CATEGORIES

Vaihe 1 – Makuuhuoneen ideointi

27.2.2013

Lastenhuone on jätetty nyt rauhaan (ainakin hetkeksi), ja olen siirtänyt katseeni kohti makuuhuoneen sisustusta. Kuvien kautta nyt teidän kanssanne pohdin, mitäs kaikkea huone voisikaan tarvita? Teiltä olen saanut aiempiin projekteihin loistavia vinkkejä, joten kiitos jo etukäteen teille ystävällisille. Kodin sisustaminen on tunnetusti ikuisuusprojekti, mutta nyt pohdinkin, mistä lähteä liikkeelle. Tässä muutamia ideoita:

Mitä todennäköisimmin lähden etsimään ensiksi uusia yöpöytiä. Hakusessa olisi tummaa puuta ja peilipintaa olevat lipastot. Miellään niin, että vain yöpöydän laatikkojen vetimet olisivat “kristalliset” tai sitten vetolaatikoiden etumus olisi peilipintaa. Tämänhetkiset, 8-vuotta vanhat Ikean yöpöydät ovat aikansa eläneet. Niistä on nähtävissä mm. narttukoiramme pentuajat jyrsimisjäljillään. Ainut asia, mitä neiti on tahallaan tuhonnut. Nuo ovat muutenkin hieman raskaan oloiset. Haluaisin löytää uudet, hieman “ilmavammat” yöpöydät. Sellaiset, joissa on sekä laatikkojen tarjoamaa säilytystilaa, että alahylly, minne voisi piensisustuselementtejä lisätä.

Kun yöpöydät ovat löytyneet, ajattelin teettää niiden mittojen mukaisesti pitkät, yöpöydän levyiset peilit, tuomaan avaruutta huoneeseen.

Siinä siis lähtökuopat.
Idoita ja vinkkejä otan avosylin vastaan kommenttiboksissa.
Projekti alkakoon!

123 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anna

  Moikka! Mulla on edessä makkarin remppa, ja oon tiennyt koko ajan haluavani samanväriset seinät. Osaatko millään sanoa tämän makuuhuoneen seinämaalin värisävyä? Olin aivan hukassa maalikaupassa… Kiitos! A

 • Sun väreihin sopisi erinomaisesti tämä taulu http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50221914/ jonka bongasin IKEASTA! Ikeassa on muutenkin yllättävän kivoja tauluja. Ja sun tyyliin sopii tosi hyvin esim. Pink Boudoir (ainakin isossa omenassa liike)- liikkeestä koristetyynyjä yms. ihanaa krääsää. Onnea etsintöihin :)

  http://byjirout.blogspot.fi/

 • Ellu

  Mistä tuo ihana sängynpääty on?

  Kiitos hienosta ja inspiroivasta blogista?

 • Jos haluat päästä yöpöydistä eroon, ota yhteyttä. Meillä moiset puuttuu ja ei haittaa vaikka vähän on kulmista pala pois. Opiskelijabudjetilla ei ikävä kyllä uusia osteta. Asutaan vielä samassa kaupungissa, voin noutaa viikon sisällä.

  • Mrs.V

   Hei kiinni veti! Toisesta tosiaan on vähän kulmaa jyristty :D Ajattelin myydä huutonetissä, n.20e hintaan molemmat yhteensä? :)

 • Anne

  Hei!

  Miksi et palkkaisi sisustussuunnittelijaa samantien? En epäile omaa tyylitajuasi yhtään, mutta ovathan he kuitenkin ammattilaisia ja lopputuloksesta voisi tulla vielä omaakin kädenjälkeä viimeistellympi.

  Ihana blogi sinulla!

  • Mrs.V

   Mä jotenkin nautin siitä, että saan itse tehdä ja koheltaa :) Tuleepahan omannäköinen :D Ja voisin tosin jotakuta tuttua sisustussunnittelijaa konsultoida – mutta kommenttiboksissa oli muutama melkoisen tietävän oloinen ystävällinen lukija, joilta tuli loistavia pointteja. Kiitos teidän – ei tarvitse varmaan sisustussuunnittelijaa edes konsultoida <3

 • S

  Mielestäni kaunein sisustuselementti teidän makuuhuoneeseen olisi vauvan pinnasänky. :)
  Ei kun mua kiinnostaisi ihan oikeasti, miksi ette pidä pientä vauvaanne lähellänne nukkumassa? Kuitenkin kun on tehty paljon tutkimuksia, joiden mukaan perhepeti on pienelle lapselle paras vaihtoehto. Eihän vauvan toki tarvitse ihan saman peiton alla nukkua, mut edes pinnasängyssä vanhempien sängyn vieressä, tai edes samassa huoneessa. En oikeasti halua pahoittaa mieltäsi, olen vain utelias tietämään, miksi selvästi lapselleen parasta haluava äiti ei huomioi näin isoa asiaa? Tämä asia nimittäin aina kohdalle osuessaan kiinnostaa mua; miksi nousta yöllä usein monta kertaa ja lähteä hoitamaan eri huoneessa nukkuvaa vauvaa, kun olisi niin helppo ojentaa vain käsi jos vauva nukkuisi vieressä?

  Vielä tuohon sisustukseen, mun mielestä tuohon sängyn yläpuolella olevan taulun tilalle sopisi hyvin jokin kulta/hopeakehyksinen antiikkipeili. Toisi kivaa särmäää muuten moderniin sisustukseen!
  Aurinkosta kevättä sinulle. :)

  • Mrs.V

   Juuri opetetaan nukkumaan omassa huoneessaan, sillä hänhän on jo 7,5kk vanha. Tähän asti ollutkin meidän vieressä tuo Stokken Sleepi pinnasänky. Tästä on monia eri mielipiteitä ja tutkimuksia. Toivottavasti et oleta, että vain sinun parhaaksi näkemäsi tapa on paras tapa. Poikani nukkuu jo läpi yön – yleensä ;) Pinnasängyssä on pyörät sitä varten, että sitä voi haluttaessa siirrellä helposti jos tarvis on :) Onnellinen poika on – perhepetiä tai ei :)

   Kiitos vinkistä! Ikävä kyllä itse en ole lainkaan antiikkien ystävä, mutta ehkä tämäkin muuttuu jonainpäivänä! Samaa sinne!

   • S

    Jep, tuloksia on useita. Mutta ilman ainuttakaan tutkimusta me kaikki varmaan tiedämme sen, että lapsen paras paikka on äitiä ja isää lähellä.
    En halua tuomita sinua, ja tiedän että olet varmasti hyvä äiti. Minun mielipiteeni ei todellakaan ole ainoa oikea!
    Toivottavasti ymmärrät, etten halua tuomita sinua vaan päinvastoin ihailen sinua, vaikutat niin fiksulta, sydämelliseltä ja mukavalta ihmiseltä. :)

    Asiasta toiseen, antiikki ei todellakaan miellytä kaikkia. Tuli vain mieleen, kun nykyään on tosi suosittua yhdistää huippumoderniin sisustukseen antiikkia, usein just antiikkipeili.

    • Mrs.V

     Kiitos paljon vielä selvennyksestä! Muotoilit asian todella kauniisti. Olen yleensä blogissa todella rauhallinen, enkä vedä herneitä juurikaan mistään, mutta huomaan, että jokin leijonaemo mussa piilee kun heti kun on lapsi kyseessä niin karvat nousee ja kynnet nousee esiin – ihan pienimmästäkin :D Pitänee vielä opetella vähän hermoja tässäkin suhteessa :D Olen samaa mieltä, että ehdottomasti lapsen paras paikka on olla vierellä. Sitä hän onkin <3 Kaikki me äidit pyrimme varmasti toimimana oman lapsemme tarpeita parhaiten palevelevala tavalla. Se on totta, sitä tosiaan näkyy! Jos jotain lisäisin, niin varmastikin joku pyöreä antiikkinen peili sängyn ylle laittaisin! :) Ihanaa iltaa sinne! :)

    • S

     Oho, tuli tuo “tuomita” nyt monesti, mut pointtini tuli ainakin selväksi! :D

 • Mari

  Komppaan muita valkoisten yöpöytien suhteen, jotta ne istuis huoneeseen paremmin. Vetimien vaihto on myös eessä :)

  Peilit vaakatasossa isojen huonekalujen yläpuolella on taas mun mielestä niiiin nähty, joten tuo idea kahdesta kapeasta peilistä yöpöytien yläpuolelle on ihan loistava. Sitte se sängyn yläpuoli, tarviiko sinne nyt välttämättä laittaa mitään tauluja, hyllyjä tai lisää peilejä? Lopputuloksena saattaa olla liikaa “krääsää” seinällä. Esim. tossa sun yhdessä inspis-kuvassa oli yöpöydän peilit kattoon asti ja niiden väliin laitettu tehostetapetti. Se vois yks toimiva ratkasu.

