CATEGORIES

Paul-serkun valot laatikossa

15.11.2012

Olen jo muutaman kuukauden ajan ajatellut hankkivani la case de cousin paul -valosarjan. Ihastuin siihen ystävättäreni pojan makuuhuoneessa ja siitä lähtien minun on tehnyt mieli samanlaista kotiimme.

Pidän kovasti tämän valosarjan lämpöisestä ja tunnelmallisesta valosta. Ne sopivat sisutuselementin lisäksi jopa piristämään kattausta. Olisivat todella hauska lisä luomaan fiilistä joulupöytään.

Olen huomannut Stockmannin myyvän näitä Suomessa. Jos olet kuitenkin niin onnekas, ja pääset Pariisissa pyörähtämään, löytyy sieltä la case de cousin paulin oma liike. Sieltä voit käydä omin käsin valitsemassa haluamasi värit yksitellen valoremmiisi. Värivalikoiman laajuus on kuin karkkikaupassa konsanaan.

Stockmannilla myydään valmiita värisarjoja, joiden joukosta löytyy minun suosikki yhdistelmäni: Kit Uyuni. Sen pehmeät sävyt sopisivat loistavasti parvekkeellemme. Muutenkin näin joulua kohden nautin siitä, kuinka ihmiset alkavat koristelemaan ikkunoita ja parvekkeitaan pikkuvalojen voimin. Tuikkujen fanina voisin jättää nämä parvekkeelle jopa vuoden ympäri.

Takaraivossani kuitenkin joku jarruttelee minua lisäämästä näitä valoja parvekkeelle (tai no joulun ajaksi sallittaneen). Ehkä parempi paikka olisi sittenkin lastenhuone? Sinne ne olisivat sopivan leikkisät. La case de cousin paul-merkin omalla nettisivulla voit käydä tekemässä oman uniikin valosarjan, jonka he lähettävät kotiovellesi. Toimitusmaksut eivät kuulemani mukaan ole pahat. Ainut valite, minkä olen valoista kuullut, on niiden kokoaminen. Kuulema pallot pitää itse vielä sujauttaa valonauhaan tuikkujen päälle? Jos joku on tämän itse tehnyt, kokemuksia kuulen mieluusti.

Tein itse kolme erilaista kokonaisuutta, mitä nyt mietin lastenhuoneeseen. Mikä niistä on sinun lempparisi?

41 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ansku

  Hei, tämä on jo vanha postaus, mutta mitä olet tykännyt Paulin valosarjasta, onko yhä käytössä? Tiedätkö, voiko valopalloja vaihtaa esim. vu0denaikojen mukaan jo olemassa olevaan sarjaan? Tyyliin korvaampa kaikki punaiset pallot jollakin toisella värillä purkamatta koko valosarjaa. Kiitos vastauksestasi ja valoa syksyyn! ;-)

  • Mrs.V

   Hei! Olen pitänyt kovasti! :) Mutta ikävä kyllä en osaa vastata kysymykseesi :/

 • Kira

  Olen myös ostanut kyseisen valosarjan. Kauniit ovat, eikä kokoamista kannata pelätä. Reikää pitää suurentaa saksilla, mutta eivät pallot rikki mene. Näillä ohjeilla pärjäsin itse: http://coconutwhite.blogspot.fi/2012/08/kokoamisohjeistusta.html

 • titi

  Eilen lenkillä kattelin muutaman kaupan ja kampaamon ikkunoissa noita palloja, totesin siinä, että onpa kivoja, mistähän niitä sais. En siis yhtään tienny, että ne on tällanen hitti tällä hetkellä :D Nyt onki menny pari tuntia eri väriyhdistelmiä pohtiessa, voiku pääsis tollasseen kauppaan, missä näkis nää kaikki värit ihan livenä!

 • Vuosi sitten Pariisissa lähdin ilman palloja Paulin kaupasta ulos. Tuli ähky, kun ei osannut valita. Ostin sitten Stockalta tuon Helsinki-sarjan. Sinun luomasi vaihtoehto 3 on juurikin noista väreistä.

