CATEGORIES

Do it yourself lamp!

25.8.2011
Jo vuosia olen kerännyt viinipullon luonnonkorkkeja kun äitini on pyytänyt niitä säilyttämään, sillä suuri osa viininvalmistajista on siirtynyt mahdollisten korkkivikojen takia luonnonkorkeista edullisempiin synteettisiin muovikorkkeihin. Tämä on harmillista sen takia, että tutkimusten valossa luonnonkorkit ovat ehdottomasti ympäristöystävällisin metodi viinipullojen sulkijana. Nyt Esapanjassa käytyäni sain huomata, että äitini korkkivarastot olivat karttuneet oikein mukavasti ja hän on saanut jo tehtyä ensimmäisen lamppunsa, jonka hän halusi niistä tehdä.

Kyseinen lamppu sopii loistavasti äitini Espanjan asuntoon, sillä siellä terassilla istumme iltaa lämpimistä illoista, hyvästä ruoasta ja mitä viettelevimmistä viineistä nauttien. Tässä siis teillekin sisustusidea: Täyttäkää tyhjä lasinen lampunvarsi haluamallanne ja tilaanne sopivalla sisustuselementillä – vaikkapa joulupalloilla joulun lähestyessä tai sitruunoilla kesän helteessä.

Kyseinen lampunjalka on ostettu aikoinaan Pentikiltä, mutta nopealla selauksella en löytänyt sitä tämän hetken Pentikin nettikaupasta ainakaan. Vinkkejä otetaan siis vastaan!

For years I’ve been collecting wine bottle corks, because my mom had expressed her wish to use them in her home decor. More and more vintners today use synthetic corks as they are more affordable, making the authentic wine cork to become a caducous nature’s resource. However, according to carbon footprint studies conducted by Corticeira Amorim, natural corks are the most environmental friendly wine stopper in comparison to other alternatives. Instead of throwing these beautiful wooden corks away, my mom has found a way to put their beauty on display. 
So here is a decor tip for you all: Pick an element that appeals to you and place it inside a lampstand.

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  Tuota ikean lampun sisään ei taida vaan saada mitään

 • Tiia

  Kannattaa poiketa Pentikin myymälässä, ainakin Posion myymälässä on kolme erilaista lasista lampunjalkaa. :)

 • Anonymous

  Ikeasta löytyy hintaan 15e :)

 • Hanna T

  sun blogi on ihanan tunnelmallinen ja yleisesti vaan kaunis! keep up the good work :)http://youmodels.com/blogs/6-Hanna-Toivakka

 • helmi

  Hyvä idea, pienellä vaivalla paljon vaihtelua sisustukseen…nyt vain lasipurkin metsästykseen.. :)Tintille vinkiksi: työpaikan Internet Explorer- selaimella on usein/lähes aina vaikeuksia avata tämän ihanan blogin kuvia, mutta kaikki muut selaimet avaavat ne ihan mukisematta. Enpä tiedä voisiko tämä olla avuksi, mutta tällaisen olen huomannut!:)

 • Petra Pauliina

  Tosi kiva idea!! :) Viinipullon korkit ovat kyllä mainioita käyttää sisustuksessa, kaunis väri ja pinta. Itseltäni löytyy korkeista tehty ovikranssi. Tuo itse lamppukin on muuten kovin kaunis, tykkään juuri tuollaisista yksinkertaisen tyylikkäistä sisustuselementeistä. Hyvää viikonlopun odotusta sinulle,-Petra

 • Anonymous

  Ihana idea kyllä vau!

 • Anonymous

  Saanko kysyä mitä kameraa käytät? Niin upeita kuvia sulla aina täällä !

 • Anonymous

  Uskomattoman kauniita sisutusideoita simppelillä tavalla. Toivottavasti jaat näitä ideoita jatkossakin!! :DAloitin jo hiekan keräilyn matkoilta blogistasi inspiroituneena ja nyt alkaa korkkien metsästys. So lovely!

 • Carolina

  Nice idea.. =)

 • Anonymous

  Krunikassa olisiko ollut Olohuone nimisessä sisutuskaupassa vastaavalla idealla. Karhulan iso lasinen säilykurkki, sisällä kahvipapuja kannessa reikä, johon ruuvattu isokoinen hehkulamppu ja hintaa "vaivaiset" 65 euroa. Purkkeja löytää hyvällä lykyllä muutasta eurosta pariin kymppiin, niin siinä tulee hehkulampulle ja johdonpätkälle hintaa.En tiedä onko muilla ongelmia, mutta tässä blogista ainoastaan ei tahdo kuvat aueta. Olisiko syynä isokokoiset kuva?? siisä banneri ja vasemman puolen pystypalkki tulee näkyviin, mutta muuten vaan tyhjää.Tintti Helsigistä

 • Anonymous

  Hei!Viinipullonkorkeista puheenollen voisin jakaa myös oman keräämiseen liittyvän ideani! Isoveljeni kanssa muutama vuosi sitten ensimmäistä yhteistä viinipulloamme nautiskellessa veli kertoi säästävänsä kaikki korkit ja kirjoittavansa korkkiin pullosta juoneiden ihmisten nimet. Nyt kun selailen keittiön vetolaatikossa säilyttämiäni viinipullonkorkkeja, voin lukea niistä aina kenen kanssa olen ne juonut ja joissain lukee myös paikka missä joimme sen.t. noora

 • Sanni

  Kiitos, tosi kiva idea, menee heti käyttöön uudessa kodissa! :)

 • Anna

  Oih, loistava idea. Teidan perheen naiset on kylla kaikkia inspiroivia :) En olekaan pitkaan aikanaan ehtinyt kommentoida kun luen postaukset aina toissa sahkopostien lomassa, mutta olet kylla ehdottomasti lempibloggaajani! Nytkun viela kirjoitat englanniksi, niin voin suositella sita paikallisille ystavilleni, kiitos siis. Lamminta syksyn odotusta, Irlannissa tuoksuu jo syksy.T. Ansku in Ireland

 • diamond girl

  Tosi ihana idea! Minulla on sellaiset partyliteltä tilatut somisteet minne saa juuri samalla idealla laittaa somisteita sisään ja siihen päälle tulee "kynttiläkuppi" minkä sisälle kynttilä. Se on myös aivan ihana, koska vaihtelen somisteita aina vuodenajan mukaan :)diamondgirl-janika.blogspot.com

 • Reetta

  Mahtava idea ja näyttää todella hyvältä! Joutuu vaan jonkun verran korkkeja keräilemään, se on siis kärsivällisen hommaa :)

 • katharina

  Onpas hieno :D

 • Elisabete

  Aivan ihana idea :)

 • champagne

  Täällä sattui eilen olemaan kaksi aika samnlaista lampunjalkaa 2euroa/ kpl läheisellä Kringloopilla ja mietinkin että mitä niistä voisi tehdä. Varjostimet olivat ihan hirveät mutta lasijalka ja johto ehjät! Pitääpi käydä katsomassa onko ne vielä siellä jos tästä nyt vähän inspiroituisi (vaikka ei mulla taida olla paikkaa niille lampunjaloille:)Samppanja ja kuohuviinipullon korkkeja löytyy todella paljon sillä säästimme aikanaan hääjuhlastakin kaikki korkit. Ne toimivat nyt meidän tyttöjen keittilkeikeissä "lihapullina":)

 • Helkku

  Vautsi mikä idea, ja tuohan on niin muunneltavissa kuin voi vain olla, että siitä saa helposti lampun joka sopii omaan sisustukseen. :)