CATEGORIES

Putting up decorative walls

23.2.2012

Kaikki muut huoneet uudessa kodissamme ovat viimeistä saumaa myöten valmiiksi mietittyjä, mutta vielä pähkäilen vierasmakuuhuoneen kanssa. Kovasti mielessäni on pyörinyt jokin kuviollinen tapetti, joka näyttelisi huomattavaa roolia huoneen sisustuksessa. Värimaailma pysyy samana kuin koko asunnossamme – valkoista, tummaa puuta ja beigeä.

Luulen, että kolme makuuhuoneen seinistä maalaan hyvin vaalealla hiekan värillä, mutta haluan yhden tehosteseinän tehdä. Tässä seuraavaksi tapetteja, joiden välillä pohdin:

Tällä hetkellä suosikkini on tuo raidallinen tapetti. Haluaisin kuitenkin kuvista poiketen mahdollisimman leveää raitaa, niin että raidasta ei tule mieleen kaltereita. Värinä pitäisi olla valkoinen ja haalea beige, tai sitten haalea beige yhdessä hieman tummemman beigen kanssa.

En kuitenkaan halua vetää koko seinää tapetilla, vaan haluan seinästä n. puolet valkoista ja puolet seinästä tätä kyseistä tapettia. Toteuttaisin sen niin, että lattiasta noin puoleen väliin olisi ihan puhtaan valkoista keskellä seinää menisi kaunis koristeellinen valkoinen lista ja sitten puolivälistä katonreunaan olisi sitten valitsemaani printillistä tapettia. Selitinköhän asiani nyt tarpeeksi selvästi? :D

En ole vielä ihan varma, pidänkö muut seinät ihan kokonaan hiekan värisenä haaleana beigenä, joka olisi samaa sävyä printillisen tapetin kanssa, vai niin, että muutkin seinät ovat fifty-fifty valkoista, koristeellista paneelia ja yläosa sitten vain haaleaa hiekan väristä beigeä.

Mieluiten vetäisin koko seinän samalla tavalla kuin tämän tehosteseinän, eli puolet valkoista ja puolet tapettia koristeellinen valkoinen paneelilevy niitä erottamassa, mutta mieheni kammoksuu ideaa, että koko huone olisi tapettia (vaikkakin vain fifty-fifty) joten teimme kompromissin ja tyydyin vain yhden seinän osaksi tapetoimiseen.

Mitä ajatuksia teissä tämä ajatus printillisestä tapetista herättää? Olisiko kellään ideoita tai vinkkejä?

Our new home is almost finished and each room is planned to a t, but still I am pondering over our guest bedroom’s walls. I really would like to put up some decorative wallpaper, but what kind and how? That is the question.

I know I want to use white and beige like in the rest of our apartment, but I haven’t decided on a wallpaper print yet.

So far my favourite is the striped one. However, I do want the stripes to be broad enough, so that the room doesn’t end up resembling a jail cell with bars…

I don’t want to cover all the room’s walls with this wallpaper, only half of them. I would pide each wall into two from floor to ceiling. The floor part I’d paint shiny white and the top part to the ceiling I would fill with wallpaper. The middle part I would clean up with a beautiful white decorative wood panel.

What kind of thoughts does this bring out in you? You got any ideas or tips?

67 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  Moikka!Oletko miettinyt jos koko vierashuone olisi tapetoitu ikkunaseinää myöden? Jos huone ei kovin iso ole, suosittelisin että kaikki seinät ovat samaa = yhtenäisyys, rauhallisuus ja klassisuus. Tai jos haluat yhden seinän tapettia, niin tapetin pohjaväri samaa kuin muut seinät ehdottomasti, itse laittaisin kuitenkin kaikki seinät tapettia, varsinkin kun muualla teillä on maalia. Olisi yhdessä huoneessa vähän eri tunnelma vaikkakin tapetin sävyt siis noudattelevatkin muun asunnon linjaa. Kiva kun kerrot tästä asuntoprojektista, olisi kiva nähdä sitten joskus lopputulos :)

 • Anonymous

  Hei!Eka kerta kun kommentoin blogiasi ja aluksi on pakko sanoa, että oon ihan koukussa sun blogiin! Vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä ja oletkin tavallaan roolimalli mulle kun uskallat olla oma rohkea itsesi! (: Varsinkin postaus missä muut bloggaajat vastasivat kysymyksiin sinusta olivat ihania. Nämä sisustusjutut ovat todella tyylikkäitä, oon itsekkin miettinyt pitäisikö laittaa yksi seinä nimenomaan jollakin erikoisella tapetilla. Kaverini joka opiskelee sisustusta vinkkasi tälläisestä sivusta kuin seinaruusu.fi, sieltä löytyy vaikka millaisia tapetteja! (:

 • Anonymous

  Meillä toteutettiin raidat maalilla (kuva ei paras mahdollinen,mutta ainoo mistä näkyy jutun pointti)…olen niin ailahtelevainen mitä sisustukseen tulee,että maali oli hyvä ratkaisu,helppo ja nopea muuttaa kun siltä tuntuu :) http://aijaa.com/005399630290

