CATEGORIES

Home sweet home

5.4.2012

Teistä pidempään seuranani olleet muistavat varmaankin asuntoprojektini?

Vuosien ja vuosien etsintöjen jälkeen viimein löysimme itsellemme täydellisen asunnon meille loistavalta sijannilta. Homman ainut vaikeus oli, ettei taloa ollut vielä olemassa! Saimme siis vaikuttaa täysin uuden kotimme ulkonäköön, mutta se on aika haastavaa kun kädessäsi ei ole muuta kuin suuntaa antavat pohjapiirrokset ja pelkkä visio lopputuloksesta. Oli aikamoinen homma valita materiaalit kaakelien saumavärejä myöten, mutta nyt alkaa kotimme valmistua! Täytyy todeta, että olen äärimmäisen tyytyväinen tekemiimme päätöksiin ja ero on huomattava kun vertasin kohteen peruskalustettuihin asuntoihin. Nyt meillä on viimein koti, tukikohta, joka näyttää meiltä! Tänne on hyvä alkaa rakentaa pienelle perheellemme lämmintä ja kotoista tunnelmaa <3

img_3068img_2991

Kävin Suomen visiitilläni lopputarkastuksessa, missä listasin vielä pieniä huomaamiani virheitä. Palkkasimme erikseen valaistuksen suunnitteluun ja toteutukseen erikoistuneen firman, sillä minusta oikealla valaistuksella on todella tärkeä rooli kodin tunnelmassa. Mekin kun käytimme melkoisen paljon erikoisia materiaaleja, oli ne saatava esille niitä imartelevalla tavalla. Esimerkiksi tuota ruokailutilaa koristavaa kiviseinää tulee valaisemaan kauniit siihen ohjattavat spotit, joilla saadaan kaunis vaalea luonnonkivi esille edustavalla tavalla.

kiviseinaimg_2975

Kiviseinän raot kaipasivat vielä hieman parannusta, mutta siihen oli onneksi tulossa pian korjausta. Myös lieden taakse tulee luonnonkiveä suojaava kirkas lasi, sillä kokatessa roiskuu ja minä rakastan häärätä keittiössä.

img_3069img_3065

En malta odottaa, että pääsen kesällä emännöimään tupareita, vauvakutsuja ja vielä myöhemmin kesällä ristiäisiä <3 Ihanaa, että meillä on vihdoin koti, mikä tosiaan on meidän näköinen!

Laitoimme lähestulkoon koko kämppämme materiaalivalinnoiltaan uusiksi (siis rakennuttajan standardikalusteiden sijaan), joista suurimmat erot näkyivät keittiön sekä kylpyhuoneiden toteutuksessa. Seuraavaksi tulossa vielä postaus kylpyhuoneemme materiaalivalinnoista, josta olen erityisen ylpeä. Itse niitä ratkaisuja suunnittelin huonetta piirtelemällä ja satojen eri kaakelivaihtoehtojen välillä puntaroiden… Huoh. Olen siihen kyllä todella tyytyväinen!

olohuone

One of the reasons why I flew to Finland, was to check the progress and finalization of our new home in Helsinki! This project has been anything but easy, as we have made all the material choices ourselves and we did not have a space to visualize the end result in! We only had a blueprint of our home to be and it was quite amazing to see our vision come to life.

Here above you can see our kitchen, living room and dining area. I love the fact that the open kitchen works as a heart for the whole home. I love to cook and entertain, so this space is perfect for that purpose. Finally we are getting a home in our home country, that looks like us as well. Our nesting can begin <3

87 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • joanna

  ihanan näköistä! tosi onnistunut lopputulos mun mielestä, etenkin toi kiviseinä on kivan erilainen!:) vielä kun lisätään kalusteet niin vau! jos saan udella niin asutteko minkälaisessa talossa (omakoti,rivitalo jne..) ? :)

  • Kyllä! En malta odottaa että saadaan muuttokuorma purettua ja asunto laitettua kodiksi <3 ELi siis asunnosta olen puhunut ja tarkoitan kerrostaloasuntoa! :)

 • Bella

  Todella kaunis koti, ja todellakin paljon persoonallisempi kuin standardiratkaisut. Tuosta on ihanaa rakennella pienen perheen pesää, toivottavasti täällä tullaan näkemään paljon sisustusjuttuja! Olisikohan mahdollista jossain kohtaa laittaa jonkinnäköistä pohjapiirrosta, olisi kiva hahmottaa tarkemmin, millaisesta asunnosta on kyse? :)