  Säästövinkkinä kannattaa niitä isoja peilejä käydä kyseleen lopettavista tai remonttiin menevistä liikehuoneistoista. Esim. mun työpaikalla liiketilan pienennyksen jälkeen jäi just tollasia kapeita korkeita peilejä ylimääräsiksi, jotka on vaan siellä tiellä ja nyt ne pitäis saada pois tieltä. Tästä sun postauksesta inspiroituneena taidan käydä hakemassa ne parempaan talteen ennen kuin lentävät roskiin :)

 • Meikkipöydän kanssa kävis kivasti saman näköiset yöpöydät, näin Ikeassa aivan saman tyyliset. Ne on koko valkoiset, mutta koska ne on niin halvat niin nopeestihan siihen vaihtaa vaikka laatikot tai maalaa niitä tai jotain.:)

 • H

  Mikä ihana kauneusvirhe teidän muuten ylellisessä ja täydellisessä kodissa: Koiran pureksimat Ikean yöpöydät! Aivan loistavaa :) Jotenkin tulin niin hyvälle mielelle tästä. Siis teillä näyttää kaikki muu olevan niin ylellistä, laadukasta ja kiilotettua. Ja sitten löytyykin tuollaiset elämää nähneet, meidänkin makkarista löytyvät, kapistukset. Usein bloggaajat esittävät elämänsä ja asuntonsa täydellisinä, mutta sinä uskallat raottaa myös sitä toista puolta ja jaksat laskea leikkiä jopa mustista silmänalusista. Pikkujuttujahan nämä on mutta tekevät sinusta ja blogistasi minun silmissä entistä herttaisemman. Tsemppiä sisustusurakkaan! Itsellä on olohuone vielä keskeneräinen kun uusittiin sieltä lähes koko kalustus, mutta tyhjää tilaa täyttämään on hankala löytää juuri niitä mieleisiä juttuja.

 • haidi

  Lattialle laittaisin pehmoiset valkoiset nukkamatot, tai isomman nukkamaton meikkipöydän ja sängyn viereen. Verhot ovar kuaniit beiget, mutta lisäisin ohuet (sellaiset höttöhöttö :D ) valkoiset verhot, luomaan pehmeyttä.
  Sängyle lisäisin isoja tyynyjä tumman beigellä sävyllä tai jos jtn väriä haluat itse mainitsemasi vaaleanvihreä voisi olla ihana.
  Yöpöydät vaihtaisin valkoisiin ja jos peiliyksityiskohdilla saisi se toisi tilaa.
  Sängyn päälle laittaisin kauniin sisustustekstin ja sen ympärille pieniä tauluja jotka kuuluisivat/sopisivat tekstiin.
  Tai teettäisi kolme isompaa kuvaa nikin upeista kuvista! :)
  Sängynpääty voisi ehkä olla jopa korkeampi? Vanha on kyllä upea, mutta jos samalla tylillä saisi (maitisitkin tuolla tarjouksesta jonka olit saanut (; ) niin miksi ei kokeilisi!

  Makuuhuoneenne on kaunis ja olet sáanut tänne kyllä miljoona hyvä ideaa, joten varmasti tulee upea lopputulos! :) Tsemppiä projektiin!

 • Jenny

  Heivaisin tuolin pois koska näistä kuvakulmista näyttää vähän turhan tukkoiselta kun sängyn molemmilla puolilla on yöpöydät ja vielä niiden molemmilla puolella huonekalut. Sängyn ja meikkipöydän väliin jäisi sitten vähän enemmän tilaa.
  Laittaisin myös valkoiset yöpöydät tummien sijaan. Nykyinen taulu on liian pieni. Pitkä peili vaakatasossa sängyn yläpuolelle voisi olla kiva, samanlaisilla kehyksillä kun pienemmässäkin peilissä pöydän yllä.
  Tyynyistä tuli mieleeni että Missonillahan on ihania eri vaihtoehtoja hillityissäkin väreissä. Missä on vaaleaa ja beigeä, hieman sinistä tai vihreää..

  Vaalea matto olisi kiva, itse valitsisin sellaisen missä on kiva pieni hohto.
  Ikkunan viereen sopisi hyvin suunnittelemasi taulukollaasi :)

 • sisustusintoilija

  Tämä voi olla nyt aikaisempien kommenttejen toistoa, mutta en jaksanut lukea aikaisempia kommentteja, kun niitä oli niin paljon. :D

  Meikkauspiste: Vetimien vaihto kristallisiin. Penkki pois ja tilalle Kartellin Louis Ghost-tuoli. Peilin vaihtaisin yksinkertaisempaan, sellaiseen peiliin missä kehyksetkin on peiliä.

  Sänky: Sänkyyn helmalakana. Sängylle viltti jalkopäätyyn. Uusia tyynyjä vanhojen raidallisten joukkoon. Tyynyt sommittelisin 2 takana (vihreät) 2 keskellä (raidalliset) ja 1 edessä (höyhentyyny)

  Esim. yksi tollainen höyhentyyny
  http://www.zarahome.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/zarahomefi/en/802109986/440511/1606006/Plummy%2BCushion

  pari tollaista vaal.vihreää tyynyä
  http://www.zarahome.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/zarahomefi/en/802109986/440511/2024156/Advika%2BCushion

  Yöpöydät: Valkoiset yöpöydät. Voisi olla samanlaiset, mitä teillä on lastenhuoneessa. Sellaiset korkeat ja kapet, missä on mustat pallovetimet. Vetimet tosin vaihtaisin.
  Lampunvarjostimet vaihtaisin hiukan isompiin, mutta myös valkoisiin.

  Seinä: Sängyn yläpuolelle 3-4 samankokoista taulua samanlaisiin kehyksiin. Suht isoja tauluja katselukorkeudelle.

  Tuon valkoisen nojatuolin veisin kokonaan pois huoneesta.

  • Mrs.V

   Aaaah!! Mä olen niin samalla sivulla sun kanssasi! Juuri tämmöistä nyt mietin!! :D

   • Komppaan tuota edellistä ideoijaa.. eli ghost tuoli sopisi loistavasti ilmavuutensa vuoksi kampauspöydälle. Valkoisen tuolin sijoittaisin jonnekin muualle ja vaihtaisin myös varjostimet puhtaanvalkoisiin. Itse ottaisiin tehosteväriksi vaaleanpunaisen/mintunvihreän ja munakoisonliilan.

 • Elviira

  Kaunis värimaailma makkarissa! Tuo seinä sängynpäädyn yläpuolella kiinnitti myös mun huomioni. Mulle tuli ensimmäisenä mieleen vaakatasoon asetettu pitkä peili, jonka alapuolelle voisi asettaa kapean simppelin hyllyn. Tälle kevyelle hyllylle voisi laittaa joitain valikoituja, kauniita esineitä, myös kukkia (miksei kirjojakin). Jos kevättä kohti kaipaat jotain väriä, niin se onnistuu pienillä asioilla, joita on helppo muuttaa: Siihen kevyelle hyllylle pystyy asettelemaan jotain pientä, mitä väriä haluatkaan tuoda huoneeseen – ja sängylle pari uutta samansävyistä tyynynpäällistä loisi yhtenäistä ilmettä.

 • Taija

  Hei!

  En aivan kaikkia kommentteja ehtinyt lukemaan, kun niitä on tullut niin paljon. Osa mahtavia ideoita. Tässä olisi minun ehdotukseni: Valkea matto sängyn alla toisi pehmeyttä. Mitä mieltä olisit pitkästä penkistä sängyn jalkopäätyyn? Se voisi olla samaa tyyliä meikkipöydän kanssa, jolloin meikkipöydän saisi mukavasti yhdistettyä muuhun sisustukseen. Se olisi myös käytännöllinen, kun päiväpeitteen saisi siihen yön ajaksi. Tämän lisäksi mies saisi tahtomansa yöpöydät, joiden ylle voisi laittaa peilit. Taulun ottaisin ehdottomasti pois ja laittaisin tilalle joko yhden suuren Nikin kuvista teetetyn taulun tai sitten kuvakollaasin. Nojatuolin veisin pois. Myös jokin nätti valaisin olisi hieno, ehkä kattokruunu, joka ei ole liian pramea. Sisustusiloa, blogisi on aivan ihana. :)

  • Mrs.V

   voih, kovasti haluaisin penkin sängyn jalkapäätyyn, mutta huone on niin kapea, että sinne ei ikävä kyllä penkki mahdu. Pahoitteluni huonosti osviittaa antavista kuvista terkuin: sängyn jalkapäädyn penkkifani.
   ps. Ihan samaa mieltä kaikista ehdotuksistasi. Osuu ja uppoaa. Kiitos