 • Veronica

  Aivan ihania tapetteja sekä lämpimiä sävyjä! Itsellä myös hohtava vaalean ruskea (lasyyrilla toteutettu) seinä makuuhuoneessa, sekä olkkarissa vähän tummempana mattana. En ole kyllä lainkaan kyllästynyt niihin. Mutta vaikea kyllä sanoa mikä noista sun vaihtoehdoista on paras, kaikki on aivan ihania. Ehkä kallistuisin juuri paksuun raitaan tai hohtavaan tapettiin :) Sulla on niin mahtava tyylitaju! Jään odottamaan innolla lopputulosta:)

 • Marika

  Itse haluaisin maalata yhden seinän asuntomme makuuhuoneesta tehostevärillä (sängyn takaa), mutta vuokra-asunnosta kun on kyse, olen ainakin toistaiseksi jättänyt toteuttamatta haaveeni. Sisustukseemme sopisi parhaiten joko vaalea vihreä tai sitten oliivinvihreä. Tapeteista pidän myöskin lähinnä tosiaan tehosteseinällä, tuollainen raidallinen tapetti tosin toimii mielestäni vaikka koko huoneessa eikä vain yhdellä seinällä. :)

 • Niina

  Olin ennen raitaihminen, myös mitä seiniin tuli. Mutta niin se mieli muuttuu ja olen iloinen etten seiniäni täysin raidoittanut aikoinaan. Nimittäin toimii minusta paremmin avarissa tiloissa, kuin meidän "kopissa" :) Nyt haaveilen tehosteseinästä, jossa olisi kuvioitua kiiltäväpintaista tapettia. Olisi niin elegantti ja tyylikäs. Olen tuuliviiri sisustuksen suhteen ja vaihtaisin sitä kokoajan lennosta, jos se olisi mahdollista. Peruslinja minulla aina on sama, mutta ne mausteet vaihtuu :)

 • kaura

  Totta. Nuo saattavat olla juuri sellaisia hetken rakastumisisa ja pitemmän päälle niihin sitten kyllästyy /:

 • Norppa

  Aaa, mulla meni ihan ohi, että halusit vain kahta väriä. En pysty enää itse muokkaamaan kommenttiani, mutta voit pyyhkäistä sen huitulan tuuttiin tässä tapauksessa. :D Kerro sitten täälläkin, mihin päädyit lopulta ja tsemppiä suunnitelmien pähkäilyyn!

 • Anonymous

  En tiedä onko sulle ennen sanottu, mutta näytät ihan Giuliana Rancicilta! :)

 • Anonymous

  Meillä on kotona tuommosta valkoista tapettia missä on kiiltävää kuviota. Tarpeeksi neutraali ettei heti kyllästy mutta kuitenkin jotain jujua kun ne kuviot valoa vasten näkyy kivasti :)

 • Pelham Wife

  Hieman samanlainen kuin tuo bold printin kuvassa oleva kuvio. Mutta tosiaan vain se yksi sängynpäädyssä oleva seinä :) joo suosittelen tilaamaan ajoissa muualta. täällä koluttiin kyllä kaikki kaupat läpi. Poikien huoneen tapettikin tilattiin, ja nyt mies on tyytyväinen kun seinät ovat liverpoolin tapeteissa :D

 • Leena_L

  Meillä on juurikin tuollaista vaaleanbeige- ja valkoraidallista tapettia eteisessä, olohuoneessa ja keittiössä jotka ovat ns. yhtä tilaa. Ollaan 4,5 vuotta nyt asuttu kodissamme enkä ole vielä yhtään kyllästynyt siihen, eli voin suositella! Keittiössä meillä on myöskin sama värimaailma kuin teidän tulevassa kodissa. Voi olla että ei ole enää tällä hetkellä sitä kuuminta muotia, mutta jos trendien mukaan menisi, niin aika usein saisi remonttia tehdä. Mun mielestä valkoinen+tumma puu on kuitenkin aika klassinen valinta. Ja kuten olet kommenteissasikin maininnut, niin muualla maailmalla, esim. Jenkeissä, tumma puu on kestosuosikki kodeissa. Me myös ostimme asuntomme kun talosta ei ollut vielä jälkeäkään ja tontilla kasvoi metsää, eli oli välillä vaikeaa kuvitella miltä se sitten oikein valmiina näyttää. Oli ihanaa että sai itse vaikuttaa kaikkiin materiaaleihin, niin sai omannäköisensä kodin (vaikka ainahan niitä rajoituksia sitten on). Mutta oli siinä kyllä hommaa! Meillä oli vielä vähän ongelmia rakennuttajan kanssa ja jouduimme mm. kaakelit valitsemaan toiseen kertaan kun ne pitikin yllättäen ottaa eri liikkeestä kuin alunperin. Mutta lopputulokseen olemme kuitenkin olleet tyytyväisiä muutamia pikkujuttuja lukuunottamatta. Mielestäni valko-beige-ruskea sisustus on klassinen, ajaton ja rauhallinen. Tekstiileillä ja huonekaluillakin voi sitten tuoda jotain väriä jos haluaa. Innolla odotan kuvia valmiista kodistanne!En ole ikuisuuksiin kommentoinut, vaikka olen säännöllisesti koko ajan blogiasi seurannut. Luin myös suljettua blogiasi silloin kuin sitä pidit. Eli uskollinen lukija olen edelleen, vaikka blogien kommentointi ihan noin yleisesti on jäänyt kiireiden takia :)