  • Bella

   Juu ihan ymmärrettävää, ettet halua esitellä sen tarkemmin, onhan se todella henkilökohtaista ja itse olen jo tosi tarkka senkin suhteen, että keitä kutsun kotiini käymään. Minullakin on tässä pian ajankohtaista asunnon vaihto, eli kauhean sisutusvillityksen kourissa ollaan ja kaikkia mahdollisia sisutusjuttuja on nyt tullut kuolattua vähän liikaakin :) Mutta kaikki sisustuspostaukset ovat suurta bonusta, sillä meillä näyttäisi olevan aika samanlainen maku, esimerkiksi noista lasiastioista sai ihanaa inspiraatiota!

   • Kiitos paljon ymm’rryksestäsi! :) Mutta sisustuspostauksia tulee kyllä, missä sitten jätän kuvat vaan omasta kodista hyvin minimiin. Max jotain pieniä yksityiskohtia :)

  • Olen niin samaa mieltä – ne standardiratkaisut oli nimittäin aika kolkkoja. On kyllä ihanaa <3 Ikävä kyllä pohjapiirrosta en tule laittamaan ja katsotaan kuinka paljon kuvia laitan tästä kodista tulevaisuudessa… Sillä mieheni pyysi, etten jakaisi lainkaan oman_kodin_kuvia, koska se on hänen mielestään liian henkilökohtaista. Tämä kun on ensimmäinen meidän näköinen oma koti SUomessa niin eri asia kun edelliset… Ymmärrän häntä täysin, joten voi olla että huomisen kph postauksen jälkeen en laita enempää kuvia kodistamme paitsi ihan minimaalisten yksityiskohtien muodossa. Pahoitteluni.

 • Haidi

  Oii siis niin paljon paremman näköinen kun kesken kuvissa! (tosi yllättävää.. :DD ) Mutta ihana lämmin tunnelma ja oikein kauniita materiaalivalintoja, etenkin toi kiviseinä! Love it! Tykkään myös hirmuisesti tuosta keittiöstä ylipäätänsäkkin :>
  Ihana, että asunto olí jo noin hyvällä mallilla niin pääset jo sisustelemaan ja rakentamaan “pesää” pienelle perheellenne ja kaikille tuleville ihanille muistoille :) banana bundt cake kun jäi omaan varastooni ja on jo muutamassa tilaisuudessa ollut ja saanut kiitosta ;D

  • Kiitos ihana Haidi! Tosi kiva tosiaan päästä eteenpäin tässä projektissa ja saada pesää valmiiksi uudelle tulokkaalle <3 Ja tosiaan – se banaanikakku on niin NAMIA! <3

  • Haidi

   öö osa kommentistani on nyt kadonnut matkalle :o :D Eli ennen kakuksta höpöttämistä piti lukea, että un keittiössä tykkäät hääräeillä olisi kiva saada jtn reseptejä ja ruokavinkejä sinulta! Itsekkin kn keittiössä häärään, lähinnä leivon, niin nyt kun ruankin kokkailu on ajankohtiasta niin olisi hauska saada uusia ideoita! ja aiemmat reseptisi kun ovat olleet niin hyviä! :)

   • Voih eih! Hetkinen? Mikä kakku höpötys? :D Mutta just on tulossa pehmoiseen pääsiaäisen viettoon maailman helpoin resepti! Herkkuletut! :) Kiva jos olet pitänyt :)

 • Tytti

  Tismalleen oikeanlaiset elementit olet kyllä osannut valita! :) Montako makuuhuonetta asunnossanne on? Jään odottamaan innolla lisää kotipostauksia!

  • 2 mh on tässä asunnossa! :) Mutta ikävä kyllä luulen, että huomisen kph postauksen jälkeen suuremmat esittelyt jäävät siihen mieheni pyynnöstä, joka kokee että menee muuten liian henk.kohtaiseksi. Ymmärrän häntä täysin, sillä tämä on ensimmäinen oma koti Suomessa joka on myös tehty meidän näköiseksi ja täten on paljon henk.kohtaisempi kuin aiemmat “tukikohdat”. Tämä on 4 vuoden etsinnän tulos, joten ymmärrän täysin hänen pyyntöään. Pahoitteluni siis. Mutta pieniä yksityiskohtia sisustuksen suhteen näkyy sieltä täältä mutta suuremmat linjaukset jätän pois :(

 • nanna

  Oi että, kämppä on niin sun näköinen kun vaan olla ja voi; lämmin, welcoming ja sydämellinen. Sulla on niin ihana tapa vastata lukijoiden kommentteihin, harvemmin luen kommenttibokseja läpi mutta täällä sen pystyy tehdä kun tulee hyvälle mielelle.