  • Taija

   Unohdin vielä mainita, että penkki olisi samantyylinen meikkipöydän penkin kanssa. Ehkä hoksasit ajatukseni myös itse, mutta jäi niin vaivaamaan että piti käydä vielä kirjoittamassa. :)

 • J

  Mun vanhemmilla on äidin kuivatettu hääkimppu lasikupolin alla kauniisti kehystettynä sängynpäädyn yläpuolella. Huoneen värimaailma on tummaa puuta, kerman sävyjä ja viininpunaista samettia tekstiileissä vaaleita seiniä vasten. Yksi seinä on osittain peiliä. Dramaattista, mutta mielestäni niin kaunista! En tiedä oliko tästä kuvailusta juuri apua, mutta ehkä jotain pientä vinkkiä voi rivien välistä löytyä :)

 • Tiina

  Olen eri linjoilla kuin suurin osa täällä. En nimittäin laittaisi mitään suoraan päiden yläpuolelle seinälle. Fengshuin mukaan pään yläpuolella olevat asiat häiritsevät unta ja aiheuttavat levottomuutta nukkujassa. Hullua tai ei, mutta itse oon saanut paljon parempia kokonaisuuksia kun olen vähän paneutunut fengshuihin :) Edelleen Fengshuin mukaan nurkkia ei saisi täyttää huonekaluilla jotta huoneen virtaus pääsee kulkemaan vapaasti. Käytännössä antaa myös vähän ilmavuutta. Suomalaisilla kun on tapana täyttää jokainen seinää kiertävä sentti jollain huonekalulla.

  Keskittyisin noihin yöpöytiin ja niiden yläpuolelle tuleviin juttuihin. En ole peilityyppi, joten laittaisin molemmille puolille kookkaat taulut. Aihe tai värimaailma mikä sitten teitä miellyttääkin, mutta en omia kuvia :) Yöpöydiksi valitsisin jotkin sokkelittomat eli jalalliset, kuten tuo kampauspöytä. Nykyiset on vähän konttorimaiset.

  Minulla on aika erilainen tyyli (Annaleenas Hem-blogi on aika nappi) kuin sinulla, mutta tärkeintä että itse viihtyy. Onnea matkaan! :)

  • Mrs.V

   Kiitos! Vaikka meillä on sanomasi mukaan erilainen tyyli, niin silti nämä sinut ehdotuksesi kuulostivat oikein hyvältä ja olen samaa mieltä hyvin monesta asiasta!!

 • A

  Kotisi on kaunis, mutta melko tylsä, osaat pukeutua paljon mielenkiintoisemmin, mutta koti on “turvallisesti” laitettu, moneen silmään superkaunis, mutta sisustusharrastajalle ja taitajalle tooosi tylsä. Siispä ehdottaisin sinulle että kotisi kaipaa ANTIIKKIA ja elettyä elämää, oikeita muistoja. Kodista tulee usein tosi tylsä kun kaikki hankitaan kerralla uutta. Siistiä ja kaunista toki, mutta mielenkiinnotonta. Käy etsimässä antiikkiliikkeestä kaunis koristeltu suurehko peili. Herättää varmasti huoneen henkiin :) Kuvia en laittaisi hirveästi enää esille, vierailijalle tulee nolostuttava fiilis kun pitää joka paikassa katsella toisten “omia” kuvia ja jos niitä erehtyy lähempää katsomaan niin tulee tunne että jotain pitää sanoa…. Oo kylläpä olet kaunis tuossa ja pälä pälä :) Onko sulla niitä rakkaan mummusi huonekaluja jossain, joku sellainen olisi ihana yksityiskohta.

  • Mrs.V

   Ikävä kyllä minä en ole antiikin ystävä. Se ei istu omaan tyyliini lainkaan. Enemmän kallistuun modernin romanttiseen tyyliin sisustuskessa :) “oikeat muistot” eivät ole minulle muiden muistoja, vaan omiani :) Ikävä kyllä isovanhempieni huonekaluja minulla ei enempää ole. Mutta ihan samaa mieltä – nyt on ihan liian tylsä kokonaisuus. Kaipaan paljon lisää kuviota, väriä ja kolmiulotteisuutta! :)

 • m

  Suorakaiteista peiliä on ehdotettu monessa. Itsellä se tuntui juuri siltä “liian perus”. Teetimme Ifolorilla mustavalkoiset taulut 40x40cm x 3kpl sängyn päätyyn. Asettelu vastaavasti vaakatasoon miten peilin laittaisi ja tasaa välit sopiviksi, leveys sama kuin sängyssä.

  • Mrs.V

   Minä olen samaa mieltä. Jotenkin omaan silmään se on liian nähty ratkaisu. Mutta juurikin jotain muuta voisi laittaa… Aloitan niistä yöpöydistä ja mitä todennäköisimmin niiden taakse laitettavista peileistä ja sitten siitä taas jatkan eteenpäin… :)

 • Lilla

  Huomenta! :) Minustakin peili sängyn yläpuolella on jotenkin “kulunut” idea… :) Sitä näkyy joka toisessa kodissa! Vaikka ei sillä, kaunishan se kyllä on. Mutta peilit toisivat ehdottomasti sitä kaipaamaasi keveyttä ja mielestäni yöpöytien päälle sijoitettavat kapeat peilit on ihan mieletön idea! Tosin sitten ehkä peilikuvioiset, kiiltävät, yöpöydät voisi jo olla liikaa, laittaisin perus valkoiset, jotkin kauniit ja sirot :)
  Itse ehkä veisin kokonaan tuon valkoisen nojatuolin nurkasta pois, ellei se ole välttämätön. Sitten siirtäisin hitusen sänkyä ja yöpöytiä oikealle -> pääsee kaunis kampauspöytäkin kunnolla oikeuksiinsa kunnollisessa tilassa! Sängyn yläpuolelle taulukollaasi voisi olla kiva. Jottei tule liian sekavaa, säästäisin tuon taulun (se on kaunis:)), mutta vaihtaisin siihen ohuet kehykset ja lisäksi siirtäisin sitä sivuummalle ja laittaisin viereen päällekäin kaksi pienempää taulua.
  Purppura on tosi kiva värivaihtoehto! Sitähän voisi tuoda huoneeseen sitten tyynynpäällisissä, taulun väreissä, kukissa, kampauspöydän elementeissä jne…
  Nyt taitaa muutes mennä omakin makkari uusiksi hahah!:D

  • Mrs.V

   Ah, ihan samalla linjalla kanssasi! Juurikin näitä vaihtoehtoja nyt meitin ja painavat kupissa melkoisen paljon! :) Kiitos!

 • Mimi de Paris

  Sanoisin, etta perusasiat ovat tosi hyvat, mutta laittaisin taustalla olevalle seinalle joko yhdelle seinapinnalle maalin tai mielummin dramaattisen tapetin. Yopoytia ei tarvitse vaihtaa, nehan voi maalata? Molemmille yopoydille isot nayttavat lamput. Katso inspiraatioita ja ideoita vaikka taalta> http://www.styleathome.com/decorating-and-design/bedrooms/our-25-favourite-bedrooms-of-2012/a/46011/2 Eityisesti kuvat 1, 5, 9,10 vau mitka varit, 17 tai 23) lisaa ideoita myos Rue lehdessa http://www.ruemag.com – ehka maailman parhaita sisustus-lifestyle verkkolehtia?

  • Mrs.V

   Kiitos loistavista linkkivinkeistä! Löysin paljon mahtavia ideoita värien saralla! :) Maalaaminen on muuten loistovaihtoehto, mutta kun minusta tuo yöpöydän malli itsessään on ihan liian raskas. Kaipaan niihin lisää ilmaa?

 • Tanja

  Hei! En jaksanut kaikkia kommentteja rueta lukemaan, en tiedä joko on ehdotettu, mutta itse varmaankin laittaisin kolme isoa hopeanväristä kehystä sängynpäädyn yläpuolelle ja siihen vierelle sopisi nätisti ne peilit. Ainakaan kuvassa ei näkynyt kattovslaisinta, joku kaunis näyttävä riippuvalaisin olisi kaunis, esim.”kristallivslaisin” tyyppinen.:) kiva nähdä millainen makkari teillä tulee, itsellä sama projekti menossa. Tällä hetkellä makkarissa on pelkkä sänky, ei edes verhoja vielä. Ja öhöm, kohta vuosi on mennyt tätä projektia aloitellessa.:D

  • Mrs.V

   Kyllä! Sellainen kattolamppu olisi myös ajatuksissa! <3

 • Jennifer

  Ainiin ja nojatuoli näyttäisi ehkä paremmalta jossain muualla, tekee vähän liian ahtaaksi tuon nurkkauksen. :D

 • Jennifer

  Tykkään huoneen väreistä kovasti :)
  Mun ehdotus ois kolme valkoista tai mustanruskeaa vähän pienempää taulua sängyn yläpuolelle, valkoiset vähän korkeammat ja sirommat yöpöydät, vaalet/beiget pörrömatot sängynviereen kummallekin puolelle (tai samanväriset kuin tyynyt) sekä vähän pienemmät peilit yöpöytien yläpuolelle, liian kapea ja pitkä peili näyttää mielestäni vähän hassulta :)
  Eikös teillä ollu muuten siell ulkomailla asuessa erilainen sängynpääty, valkoinen nahka ja muistaakseen vähän erilaiset yöpöydätkin?