 • Katya

  Noi sävyt on just täydellisiä sisustukseen mun mielestä. Noilla väreillä aion omaa pientä tulevaa yksiötäni sisustaa ku muutan opiskelemaan. :) Mun mielestä jos on muuten haalean hiekan/beigen sävyiset seinät, niin siinä tehosteseinän tapetissaki sais olla samoja väriä. Ihan vitivalkonen saattaa tuoda semmosen jotenki "muovisen" vaikutelman. :) toisaalta taas mun mielestä semmonen tapetti, jossa on vitivalkonen pohja ja vaikka jotain kiekurakuvioo (:D) sillä samalla haalealla hiekalla/beigellä kuin seinissä, niin vois toimia tosi hyvin! Miten hienosti osasinkaa selittää.. :D mutta kuitenkin, varmasti tulee huoneesta hieno, sillä sun valitsemalla värimaailmalla ei vaan voi mennä pieleen! :)

 • Anonymous

  Mä olen aina rakastanut Kalifornialais tyylisiä koteja. Esim jos olen katsonut vaikka OC:n täydellisiä naisia niin niiden kodit on jotenkin niin.. En osaa kuvailla yhdellä sanalla. Ne on jotenkin merihenkisiä ja ikkunnoissa on kalifornia kaihtimet, joista itse tykkään. http://www.google.fi/imgres?q=california+blind&um=1&hl=fi&sa=N&biw=1680&bih=911&tbm=isch&tbnid=sVQJ47mvaYxplM:&imgrefurl=http://www.csbctrade.com/&docid=tFG_PHDZPd1HaM&imgurl=http://www.csbctrade.com/images-new/blinds5.jpg&w=400&h=304&ei=1B1GT9eVJ8fU4QS36Ii0Dg&zoom=1&iact=hc&vpx=355&vpy=147&dur=1110&hovh=196&hovw=258&tx=147&ty=143&sig=114556116823075127746&page=1&tbnh=119&tbnw=156&start=0&ndsp=44&ved=1t:429,r:1,s:0 Kysehän on tuollaisista :)Ja jotenkin siellä on sellainen hienostunut tyyli, mutta ei kummiskaan liian pramea. Ja värimaailma on ihana jos katselee esimerkiksi trulia.comista kalifornian asuntoja, on paljon tummaa hardwood flooria, beigeä seinää, marmorisia työtasoja, valkoista jne. En ole oikeen koskaan tykännyt hirveästi modernista tyylistä. Se ei vaan ole silmääni. Tässä linkissä on 2 keittiötä jotka ovat kovasti minun makuuni http://www.petrakeittiot.fi/novart/petra/petrakeittiot.nsf/images/Saara_281_2_1105x455px.jpg/$file/Saara_281_2_1105x455px.jpg http://www.petrakeittiot.fi/novart/petra/petrakeittiot.nsf/images/Saara_281_1105x455px.jpg/$file/Saara_281_1105x455px.jpg Viimeisessä keittiöss haluaisin jotain tummaa mukaan jotta ei olisi noin valkoinen :)

 • Helkku

  Mun vanhempieni makuuhuoneessa on raitatapetti, just sellasta leveetä valko-beigeä. Taino, se on hieman kultaan vivahtava, mutta silti. Heillä on huoneessa tumma lattia mikä luo mun mielestä erinomaisen kontrastin tapetin kanssa!Sulla on tyylikäs tyyli, se täytyy kyllä sanoa, myös sisustuksen suhteen. Mä laittaisin itse sen tapetin vasta puolestavälistä, siinä ois jotain erikoista :)

 • Anonymous

  Hienoa että otit pointtini juuri niinkuin olin sen tarkoittanutkin! Ja vastasin siis kysymykseesi siitä, että mitä ajatuksia nämä tapetit herättävät. Ja se ajatus, joka syntyi, oli se, että nämä olivat meille uutta silloin ja silloin.Lähtökohtanne sisustuksenne laatimiselle ovat todella aikaa kestävät, tulette varmasti viihtymään! On hyvä miettiä huolella mitä haluaa, säästyy rahaa, aikaa ja ympäristöä =)

 • Mrs. V

  Kiitos Sissi! Joo ehkä tämä on tosiaan tällaisia juttuja – mihin silmä tottuu! Ulkosuomalaisena tosiaan huomannut valtavan eron skandinaavilaiseen sisustamiseen ja se ei ole ihan täysin minun tyyliäni. Minä kaipaan enemmän lämpöä. Tosiaan kun muualla kuin Suomessa niin esittelemäni tyyli on niin kovin ajatonta ja arkipäivää! :) Juurikin voisi sanoa perus jenkkityyliksi! :) Ja itseasiassa… Chanel ja Ralph Laurenmaisuus on juurikin sitä mitä haen!!! :) Kiitos paljon ! Ihana kun käyt täällä niin ahkeraan! Hyvää päivää sinne mahtavaan Hollantiin! :)

 • Sissi van V.

