CATEGORIES

Joulupöydän kattaus

21.12.2017

Kolme yötä enää jouluun! Tänä vuonna vietämme ensimmäistä kertaa joulua kotona lasten kanssa. Aikaisempina vuosina olemme ajelleet ristiin rastiin isovanhemmilta toisille, mutta tänä vuonna olemme aaton meillä kotona. Ihanaa! Helpottaa huomattavasti lahjahärdelliä ja lasten nukkumaanmenoa kun ollaan oman kodin mukavuudessa eikä tarvitse kantaa kaikkien lasten lahjoja paikasta toiseen. Päiväksi seuraamme liittyy vielä molemmat siskoni sekä isäni.

Ulkomailla asuessamme isännöimme melkein aina kaikki joulut, sillä mieheni työn takia olimme aina sidottu kulloiseen asuinmaahan. Nyt pitkästa aikaa on meidän vuoro järjestää joulu omassa kodissa ja siksi olenkin erityisen suurella innolla rakentanut joulua kotiimme. Kuusi on kauniiksi koristeltu, lahjapaketit odottavat kuusen alla ja nyt on aika suunnitella joulupöydän kattausta.

Alla näkyvissä kuvissa näkyy aattopöydän suunnitelmia. Pöytä ei ole siis vielä valmis. Vasta hahmottelen ja mietin miltä lopputulos saisi näyttää. Pöytäliinakin kaipaa kipeästi vielä silittämistä.

kultaiset lumihiutaleet CLAS OHLSON (10kpl pakkaus 1,5e)
kultaiset aterimet CLAS OHLSON
lautaset VILLEROY BOCH

Samalla väriteemalla jatketaan, eli valkoista, hopeaa ja kultaista. Erityisen paljon pidän ideasta ripustaa lamppuun kimaletelvia kultaisia lumihiutaleita ja kullanhohtoisia koristepalloja. Koristeet tuovat kivan lisän ruokailuun, mutta eivät kuitenkaan vie tilaa pöydältä, joka tulee olemaan täynnä jouluruokia.

Ajatuksena olisi hankkia vielä aitoja havunoksia keskelle joulupöytää. Nyt kuvissa näkyy  hopeinen köynnös, jota käytin joulupöydässä melkein joka vuosi vielä ulkomailla asueassamme. Vaikka hopea köynnoskin on ihan kiva, taidan itse kuitenkin kallistua aidon havun suuntaan. Kurkkaahan Instagram-tarinani ja käy äänestämässä sinusta parasta vaihtoehtoa.

Hiljalleen alkaa meidän joulupöytä hahmottua. Valmiin pöydän näette viimeistään jouluaattona Instagram-tarinan puolelta. Mikäli teillä heräsi tästä ideoita meidän joulupöytään, kuulen niistä mieluusti kommenttiboksissa. Toivottavasti näistä kuvista sai joku idean omaankin joulupöytään. Että onkin ihanaa valmistella joulua omaan kotiin!

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  Silitetty pöytäliina olisi ollut hyvä juttu ;)

  • Hei tuossa mainitsinkin tekstissä että tuo oli vasta luonnostelu ja pöytäliina vasta menossa silitykseen :)

 • Ihanan näköinen kattaus! Kiitos aterinvinkistä, oli pakko tilata saman tien nuo kultaiset aterimet Clas Ohlsonilta :D

  • Oleppa hyvä! <3

 • Haidi

  Vitsi odotan, että joskus pääsee kattamaan isoa pöytää vieraille. Yksiössä saan kolmelle hengelle vielä kivan kattauksen, mutta neljälle ei mahdu pöytään kun lautaset :D mä kannatan ehdottomasti aitoja havuja pöytään. Jotenkin kuvissa hopeinen köynnös ei jotenkin omaan silmään ihan istu, vaikka kaunis onkin. Itse kävin tänään Pentikin joulukoriste alesta kotiuttamassa muutamis ihanuuksia koristamaan kotia ?

 • Maisa

  Miten saat vielä kaikki ruuat pöytään kun noin paljon koristeitakin pöydällä? Meillä tuntuu aina koristeet jäävän pois pöydästä koska ruoka ei muuten mahdu. ;)
  Ihanaa joulua!

  • No meillä on tuossa pöydän takana iso senkki missä seisoo mm. juomat, leivät ja muut mitä ei koko ajan kierrätetä pöydässä! Muuten ei varmaan mahtuisi meilläkään.

 • Maria ja pojat

  Minä täällä taas vaan huokailen ihastuksesta näiden kauniiden kuviesi äärellä. Ihana seurata täällä ja Instagramissa valmistautumistasi jouluun näin suurella intohimolla ja hartaudella, sillä suhtaudun itse samoin, joka vuosi enemmän ja enemmän. ❤

  • Voi mä olen niin jouluihminen – ja muutenkin teemajuhlaihminen! :D Rakastan laittaa kotia sesonkien mukaan ja kutsua ihmisiä kylään. Kiitos niin kovin Maria!

 • Henrika

  Tosi kaunista! Meillä on oman kodin joulu vielä kokematta, kun aina ollaan jomman kumman vanhemmilla, mutta ehkä lähivuosina jäämmekin jouluna kotiin :) Onko teillä joulupukkiperinnettä? Tuli mieleen, kun lahjat ovat jo kuusen alla :) miten pojat ovat malttaneet jättää ne rauhaan :D?!

  • Nyt on meilläkin ensimmäinen vuosi! Oli ihanaa! Ja meillä on käynyt joulupukki! Kiltisti on pojat jättäneet rauhaan kun tontut tarkkailee…;) Joulupukilla kun on niin paljon tehtävää ja kierrettää joulun aikaan että tontut on tuoneet lahjoja hieman etukäteen. Pitänee itsekin siis ihmetellä kuuliaisia 5, 3 ja 1-vuotiaitani <3