  Pienillä, teräväkärkisillä saksilla viillot onnistuvat kätevästi. Halusin alunperin laittaa valot pitkän ruokapöytämme keskelle, mutta valitettavasti valosarja on looppi eikä se riittänytkään pöytämme pituudelle.

  Seitashopissa kävin kk sitten ja ostin sieltä sarjan tummempana. Vielä mietin, mihin sen sijoitan.

 • Anonymous

  Tilasin heidän omilta nettisivuiltaan nuo ja tulivat nopeasti ja postituskulut eivät olleet kalliit. Ja oli myös helppo koota, ei suinkaan niin vaikeat miltä kuulostaa. Ja ovat kyllä tosi kivat.

 • Sanna

  Nuo ovat ihanat ja itsekkin tsuumailen niitä juuri lasten huoneeseen. Stokkan sivuilla lukee, että ovat tarkoitettuja sisäkäyttöön, joten parveke ei ehkä ole the place to be noille..

 • Elviira

  Ostin viime vuonna Stokkalta nuo valot. Laitoin ne meille makkariin tuomaan jouluista tunnelmaa, mutta kuinka ollakaan jätin valot vielä tammi-helmikuulle asti piristämään pimeitä talvi-iltoja.

  Pallojen pujottelu (tai oikeastaan tunkeminen) noiden lamppujen päälle ei ollut kovin kiva operaatio. Parin ensimmäisen pallon kohdalla pelkäsin rikkovani pallon, mutta hyvin ne kuitenkin kestivät pientä runnomistakin. Kun otin valosarjan pos käytöstä, en ottanut palloja enää irti valonauhasta. Sain ne kuitenkin pakattua takaisin alkuperäiseen laatikkoon ihan hyvin.

  Pian onkin aika asetella valot uudelleen tuomaan tunnelmaa! Vielä en ole päättänyt, onko ripustuspaikka sama kuin aiemmin vai keksinkö jonkin uuden paikan…

 • hay

  Oi nuo ovat niin kauniin tunnelmallisia! Meillä on olohuoneessa yksi valosarja, Stockmannilta juurikin ostettu. Tällä hetkellä ainakin Helsingin keskustan Stockalla on vain aika vähän värivaihtoehtoja jäljellä, tekisi nimittäin mieli vielä toista sarjaa makuuhuoneeseen… Poikaystäväni kokosi sarjan, eikä se näin sivusta seuraten kovin hankalalta näyttänyt;)

 • Elina

  mielestäni 1 tai 2 koska lapsi on poika niin nuo vaihtoehdot sopivat mielestäsni paremmin pojan huoneeseen kuin tuo 3:)

 • Nina

  Tulikohan tämä nyt moneen kertaan kun tää kommentointi sekoilee (tai sit se olen minä)…

  Kommentoinpahan nyt sinunkin blogissa, että Suomestakin löytyy sellainen kauppa, jossa voit koota itse mieluisen pallovalosarjan tai ostaa valmiiksi kootun. Tosin nehän ei la case de cousin paul-valot.

  Valosarjan kasaaminen on helppoa, koska palloissa on viillot jo tehty valmiiksi.

  http://www.seitashop.fi

  (Kannattaa käydä katsomassa, itse olin ainakin todella tyytyväinen, kun sain mieluiset värit, eikä tarvinnut tilata ulkomailta.)

 • Nina

  Kommentoinpahan nyt sinunkin blogissa, että Suomestakin löytyy sellainen kauppa, jossa voit koota itse mieluisen pallovalosarjan tai ostaa valmiiksi kootun. Tosin nehän ei la case de cousin paul-valot.

  Valosarjan kasaaminen on helppoa, koska palloissa on viillot jo tehty valmiiksi.

  http://www.seitashop.fi

  (Kannattaa käydä katsomassa, itse olin ainakin todella tyytyväinen, kun sain mieluiset värit, eikä tarvinnut tilata ulkomailta.)