  Tykkään näistä sun valinnoista. Olen kyllä eri mieltä siitä että olisi 2000- luvun alkupuolen tyyliä, ehkä Suomessa mutta muualla maailmassa tämä on kyllä ihan tyylikästä edelleen ja on aina ollut. Sun sisustustyyli henkii hyvin paljon Ralph Laurenin tyyliä (voi käydä vaikka tsekkaamassa RL:n sivuilla) ja on minunkin mieleeni. Meillä seinät ovat tylsästi vanijan väriset (jonkun mielestä valkoiset) mutta kalusteet ja muut sitten mustaa eri sävyinä, metallivärejä(mm.sohvalla metallinhohtoinen harmaa sävy jne)…Jään mielenkiinnolla odottamaan lisää postauksia aiheesta.

 • Anonymous

  Meillä tuli kyllä tosi hyvä lopputulos. Pitää vaan tosi tarkkaan ne teipit laittaa mutta ei se oo hankalaa kunhan keksii itselleen sopivan tavan ne laittaa :) Mä en ihan kauheesti tapeteista tykkää.. Osittain sen takia, että vaikka ne olisi laittanut kuinka hyvin ja vaikka ammattilainen ne olisi laittanut niin silti jos läheltä katsoo niin näkyy rajat ja tepetteihin tulee helpommin likaa jota ei sitten voi pyyhkiä, toisin kuin maalattua seinää :)

 • Mrs. V

  Meidän omaan makuuhuoneeseemme tulee hieman samaa tyyliä – mutta helmiäislasyyrimaalilla toteuttuna! Ei tule kuviota, mutta hentoa sienellä tehtyä ympyrärä kuviota! Samaa tyyliä siis toistaa kun tämän hetkisen SUomen asuntomme makkarin seinä! :) Kuvia siitä on vanhoissa sisustuspostauksissani! :)

 • Mrs. V

  Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Juurikin huoneeseen, joka ei ole "keskeisessä roolissa" eikä muuten ole se ehkä käydyin huone. Ja kun kysymys on vain yhdestä seinästä , ei ole kovin vaikea sitä poistaa jos joskus siihen kyllästyy :) Olen ihan samalla linjalla kanssasi<! Kiitos paljon ja ihanaa päivää sinne! :)

 • Mrs. V

  Totta! Enpä tajunnutkaan että tähänkin asiaan saattaa ulkomaalaisuudella olla osuutensa asiaan! sillä itse juurikin koen näin 7 ulkomailla asutun vuoden jälkeen suomalaisen maalarinvalkoisen kovana, kolkkona ja kylmänä! Kumma juttu! Itse kaipaan niin paljon lämpöä sisustukseen ja kaikki boordit yms. edustavat mulle klassisuutta ja lämpöä! :D Ihana, että taidatkin ymmärtää minua juuri eikä melkein! :) Kyllä, kodissani en missään nimesäs halua mennä muodin/trendien mukaan. Haluan jotain omannäköistämme, joka on lämmin ja ajaton – meidän mielestämme. Tällainen värimaailma ja tällaiset ratkaisut edustavat sitä – meille! :) Kiitos kommentistasi – oli hauska huomata miten hyvin toinen ulkosuomalainen voikaan ymmärtää tällaista toista ulkosuomalaista! :D Ihanaa päivää sinne kauniiseen Sveitsiin! :)

 • Mrs. V

  Tossa sivulla oli påaljon hauskoja ideoita! Kiitos! Joo itseasiassa… Jos ei kunnon tapettia löydy niin eihän pitäisi olla niin kovin vaikeaa tehdä itse maalilla niitä raitoja? Vaan mittaa tarkkaan välit ja sitten maalarinteipillä riehumaan? :D Tosin varmaan lopputulos ei ole yhtä pehmeä ja siisti kuin tapetilla?

 • Mrs. V

  Oon ihan samalla linjalla sun kanssasi – surprise surprise ;) Olisiko sulla kuvaa koristelistasta jonka löysit? :)

 • Mrs. V

  Ne on nättejä! Itse vaan hieman pelkään, että niihin kyllästyisin nopeammin?

 • Mrs. V

  Ne ovat UK kokoa 10! :) Eli suomi koossa vastaa kokoa 36! :)

 • Mrs. V

  Meidän makkarissa on maalilla hieman samaa tyyliä haettu! :) Helmäislasyyrimaalilla! :)

 • Mrs. V

  Minä pidän myös raidasta eniten. Nuo pallot ovat myös mieleeni…. Mutta uskon, että raidalla mennään! :) Kiitos ja ihanaa päivää sinne! :)

 • Mrs. V

  Buahahahhah :D Mihin sitten päädyitte kun raita jäi? Eli mun pitää siis pian lähtee metsästämään tapettia jos ei Suomesta kerran löydy?! :/

 • Mrs. V

  Tiedätkö – meidän oma makuuhuoneemme tulee tikkurilan luna helmiäislasyyrimallista! :D Itseasissa meidän nykyisen suomikpodin makkarin seinä on ihan samalla maalilla itse tehty! :D Great minds think alike;)

 • Anonymous

  glowing print on kyllä mahtavin! :))

