CATEGORIES

New home is getting ready…

21.2.2012

Joskus aikoja sitten mainitsin, että meillä on Suomessa uusi asuntoprojekti meneillään. Vuosia olemme yrittäneet etsiä meidän näköistä, meille sopivan kokoista ja tietyllä sijainnilla olevaa asuntoa, mutta tuloksetta. Viime vuonna sitten päätimme iskeä kyntemme uudistalohankkeeseen, jossa saisimme täysin omia tarpeitamme vastaavan uuden asunnon mukavasti keskustan tuntumasta ja täysin meidän näköisenä, sillä saimme vaikuttaa kaikkiin päätöksiin asuntomme rakennuksessa – kaakelin saumavärejä myöten!

Täytyy todeta, että olipa mielenkiintoinen prosessi. Ei mitään maailman helpointa pohtia kaakeleita, kylpyhuoneen lavuaarin mallia, tehosteseiniä, valaistusta, keittiön työtasojen väriä jne, kun ei ole konkreettista tilaa minne mennä. Kaikki aloitettiin yhdestä isosta kuopasta, johon kovalla vauhdilla nousi uusi kotimme Suomessa. Enää muutama kuukausi ja kaiken tulisi olla valmista. Viime kuussa Suomessa käydessämme kävimme tarkkailemassa asuntomme muutostöiden etenemistä ja tällaiselta siellä näytti:

Eli paljon haaleaa beigeä, tummaa puuta, luonnonkiveä ja pehmeitä spotteja. Siitä on meidän tuleva kotimme tehty. Toivottavasti pian saan nähdä lopputuloksen, joka vastaa juuri sitä, mitä omissa ajatuksissani melkein vuoden ajan pyörittelin kiertäessäni kodinremontointiliikkeitä!

Kuvissa näkyy vierashuone, mutta se onkin ainut huone joka kaipaa vielä duunia värimaailmaa miettien, sillä maalarilla oli käynyt pieni kämmi eikä toteutus ollut pyytämäni. Tulossa seuraavaksi postaus, missä pohdin mitä sille tehdä sävyjen ja tapetin suhteen…

For years we have been looking for the perfect new apartment for us from our home country Finland – but have not managed to do so. However, last year we decided to embark on something completely new and exciting to us: We bought an apartment that did not exist yet! Our new building is completely new and it has been interesting to create your new home from scratch!

We basically got to choose all of our materials, counter tops, sinks, colouring, lighting and etc. It’s unbelievable how much there are details in this kind of project! For almost year we have been planning and imagining our future home and finally it’s beginning to finish.

We used a lot of beige, dark wood, white and nature materials that gives a nice and warm homey feel.

Last time we visited our home country, Finland, we got to see how they were progressing. Our new apartment by the Helsinki city centre is almost finished! Can’t wait to see the end result of our careful thought out plans! Just a few months and we have a new home back in Finland!:)

68 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  Heippa!Hyvä maku sinulla/teillä ;) Täälläkin ollaan remonttipölyissä, etsinnässä on ollut jo kauemmin juurikin tuonlainen luonnonkivi; saako udella kyseisen mallin väriä/tyyppiä?

 • Miss Cichero

  Congratulations for your new home! love your blog! Regards from Chile :D

 • Haidi

  Voin vain kuvitella! jälkikäteen on paljon helpompi kirota väärissä paikoissa olevia pistorasioita, mutta yritäppä miettiä missä sen pitäisi olla ilman konkreettista tilaa! :o Kokonaisuus on kyllä varmasti sen arvoinen! ainakin kovin lupaavalta näyttää kuvissa :)

 • maisamiisa

  Oi, innolla odottelen kuvia valmiista kodista! Nyt jo näyttää ihanalta :)

 • Mrs. V

  Sormet ristissä! :) Minä tosiaan niitä hieman vierastan, mutta voi se ola suojelusmekanismini myös sen takia kun meidän taloudessa se ei olisi mahdollista koirineen kaikkineen :D Mutta minä ehdottomasti jaan aivan saman mielipiteen kassasi! :) Asunto on 118 neliötä.

