CATEGORIES

Helpot tarrat

24.1.2013

Jättikiitos teille kaikille, jotka autoitte minua ajatuksillanne edellisen postauksen kommenttiboksissa. Mielipiteitä tuli kaikille vaihtoehdoille niin tasaisesti, että selkeästi “sitä parasta” ratkaisua ei noussut yli muiden. Koska minä olen melkoinen arkajalka, alan pikkuhiljaa kallistua siihen vaihtoehtoon, että lasken alas maalit ja pensselit. Miksi? Koska pelkään kyllästyväni ratkaisuuni liian pian. Kaipaan jotain värikästä, mutta taidan tuodakin sitä huoneeseen vielä sisustustekstiilien muodossa. Laura Ashleyllä oli nimittäin muutama melkoisen kaunis lampun varjostin, jossa oli vaaleansinistä raitaa… Jo näin lyhyessä ajassa olen joutunut huomaamaan sen tosiasian, että lapset kasvavat aivan liian nopeasti. Tästä syystä seinien uudelleen maalaus olisi liian pian edessä. Tarvitsen siis helppoja ratkaisuja, jotka toisivat väriä muuten rauhalliseen huoneeseen.

Kiitos teidän, olenkin nyt tänään selaillut netissä sisustustarroja. Ne olisivat loistava ratkaisu minunkin sisustukselliseen ongelmaan. Saisin nopeasti ja helposti jotain värikästä, jonka voi vaan kuoria pois seinältä jos se alkaa kyllästyttämään.

Disney pics from here, other pics from here

Sijoittaisin tarran taulukollaasin vasemmalle puolelle, jossa on tällä hetkellä vain tyhjää seinää. Se ehdottomasti kaipaisi piristettä. Olen itse melkoinen Disney-addikti, joten Nalle Puhia tai Mikki-Hiirtähän sinne varmaan valitsisin. Joku antoi mahtavan idean, että maalaisin puun taulukollaasini taakse, jonka oksilla tavallaan taulut roikkuisivat. Ikävä kyllä taiteilijageenejä ei mulle siunattu sitten ainuttakaan. Lopputulos ei muuten varmasti näyttäisi hyvältä, saati edes puulta. Mutta tästä ideasta innostuneena, tuo rakastettujen Disney-hahmojen valtaama puu olisi melkoisen kiva vastine. Saas nähdä mihin vielä päädyn…

Minulla on nyt työnalla makuuhuoneemme, sekä olohuoneen seinä. Näihinkin projekteihin löytyi vaikka millä mitalla ihania ideoita! Tässä alla muutamia suosikkejani makuu- sekä olohuoneeseen. Seassa muutama kiva idea myös keittiöön ja vaatehuoneeseen!

all pics from here

Kylläpäs minun mieleni nyt ailahtelee puolelta toiselle.
Syytän mammahormoneja ;)
Silloin on viisainta valita tarrat.

22 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ebaysta löytyy valtava valikoima noita sisustustarroja, ja useimpien myyjien kohdilla värivaihtoehdotkin ovat miltei rajattomat. Ovat siellä tosi edullisia. Toimitus tosin oli aika pitkä, mutta oon tosi tyytyväinen. Makuuhuoneen ilme muutui hetkessä ihanaksi, ja iso teksti seinällä tuo yllätys kyllä hyvin rauhallisen tunnelman, koska se sitoo silmän huomion pois muualta. :)

 • Pipa

  Kovin pienen lapsen huoneeseen en laittaisi lapsen korkeudelle mitään seinätarroja koska ainakin meidän perheessä ne olivat kovin lyhytaikainen (ja turhan tyyris) ilo koska naperot tykkää repiä niitä pois… :) 1v poika veti ensimmäisen alle tunnissa irti ja 2,5v tyttö pystyi pitämään sormensa erossa noin viikon ;)

  Mutta kiva idea lisätä väriä lapsen huoneeseen, siitähän lapset oikeasti tykkää. Teidänkin poika on kyllä pian sen ikäinen että lelut kyllä tuo väriä elämään ;) Tosin odotan innolla millaisia säilytysratkaisuja leluille keksit, nehän voi myös tuoda väriä poikanne huoneeseen. :)

 • Haidi

  Seinätarrat ovat kyllä ihan parhaita! Omassa päässä pyörii miljoona visiota niiden ympärillä, jos jonkun saisi vielä toteutettuakin ;D

 • jen

  Ja ps. jos sulla itselläsi on jokin loistava teksti-idea, niin tarrojahan saa helposti tilattua omalla tekstillä, fonttivalikoimaakin on runsaasti. Muistaakseni esim art4you:sta onnistuu. Tosin näihin ei tietty saa niitä ihania grafiikoita mitä esim Harmonie Interieuren grafiikoiden suunnittelemista tarroista löytyy.