 • Mrs. V

  Meidän makkarissamme käytimme hohtavaa hemiäislasyyrimaalia (samaa mitä meillä oli edellisenkin suomen kodin makkarin seinässä)!:) Siitä syystä halusin jotain hieman erilaista tähän huoneeseen! :)

 • Mrs. V

  Meidän talon pitäisi olla valmis jo ensi kuussa! Joten ei varmaan ihan sama kohde ole? Eikö olekin!?!? Niin vaikea kun ei ole alan ammattilainen ja kaikki on aivan uutta :/ Ja juuri näin! :D Aina keksittiin loistavia ratkaisua ja sit tuli vaan vastaus että "Ei – ei onnistu kerrostalossa" :D :D Arggggggh :DMäkin laittaisi koko seinälle, mutta mies ei missään nimessä halunnut koko seinää tapetilla niin tässä ollaan vähän yritetty löytää kompromissia.. ;) Meidän omassa makkarissa on koko päätyseinä hohtavaa maalia joka on lattiasta kahtoon tehty sienellä pyörivillä liikkeillä -eli siis helmiäislasyyrimaalilla :) Siksi halusin yhteen huoneeseen jotain erilaista vielä :) Samaa sinulle ja kiitos vinkeistä! Onne teillekin uuteen kotiin! <3

 • Mayo

  Mielestäni on ihan loistava idea, vetää juuri vierashuoneeseen jokin silmänvangitseva tapetti! Itse ainakin koen, ettei ystävien luona kyläillessä välttämättä ollenkaan kaipaa sitä perusvalkoista, jopa kliinistä tunnelmaa, vaan persoonnallisuutta ja kodin tunnelmaa :) Kuviollinen tapetti antaa ihan eritavalla ilmettä huoneelle ja vierashuoneessa siihen ei ehkä kyllästykään niin nopeasti? Raidallinen tapetti on hauska ja miellyttää silmää, varsinkin jos raidat tosiaan on leveitä! Tykästyin myös tuohon ihka ensimmäisen kuvan hennon koristeelliseen tapettiin.Tsemppiä remppaan!http://mayopic.blogspot.com/

 • Mrs. V

  Hyvä pointti! Kiitos! En tullut tällaista edes ajateltua! En siis aio paneloida koko seinää, vaan laittaa yhden koristeellisen boordin hieman alle keskiseinän.

 • Mrs. V

  Itseasissa mäkin törmäsin sellaisiin kuviin netissä ja minulle tuli sen suuntaisesta raidasta todella rauhaton olo! Oli fiilis kun olisi astunut ajoradalle :D

 • Mrs. V

  Kiitos paljon ammattilaisen mielipiteestä!:) Mutta juurikin kun sanoit, kun ihminen tekee omaa kotiaan niin tärkeintä tosiaan on, että se istuu ajattomasti hänen omaan makuunsa. Minulla ei ole hajuakaan sisustustrendeistä, enkä haluakaan ottaa selvää. Sillä ehdottomasti haluan mennä kotini kanssa sen mukaan, mikä on omaan silmääni lämmin, kotoisa ja ajaton! :) En ole ikinä vain ymmärtänyt sisustamista "trendien mukaan". EIkö käy kalliiksi jos pitää aina koti uusia uusimman trendin mukaan? :) Toki ymmärrän, kun itse olet allalla. Olisi tylsä toistaa kerta toisen jälkeen samaa kaavaa ja uudet trendit utovat teille uutta ja raikasta ja kivaa henkäystä uuteen! :) Mutta tosiaan, minulle tämä on koti – ei kertaprojekti :) Minun tavoitteeni on siis puhtaasti luoda koti, joka miellyttää omaa silmääni (onneksi miehelläni on suhteellisen sama maku!) ja on kotoisa ja lämmin! Trendeistä viis!:) Ja kyllä, osuit naulankantaan. Olemme asuneet pitkään poissa Suomesta ja omaan silmään skandinaavinen sisustus on liian kylmää ja askteettista. Minä kaipaan enemmän lämpöä ja juurikin tällainen perus jenkkityylinen koti edustaa minulle ajattomuutta! :D Joten kiitos paljon asiallisesta kommentistasi. Juurikin näin – kodin tulee näyttää asukeiltaan ja tätä olemme me! :) Kiitos! Varmasti nautimme! :)

 • Mrs. V

  Ihanuus!!! <3 Sinäkin täällä! :) Joo, niin minustakin! :)

 • Mrs. V

  Joo, pystyraita kuuluu myös lemppareihini! Pelkään, että kukkakuvioon kyllästyisin helpommin vaikka olisikin neutraaleissa väreissä. Tuoss tosin oli oikein kivoja yksilöit näytillä! :) Onnea ja voimia teidän remppaan! :)

 • Mrs. V

  Kaunis! Mä tosiaan haluan vain kahta väriä – ehdottomasti. Ja jotenkin osa noista väreistä taittuu vähän vihreään mikä ei ole minun mieleeni :( Mäkin pidin ihan hirveästi noista palloista! Mutta mies ei suosutunut mihinkään muuhun paitsi raitaan ja sekin oli työn alla! :D Joten toistaiseksi sillä mennään :D Kompromisseja ;)