 • Mrs. V

  Tosiaan yleensä en edes julkaise vain yksityisyyttäni koskevia kommentteja, vaikkakin 95% niistä on äärimmäisen ystävällisiä ja puhtaasti positiivisesti kiinnostuneita kyselyitä, mutta koska olen aiemmin avoimesti (ja teksteissäni) kertonut mieheni olevan suomalainen niin voin tähän kysymykseesi vastata myöntävästi :) Kiitos kun niin ystävällisesti asian muotoilit silti! :)

 • Mrs. V

  Kiitos paljon! olen samaa mieltä! :)

 • Mrs. V

  Juuh! On ollut hieno, mutta työläs reissu myös! <Todella paljon millintarkkaa duunia sekä yllättäviä yksityiskohtia joiden kanssa meinasi pari kertaa hiukset lähtee päästä :D Mutta toivottavasti lopputulos on sen arvoinen! :)

 • Mrs. V

  Kiitos paljon! parin kk:n päästä! :)

 • Mrs. V

  Meillä on monen suhteen hyvin samanlanen maku ;) Great minds think alike ? ;)

 • Mrs. V

  Juuh, en minäkään vuokralla ollessani lähtisi panostamaan, ellei vuokranantaja olisi valmis hyvittämään sitä vuokrassa. Toivottavasti saat pian oman kotisi, minkä voit laittaa juuri sinun näköiseksesi :) Kiitos paljon! Lopputuloksesta yritän saada sitten postauksen aikaiseksi :)

 • Mrs. V

  Toivottavasti tapaa sitten odotuksesi! : )

 • Mrs. V

  Voi kiitos ihana! <3 Todellakin! kesällä pitää järkätä jotain kivaa kun Suomeen pääsen!:) Toivottavasti kesällä on valmis ja meidän näköinen! :) tervetuloa kaffittelemaan matalaan majaamme! :)

 • Mrs. V

  Voi kiitos paljon! Toivottavasti pääset pian toteuttamaan visioitasi! :) Ikävä kyllä tässä blogissa en jaa juurikaan mitään yksityiselämästäni. Pyrin pitämään tämän blogin niin pinnallisena kuin mahdollista. Asuinmaani ei tosiaan ole mikään erikoinen tai suuri salaisuus, mutta se toimii vaan selvänä rajana yksityisyydelleni. Koska en kerro mitään arjestani tai elämästäni niin ei asuinmaallakaan taida olla merkitystä :) Mutta lisää ajatuksiani ja blogini ideasta voit lukea "minä" postauksesta, joka löytyy tuolta oikealta sivupalkista! :)

 • Mrs. V

  Voih – toivottavasti mun sisustuspostaukset voivat täyttää odotuksenne! :) Mä kun oon ihan täys haparoiva maallikko :D Kiitos niin paljon luotostasi :)

 • Mrs. V

  Olen aivan samaa mieltä. Tuskin kukaan edes kykenee muuttamaan asuntoaan "trendien" mukaisesti :D Juuri näin – oman näköinen koti on viihtyisin koti – ja se välittyy vierailijoillekin :) Sisustuksesta tulee varmasti lisää juttua kun pääsen vauhtiin! :) Kiitos paljon luottamuksesta! Toivottavasti saan edes jotain sinne päin aikaiseksi mitä visioin! :D Ja niin samaa mieltä – kotoisaa <3 Se on sisustukseni päätarkoitus: lämmintä, viihtyisää ja kotoisaa <3

 • Mrs. V

  Voi ikävä kyllä ei mitään hajua! :/ Pitää yrittää kaivaa sähköpostien seasta! :D

 • Reetta

  Näyttää kyllä todella lupaavalta! Varmasti on valtava homma siinä että täytyy päättää kaikki materiaalit ja muut. Olen kanssasi samaa mieltä että valkoinen on liian "sairaalaminen" ja jotenkin se on mun mielestä liian sterilli. Pehmeät värit kunniaan tosin valkoinenkin sopii sisutukseen oikeassa määrin mutta liika on liikaa.Saako udella että kuinka iso tuleva asuntonne on?