  • Mrs.V

   Itseasiassa tuo muistelemasi sängynpääty on meidän toisesta suomen kodista, nämä huonekalut ovat maailmalla mukana kulkeneet. Mutta ne toisessakaan asunnossa olevat eivät ole ihan sitä mitä haen :/ Mutta kyllä – sirommat yöpöydät olisivat ehdottomasti se lähtökohta! :) Kiitos paljon avusta! :)

 • Anne Malia

  Oi miten ihanaa on miettiä sisustusjuttuja :)

  Minäkin laitan lusikkani soppaasi muutamalla ajatuksella:
  -valkoinen tuoli pois ja sänky yöpöytineen lähemmäs ikkunaa
  -en laittaisi tuolle kauniisti maalatulle seinälle mitään sängyn päälle – se ei tarvi jos muu sisustus on täyteläinen
  -hankkisin näyttävämmät ylelliset yöpöytävalaisimet: Flosin Romeo moon softit, aivan mieletön himmennettävä valo, ovat klassiset mutta silti modernit
  -valkoiset yöpöydät samaa tyyliä kuin kampauspöytä
  -sänkyyn tekisin suurimman muutoksen, teettäisin siihen uudet tekstiilit esim. Mulberryn kangaskokoelmista – 2 kpl 60 x 80 tyynyjä ja niiden eteen 2 kpl 50×60 tyynyjä, upeista erikuvioisista kankaista
  -uusi päiväpeitto joka sopii tyynyihin, ohut mutta ylellinen, niin että sen voi myös puolipedata että lakanat näkyy
  -teettäisin uudet vuoratut muhkeat verhot myös jollain pienikuvioisella kuosilla, ehkä reunustaisin ne vielä jollain verhohapsulla tms.
  -kattoon vaikkapa pussimainen pieni kristallikruunu

  Kaiken kaikkiaan täyteläinen sisustus syntyy aina upeilla tekstiileillä ja ylellisillä valaisimilla.

  Iloa sisustamiseen, nättiä tulee varmasti :)

  • Mrs.V

   Oih! Ihana! Kiitos mahtavista ideoista! Tekstiileillä lähden kyllä ehdottomasti piristämään huonetta. Juurikin muhkeita päiväpeittoja, printtiä, väripilkkuja.. :) Ihan uutta minulle sisustuksessa – mutta että olen siitä innoissani! :) Kiitos paljon!

 • H:)

  Kannatan samoja ehdotuksia kuin muutkin ovat sinulle ehdottaneet. Myös minun mielestä valkoinen nojatuoli kannattaisi poistaa huoneesta ja siirtää sänkyä yöpöytineen lähemmäs ikkunaa. Tällöin meikkausnurkkaus ja sängyn alue muodostaisivat omat alueensa.

  Mielessäni kävi myös sellainen, että jos et laittaisikaan peiliä sängyn yläpuolelle vaan hankkisit meikkipöydän eteen uuden korkean peilin. Se saattaisi luoda katkaisevan vaikutuksen pitkälle seinälle. Sängyn yläpuolelle voisi esim. maalata valkoisen suorakaiteen mallisen alueen ja liimata siihen sisustustarran.

  Yöpöydän valaisimenne ovat todella kauniit. JOs valaisimet kuitenkin olisivat tsommat ja korkeammat, ne loisivat raaamit sängynpäädylle. Ajatuksessani valaisinten tulisi siis olla selkeästi eri korkuiset kuin sängynpääty. Itse löysimme muutama vuosi sitten upean italialaisen ison pöytälampun Korkeavuorenkadulla sijatsevasta Keittiökarhu-liikkeestä.

  Mukavia hetkiä sisustusprojektin parissa!

 • heeka

  Mä ehdottaisin yöpöydiksi jotain ihan out-of-your-box, nimittäin näitä: http://www.room21.fi/fi/artiklar/small-ghost-buster-yopoyta.html
  Ainakin olisivat keveät, ja mielestäni toisivat kivan kontrastin muulle tyylille, ja siis talulun mäkin vaihtaisin vaikka sit siihen vaakapeiliin.;)

  • miude

   IHANAT NUO MITKÄ LINKITIT! kummittelevat nyt sitten täällä mielessä, kun muutto olisi suunnitteilla

 • Anu

  Sisustustarrojen osalta on kertynyt varsin hyviä kokemuksia art4U -nettikaupasta (löytyy ihan tuollaisella nettiosoitteella). Olen tilannut pari omaa seinätekstiä ja olen ollut tosi tyytyväinen. Laadukkaita tuotteita ja erittäin hyvä asiakaspalvelu. Itse en ole “perusratkaisujen” ystävä, joten halusin “omat” tekstit; ovat nyt sitten lyhyitä sitaatteja Pikku-Prinssistä ja ranskaksi:) Peilikeskusteluun sanoisin, että ihan mielettömän hyvä idea nuo pystyssä sängyn molemmin puolin olevat peilit!

 • Kaunis tuo teidän sängynpääty! Täältä löytyy lähes samanlainen :) Hankkisin yöpöydiksi jotkin pienet, samanhenkiset kuin tuo meikkauspöytä. Täälläkin juuri valittiin uudet yöpöydät, huomenna laitan kuvia. Aikaisemmin oli nuo Ikean Hemnest yöpöydät, jotka nekin tosin kivat!!!

 • KJ

  Moikka!
  Kiva, sisustuspulmia.. :) Mulla olisi seuraavia ehdotuksia:
  – Aluksi ottaisin valkean tuolin huoneesta kokonaan pois (ellei aivan välttämätön), koska huoneeseen tulisi avaruutta ja “hengittävyyttä” lisää. Parempi mitä vähemmän makuuhuoneessa tavaraa. Sänkyäkin saisi näin ollen siirrettyä vähän ikkunaan päin. Väljyys lisääntyisi. :)
  – Peilit yöpöytien takana on tosi hyvä idea! Mietin vain, että tuleeko liikaa peilejä, kun kampauspöydän peilikin on samalla seinällä? Iso peili sängyn yläpuolella on minusta taas aika nähty idea jo.. Laittaisin siis kuitenkin ne kaksi peiliä yöpöytien taakse. Niiden väliin seinälle ei mitään tai 3 taulun kollaasi. Peilit hopea-reunaisina.
  – Yöpöydät valkoisina.
  – Pehmeät matot sängyn molemmille puolille. Mielestäni yksi iso matto sängyn alla kerää vain turhaa pölyä. ;D
  Tällaisia ajatuksia! Tsemppiä pohdintoihin! :)

  • Mrs.V

   Ah, niin samaa mieltä kanssasi – Kaikista kohdista! Ja todella hyviä pointteja! KIITOS!!

 • Kaisu

  Mun vanhempieni sängynpäätyä koristaa edelleen mun ja 2 sisarukseni lapsuuskuvat. Laittakaa siis suloisen poikanne kuvia sängyn yläpuolelle. Niitä voi sitten mahdollisesti lisätä sinne tulevaisuudessa :)

 • Anniina

  Kaunis makuuhuone jo nyt, mutta mielestäni se kaipaisi hieman väriä ja erilaisia tekstuureita.

  Minä vaihtaisin tapetin suurikuvioisen siniseksi.
  Esimerkki 1 ja 2:
  http://www.lauraashley.com/wallpaper/tatton-duck-egg-damask-wallpaper/invt/3422617/

  http://www.lauraashley.com/wallpaper/millwood-duck-egg-wallpaper/invt/3530364/

  Tällöin sängyn yläpuolelle ei välttämättä tarvitsisi enää laittaa taulua tms. Jos jotain sängyn yläpuolelle kuitenkin laittaisin, niin se olisi suuri pyöreä mosaiikkipeili.
  Esimerkkilinkki peilistä alla:
  http://www.giftstoreireland.com/store/product.php?id=185

  Ostaisin sänkyyn vaaleansinisen, melko muhkean päiväpeiton (mieluiten kiiltävää kangasta –> tuo glamourin tunnetta ja sopii mahdolliseen peiliin ja alla ehdottamiini yöpöytiin). Sänkyyn laittaisin myös eri kokoisia rusehtavia, valkoisia sekä sinisiä tyynyjä (esim. siniraitaisia). Tyynyt nostaisin lähemmäs päätyä (Amerikkalaiseen tapaan) luodessani täten hieman muhkeamman vaikutelman. Lisäksi laittaisin rusehtavan tai valkoisen torkkupeiton sängyn toiseen päätyyn. Mielestäni myös kangassenkki sopisi päätyyn.