 • Anonymous

  Anonyymille sisustussuunnittelijalle, tuo on kyllä totta mitä kirjoitat. Itse asun ulkomailla ja silmää on alkanut miellyttää Mrs. V:n esittelemä tyyli. Skandinaavista yksinkertaisuutta, pelkistettyjä linjoja ei vaan täällä näy ja ihmisten mielestä ne ovat kuulemma kolkon näköisiä. Me suomalaiset olemme niin tottuneet tähän tyyliin sen kaikessa kauneudessa. Jos rakentaisimme vielä toisen talon, jos Suomeen joskus takaisin muutamme, yhdistelisin ehkä skandinaavista puhtautta ja vähän romantiikkaa, jota näkyy ripaus näissäkin kuvissa. Itse rakensimme talon Suomeen 7 vuotta sitten, jolloin nämä esitellyt tapetit olivat kuuminta hottia! Nyt taitaa kaikkien kodit olla maalattu maalarinvalkoisella :) mielestäni tanskalaiset osaavat sekoittaa rennon romanttisen ja pelkistetyn tyyli keskenään, kuten Tine K. ja Day.Kiva kun sinä rouva V laitat vaihteeksi muutakin kuin muotia! Tsemppiä sisustusvalintoihin!Uskollinen lukijasi Sveitsistä :)

 • Mrs. V

  Uuh, kuulostaa hauskalle! :) JOo, halusin nimenomaan jotain leikkisämpää ja erilaista…:) Ja kyllä mäkin enemmän valkoista käyttäisin ilman kahta valtavaa mustaa rotikkaa! :D

 • Mrs. V

  Todella kiva kuulla!:) Ikävä kyllä mä en tykkää kullasta sisustuksessa yhtään! :D Tulee mieleen sellainen antiikkinentalo jossa jollain on lähtenyt sisustaminen käsistä kultahanoineen kaikkineen! :D Kiitos vielä! Täsäs kyllä ehtii vaihua mieli pariin kertaan ennenkuin johonkin päädyn! :D

 • Mrs. V

  Minulle tuo kulta on liikaa, mutta hieman tuon tyylistä ollaan jäljittelemässä! :) Itse en halua seinää kokonaan puupaneelilla vaan pelkkä koristeellinen lista riittäisi. Mulle raita saisi myös olla vieläkin leveämpää! :)

 • Mrs. V

  Meidän makuuhuoneen tehosteseinä on maalattu tikkurilan helmiäslasyyrillä sellaisilla sienellä tehdyilä pyörivillä muodoilla niin halusin ehdottomasti yhteen huoneeseen (joka ei ole niin näkyvillä) niin jotain hieman erilaista ja leikkisämpää. Raitatapetti on ehkä enemmän kompromissi miehen kanssa, sillä hän ei missään nimessä tahdo kuviota… Joten siitäkin syystä raidalla toistaiseksi mennään! :) Joo minä myös, se aistii minulle lämpöä ja kotoisuutta noilla sävyillä :)

 • Mrs. V

  Minulla on kaikki muut huoneet vaan simppelillä maalilla, joten haluaisin yhteen jotain hieman erilaista – vähän jotain leikkisämpää. Ja kun on kyse vain yhdestä seinästä, ei pitäisi olla liian vaikeaa sitä jälkikäteen sitten laittaa ihan perusvärillä jos tosiaan alkaa kyllästyttämään :) Itse pidän kovasti valkoisesta boordista ovenkarmeissa ja katonreunassa. Missä me olemme asuneet se on ihan perusratkaisu ja meille se on enemmän ajattoman tyylikästä kuin "trendi". Koska meille taas ns. perus skandinaavinen sisustus ei ole ole mieluisa. Himan liian askeettinen makuumme. Kaipaamme enemmän lämpöä tällaisella jenkkityylillä :) Ikävä kyllä minulla ei ole hajuakaan trendeistä sisustuksesta mikä on ollut in milloinkin, minä menen sisustuksessa ihan puhtaasti sillä, mikä on minulle ajatonta ja miellyttää meidän silmäämme eniten :) Trendin sopivat asusutukseen, koska niitä voi helposti ja edullisesti muuttaa, mutta kotiani en missään nimessä laittaisi trendien mukaan :)Ps. Ei kukkatapetti minunkaan mieleen ole :D Mäkin raaputin yhdessä asunnossa kukkatapetin pois ja maalasin päälle tummanruskeen tehosteseinän! :D

 • Anonymous

  Meilläkin kävi aikoinaan remontin suhteen pieni vahinko, kun makuuhuoneen seinästä aivan liian tumman ruskea, mutta onneksi keksin ratkaisun siihen pulmaan kun ei viitsinyt alkamaan vaaleammaksi maalaamaan, koska se ei hoidu ihan yhdellä kertaa. :) Olen paljon katsonut sisustus ja remontointi ohjelmia ja kerran sitten katsoin Colin and Justin's Home Heist ohjelmaa sieltä bongasin tälläisen idean joka meilläkin toteutettiin hieman erilailla http://www.hgtv.ca/homeheist/Galleries/gallery.aspx?season=1&epi=6 Linkissä näkyy sininen makuuhuone jonka vaalealla seinällä näkyy sinisiä reitoja, meillä tehtiin vain vaaleita raitoja. Tuli erittäin kivan näköinen ja sellainen mitä ei monella ole! Olen kyllä tykännyt todella paljon. Ei raitojen tekeminen mitenkään helppoa ole, kun pitää laittaa teipit oikeeseen kohtaan että tulee suoria, mutta mielestäni on vaivan arvoinen ja erillainen :)