 • jen

  Tilasin kolmisen vuotta sitten Ranskasta aivan ihania sisustustarroja, mun mielestä ne oli ja on edelleen asteen verran tyylikkäämpiä kuin monen muun nettikaupan tarrat (mutta mielipiteensä toki kullakin). Googlaapa “Harmonie interieure”. Löytyy kauniita tarroja niin lastenhuoneeseen kuin muuallekin kotiin:)

 • Marika

  Hyvään vaihtoehtoon olet päätynyt! ;)

  Sisustustarrat ovat ihania. Omassa kodissani ne koristavat monen huoneen seiniä ja ovia. :) Meille olen ostanut tarrat http://www.cocoette.fi verkkokaupasta ja olen törmännyt heihin myös joillain messuilla.. Voin suositella! :)

 • Saara

  Stockalla on kangas/lankaosastolla AIVAN ihania sisustustarroja lastenhuoneeseen. Siis ihanimpia ikinä! Käy katsomassa :)

 • Anu

  Ei ei ei, älä vaan laita mitään levotonta enää tuon levottoman kollaasin kaveriksi.
  Less is more.

 • -S-

  Hyvä valinta!
  Ihanannäköisiä tarroja!

  xx
  -S-

 • Anonymous

  Jos itse laittaisin seinälle jotakin tekstiä (ei ole omaa tyyliäni, mutta teidän sisustukseenne voisi sopiakin), haluaisin sen olevan suomeksi. Mielestäni esimerkiksi tuo tekstitarrakollaasin ensimmäinen teksti olisi paljon siistimpi suomeksi: Aina ja ikuisesti. En tosin usko, että tällaisi tarroja on tarjolla missään, joten siinäpä sekin idea sitten meni. Lapsen huoneeseen laittaisin varmaankin tekstittömän tarran, ettei lapsen kasvaessa ja lelujen väistämättä lisääntyessä tulisi liian sekavan näköinen. Vaikka tosiaan saahan sen tarran sitten melko helposti pois.

 • Nuo tekstitarrat on niin ihania! Just kun rupesin kattelemaan ympärilleni niin bongasin heti kohdan olohuoneen seinässä, joka oikein huutaa tarraa piristyksekseen!
  Aiemmin oli kyllä tarkoitus ostaa sellainen kellonkoneisto jossa on siis vain se raksutin + viisarit ja maalata kellotaulu + numerot itse isosti seinään, mutta se on mielestäni niin vaativa projekti, etten ole vielä uskaltanut siihen ryhtyä…

 • Annisohvi

  Jos tarroja kaipaat ja tanskalainen muotoilu innostaa niin täältä löytyy! Mun silmää miellyttää ;) http://www.fermlivingshop.com/collections/kids-wall-stickers

 • Ansku

  Entäs jos vaihtaisit osan kehyksistä (vaalean)sinisiksi:)?Maalaminen on helppoa kun irroittelee puuosat. Tai saahan noita kehyksiä valmiiksi maalattunakin…

 • Tanja

  Seinätarra on hyvä idea, jos kyllästyy niin helppo poistaa.
  Tosin laittaisin sen ehkä sohvaa vastapäätä olevalle seinälle, ettei taulukollaasiseinä tule liian “täyteen”.

 • Kiitos taas vinkistä! Meidän tyttären huoneeseen tarvitaan myös vähän piristystä, ja tarrat voisi olla just se juttu!