  Yöpöydiksi hommaisin ehdottomasti peilimäiset yöpöydät. Jos kampauspöytä on samalla paikalla kuin nyt, niin mielestäni peilit yöpöytien yllä olisi jo liikaa. Jos kampauspöytää siirretään muualle, niin silloin peilit tai taulut/ taulukollaasi sopisivat yöpöytien päälle.

  Alla esimerkki värimaailmasta ja kuoseista, vaikka linkissä kyseessä onkin olohuone. Sekoittaisin siis eri väristä ruskeaa (pääasiassa beigeä) ja vaaleansinistä. Käyttäisin myös beigen ja sinisen värisiä erilaisia kuoseja (raitaa ja kuviota) sekaisin.
  http://mto.lauraashley.com/furniture/sofas?webSyncID=240b3a5d-5852-a1c3-8638-eabd6c5750e4&sessionGUID=674d5211-9383-4455-bb95-74d5816c2163

  Tsemppiä makuuhuoneen modernisointiin!:-)

 • M.

  Väriä huoneeseen saisit helposti keväisemmän värisillä tekstiileillä. Verhot ja tummemmat beigen sävyiset tyynynpäälliset vaihtaisin esim. joihinkin ihaniin sinisen sävyihin; siniharmaa tai merensinivihreä (onpas hankala ilmaisu :D ) tai edellä ehdotettuun violettiin/ purppuranpunaiseen. Samaa värivalintaa noudattaen voisi sängyn päälle lisätä uuden viltin.

  Nojatuoli on ilmeisesti enemmänkin sisustuselementti kuin aktiivikäytössä? Se ei näytä mahtuvan huoneeseen kunnolla, ja huone näyttäisi heti avarammalta, jos sen veisi pois.

  Jos päädyt pystypeileihin uusien yöpöytien päälle, voisi sängyn ylle, näiden peilien väliin, sopia hyvin myös suurempi, näyttävä kello :) Joko ihan sellaisenaan, tai sitten voisi harkita myös tuon taulukollasin yhdistämistä “irtoviisareihin”. Kuvat Kertonevat paremmin kuin tuhat sanaa:

  Tämä kello sellaisenaan:
  http://mocoloco.com/archives/027555.php

  Tästä linkistä neljännen kuvan kello, ja kuvathan voi valita ihan oman mielen mukaan:
  http://www.homerevo.com/20-unique-wall-clock-designs-for-home-interior/

 • Marjaana

  Minun vinkkini olisi seuraavanlaiset.
  – sänkyyn hankkisin värillisen helmalakanan, se tuo ryhtiä. Ehkä samaa väriä koristetyynyihin.
  – sama väri valinta voisi toistua sängyn molemmin puolin olevissa pitkissä kapeissa “pörrö-matoissa”
  – hankkisin uudet verhot. Kahta eri materiaalia. Yksi sävy taka-kiskoon, ja hienompi kangas etu-kiskoon.
  – taka seinä olisi hyvä olla vähän eri sävyä kun sängynpääty, niin sängyn pääty tulee näyttävämäksi. Joku naisellinen rauhallinen tapettikin voisi toimia.
  – uudet vaaleat yöpöydät. Ikeasta saa samanalaisia kun nykyiset, ja mahd ostaa päälle lasilevyt.
  – peiliä en hankkisi sängynpäälle, mielummin sivuun kokovartalo peiliksi.

 • Tiinu

  Cobellon sivuja selattuani pistä silmään siellä yksi yöpöytämalli joka saattaisi sopia teidän makuhuoneeseen.

  http://www.cobello.fi/Poydat/Yo_ja_sivupoydat/808300.html

  Valkoiset niin kuin toivoit, mutta korit tuovat mukavasti hieman väriä. Omasta mielestäni koko valkoiset olisivat hieman liikaa kun huoneessa on jo valkoinen kampauspöytä, tuoli ja sängynpääty.

  • Mrs.V

   Ihan samaa mieltä tuosta valkoisuudesta! Ei saa olla kokovalkoiset yöpöydät, vaan niissä pitää olla tumaapuutakin, koska muuten uppoutuu liikaa muun kanssa :) ja muuten, juuri noita samaoja yöpöytiä olen kuolannut Riviera Maisonilla! :D Joten tiedät siis JUURI mitä haen! :D

 • Tuuli

  Omasta mielestäni näyttää, että yöpöydät ovat vähän ahtaasti, kun meikkauspöytä ja tuolikin vievät tilaa – etenkin meikkauspöytä on visuaalisesti niin näyttävä elementti, että se vie helposti huomion ihan itsessäänkin, etenkin, kun se on noin lähellä sänkyä. Paras ratkaisu olisi, jos joko meikkauspöytä tai tuoli löytäisivät itselleen uuden paikan, ja sänkyä saisi siirrettyä vähän enemmän “irralleen” :)

  Taulu on aina kiva juttu sängyn yläpuolella, tässä ongelmana on vain se, että se on sängyn kokoon suhteutettuna liian pieni. Moni on ehdottanut peiliä sängyn päälle, ja se onkin näyttävä idea. Jos päädyt peiliin (tai uuteen tauluun), älä valitse liian kapeaa: tila vaikuttaa ainakin kuvan perusteella pitkänmalliselta, ja siinä on ennestään voimakkaita vaakasuuntaisia linjoja (sängynpääty, erivärisen seinän ja katon raja), ja tilahahmotuksen perusteita on, että vaakalinjat saavat tilan näyttämään leveämmältä ja matalammalta, ja kaikki pystylinjat kohottavat ja kaventavat. Kovin kapea peili vaakatasossa korostaisi vaikutelmaa pitkänomaisesta, matalasta tilasta. Siinä mielessä pystysuuntaiset peilit yöpöytien yläpuolella olisivat hyvä ratkaisu, mutta ne vaativat myös ilmaa ympärilleen. Tosin valokuvat vääristävät aina, joten voihan olla, että tila näyttää luonnossa aivan erilaiselta :) Mutta tämä on hyvä yleispätevä sääntö, joka kannattaa muistaa muutenkin.

  Tässä pari suunnittelijan havaintoa :)

  • Mrs.V

   Mahtavia huomautuksia! kiitos ihan huimasti antamastasi ajasta! Antoi asiantuntevan oloisen mielipiteen! :) Meikkauspöydän paikka en tilan takia saa juuri muutettua, mutta tuoli on “poistettavissa” ;) Taulu on ehdottomasti liian pieni nyt tuon sängyn päällä, se lähtee vaihtoon tai saa molemmille puolelle pienmpiä kavereita – valokuvista. Kiitos kovasti tästä – oli paljon apua!

 • Salla M.

  niikun aikaisemmissa kommenteissa on jo tullut niin mullakin tuli idea taulun tilalle iso suorakaiteen muotoinen peili :) mielestäni sängyn päätyyn kuvien perusteella voisi sopia iso “arkku” :D mutta siis muuten mielestäni huone on klassisen kaunis!

  • Mrs.V

   Voih! Laittaisin mieluusti jotain sängyn jalkapäätyyn, mutta tilan kapeus ei sitä salli :/

 • Annika

  Sunnitelmasi vaikuttavat oikein tosi kivoilta! :) minäkin laittaisin yöpöydät vaihtoon. Vinkkinä, että vetimethän voi useimmiten vaihtaa, joten jos löydät muuten ihanat yöpöydät ei niitä rumien vetimien vuoksi kannata hylätä!