 • Anonymous

  Tiedän, että tämä kysymys menee nyt ehkä yksityiselämän puolelle, mutta onko miehesi siis suomalainen? Olen aina saanut sen käsityksen, että hän olisi kotoisin asuinmaastasi, mutta nyt pisti silmään tuo englannin käännös "from our home country Finland" :)

 • mirrel

  Ihana värimaailma! :) Juuri toi ruskee on ihana ja lämmin väri. :)

 • Haidi

  Oi tosi ihanan näköistä! rakastuin samantien tohon kiviseinään ja keittiön saarekkeeseen (oma must have sitten joskus) ;D Varmasti ollut hieno prosessi seurailla miten omat suunnitelmat toteutuvat! oikein tyylikkään näköinen asunto teille tulossa, innolla jään odottelemaan miltä lopputulos näyttää :)

 • Anonymous

  Ihanalta näytti! Koska asunnon pitäis olla valmis? :)

 • RagDoll

  Oi! Tuskin maltan odottaa, että näytät meille valmiin työn tulokset! Jo nyt tuossa on niin paljon oman haavekotini piirteitä, että oksat pois! Loistava maku, kieltämättä, mutta sehän me jo tiedettiin. ;)

 • Tytto

  Upealta näyttää, ja toi tehosteseinä on hieno! Beiget, valkoinen ja puu miellyttävät myös itseäni sisustuksessa :) Pitäisi ostaa ensin se oma asunto, että voisi alkaa kunnolla sisustamaan. Vuokra-asunnossa asustaessa ei oikein viitsi nähdä vaivaa, laiskuutta? :D Jos haluat näytellä asunnon edistymistä jatkossakin, täällä olisi ainakin yksi erittäin kiinnostunut katsoja :) Tsemppiä jännitykseen, uskon että lopputulos on mahtava :)

 • Kittynail

  Näyttää hyvältä! Odotan mielenkiinnolla mahdollista sisustus postausta! ;)

 • Lilou

  hei murunen, miten hienoa, odotan jo kovasti kyläkutsua, hihihii :) Ei vain, on todella kauniilta ja sinun tyyliseltäsi näyttävä koti, ihana ja lämmin pesä siitä tulee. Voi vitsi!

 • Niiskuneiti

  Ihanalta näyttää! Keittiö vaikuttaa juuri siltä mitä haluaisin joskus tulevaisuudessa omaankin kotiini. Katselin myös muita sisutuspostauksiasi ja hyvää on varmasti odotettavissa. :)Löysin blogisi tänään, mutta olen saanut nyt sellaisen käsityksen, että kuitenkaan tällä hetkellä asu Suomessa, niin saako tiedustella, että missä päin asustelette? Ei tarvitse tietenkään vastata, jos menee liian henkilökohtaiseksi.

 • X

  Täällä odotellaan myös innolla tulevia sisustuspostauksia! Tulevassa kodissamme tulee olemaan samankaltainen värimaailma, joten inspiraatiokuvat ovat enemmän kuin tervetulleita, etenkin kun tiedän että sinun tyylitajullasi kodistanne tulee varmasti upea! :)

 • Anonymous

  Ihan mahtava koti tulee varmasti. Ja mielestäni pitää vaan kuunnella itseään ja tehdä niitä valintoja, jotka kodissa asuvia miellyttää. Se palkitaan esimerkiksi vieraiden viihtymisessä, kun asukkaat ovat omia itsiään ja tuovat omaa persoonallisuutta sitä kautta. Uskon, että teidän kodista tulee juuri sellainen kansainvälisen näköinen tyylikoti. En malta odottaa seuraavia sisustuspostauksia! :) Nuo luonnonkivet on myös ihan huippuja, oikein ihanan kotoisaa. t. Maarit