  • Voi kiitos paljon nanna! Todella kiva jos saat täältä hyvää mieltä! Siihen olen tämän julkisen blogin tarkoittanutkin ja teiltä lukijoita saan kiittä tästä hyvin positiivisesta ja lämpimästä ilmapiiristä! :)

 • Näyttää ihanalta! Varmasti kiva hääräillä tossa keittiössä ;)

  • Kiitos paljon! Kyllä – ihanaa, että on niin omannäköinen :)

 • Veronica

  Wau! on kyllä hyvin onnistuneet ja erityisesti omaa silmää miellyttävät valinnat. Niin ihanan lämmin tunnelma, jota itsekkin havittelen omassa kodissani..paljon ruskeaa, beigeä mutta unohtamatta myös raikasta valkoista. Tuon seinän kun vielä saisin omaan kotiin, siitäkin kovasti haaveillut. Mutta ehkä sitten seuraavaan asuntoon tulevaisuudessa:)

  • Kiitos paljon! Juuri sitä lämpöä yritimme havitella :) VArmasti sinulla on sellainen myös sellainen tulevaisuudessa jos vain tahdot! :) Hyvää pääsiäistä!

 • Maaria

  En malta odottaa, että pääsen itsekin uudistamaan keittiötä ja kylpyhuonetta. Pari vuotta pitää kuitenkin vielä kärvistellä ja hoitaa homma tulevan putkiremontin yhteydessä. Eikä tulisi kyllä mieleenkään käyttää taloyhtiön valitsemia perusmatskuja, vaan valita kaikki oman mielen mukaan! Mukavia hetkiä uudessa kauniissa kodissa! :)

  • Voih! Ihanaa – voimia ja intoa tulevaan remppaan! Ja tosiaan, ne perusmatskut oli… aika karuja :/ Kiitos paljon! <3

 • Tytto

  Upealta näyttää asunto! :) Aivan upea toi kiviseinä, tuo eloa ja tekstuuria asuntoon. Innostuin heti myös viinikaapista, sellaisen mäkin toivoisin saavani joskus. Valaistussuunnittelusta kuulisin mielelläni lisääkin :)

  • Kiitos paljon! Varmasti jos sellaisen haluat se sulla jonain päivänä myös on :) Mä en valaistussuunnitelmia itse osaa tehdä, siksi palkkasin firman, mutta voin toki ne ratkausut kuvata :)

 • Heti ekasta kuvasta bongasin iiihanan viinikaapin! Tuo olisi kyllä ihan unelma. Tällä hetkellä omat viinit onneksi säilyy ihan hyvin enemmän tai vähemmän oikeanlämpöisessä varastossa, mutta kerran kävin vartarakennetussa viinikellarissa (siis yksityisellä) ja se oli kuin olisi laskeutuntu jonnekin aarreluolaan.

  • Wau! Juu, meilläkin vietetty monet kesät ja lomat Bordeauxin seudulla niin nuo viinit on kyllä <3

 • Lisa

  Ihana pehmea tunnelma! Olette onnistuneet kylla aivan taydellisesti valintojen kanssa. Lisaa vain sisustuspostauksia ja muita kotijuttuja tulemaan, nama ovat aina niin kovin inspiroivia!
  Kaikkea hyvaa teille ja tulevalle tyylitaiturille <3

 • M

  Voi kuinka kaunista ja niin harmoonista! Eikä ollenkaan kylmää tai kovaa, päinvastoin pehmeää ja lämmintä! Ihanaa, että toteutus on suunnitelmienne mukainen! :)

 • Vautsi, ihan mieletön keittiö! Luonnonkivi näyttää upealta ja varmasti oikean valaistuksen myötä korostuu entisestään. En malta odottaa muiden huoneiden näkemistä! :)