 • heidim

  Sängynpääty tulis nätisti esille, jos tuon päätyseinän maalaisi jollain hiuka tumemmalla sävyllä, esim. nätin lila… Sitten siihen ei tavitsis enää ripustella mitään mnimutkaisuuksia seinälle, kun toi sängynpäätykin jo niin nätti. Valkoiset kevyet yöpöydät ja noi lamput on nätit! Ja valkoinen matto ja se olisi siinä? :)

  • Mrs.V

   Ikävä kyllä karsastan liian värikkäitä seiniä – joten lila ei käy minun makuuni lainkaan niin suurena elementtinä. Mutta sitä ehdottomasti voisi olla vaikkapa juuri tyynyissä, ja joku heitti idean ilmoille meikkipöydän tuolin uudelleen verhoilussa! :) Siinä se toimisi! :)

 • Jos peilit tulis uusien yöpöytien päälle niinkuin mietitikin, niin en ehkä laittas sit sängyn päätyn seinälle mitään. Valkoiset keveät yöpöydät ja taulukollaasi tuonne tuolin taakse, vaalea mattoa ja tosiaan ripaus jotain väriä tyynyillä ja vilteillä :). Millainen kattovalaisin tuolla muuten on? Joku suuri valaisin kävis hyvin, jos ei jo ole.. Ja toisaalta jos haluat tuota tummaa puuta, niin sit pari tummempaa ruskeaa tyynynpäälistä ja viltti sängylle. Sit valkeilla peilien kehyksillä saa yhdistetyä meikkipöydän muuhun sisustukseen. Suunnittelu on kyllä niin mukavaa :)

  • Mrs.V

   Joo tiedätkö, ajattelinkin tuonne sellaista hillittyä kattokruunua tuomaan vaan ripauksen sitä jotakin… :) Mutta se olkoon sitten se viimeinen silaus :D

 • elina

  ensinnäkin ihanan herkkä sisustus, pidän! :) lähtisin kuitenkin vähän rikkomaan sitä tuomalla kontrastia esimerkiksi hempeillä sisustustyynyillä ja vilteillä. voisin ratkaista ongelman myös hankkimalla eri materiaaleista valmistettuja valkoisia sisustustyynyjä ja viltin.

  yöpyödiksi valitsisin ilmavan tasomaisen ratkaisun, ilman laatikostoja. värinä jotain valkoista, läpiväkyvää? näin saataisiin myös meikkipöytä sopimaan harmoniseen kokonaisuuteen. meikkipöydän yläpuolelle harkitsisin näyttävämpää peiliä, ehkä jopa suurta ympyrää rikkomaan ilmettä. tämän lisäksi vaihtaisin meikkipöydän vetonupit läpinäkyviksi, kristallin tyylisiksi. sitoisin näin lampun jalat ja meikkipöydän kauniisti toisiinsa.

  kuten kaikki muutkin, ottaisin taulun pois seinältä, mutta jättäisin kohdan kokonaan tyhjäksi. pidän ideastasi luoda taulukollaasi nojatuolin viereen. siirtäisin niitä hieman lähemmas yöpöytää ja laittaisin nojatuolin taakse lattialampun. näin loisin niistä harmonisen kokonaisuuden ja kauniin lukunurkkausen ikkunan viereen.

  tsemppiä urakkaan :)

  • Mrs.V

   IHAN LOISTAVA idea tuo meikkipöydän vetimien vaihto! Sen teen jokatapauksessa! KIITOS!!!! Ja minäkin olen sitä mieltä – että tuo taulu lähtee – tai saa ainakin vierelleen linjassa pienempiä kuvia vierelleen. Huoh – ihan mahtavia ideoita tullut! Miten sitä ikinä osaakaan päättää mitä valita!!

 • Jansku

  Tosiaan kaikilla on oma tyylinsä sisustaa mutta toisten ideoista sa ihania vinkkejä joten tässä minun mielipiteeni.
  Mielestäni ( minun makuuni) huone on hieman kellertävän kukertava, joten maalaisin päätyseinän harmaaseen menevällä sävyllä ja päätyyn lisäisin siron peilin. Yöpöydät maalaisin valkoisiksi ja verhot vaihtaisin myös keveisiin valkoisiin. Jos mahdollista niin vaihtaisin tuolin pois tuolta nurkasta ja lisäisin sen tilalle suuremman viherkasvin:)
  Tsemppiä sisustukseen, kiva nähdä lopputuloksesi:)

 • Nanna

  http://www.ellos.fi/ellos-home/yopoyta/268845

  Onko liian maalaistunnelmaa? :)

 • Taigaduu

  Minä lähtisin myös siitä, että yöpöydät olisi valkoiset. Silloin kampauspöytäsi sopisi paremmin kokonaisuuteen (se on muuten ihana, oli aivan pakko heti googlettaa se, saattaapi tulla hankintalistalle). Nuo peilijutut ovat nyt kovasti “in”. Jos laitat peilit yöpöytien taakse, mahtaakohan silloin tuo sängyn pääty kaivata myös jotain? Itselläkin on makkarin sisustus vielä vaiheessa… ja samoin monen muunkin huoneen sisustus ;) varsinkin keväisin ideoita pukkaa melkoisesti!

 • Nanna

  Moikka!

  Ihana makuuhuone teillä! Oon niiin kade tuosta sängynpäädystä.. ;)

  Moni on ehdottanut isoa peiliä sängyn yläpuolelle, mutta teillä kun on niitä aivan ihania raskausajan ja vastasyntyneen kuvia, niin itse laittaisin sellaisen suurennettuna ja kauniissa kehyksissä! esim ifolor tekee edullisesti ihania kuvia!

  Matto olisi hyvä lisä, ja jotain värikkäämpää itsekin laittaisin tyynyjen ja verhojen muodossa.

  Sisustaminen on niin ihanaa puuhaa! :) itsekin laitan nyt joka huonetta, mammalomalla kun olen.. :D

 • maiju

  Hmm, kenties sängynpäädyn voisi verhoilla uudelleen, tummalla harmaalla? Toisi ryhtiä mukavasti. Vaalea sängynpääty, lakanat ja seinät hukkaavat toisensa. Asia korjautuisi juurikin uudella verhoilulla,jolloin pääty erottuisikin kivasti. Ja nätit yölamput tulisi enemmän esille. Samaa väriä/sävyä voisi jatkaa muutamaan koristetyynyyn tai vaikkapa sillä matolla. Mutta ehdottomasti lisää ryhtiä kaipaa tämä huone kaikessa vaaleudessaan.

 • sarak

  Sängynpäätyyn voisi sopia joku kiva kuvakollaasi tai sitten sängyn levyinen peili. Yöpöydät vaihtaisin kevyempiin (valkoiset sopisivat meikkipöydän kanssa ja toisivat yhtenäisyyttä). Väriä toisin koristetyynyillä ja mahdollisesti -peitolla jalkopäähän. Ja nojatuolin poistaisin/vaihtaisin sen paikkaa, seinä on mielestäni liian täynnä mikä tuo raskautta sisustukseen. Matto on hyvä idea! Miten olisi kaksi kapeaa ja pitkää mattoa molemmin puolin sänkyä? :)

 • Sanna

  Yksi meikkauspöydän ja muun makuuhuoneen yhdistävä tekijä voisi olla myös meikkauspöydän tuolin uudelleen verhoilu samalla värisävyllä, mitä meinasit hankkia koko makuuhuoneen uudeksi tehosteväriksi. :)

  • Mrs.V

   Mahtava idea!! Kiitos!!! :)

 • Anni

  tohon tyhjään kohtaan seinää (nojatuolin puoli sängystä) teettäisin esim. niistä ihanista niki stribianin kuvista kanvaaseja. Ifolorilta saa tilattua kätsysti ja huokeeseen hintaan :)

  • Mrs.V

   Minäkin mietin siihen juurikin Nikin ottamia kuvia <3 Meillä kun on pian taas uusi perheen kuvaussessio <3

   • Anni

    Oiii ihanaa! mun kummitytön äiti kuvautti myös perheensä ja rakkaan kummityttöni Nikillä. Sain joululahjaksi kanvaasin tytöstä ja se on niin ihana <3 Suosittelen ottaman kanvaasit värilisinä, koska Nikin kuvissa värit ovat niin onnistuneita.v Kanvaaseissa kuvat pääset vielä enemmän arvoonsa kun mukana ei ole mitään muuta viemässä huomiota siltä parhaalta eli itse kuvattavalta ;) Teidänkin kuvat oli aivan mielettömiä mitä laitoit blogiin <3 Joskus jos minusta tulee äiti niin haluan myös kuvauttaa masuani ja vauvaani NIkillä.

    • Mrs.V

     Suosittelen lämpimästi. Niki – on ihan mahtava persoonakin vielä lahjakkuutensa lisäksi! :) Mutta senhän olet varmaankin jo kuullut :) Toivottavasti suuri haaveesi käy jonain päivänä toteen ja voit Nikin kanssa sen filmille ikuistaa <3

 • Abe

  MIstä tuo ihana meikkauspöytä on? Itse etsin työpöydäksi jotain ton tyyppistä.

  • Mrs.V

   Se on CObellosta! :)

 • Tee

  Mites taulukollaasi sängynpäädyn yläpuolelle, rikkomaan symmetrisyyttä? Ja minä komppaan valkoisia tai vaaleita yöpöytiä, ehkä vähän sirompiakin kuin nykyiset. Nyt on melko raskas yleisilme, vähän hotellimainen. Jotain rosoa tai säröä?