 • Anonymous

  Ihana tuo vaalea beige!..Muistatko sävyn nimeä? =)

 • Mrs. V

  Kiitos! Joo en mä ikävä kyllä ole lainkaan perillä mikä mahdollisesti on "in" ja mikä "out" sisustuksessa. Meen vaan puhtaasti sitä linjaa mikä miellyttää omaa silmää ja on lämmin ja kotoisa :) Ikävä kyllä meidän taloudessamme "all white" keittiö ei ihan hirveän pitkään "all white" olisi! :D Kaksi isoa rotikkaa ja minä rakastan kokata kotona niin ei vaan olisi kovin käytännöllinen vaikka kaunis onkin! :)

 • Mrs. V

  Kiitos ihana paljon! No niinpä! Teilläkin on vielä aikamoisia muutoksia edessä! :)

 • Mrs. V

  Voih – toivotaan ! :) Hirveästi ainakin siihen on ajatusta pistetty! Varmaan pari postausta sisistuksestakin on siis tulossa :)

 • Mrs. V

  Kiitos paljon ! :)

 • laura

  kivan näköinen tuo kiviseinä. tarkoitus ei ole olla ilkeä, mutta tuo teidän "alhaalta pähkinäpuuta-ylhäältä valkoista" keittiö ratkaisu on niin out. oli hieno juttu 2005 mutta ei enää. mutta mikäs siinä jos teitä kuitenkin mielyttää :) itse pidän enemmän all white keittiöstä

 • Antonia

  Kivalta näyttää, tulee varmasti kaunis koti! :) Mulla on kauhea sisustusinnostus, ei vaan voi vielä hankkia oikein mitään, kun en tiedä ollenkaan millaiseen asuntoon muutetaan. Nettikaupoissa voi silti onneksi käydä tekemässä suunnitelmia. :D

 • Jii

  Oi, teille tulee varmaan upea koti! Toivottavasti saadaan sitten upeita sisustuspostauksia, kun talo/asunto valmistuu. :)

 • Iitu

  Oi että kun näyttää kivalta jo nyt! Toi kiviseinä on ihan äärettömän hieno! :-)

 • Mrs. V

  Hahahah :) Kiitos Helkku :D Näinpä taitaa olla :D Se tulee koko keittiön väliseinäksi sekä sen vasemmalle puolelle jäävän ruokailutilan seinäksi ja nimenomaan tuodaan spoteilla esiin! :) Keittiön kaappien yläreunassa on myös spotit sekä vaihtoehtoisesti LED-valonauhaa. Minusta valaistus on ratkaiseva tekijä kodin tunnelmassa sekä siinä, miten hyvin erilaiset värit ja materiaalit tulevat esiin. Siksi palkkasimmekin asiaan erikoistuneen firman, jonka omistaja olikin intohimoinen oman alansa rautainen osaaja! Ihana aina törmätä ihmisiin, jotka niin intohimoisesti tekevät työtään ja rakastavat sitä mitä tekevät <3 Silloin syntyykin paras jälki :)

 • Mrs. V

  Kiitos paljon! Toivotaan että loputkin menevät suunnitelmien mukaisesti… Onneksi pian päästään siihen kivaan vaiheeseen – eli SISUSTUKSEEN! :)

 • Mrs. V

  Thank you so much Maite! :)

 • Mrs. V

  Mä luulen, että en ehtisi kirjoittamaan kahta blogia, mutta tänne ehdottomasti tulee silloin tällöin sisustus aiheisia postauksia, sillä ne kuuluvat estetiikan pariin ja suuri osa meistä naisista oman hyvinvoinnin ja ulkonäöstämme huolehtimisen ohella tykkäämme pistää kotiamme kuntoon <3 Pääpaino edelleen tietenkin muodissa, mutta kyllä näitäkin välillä eksyy sekaan! :) Kiitos paljon kauniista sanoistasi! <3