 • Elisabete

  Meillä on olohuoneessa raidallinen tapetti ja ulkomailta tilasimme kauniit koriste listat joissa "köynös" nostattaa ilmettä. Värimaailma on hyvinkin samaa maailmaa kun kuvissasi :) Ja minusta tuo sinun suunnitelmasi kuullostaa hyvältä ja juurikin kaunis lista näiden kahden materiaalin keskellä on se juttu, tämän ehkäpä toteuttaisin nimenomaan että muut seinät olisivat samaa sävyä printillisen tapetin kanssa. Nimittäin näin saat kauniin tehoseinän luotua :)

 • kaura

  Tykkäsin tosta Glamour printistä, samoin Soft flowers ja kahdesta alimmasta (:

 • Anonymous

  moikka! mitä kokoa ne sun river islandin vaalean vihreän farkut ovat?:) ite mietin tilaamista ja ainakin kuvissa näyttää että olisimme suunnilleen saman kokoiset:D

 • R-M

  Tosi hauska idea toi Glowing print tehosteseinäksi, tulee jotenkin kuninkaallinen fiilis ja vieraillahan saa sellanen aina ollakin, jos ei liian pitkään viivy ;)

 • reetta

  Mielenkiintoisia tapetteja! Omasta mielestäni kukka- ja kuviotapetit tuntuvat vähän nähdyiltä, mutta tuo raitatapetti sen sijaan näyttää varsin houkuttelevalta! Erittäin tyylikästä, sanoisin.

 • Pelham Wife

  sulla on ihan samanlainen maku kun miehelläni :D hän yritti metsästää meidän makkariin tuota raidallista tapettia, sängynpääty seinään, mutta ois joutunut tilaamaan englannista asti, eikä meillä työmiehet olisi enää oottaneet kahta kuukautta niin jäi sit se raita saamatta. Hyvä ettei mies raukka itkenyt kun ois halunnut sitä niin kovasti. :D en malta odottaa sisustuspostauksia valmiista kodista, mikäli niitä teet :)

 • Anonymous

  Pettämätön maku! ;) Aivan ihania tapetteja! Helmiäislasyyrimaali on muuten myös kiva vaihtoehto ja hyvin samantyylinen lopputulos syntyy kuin noista glowing print tapeteista :) T.Anni <3

 • Lilium

  Nuo hohtavat printit ovat todella kauniita! Hauska efekti kun valot sammutettuina seinä näyttää yksiväriseltä, mutta valojen ollessa päällä (tai luonnonvalossa) kuviot erottuvat kauniisti.

 • Anonymous

  Hei:)! Blogisi on kaunis ja on ihanaa, kuinka monipuolisena pidät sen!Itselläni on menossa sama projekti, liekö sama kohdekin?!? Kesällä valmistuu ja kantakaupungissa…Samassa vaiheessakin aika lailla mennään, kun siellä käytiin. Oli kyllä todella vaikeaa kuvitella kaikkia juttuja. Valaistus ja laatat tuottivat eniten harmia. Sekä kaikki mitä ei ollut mahdollista tehdä. Aina, kun tulli joku hyvä idea, niin ei, ei onnistu:). Mielestän raidallinen tapetti olisi upea, mutta sitä itse ainakin laittaisin sitten yhden seinän tilanteessa koko seinälle. Toinen mikä oli mielestäni ajaton ja upea tapetti oli tuo "hohtava tapetti". Itse yritimme valita juurikin sellaisia materiaaleja/tapetteja, jotka pysyvät hyvänä ja ovat ajattomia. Toivottavasti tästä olisi edes hiukan apua:).Ihanaa viikkoa sinulle ja nauttikaa siitä kutkuttavasta odottamisen tunteesta! Itse ainakin odotamme kovasti juuri sitä, että saamme mennä asunnolle muutto tarkastukseen ja nähdä ensi kertaa kaiken suunnittelemamme valmiina:).

 • Anonymous

  Muista vaan, että kun ei ole mistään isosta huoneesta kyse, niin isokuvioinen tapetti sekä panelointi pienentää huonetta visuaalisesti!

 • Anonymous

  Jossain sisustusohjelmassa näin juuri hiljan, kun tuollainen raita tapetti asetettiinkin vaakasuuntaan. Näin siis raidatkin meni vaaka suunnassa ja se näytti kyllä todella hyvältä, erilaiselta! ;) tilakin näytti suuremmalta sen vaakaraidan kautta.