  • Mrs.V

   Mäkin olen miettinyt siihen taulukollaasia <3 ja juurikin sirompia yöpöytiä halajan. Olen ihan samaa mieltä raskaudesta – kaipaan lisää keveyttä!

  • Tee

   Ja vielä pieni lisäys: mä en ymmärrä sitä peiliä sängyn yläpuolella. Se tosiaan on hirveän suosittu, en vaan ymmärrä miksi. Mutta minä olenkin tällainen käytännön ihminen. Haluan, että esineillä on tarkoitus. Voit siis kuvitella vaan, että kotini on ihan eri näköinen kuin esim. teidän. :)

   • Mrs.V

    Mä rupesin tässä taas miettimään, että mua oikeesti pelottais, että se tulee sieltä vielä joskus alas! :D Siinä on hengenlähö sitten jo lähellä! :D

 • Nooora

  Itse laittaisin tuohon taulun tilalle jonkun massiivisen, suorakulmaisen tai soikean peilin tai sitten 2 tai 3 taulua vierekkäin (samanlaiset kehykset tietysti). Taulujen kanssa sopisi yöpöytien ylle peilit, mutta jos sängynpäädyn päällä peili, niin sitten tietysti jättäisin peilit pois yöpöytien päältä. :) Tuohon sopisi myös sellainen korkea ja näyttävä sängynpääty, silloin ei välttämättä sängyn päälle mitään tarvittaisi. Oikein kauniilta huone näyttää kyllä jo nyt!

  Lisäisin muutamia kuviollisia ja erimuotoisia tyynyjä sekä jonkun kuviollisen viltin/peiton tms. sängyn päälle esim. päätyyn. Mattoa ei mielestäni välttämättä tarvitse, mutta jos sellaisen laittaisin, niin jonkun just yksivärisen vaalean tai sellaisen kauniin koristeellisen vaalean siihen sängyn eteen tavallaan. :)

  • Mrs.V

   Ihan samaa mieltä kanssasi kaikesta. Juuri tämän kaiken välillä puntaroin! Minulle tuli vielä juuri tarjous sähköpostiin huonekalusuunnittelijalta, joka olisi valmis haluamani sängynpäädyn tekemään, joka olisi ihan dream come true…. Ja juurikin näin – pitää tosiaan etsiä erimuotoisia tyynyjä! Pitkuloita ja pyöreitä ja! :)

 • Maisa

  Sisustusprojekteja, ihanaa! :) Mielestäni tulee kovin ahdetun ja ehkä myös sekavan näköistä, jos meikkauspöydän peilin lisäksi seinälle tulee kaksi peiliä pystypäin lisää, ja suuri seinä kaipaa mielestäni suurempia linjoja. Laittaisin mieluummin sängyn päälle kokovartalopeilin leveyssuunnassa, tai vaihtoehtoisesti jonkun suuremman taulun – lähes sängyn levyisen :) Seinällä tällä hetkellä oleva taulu näyttää jotenkin orvolta ja pieneltä. Yöpöydiksi harkitsisin tummien sijasta myös valkoisia, kun lattia on jo niin tumma. Ja mitä löytyy meikkauspöydän vasemmalla puolella sijaitsevalta seinältä, kuvista en sitä hahmota? :) Entäs jos meikkauspöydän kääntäisi 90 astetta siihen seinään päin, jolloin pöytiä ei olisi kahta vierekkäin (meikkaus- ja yöpöytä) eikä peilejä useampia samalla seinällä? :) Vai tuleeko valoa silloin huonosti meikkauspisteelle…?

  • Mrs.V

   Kiitos ajatellusta kommentistasi! Loistavia ideoita! Olen monessa kohtaa ihan samaa mielta. Hyviä pointteja. Kuvissa ei tosiaan käy ilmi, että meikkauspöydän vasemmalla puolella on heti seinä, jonka vieressä ovi, eli meikkauspöytää ei voi kääntää, sillä muuten ovea vaatehuoneeseen ei pystyisi avamaan :/ Mutta tosiaan, valkoisia mietin minäkin yöpöydiksi. Mies vaan pistää vielä hanakasti vastaan.. ;)

   • Anna

    Itse vielä lisäisin tuohon isompi taulu -vaihtoehtoon, että täältä: “http://www.allposters.fi” saa melkein mistä tahansa kuvasta taulun sellaisilla kehyksillä mistä tykkää. Itse olen miettinyt sängyn päälle Hayezin The Kiss -teosta.

 • Tytti

  Idea nro. 1) Taulun tilalle laittaisin suorakulmion mallisen peilin joka olisi yhtä pitkä kuin itse sänky
  nro 2) Yöpöytien taakse peilit
  nro 3) Joko yöpöydät valkoisiksi tai meikkipöydän vaihto tummempaan puuhun samaan sävyyn kuin yöpöydätkin.
  nro 4) Jokin pitkä/iso kasvi huoneeseen,ei välttämättä aito.
  nro 5) Väriä tyynyillä,kuten ehdotitkin.

  Itse laittaisin pitkän peilin taulun tilalle,uudet tummat yöpöydät ja meikkipöytä, peilien kehykset joko tummaa tai vaaleaa puuta pääasia että samaa väriä ja väriä tyynyillä.

  • Mrs.V

   Ah. Ihan mahtavia ideoita!! Kiitos ihana!!! Kasvin varmaan tarvitsisi… Ja mietin, mitä väriä lisäisin…vihreä on ehkä tällä hetkellä ajatuksissa….

 • Eliina

  Olisiko mahdollista muuttaa hieman tuota makuuhuoneen järjestystä siten, että meikkauspöydän ja nojatuolin asettaisi esimerkiksi tuossa ensimmäisessä kuvassa näkyvälle valkoiselle seinälle, jolloin yöpöydät voisi saada paremmin esille kun niiden ympärille saisi enemmän tilaa?:D Sänkyä voisi silloin siirtää lähemmäksi ikkunaa. Yöpöydät voisi vaihtaa ja niiden yläpuolelle voisi laittaa ne peilit ja sängyn päälle voisi ehkäpä vielä laittaa jotakin…esimerkiksi muutamia tauluja vieretysten? :)

  • Mrs.V

   Ei ikävä kyllä ole. Kuvista ei käy ilmi, että niissä kohtia on ovet, eli menisi kulkuväylälle :/ Äsh, olisi pitänyt tosiaan ottaa kuva toisestakin suuntaa ja ehkä piirostaa pohjapiirrostakin. Pahoitteluni huonosta yleiskuvasta!!

 • Laura

  Ehdottomasti taulun tilalle peili ! (sängyn levyinen) valkoinen tuoli tekee ahtaan vaikutelman nurkkaan. Vähemmän on enemmän ;) itse ehkä tapetoisin tai maalaisin tuon vaalean seinän ehkäpä tumman harmaaksi, missä on ripaus sinisen sävyä. Yöpöydät tosiaan “ilmavammaksi” ja valkoinen olisi kiva väri! Pelkällä värilläkin saa kevyemmän vaikutelman!

  • Mrs.V

   Ihan totta! Mahtavia vinkkejä. Kiitos! Mulla onkin tossa pari tapettinäytettä vieressä, mitä oon pohdiskellut vaihtoehdoiksi! :)

 • Anonyymi

  Taulukollaasi kuulostaa hyvältä, ja nyt on hieno tilaisuus ostaa taidegrafiikkaa suoraan taiteilijoita. Suomen taidegraafikoiden liitto järjestää teosvälityksen Kaapelitehtaan Puristamossa 2. – 10.3.2013.

  Myynnissä on lähes 700 taideteosta yli 120 taiteilijalta. Hinnat lähtevät alle 100 eurosta ja hintahaarukka, koko ja tyylit ovat laajat.

  • Mrs.V

   Kiitti vinkistä.