 • iida

  Olen pujotellut lamppuja palloihin ja kehoitankin olemaan hyvin hyvin varovainen. Pallot ovat melko kasaan painuvaa sorttia, joten kannattaa koittaa hellästi pyörittäen. Ja reikää, josta lamput pujotetaan, kannattaa hieman pienillä saksilla suurentaa leikkaamalla pienen loven yhteen suuntaan. :)

 • Ehkä kakkonen, menee pehmeiden sävyjen ansiosta vuoden ympäri :) Olen ihaillut noita samoja valoja jo jonkun aikaa parin kaverin luona: tuo Kit Uyuni on ollut omakin suosikkini myös tähän asti. Nyt kun näin tuon Kit Helsingin, niin sehän on aika kiva myös…

 • Laura

  Ihanat on pallovalot, nämä olis sitten seuraavaan kotiin ihnat varmastikkin :)

  Pakko sanoa, että tässä jutussa et ole laittanut yhtään kuvien lähteitä tai linkkejä, olis kiva tietää mistä esim. yläkuvat on ja yleensä kun sulla hyvin aina lähteet onkin ;)

 • LadyBlue

  Viime syksynä tämän askartelun tein, eikä se kovin mukavaa ollut, mutta selvittiin siitäkin.

  Joissakin palloissa valolle tarkoitettu reikä oli liian pieni, joten sitä joutui väkisin venyttämään. Jos vain yritti survoa valon pallon sisään, meni pallo ryttyyn/klommoille, joita sitten piti nuppineulan tai vastaavan kanssa oikoa.

  Osassa palloista taas reikä oli niin iso, ettei pallo pysynyt siinä vaan niitä sai koko ajan olla poimimassa lattialta. Että kaikenlaista “patentointia” kyllä valojen kasaan saaminen vaatii, enkä siksi ihan ymmärräkään miksi ne ovat yhtäkkiä niin suosittuja. Kauniit toki ovat oikeanlaisessa ympäristössä!.

 • HeidiJ

  Tuo ko. kauppa Pariisissa onkin mun “to go”-listalla maaliskuista reissua varten :)

 • Anna

  Tosi helpot koota. Ei muuta kuin suurentaa hiukan enemmän pallossa valmiina olevaa aukkoa.

 • Emmi

  Itselläni on tällaiset pallovalot (eri merkkiset) keittiössäni ja pidän niistä kovasti. Oma valosarjani on kuin kopio sinun suunnitelmasta nro 2. Pallojen asettaminen valojohtoon on ihan helppo juttu ja vie aikaa vain muutaman minuutin. Ajattelin myös pitää valoja pitkälle kevääseen saakka – ne ovat niin kaunis lisä sisustuksessa :)

 • Sr

  Moi! Mulla on toi Kit Mancora ja on todella kaunis (sopis toki pojan huoneeseenkin) Olen laittanut roikkumaan pitkien verhojen viereen, pitkäksi soiroksi. Pallojen asennus on ihan helppoa, jopa multa, tunnetulta antiaskartelijalta, onnistui.

 • Myös Ikeassa on saman tyylisiä, jos haluaa säästää rahaa, olisko ollut 19,95:) Nuo sopisivat kesälläkin sisustukseen.

 • Mäki oon halunnu noita nyt jonkin aikaa, tosin täällä Tampereen Stockalla ei ollut enää neutraalissa värissä noita, ilmeisesti joku muuki on halunnut noi. :D

 • katriina

  Onpa todella ihanat! EN ole ennen kyllä tuon tyyppisiä nähnyt..:) Pitänee harkita!

 • pauliserkun valopallot ;) sinne tehdään sentin reikä mistä ne laitetaan sisälle.
  nyt ne on stcokan kantistarjouksessa, ei postikuluja ja hinta 23e muistaakseni.

 • Laura

  Valojen asentaminen ei ole vaikeaa :) Ostin juuri tuon vaaleasävyisimmän sarjan ja valot pitää tosiaan laittaa pallon sisään leikkaamalla pallon reiästä noin 1cm kokoinen. Ei vaikeaa ollenkaan!

