuone. onko lampunjalat korkeampaa vai matalempaa mallia?

 • RagDoll

  Jälleen kuin jostain sisustuslehdestä.. Oletko miettinyt alan vaihtoa, kun taitoa sisustamiseen löytyy, vaikka muille jakaa! =)

 • Celine

  Todella tyylikäs makuuhuone! Ja sopii tyyliisi täydellisesti :)

 • Sohvi

  Aivan upea makuuhuone! =) Pidän tuosta seinän väristä paljon, olen itsekin haaveillut makkariini maalailevani tuollaista väriä :)

 • Antonia

  Ihana makuuhuone! Meilläkin on makkarin uudistus käynnissä, uudet verhot on jo hommattu, seuraavana olisi vuorossa päiväpeitto. Makkarin seinät on maalattu valkoisiksi ja kovasti tekisi mieli keksiä niihinkin jotakin uutta. :)

 • Piretta

  Hyvalta nayttaa! Rakastuin tohon seinan variin ja toteutustapaan, tosi kaunis lopputulos ja pidan varmasti mielessa omiakin sisustusprojekteja varten :)!

 • Heidi K.

  Kauniin näköistä ja nättejä värejä! Ihailen kovasti taitoasi sisustaa :)

 • Maija

  Tosi kaunis ja tyylikäs makuuhuone :) Ja ihanan rauhallinen tunnelma takaa varmasti kauniit unet!

 • white lily

  Tykkään lopputuloksesta. Todella hienon näköinen.Tyylikäs. Ehkä varmaan siksikin että se muistuttaa kovasti meidän makuuhuonettamme:) Meillä tosin lamput ovat erillaiset ja tähtityynyt vaihdoin juuri Riviera Maisonin tyynyihin.

 • waltzmoore

  aivan ihana!http://berrycloud.blogspot.com

 • Sara

  Kauniin harmoninen kokonaisuus Suomen kodin makuuhuoneessanne. Levolliset sävyt ja rauhallisen yksinkertainen sisutus. Pidän erityisesti amerikkalaisesta petauksesta, suosin itse kotonamme samaa master bedroomissa. Well done! :)

 • Nadja

  Älyttömän kaunis makuuhuone! Ite muutin pois kotoa reilu vuosi sitten, ja olenm huomannut että oman kodin sisustaminen on ikuisuusprohekti! Oman sisustustyylinsä löytäminen kestää aika kauan, ja mitä kauemmin paikassa asuu sitä paremmin ymmärtää minkä näköisen kämpästä haluaa. Me sisustettiin aika modernisti kun muutettiin tohon, ja oon vasta nyt tajunnut että oikeastaan haluaisin paljon romanttisemman ja pehmeämmän kodin :D

 • AnsQ

  Upee makkari! Lähes täydellinen vois sanoa. :)

 • Elisabet

  Kaunista :-)