 • Yksi, melko yleinen idea olisi laittaa seinähylly taulun tilalle. Siihen voisi sitten helposti vaihdella valokuvia, tauluja, kynttilöitä tms oman mielialan ja inspiraation mukaan ;-) Tähän ratkaisuun tosin on päädytty ehkä joka toisessa kodissa, ja voi olla tavallaan hiukan “kulunut” idea, mutta toisaalta se on kyllä monesti toimivakin ratkaisu…

  • Mrs.V

   Minä mietin samaa, mutta jostain kumman syystä pelkäisi aina siinä sängyssä maatessani, että joskus toi tuolta vielä putoaa päin näköä :D Mutta siis todella kiva ratkaisu! mun omat oudot fobiat vaan estää sen :D

 • Miims

  Minä laittaisin seinälle jonkin ison ja pitkän peilin vaakatasoon ja vaihtaisin nuo ruskeat yöpöydät valkoisiin jotka olisivat samantyyliset meikkipöydän kanssa :) Sängyn päällä olevat tyynyt ovat ihanat mutta jos vaihtelua haluaa niin laittaisin niihin ehkä hiukan voimakkaamman beesin väriset päälliset joillakin kuvioilla (esim. raitaa) ja sekaan sitten valkoisia tyynyjä ehkä joillakin hempeillä pitsi tai muu reunuksilla :)

  • Mrs.V

   Tuo iso suorakulmainen peili sängyn yläpuolella on niin suosittuehdotus, että siinä on pakko olla jotain perää! Itse mietin, että se on liian “perusratkasu”, mutta, toisaalta, perus on erinomaisen hyvä. Tyynyillä haluan kyllä tuoda lisää väriä. Mietinnässä on vihreä….

   • Np

    Hei! :) Tuo peili sängyn yläpuolella olisi varmastikin hieno myöskin. Mutta olen samaa mieltä kans, että se on aikas “perus”.. Ehkä olisi liian “itsestäänselvä” ratkaisu siihen tuo sängynpäätypeili.. Esimerkiksi nuo pitkät peilit yöpöytien ylle ei ollenkaan huono idea, se voisi olla ihan persoonallista ja tuoda sitä ulottuvuutta huoneeseen sopivasti. :)

 • Noora

  Oletko tsekkaillut millaisia sabluunoita maalikaupoista löytyy? :) Niitä on nykyisin todella kauniita, oma äitini maalaili lapsuudenkotini olohuoneen katonrajan uuteen uskoon pari vuotta sitten kauniilla sabluunakuviolla. Samoin hän maalasi lattiasta kattoon yhden paksun “raidan”, johon hän asetteli valokuvia. Valokuvat korostuvat tuolla tavoin kauniin hillitysti. Sopisikohan se tuohon nurkan kuvakollaasin “alle”? :)

  • Mrs.V

   Ei tiedätkö ole tullut mieleenkään! Kiitos ideasta!

 • E

  Minusta sängyn yläpuolelle voisi esimerkiksi laittaa tuon taulun tilalle pitkän kapean ja melko siron peilin (vaakasuuntaan tietenkin:D) tai sitten seinään voisi liimata sisustus tarroilla jonkun kivan tekstin tai jotain sanoja yms… :) ja vaihtaisin yöpöydät ehdottomasti johkin sirompiin yksilöihin:) huoneeseen voisi tuoda hitusen lisää väriä vaikka juuri uusilla tyynyillä ja tuon sohvatuolin yläpuolelle voisi tehdä pienen taulukollaasin:)

  • Mrs.V

   Aivan samoilla linjoilla kanssasi E. Rakastan kirjoitettuja sienätarroja, mutta en oikein tiedä mihin ne laittaisin tuolla :/

 • Suski

  Minä lähtisin ensiksi tuomaan vähän jotain räikeämpää väriä tekstiileillä. Niiden ei tarvitsisi ottaa valtaa huoneessa, mutta ne toisivat pientä särmää muuten kovin harmoniseen värimaailmaan. Esimerkiksi pilkahdus punaista, turkoosia, oranssia tai vaalenvihreää voisi tuoda sitä jotakin.

  Sängyn päädyssä oleva taulu on mielestäni yksinäinen sekä hieman turhan korkealla killumassa. Etsisin sille kaverin ja laskisin molempia vähän alemmas tai ottaisin kokonaan pois – tosin ilman tauluja seinä näyttää sitten kyllä aika paljaalta. Kehysten ei mielestäni tarvitsisi olla edes samanvärisiä tai taulujen samankokoisia, jos ne vain ripustettaisiin yläreunastaan samalle korkeudelle ja olisivat muuten samantyylisiä.

  Vaalea matto sängyn alla on hyvä idea ja saisi huoneen näyttämään viimeistellymmältä ja entistä kutsuvammalta.

  Minulla on aika erilainen sisustustyyli kuin sinulla – suosin pohjoismaisia skarppeja muotoja, valkoista sekä toisaalta voimakkaita värejä, Artekia jne. -, mutta tosi hauska nähdä, miten makkariprojekti etenee. :)

  • Mrs.V

   Kiitos Suski kovasti kommetistasi ja ideoistasi! AIvan mahtavaa saada vinkkejä erityyliseltä sisustajalta! Niinhän sitä voi löytyä todella toimiva ratkaisu, mitä itse ei tulisi edes ajatelleeksi! Minä nimittäin hieman arastan skandinaavisen skarppeja muotoja ja ainaista mustavalkoisuutta, mutta loistavia vinkkejä sinulta tästä sain! Kiitos!

 • Mintsu

  Mitä tykkäisit peilistä sängyn päädyn yläpuolella? Leveä mutta korkeudeltaan matala peili joka olisi melko lailla yhtä leveä kuin sänky. Meikkipöytäkin peileineen sopisi näin kokonaisuuteen.

  • Mrs.V

   Kiitos kovasti! Peili sängyn yläpuolella on selvästi se ehdotetuin vinkki huoneeseen, joten sitä pitänee siis oikeasti ideoimaan….:)

 • Laura

  Itse ehdottaisin valkoisten yöpöytien etsimistä, jolloin meikkipöytäkin sulautuisi kokonaisuuteen paremmin. yöpöydissä voisi olla jopa samantyyliset jalat kuin meikkipöydässä, jos vain sellaiset löytyy. Taulun pitäisin paikallaan ja laittaisin sen molemmin puolin yhdet taulut lisää, hieman pienemmän kokoiset vain, jolloin muodostuisi 3 taulun kokonaisuus. Tai sitten ottaisin taulun kokonaan pois ja hankkisin tilalle suuren peilin vaakatasoon, jossa olisi esimerkiksi kromin väriset kehykset. :) Sinunkin suunnitelmasi kuulostavat tosi kivoilta joten pähkäilyä taitaa riittää siellä :)

  • Mrs.V

   Ihan samalla linjalla valkoisista yöpöydistä. Niistä ei ole mies vielä vakuutunut, mutta ehkä vielä saan ympäri puhuttua ;)

   • Lotta

    Itsellä tuli noi valkoiset yöpöydät kanssa ekana mieleen kun mietit miten tuon meikkipöydän saisi paremmin sopimaan kokonaisuuteen! Ja miehillähän tunnetusti on parisuhteessa se viimeinen sana: “kyllä kultaseni” ;)

    • Mrs.V

     hahahah – true :D

 • Rosa

  Kuullostaa hyvältä :) itse olen etsinyt ihan samanlaista pöytää meikkipöydäksi kun sulla näyttää olevan, osaatko sanoa mistä se on hankittu? =)

  • Mrs.V

   Kyllä! Ostin sen hiljattain Cobellosta! :)

 • Lisa

  Värimaailmaan lisäisin jotain lilaa ja taulun sijalle laittaisin seinäkoristeen tai tekstitarran (meillä “Always kiss me good night”) Yöpöytinä Kartellin valkoiset laatikostot. Ja tietenkin korkeanukkaisen maton lattialle. ;)

  • Mrs.V

   Mahtava väri-idea tuo purppura! Kiitos. En olisi tullut ajatelleeksi sitä. Mietin itse vaalean vihreää… Pitääpä kurkata nuo kartellin laatikostot mistä puhuit!

 • Anni

  Taulu pois sängyn päältä ja joku iso näyttävä suorakaiteen muotoinen peili tilalle!

  • Mrs.V

   Joo, taulu jotenkin saa siitä hassun näköisen. Sille pitää ehdottomasti tehdä jotain.

 • Mjai

  Sängynpäätyyn peili! Mutta jos yöpöytien taakse tulee peilit niin sitte ei mitää tai joku avohylly….?
  Eikö tuota meikkipöytää voi siirtää toiselle seinälle? Mistä muuten tuo meikkipöytä on? Kivan ja kätevän näköinen :)

  • Mrs.V

   Joo ikävä kyllä nää kuvat on siitä huonot, eli ne ei anna tarpeeksi hyvää kokonaiskuvaa. Muille seinille sen laittaminen on mahdotonta ovien takia :/ Meikkipöytä on cobellosta! :)

   • Kata

    Munkin mielestä sängyn päätyyn peili :)
    Nykyinen taulu on (mun mielestä) liian pieni, liian korkealla ja siinä on liian paksut kehykset kun taulu itsessään on “hento” :)
    Meillä on sängyn päädyssä IKEAn iso valkoinen suorakaiteen muotoinen Hemnes peili joka teillä sopisi tuon kampauspöydän tyyliinkin :)