 • Hansu

  Mulla on tollasia lamppuja useampiakin ja juu kokoaminen oli aikamoista askartelemista kun pallukoihin pitää itse leikata pienet reijät ja saada ne sujautetuiksi lamppujen päälle niin etteivät ne mene myttyyn! argh :D Mutta ei se mahdoton tehtävä ollut ja ehdottomasti vaivan arvoista
  .Toinen ongelma voi olla se että joissain lamppusarjoissa on tosi lyhyt johto, mutta jos on sopiva paikka niille niin sekään ei ole ongelma. :)

 • Mulla on samantapainen valonauha, joka on tilattu Happylight.be:stä. Myös siellä voi valita mieleiset värit. Ainakin heidän valonauha oli todella helppo “koota”. Lisää mun kokemuksesta täällä: http://life-order.blogspot.fi/2012/09/my-happy-lights.html

 • Just kattelin noita samoja kun kävin Stockalla ja yritin miettiä mihin ne voisi kotona laittaa, mutta jätin vielä toistaiseksi kauppaan.

 • Joanna

  Toi ykkönen on mun lemppari! Sopis niin hyvin meillekin pojan huoneeseen :)

 • Johanna

  Oi että, mitenkä ihanat valot! Rakastuin noihin heti ihan kybällä. :D Olen katsellut kotiin uusia jouluvaloja, jotka eivät kuitenkaan olisi perinteiset ja joita kehtaisi käyttää vielä joulun jälkeenkin. Nyt etsintä on päättynyt. Kiitos vinkistä!

 • Siw

  Ostin juurikin kyseisen valosarjan (Kit Uyuni) kotiimme viime viikolla! Kun avasin paketin leukani loksahti auki kun tosiaan selvisi että se pitää koota itse valmiiksi. Noh pienen pähkäilyn jälkeen tarkistettiin merkin nettisivuilta että miten hitossa se nyt onnistuu, kun palloissa oleva reikä on tosi pieni verrattuna valon kokoon! Mutta tosiaan kynsisaksilla leikataan n. sentin pituinen matka palloa auki ja sujautetaan (jossain tapauksissa runnotaan, mutta ei hätää, pallon ollessa taipuisaa kangasta se palautuu muotoonsa kun valopää on siellä sisällä) valopää siitä sisään. Vinkkinä leikkaamiseen: ohjeessa sanotaan että reiästä leikataan yhteen suuntaan sentti, mutta itse koin paremmaksi leikata kahteen suuntaan puolisen senttiä.

  Luonnossa valot eivät muuten ole noin vaaleat mitä kuvissa! Paketissa on enemmän kellertävän beigejä/hiekan värisiä kuin valkoisia palloja, joten yleisilme on kellertävämpi. Ainiin ja yks juttu mikä itselle tuli pettymyksenä! Valosarja on ympyrän muotoinen eli alkaa ja päättyy pistokkeeseen –> paljon lyhyempi mitä kuvittelin ja myös tietyissä tapauksissa vaikeampi laittaa esille.

  Ja tulipas pitkä selitys yhdestä valosarjasta! :D Ja tekisi kyllä mieli tilata itse tuunatut valopallot!!

 • Susanna S

  Itse ostin punaisen valosarjan viime talvena Stockmanilta eli kokoamisesta on kokemusta.. Palloon tehdään saksilla tai pienellä veitsellä n. 3 cm reikä ja valo sijautetaan reiästä sisään. Pallon reikä ei lähde purkautumaan, pallo ei mene rikki, eikä valopiikit sieltä valu pois. Mukana tulee kokoamis ohjeet. Ja tosiaan homma oli mielestäni ihan yksinkertaista.

  Tänä vuonna kaivon pallovalosarjan taas käyttöön ja vaikka aika hintavia nuo pallot olivat, niin ovat kyllä luoneet tunnelmaa rahan edestä :)

 • marjutta

  Mä oon miettinyt noita ihan samoja lastenhuoneeseen. Laitapa kuvaa jos päädyt ne poikanne huoneeseen laittamaan! :)

 • Susa

  Ihanaa, just tällasia postauksia tarvii näin joulun alla! Aivan mahtava lahjaidea! :)

 • Vanessa

  Hei! Minä olen noita kyseisiä kotiini laittanut, ja ihan suht helposti ne pujottelut sujuivat. Muistaakseni palloihin piti itse tehdä reiät (en nyt ole täysin varma enää…), ja jollain saksilla sitä tein.
  Pitää hieman varoa ettei tee liian suuria reikiä, mutta kyllä ne pallot silti hyvin pysyvät kiinni vaikka vähän lipsahtaisikin..