 • Helkku

  Näyttää kyllä lupaavalta! Jotenkaan en ihmettele värimaailmaa, se on ihan sun näköinen jo nyt. :D Tuo vaalea tiiliseinä kiinnostaa mihin se tulee, ja miten aiotte tuoda sen esille. Spoteilla? Kivaa päästä sitten lukemaan sisustusaiheisia juttuja, ja toivon mukaan näämme lisää kuvia vähän valmiimmasta kodistanne. :)

 • Mrs. V

  Ei vielä olla pysyvästi muuttamassa, mutta toivottavasti lähivuosina :) Toivottavasti lopputulos on juuri sitä mitä tilasimme! :)

 • Mrs. V

  Joo! Se on yllättävn vaativaa! Meillä kun ei myöskään ollut mitään muuta kuin suuntaa antava piirrustus!! :/

 • Mrs. V

  Nyt kun ollaan vaikeimman ohi ja voidaan jopa mennä niin pitkälle kuin sisustus niin sellaisia postauksia on ehdottomasti tulossa! :)

 • Mrs. V

  Kiitos muru – toivotaan <3 Ideana kuulostaa tosiaan ihanalta, mutta jessus mikä homma se on kun on niin älyttömän vaikea ensikertalaisena kaikkea hahmottaa ja käsittää miten mikäkin toimii… Voimia teillekin loppuremppaan! :)

 • Mrs. V

  Samaa mieltä!! :) Luonnonkivet kunniaan! :)

 • Mrs. V

  Ihan totta! Vaikka itse prosessi on todella aikaavievä, raastava ja vaikea, kyllä se lopputulos sitten palkitsee. Melkoisen vaikeaa hahmotella ja suunnitella kaikkea yksityiskohtia myöten kun ei ole mitään vielä olemassa :D

 • Mrs. V

  Kiitos! Se oli juuri mitä ajoimme takaa… LÄmpöä koti täynnä <3 Itse pidän kovasti tummasta puusta ja beigeistä seinistä. Valkoinen seinä kun tuo minulle sairaalan mieleen ja vaikka koko valkoinen sisustus on minusta ihan äärimmäisen kaunis, en vaan voi niin kotona menetellä kahden ison rotikan kanssa :D Näitä tulee kyllä lisää nyt kun alkaa olla pahin ohi ja hiukset on jo revitty muutostöiden takia ajat sitten! :D

 • Mrs. V

  On kyllä… Täytyy sanoa, että on mennyt niin hessu välillä noiden muutostöiden kanssa, että ei ole tehnyt mieli edes miettiä sisustusta kun tuntuu että se osio on niin valovuosien päässä! :D Mutta nyt sekin aika alkaa olla lähellä niin blogissakin varmasti näkyy välillä inspiraatiomietintääni :)

 • Mrs. V

  Kaipa se riippuu ihan omasta silmästä :) Minä taas en halua mikroa kaapin taakse. Minusta se on jotenkin luonnoton ja pahimmassa tapauksessa pitää avata kaksikin ovea lämmittääksesi jotain:/ :D Mikä homma :D Mutta jos on tyylikäs ja virtaviivainen mikro joka integroidusti sopii keittiöön niin minusta se on vaan style :) Kuuluu keittiön peruselementteihin :)

 • Mrs. V

  hahahha :) What can I say, pidän maanläheisistä sävyistä sisustuksessa :) Kalusteilla ja sitten sisustuselementeillä (tyynyt) yms. tulee vähän lisää muuta, mutta pidän tummasta puusta (minulle välittyy siitä kotoinen ja lämmin fiilis) enkä pidä täysin valkoisista seinistä… Minulle tulee niistä sairaala mieleen :/

 • Mrs. V

  No siis vielä ei olla Suomeen muuttamassa, joten tämä on kotimme kun Suomessa käymme. Mutta tähän vielä tulemme muuttamaan "täyspäiväsesti" kun muutto ihanaan Suomeen on ajankohtainen! <3 Kiitos paljon! on sitä tässä 4-5 vuotta etsittykin! :)

 • Kara M.