 • Anonymous

  Vastaan kun kerran kysytään, että mitä ajatuksia herättää.Minulla on sisustussuunnittelijan koulutus ja työni liippaa myös alaa, eli seuraan alaa paljon. En KOSKAAN kritisoi yksittäisen ihmisen valintoja kotiinsa, koska kaikkein tärkeintä on _aina_ että asukas itse saa sitä, mitä haluaa, vaikka suunnittelija itse ei edes pitäisi siitä.En olisi muuten millään tavalla antanut kommenttia tulevasta sisustuksestasi, ellet olisi esittänyt kysymystä, joka tämän postauksen lopussa on.Minusta, siis _vain_minusta_, tuleva sisustuksesi henkii 2000-luvun alun trendejä. Se näkyy ornamenteissa, voimakuvioissa, tehosteseinissä, useampaa puunväriä samassa tilassa, keittiön kiintokalusteiden värit + vetimet. Nämä olivat "uutta" n. 10 vuotta sitten.MUTTA muistamme kaikki tässä ja nyt, että sepä voikin olla sinun tavoitteesi! Toisaalta, sinun kotonasi tulee varmasti aina näkymään ulkomailla vietetyt vuodet. Erityisesti Pohjoismaiden ulkopuolelle liikuttaessa havaitaan, että sisustustrendit ovat erilaisia ja ne voivat skandinaaviseen selkeyteen ja viileisiin sävyihin tottuneen suomalaisen silmin näyttää jopa "vanhanaikaiselta" kun taas esim. britti tai jenkki pitäisi tyyliä ennemmin ajattomana.Minusta on tärkeää, että jokainen viihtyy kotonaan, koti ilmentäisi asukastaan ja kotiin olisi aina mukava tulla. On selvää, että fiksu ihminen tajuaa tämän ja toivon, että tähänkään postaukseen ei tule mitään "KAUHEE" tai "So-last-season!" -kommentteja, koska emme tiedä, mikä on ollut tavoitteesi!Jos asukas on itse tyytyväinen, sisustus on täysin onnistunut.ONNEA UUTEEN KOTIIN, nauttikaa!

 • Ankan

  Toi raidallinen on tosi kaunis ja klassinen :D

 • Haidi

  voi eii ihania tapetteja! Nyt meni kyllä omat remppasuunnitelmat taas uusiksi :D pystyraita tai haaleat kukkakuvot olivat kyllä omat lemparini! varsinkin noin paneelin kanssa laitettuna lopputulos olisi varmasti upea :)

 • Mona

  Oih onhan nuo todella ihania! :) Tuo sellaista luksuksen tuntua kotiin!:) Vaikka itse olenkin ehkä sisustuksessa todellinen tylsimys juuri pelkän valkoisen ja mustan kanssa, niin juuri tuollainen lämmin beige kyllä iskee myös omaan makuuni:) Pientä pintaremontti ohjelmassa tehtiin tyylikäs seinä niin että yhdelle seinällle tapetoitiin vaan osa seinästä (keskelle seinää) ja se vielä "kehystettiin".. Kuulostaa hassulta mutta lopputulos oli kyllä musta ihan kaunis:)

 • R ja M

  Kuullostaa hyvältä! Meillä kotona oli juuri niin että yhdellä seinällä oli tapetti tehosteena ja muut seinät oli maalattu. Maali ja tapetti oli lähes saman värisiä, mutta tapetissa oli kuvio ja sai seinän erottumaan todella hienosti! Jotenkin voisin kuvitella että sulle sopisi tollainen kultasen ja beigen yhdistelmä -vaikka en sua tunne :D Mutta se sopii juuri tummaan puuhun ja beigeen ja on muutenkin ihanan lämmin.. Ja onnea vielä tapettien valitsemiseen, ei varmaan ole helppoa kun vaihtoehtoja on niin monia ;)-Maria

 • Anonymous

  Tässä kuva vähän samanlaisesta ajatuksesta, tosin alaosa on maalin sijaan toteutettu puolipaneelilla. Mutta nuo leveät (vaikkakin tässä kultaiset) raidat on hienot!http://i64.photobucket.com/albums/h180/minni_hiiri/KopioPikkumakkari002.jpg

 • Laralii

  Mun silmää miellyttää eniten nuo hohtavat tapetit ja myös beigeraidallinen, tehosteseinästä tulee varmasti todella kaunis! Jos laitat tapettia seinän puolivälistä katonrajaan niin mielestäni (mun mielipide vain ;) raitatapetti ei ole ehkä se paras vaihtoehto, se saattaisi toimia paremmin lattianrajasta seinän puoliväliin tai sitten koko seinällä. Mutta kaikki nuo muut toimisi tosi hyvin! Tykkään myös tosi paljon tuollaisesta rauhallisesta sävymaailmasta.

 • Anonymous

  Helou!Kivoja sävyjä on uudessa kodissanne.Tuosta vierashuoneesta… keep it simple :). Itse laittaisin kolme seinää maalilla (esim. Tikkurilan sävy Ajopuu on aivan loistava! Tsekkaapa se). Ja yhden seinän alhaalta asti raitatapetilla. Tuo paneelisysteemi ei kuulosta pitkäaikaiselta ratkaisulta, ja tulee mieleen liikaa 80-90-luvun vaihteen boordit ym. ratkaisut. Jos haluat somistaa huonetta jotenkin, niin voithan laittaa esim. näyttävät kattolistat, joissa vaikka jotain kuviointia. Mutta siis seinät pitäisin simppelinä.Nimim. Viime viikonloppu meni railakasta kukkatapettia seinästä rapatessa ;D