 • Moikka kaunis,

  meillä on ruokatilassa yksi helppo ratkaisu, jos miettii kyllästyvänsä helposti ;) Eli ollaan pingotettu kangasta styroksilevyn päälle, kankaan kiinnitys ihan vain nuppineuloilla ja seinässä kiinni sellaisella taulutarralla. Tuohon on helppo vaihtaa kangasta omien mielenvaihteiden mukaan tai nappaa kokokaan pois seinästä siististi. Taulutarra pitää kevyen styroksiviritelmän helposti seinällä, toki korkeuden kattaa olla sellainen, ettei murunen pääse sitä kiskomaan ;D

  Tuo näkyy mm tässä postauksessa (6. kuva) http://placefordreams.blogspot.fi/2012/12/harmony.html

  Toivottavasti selityksestä sai jotain selvää ;) Kivaa pakkaspäivää sinne!

 • Tee

  Sisustustarrat käväisi mielessä aikanaan minullakin, kun saatettiin pikkumiehen huone 90-luvulta tähän päivään. Klaus Haapaniemellä oli (ainakin pari vuotta sitten) aika hauskoja tarroja. Jostain syystä idea sitten jäi, maalattiin seintä ja niistä tuli niin kauniin väriset, etten raaskinut enää tarrailla. Meillä seinämateriaali oli vähän erikoinen, jouduttiin maalaamaan lasikuitutapetin päälle. Tauluilla saatiin haluttu ilme huoneeseen, niitä myös vaihdellaan taajaan.

  Paljon erilaisia asuntoja nähneenä on tullut vastaan myös paljon sisustustarroja. Jostain syystä tekstilliset tarrat istuvat usein melko huonosti seinille. Syynä saattaa olla yleinen sekalaisuus sisustuksessa, tekstitarrat vaan lisäävät kaoottisuutta. Ja ikävä kyllä niillä on melko usein käytetty latteuksia, tai lueteltu vaan satunnaisesti keskieurooppalaisia kaupunkeja – ne ovat vähän sieluttomia!

  Eli hurjan urakan edessä olet, kun alat miettimään sopivaa omaan kotiin. Paras puolihan niissä tarroissa on juuri se irrotettavuus, jos alkaa kyllästyttämään. En tiedä miten ne saa irti viemättä mukanaan maalia seinästä? Sekin varmaan vaikutti omiin ratkaisuihin.

  Onnea projektiin! :)

 • Jii

  Meillä on kotona keittiössä tuollainen tekstitarra ja olen kyllä tykännyt siitä mielettömän paljon! :) Kuva siitä löytyy täältä: http://mapetitevieblog.blogspot.fi/2012/03/pikku-prinssi.html

  Tosin varoituksen sanana on sanottava, että tuollainen koukeroinen teksti on suhteellisen aikaa vievää kiinnittää seinälle, sillä siinä pitää olla tosi tarkkana, ettei tarra pääse repeämään ja että mahdolliset pisteet/aksentit/heittomerkit kiinnittyvät myös seinään.

 • sofian sohva

  Olen ehdottomasti samaa mieltä, ne maalaukset olisi pian saattaneet kyllästyttää ja niitä on paljon vaikeampi lähteä muuttamaan. Seinä ja koko huone nykyisellään on niin tasapainoinen ja kaunis että musta ne vaihtoehdot ei olisi parantaneet kokonaisuutta.
  Mutta tuo tekstiileihin värien tuonti ja nämä sisustustarrat on todella paljon parempi idea. Ja kiva kuulla kuinka tuo tarrojen käyttö toimii, itsekin kun olen miettinyt asiaa :) Varsinkin kuinka helppo niitä on asentaa ja jättääkö ne jälkiä seinään? Kuvat on aivan ihania, samoin tekstit. Ja niitä on niin helppo vaihdella jos kyllästyttää!

 • Tuollaisia tarroja löytyy meidänkin kodista,on muuten kiva lisä sisustukseen :)

 • katja m

  Aivan ihania tarroja olet löytänyt! Itse voisin laittaa lasten huoneeseen tuon tuiki tähtönen tarran… mistä osoitteesta tuo mahtaisi löytyä?!
  Ja aivan loistava idea muuten laittaa sisustus tarroilla ilmettä, koska huomaan välillä ajattelevani missä ne mun pikkuvauvat ovat kun 2 vilistäjää juoksentelee ympärillä :)

 • Hanna

  Hyvä päätös :)