  Voi, upean näköinen koti tulossa! Tällaisia kotiin liittyviä sisustuskuvia on ihana katsella! :)

 • Maite

  wow a new homecongratulations!!thechicmode.blogspot.com

 • Anonymous

  jee tosi kiva lukea välillä tämmösiä postauksia! (vaikka kaikki sun postaukset on kivoja ja inspiroivia) Olis kiva jos kertoisit täällä ton asunnon etenemisestä ja sisustuksesta. Tai jos et halua sekoittaa tähän "tyyliblogiisi" sisustusjuttuja, miksi et tekisi Cava-Kristiinan Cava Deco tyylistä sisustusblogia ;) toki sinne ei ymmärrettävästi tulis yhtä tiuhaan tahtiin postauksia..mutta sulla on niin kaunis koti että olis kiva lukea sisustuspostauksia!! :)

 • Katya

  Ihanan näköstä jo nyt tossa asunnossa! :) Ootteko pysyvästi muuttamassa Suomeen? :)

 • Anonymous

  Tiedän "tunteen"! Lopputulos pitää jättää oman mielikuvituksen varaan. Viime kesänä tein sisustus suunnitelman eräälle kesämökille, jossa pääsin kerran pikaisesti käymään ja vähän mittailemaan. Seuraava kerta olikin jo sitten kalusteiden paikalleen laitto, mutta hyvä siitä kuitenkin tuli! :)

 • Linda

  Aivan ihanan näköistä, lopputulos on varmasti tosi mahtava! :) Aiotko tehdä siitä vielä erikseen postauksen, se ois tosi kiva? :Dhttp://sincerelylinda.blogspot.com/

 • Mona

  Vitsit, siitä tulee aivan upea!!!:) En malta odottaa kaikkia ihania sisustuspostauksia;) Keittiö näyttää ainakin niin lupaavalta jo nyt!Tosi ihanaa kun saa itse vaikuttaa kaikkiin pieniinkin yksityiskohtiin:)Meillä on vieläkin remontti kesken…:D Pitäis ottaa itseään niskasta kiinni ja laittaa viimeinkin ne listat paikoilleen;)

 • Nina

  Tuollainen kiviseinä on kyllä pirun hyvän näköinen :)

 • Veronica

  Hyvältä näyttää! On kyllä ihanaa, kun pääsee itse suunnittelemaan kotinsa lattiasta kattoon, saa siitä sitten täysin oman näköisen:) Itsellä oli sama 2 vuotta sitten, tosin talo ei ollut uusi muuten. Mulla on itseasiassa samanlaiset keittiön kaapin ovet tai ainakin samankaltaiset. Huh, että aika menee nopeasti, en malta odottaa lopputulosta ! :)

 • -HEINIE-

  Ihanan lämpimän näköistä, vaikka onkin vielä kesken :). Kiva postaus, näitä lisää. Tykkään kans vaaleasta beigestä, meillä makkari tulee siitä :) kunhan päästään rakentamaan…-heinie

 • Tiia

  Hyvältä näyttää :) On varmasti ihana nähdä kun itse suunnittelema koti valmistuu pikkuhiljaa :)

 • Anonymous

  ihanalta näyttää. Itse aina pohdin tosin kun ihmiset tekevät ihania keittiöitä, miksi oi miksi jätetään kaikista hallitsevin tilan mikronrumiluksille, miksi sitä ei laiteta kaapin taakse, olkoonkin kyseessä vaikka integroitu malli, vielä pahempaa ei integ. sitten päälinen ja reunukset on kaikkea roinaa täynnä.

 • Anonymous

  Aika… ruskea.

 • Anonymous

  Siis onko tää vain loma asunto? Vierashuone ja kaikki, hienompi kun mun asuinkämppä :D Onneksi olkoon, upea asunto!