 • Voi miten kaunista! Onnea uuden kodin valmistumisesta Mrs V! <3

 • X

  Näyttääpäs kodikkaalta, tyhjänäkin :) Itsekin olen muuttamassa ennen kesää asuntoon, joka onnekseni on remontoitu valmiiksi – oma avaruudellinen hahmotuskykyni kun on melko olematon :D Osaan sanoa mikä näyttää hyvältä valmiissa asunnossa ja mikä ei, mutta en osaa ollenkaan hahmottaa etukäteen mikä olisi hyvä ratkaisu mihinkin. Arvostan siis suuresti taitoasi toteuttaa sisustukselliset toiveesi käytännössä! Meidän tulevassa asunnossa on myös samoja elementtejä kuin teillä – keittiössä tummat alakaapit ja valkoiset yläkaapit, beige seinä olkkarissa ja luonnonkiviseinä kylppärissä. Lämminsävyistä ja kotoisaa :)

 • Nonna

  Todella upean näköistä! Kyllä pikkuisen nyt kelpaa tulla tähän maailmaan, kun on noin kaunis kotikin <3 Meitä miellyttää sisustuksessa täysin samat asiat, esimerkkinä: katsottiin viime kesänä täsmälleen samaa laattaa meille, kun tehtiin keittiöremonttia, mutta juurikin tuon roiskumis-jutun takia päädyttiin toiseen. Tummaa puuta sekoitettuna vaaleaan, niin kaunista! :) Tsemppiä vielä uuden kodin viimeistelyyn, kun on noin hyvä pohja, niin lopputuloksesta saa pienelläkin silauksella täydellisen! Ja rauhallista pääsiäistä vielä koko perheelle, karvaturrit mukaanlukien <3

 • Oi upealta näyttää! Olisin kyllä varmaan saanut hermoromahduksen tuossa valinnanvaikeudessa mutta onneksi kuitenkin olette tyytyväisiä lopputulokseen :)

 • Ansku in Ireland

  Tahtoo kanssa viinikaapin! :) Tosin voi niita meidan tescon viineja sailyttaa jaakaapin ovessakin.hheheh. Sittenkun mennaan Ranskaan meidan campervanilla niin aion lastata volkkarin tayteen hyvia ranskalaisia viineja :)
  Tykkaan myos teidan kitchen island:ista. (saareke suomeksi??) Jakaa tilan mukavasti ja voin kuvitella pikku perheen nauttivan aamiaista sen aarella. :)

  Happy Easter!

  A

 • Ahhh… Pakko ihastella vielä täälläkin! :) En malta odottaa että päästään viettämään iltaa teidän kauniissa uudessa kodissa! Pusipusi

  • Murmeli <3 Ei enää pitkä aika niin sit hengaillaan ja kunnolla!!!!! <3 puspuspsuspu

 • Jessy

  Tyylikästä :)

 • Jeanette

  Kauniilta näyttää uusi kotinne, lämpimiä sävyjä ja kodikas, varmasti bueno kun kalusteetkin saatte paikoilleen! :)

  • Kiitos paljon ihana! Kyllä – en malta odottaa kun saadaan kalusteetkin paikoilleen ja saadaan asunnosta KOTI <3

 • Jii

  Upea, kaunis koti teillä! Tässä(kin) meillä osuu maut yksiin, kuvissa näkyy monia juttuja, joita haluaisin tulevaisuudessa omaan kotiinikin. :)

  • Voih! :) Meillä on kyllä tosi sama maku monen suhteen! :)

 • Hilppa

  Ihanan näköistä :)

  mekin juuri viime vuoden puolella poikaystävän kanssa rempattiin meille ihana koti :) kyllä se saumojen värien valinta vaan on haasteellista kun vaihtoehtoja on niin monia ;) :D itse olin ihan pää pyörällä kun piti valita ovenkahvoja ja valokatkasijoita :D en kuvitellutkaan että vaihtoehtoja on niin monia, mutta on se erilaisten materiaali valintojen kanssa pähkäily sen arvoista sitten ku pääsee omaan kotiin muuttamaan :)

  Ihanaa pääsiäistä :)

  • Kiitos!:) Se onkin kiva kun yhdessä remppaa ja voi nähdä oman kätensä jäljen omassa kodissaann :) Joo jessus – kaikki kahvat, valokatkaisijat, jösses! :D Kippis ja kulaus siis meille :D Samaa sinne! :)

 • Katariina

  U p e a ! sellanen dream kitchen minkä haluaisin itselläkin löytyvän vielä jonain päivänä;)

  • Kiitos! Kiva että meillä on niin samanlainen maku! :)

 • Elisabete

  Oih, ihania materiaaleja olet käyttänyt! Keittiö ja vessa/suihkutilat ovat yksi suuremmista projekteista mihin saa paneutua että varmasti valitsee mieluisammat sävyt materiaaleineen :)

  • Ihan oikeassa olet – niihin meni eniten aikaa sekä verta, hikeä ja kyyneliä :D Kiitos murunen!