 • -hanna

  Meillä on kotona Kit Uyuni -valot olohuoneen sisustustikkailla ihanaa tunnelmaa luomassa. Lamput ostin Stockalta ja juuri kyseinen väri oli silloin loppunut, mutta ystävällinen myyjä teki meille tilauksen ja ne tulivat parissa päivässä. Itseänikin yllätti tosin, että valosarja pitää “koota” itse ja tarvitsinkin siihen hieman miehen apua (ja kärsivällisyyttä), mutta ei se hirmuinen vaiva ollut laisinkaan. Parvekkeellehan (tai ulos muutenkaan) ei kyseisiä valosarjoja suositella, ilmeisesti ne eivät siis sovellu ulkokäyttöön, sillä ystäväni olisi juuri parvekkeelleen ne halunnut ja myyjä sanoi, ettei niitä “voi” laittaa ulos. Kokeilin itse valoja myös ruokapöydälle, kuten postauksen kuvassa ja siihenkin ne sopivat erittäin kauniisti. Suosittelen kovasti, pieni satsaus (noin 30 euroa) ja paljon iloa ja tunnelmaa kotiin :)

 • Voi mä olen juuri viimeset kaks päivää Stockan sivuilla noita ihastatellut! Mutta arastelen juurikin tuota “kokoamista”. Stockan sivuilla näiden tuotteiden asiakaskommenteissa on moni juurikin surkutellut sitä, ettei tuotetiedoissa sanota “kokoamisesta mitään”. Ilmeisesti palloihin pitää tehdä itse sopiva reikä/tehdä valmis reikä oikean kokoiseksi, näin itse noista kommenteista ymmärsin.
  Mutta ovathan nuo aivan hurmaavat, ehkäpä pienen askarteuvaivan arvoiset! :)

  – Irini

 • maiju

  Hei!
  Meillä on juurikin tuo Kit Uyuni valosarja. Ostin sen viime vuonna joulun aikaan ja se koristaa nyt sängynpäätyä. En malttanut ottaa sitä pois viime joulun jälkeen ja valosarja onkin ollut käytössä koko vuoden. Sen pehmeä valo sopii hyvin makkariin ja vaalea väritys ei aiheuta heti ajatuksia joulusta :) Palloja ei ole vaikea saada kiinni valoihin. Pallossa on reikä, johon ledvalo vain painetaan ja kiristetään johtoja, jotta valo pysyy pallon sisällä. Hauskaaa joulun odotusta!

 • Ninni

  Luin Stockmannin sivuilta saman asian arvosteluista. Ja myös sen että reikää joutuu itse suurentamaan puukolla, mitään ohjeita ei mukaan tule. Kuulosti liian vaikealta kaltaisellani poropeukalolle. Jos hankit kitin niin tekisitkö tutoriaalin tuosta aiheesta?

 • Yllättynyt

  Ohhoh nyt oikeasti yllätyin tuotteen hinnasta; Stockalla 29,90€. Luulin että olet niin luxus, että tuo on liian halpa täällä esiteltäväksi.

 • Meillä tytön huoneessa on Tao Tongit. Pallot täytyy tosiaan kiinnittää itse. Siinä täytyy olla varovainen, että pallot ei pauinu kasaan. Itse jouduin hieman saksilla suurentaa reikää, että lamppu menee helpommin sisälle.
  Ei se kuitenkaan kova homma ole. Nyt minulla odottelee Uyunit vielä paketissa, että jaksan taas valot räpeltää.
  Tyttärelläni on viikonloppuna synttärit ja mietin niitä koristeksi juhlapöytään. Ainoa ongelma vaan on se, että saa johdot vedettyä siististi niin ettei juhlavieraat sekaannu johtoon ja pallot lentele pitkin lattiaa. =)