 • Jaana

  Ihanan lämpimän tunnelman saatte kalustuksen myötä vielä aikaan tuonne =) Itse myös rakastan lämpimiä ja luonnollisia sävyjä sisustuksessa (pehmeää valkoista, beigeä ja tummanruskeaa….AH!). Meillä on prikulleen saman sävyinen keittiön välitila, mutta se on meillä mosaiikkilaatoilla toteutettu. Tuo sisustuskiven rosoisuus on aivan ihana ja varmasti upea katseenvangitsija spottien kanssa =).

  Can’t wait for the bathroom posting!!!! :)

  • Jaana

   Joo, puhtaanapito on kyllä meillä aika tärkeä juttu. Oon omassa kaveripiirissä (ja töissä) tunnettu erityisesti siitä, että tykkään kovasti leipoa :) ja niitä taikinapisaroita noista mosaiikeista sitten siivoillaan :) Teillä takuulla fiksu juttu laittaa se lasilevy! :) Enpä olis itse edes hoksannut.

  • Kiitos Jaana! Näin toivotaan! :) Vitsi miten kauniilta teidän ratkaisunne kuulostaa! Vielä helpompi varmasti pitää puhtaana? :) Kiitos ihana, ja postaus tulossa pian! :)

 • Emmy

  Aivan ihana keittiö! Ihana väärimaailma ja nuo kivet… ah rakastan!
  Kun taloa ei ollut vielä valmiina kun ostitte asunnon niin onko tullut vastaan yllätyksiä? Ajattelitko esim että asunto olisi ollut isompi vaikka kyllähän sitä ne neliöt tietää mutta ei osaa välttämättä hahmottaa? :) Meillä kun olisi tarkoitus ostaa asunto joka ei ole vielä valmis ja vähän jännittää että tuleeko sitten pettymys jos asunto onkin liian pieni.. :/

  • Kiitos Emmy! :) Itseasiassa ei ole onneksi tullut yllätyksiä!:) Se oli ehkä suurin yllätys! :D Onneksi matikka on ollut aina lempiaineitani ja avaruudellinen hahmottaminen ollut vielä omia vahvuuksiani niin se ehkä helpotti melkoisesti prosessia kun esim noita kph ratkaisuja piirsin :) Toiovttavasti omanne on juuri sitä mitä kaavailitte ja enemmän! :)

 • nani

  Todella upeat valinnat olet tehnyt! Meille on myös valmistumassa koti, johon saimme itse vaikuttaa ja olen kyllä todella tyytyväinen! Ja mitä ilmeisimmin olette päätyneet samaan taloon mitä me :D

  • Kiitos paljon nani! :) Laita ihmeessä minulle sähköpostia jos vaikka sattuisimme olemaan naapureita? :) Muuttopäivähän olisi ensi viikolla, mutta me emme vielä silloin SUomessa ole. Jonkin verran olen saanut muilta ihanaisilta siellä ruudun toisella puolella samoja arvailuja, mutta toistaiseksi ei vielä ole naapureita löytynyt vaan muita uudiskohteiden uusia ja iloisia asukkaita :)

 • Essi Peltoniemi

  Ihan unelmakoti!!:) Sulla on niin hyvä maku!

  • Kiitos Essi! Kiva että meillä on niin sama maku! :)

 • Aivan upeaa!

  • Kiitos Anttis!

 • Minja

  Koti on todellakin juuri sinun/teidän näköisenne :) oma tyylini ja makuni sisustuksessa on myös melko samanlainen joten osaksi senkin takia kotinne näyttää niin ihanalta, lisä kuvia odotellessa..;)

  • Kiitos kovin! :) Kiva että meillä menee maku niin yksi yhteen :)

 • Upealta näyttää! Aivan unelmakoti.
  Kyllä sen eron huomaa, kun kaikki pilkulleen valittu erikseen. =))

  • Kiitos murunen! Kyllä – varsinkin kun kävin kurkkaamassa niitä perusrtakaisuja niin oli kyllä todella iloinen, että näki sen kaiken vaivan ja teki asunnosta juuri meidän näköisemme! :)

 • Teille on kyllä tulossa tosi tyylikäs ja ihana koti! Aijotteko siis muuttaa ihan Suomeen, vai onko tämä ns. kakkoskoti Suomi reissuja varten?:)

  • Kiitos paljon sugarapple! :) Toistaiseksi on ihan SUomi reissuja varten, mutta työ on sen luontoista ettei sitä koskaan tiedä vaikka sitä pian muuttaisikin ihan pysyvästi SUomeen :) Minä olen ainakin pidemmän aikaa Suomessa tänä kesänä kun on tuo tulokas tulossa eikä sitten vikana kuukautena saa lentääkkään<3

 • Lise

  Waude, ihan unelmakeittiö! Varmaan tosi kiva tunne kun koti alkaa valmistua. Tuo luonnonkivi on munkin suosikkeja sisustuksessa. Haaveissa itsekin oma koti ja syksyllä pitäisi valmistua opiskelujen kanssa, joten silloin olisi sitten hyvä aika aloittaa se rumba :)

  • Kiitos kovasti. Kyllä – ihana tunne :) Ihania hetkiä ja voimia tulevaisuuden rumbaanne! :)

 • Lora

  Onpa kaunis toteutus, lämmin ja kutsuva juuri luonnonläheisten värien takia. Ihanaa kun olette saaneet nyt toteutettua pidempiaikaisia sisustushaaveita tämän uuden asunnon myötä :)

  Minkäkokoinen asunto muuten olikaan?

  • Kiitos paljon ihana Lora! Kyllä – niin ihanaa kun sitä viimein saa tehdä itselleen omannäköisen kodin hieman pidemmällä tähtäimellä :) Asunnossa on 112 neliötä :)

 • On kyllä lämmin ja kodikas tunnelma, tykkään. Tuo kiviseinä on aivan upea ja kaunis! :) Innolla odotan kylpyhuone postausta :)

  • Kiitos ihana paljon! KPH postaust tulee hyvin pian ;)

 • Siw

  Oi rakastan tuollaista luonnonkiviseinää!! Meilläkin oli edellisessä kodissa keittiössä sellainen. Onko tuo keittiön tason päädyssä oleva kaappi viinikaappi vai mikä? Jos on viinikaappi niin KATEUS!! :)

  • Kiviseinä oli meidänkin monien vuosien unelma ja ihana vihdoin saada se toteutettua! :) On, se on viinikaappi… Meillä oli sekin toiveissa piiiiitkään joten ihanaa että senkin saimme keittiöön istutettua :)

 • Voi miten näyttääkin hyvältä! On todellakin sinun näköisesi :) Nyt sä lisäsit sitten mun hinkua saada meidänkin olohuoneen luonnonkivitiiliseinä nopeammin hankittua :D Olleen tässä jo kohta kaks vuotta sitä mietitty, mut näitten kuvien perusteella se on saatava :D

  • Meillä taitanee olla aika pitkälti samaa luonnonkivilaattaa keittiössä kuten teillä, tosin tummana ja miellä oli myös ongelmia sen kanssa. K-Raudasta sanoivat, että se on todella helppo ja mutkaton laittaa seinälle, mutta asia olikin hieman toisin. Laatat olivat todella mutkaisia ja olenkin tyytymätön sen tekemiin “laineisiin” seinällä. Myyjä antoi tosiaan vähän erilaisen kuvan laatoista ja tällä hetkellä meillä on sitten melko rakoinen seinä. Jotain täytettä sinne väleihin olisi kiva saada, mutta toistaiseksi ollaan vaan annettu olla. Olohuoneen isoon seinään valitaan kyllä joku parempi laatta. :)

  • Kiitos paljon Janet! :) Joo, mullakin ollut Luoja ties kuinka kauan unelmissa saada tuota luonnonkiveä kotiini tunnelmaa luomaan <3 Onnea paljon omaan projektiiisi! :) Vinkkinä! vertaile MONTAA eri luonnonkiveä ennen valintaasi ja kysele ammattilaisilta miten kiven muoto käyttäytyy sitä aseteltaessa. SIllä esim tuon meidän kiven kanssa laatoittajalla oli jotain ongelmia, mistä esim. laatanmyyjä ei maininnut sanallakaan…

 • primrose

  Näyttääpä mukavalta! Keittiöstä pidin kovasti sen vuoksi, että siinä yhdistyy mukavalla tavalla tumman puun tuoma lämpö ja vaalean kiviseinän ilmavuus. Odotan kovasti valaistusjuttuja – ne luovat ihan ehdotonta tunnelmaa kotiin! Itse torjun aina syys- ja talvipimeää näppärillä valaistustempuilla. :)

  • primrose

   Hehe, mun vinkit ovat oikeastaan ihan simppeleitä: valoa monessa eri paikassa. Eli mulla on huoneessa mielummin muutama pieni/keskikokoinen lamppu kuin yksi iso katossa. Olen laittanut lamput vastakkaisille puolille huonetta, jotta valo “jakautuu” suhteellisen tasaisesti. Lisäksi poltan tuikkuja usein, ihan kesälläkin. Ne luovat ihanaa tunnelmaa.

   • Mulla on aivan sama! :) Minäkin käytän yleensä pienempiä pöytlamppuja siellä täällä, mutta toivon mukaan nyt valoratkaisut ovat sen verran hyvät että pärjätään kattovaloilla ja spoteillakin pitkälle :) Ja rakastan tuikkuja! :)

  • Kiitos ihana! Puit juuri miedän idean sanoiksi! :D Eli juurikin tummalla puulla lämpöä ja valkoisilla kaapeilla ilmavuutta! :D Kiva että meillä on niin samanlainen maku! :D ja kyllä – se on ihan uskomatonta kuinka paljon valaistus tekee asuntoon… Jos sinulla on vinkkejä niin niitä otetaan vastaan myös! :)

 • Vakkarilukija

  Ihanalta näyttää! Innolla jään odottamaan tuleviakin kotipostauksia :)
  Onko helsingin kotinne tarkoitus olla vain Suomi-vierailujanne varten vai muuttaako pikku perheenne täysin Suomen kamaralle? :)

  • Kiitos ihana kovin! :) Niitä on tosiaan nyt tulossa hieman enemmän kun piensisustus on melkoisen ajankohtaista :) Eli tällä hetkellä koti toimii vaan Suomi-vierailujamme varten, mutta työkuvioiden takia sitä ei tarkalleen koskaan tiedä koska pysyvä muutto Suomeen olisi vihdoin kyseessä. Näillä näkymin tosiaan viivyn Suomessa ainakin synnytykseeni asti seuraavan kerran kun Suomeen tulen, joten sopivasti valmistuu uusi koti kun on pidempi Suomessa olo aika tiedossa <3

 • muru

  Kaunista! :) Kotinne näyttää jo nyt kodikkaalta vaikka kalusteita ei vielä ole, onnittelut onnistuneesta projektista!! :) Niin paljon elementtejä mitä haluan tuoda joskus-hamassa-tulevaisuudessa-valmistuvaan taloomme. Varmasti ihan voittajafiilis kun omat suunnitelmat konkreettisesti nähtävissä valmiina! :)

  • Kiitos muru! :) Varmasti koti saa entistä omanlaisen ilmeen kun saamme vielä kalusteetkin asuntoon :) Kiva, että meillä on niin samanlainen maku :) Ja kyllä – ihana fiilis nähdä oma visio viimein livenä! :)

 • Voi että miten hyvältä näyttää – onnistuneet valinnat! :)

  • Kiitos muru kovasti! :) Kesällä sitten tupareita <3

 • Sandra

  Todella, todella kaunis!

 • Kaikin puolin kodikkaalta, lämpimältä ja ihanalta näyttää! Tunnelma on kyllä juuri sellainen, joita mallikuvissasikin oli. Well done!

  Ostatteko muuten paljon uusia kalusteita vai riittävätkö vanhasta Suomen-kodistanne tuomanne? Kerrothan sitten niistäkin suunnitelmista! Entä astiat? Voi että mä odottelen noita kotipostauksia(kin). :)

  • Kiitos ihana Norppa! :)

   Itseasiassa ei tarvitse paljoa muuta ostaa kun kalusteita lastenhuoneeseen (pinnasängyt jne). Tämän hetken Suomi kodista ei varmaan tosin tuoda mitään vaan se kämppä menee kalustettuna vuokralle. Astioita on taas niin paljon, etten tiedä oikein mitä niille kaikille tehdä. Tarkoituksena olisi pitää kesällä vielä kirpparipäivä, mutta siitä kerron vielä tulevaisuudessa enemmän kun tarkoituksena on kerätä rahaa eräälle hyväntekeväisyys järjestölle senkin kautta :)