CATEGORIES

Huonojen arvosanojen viikko

21.1.2018

Olen melkoinen höösääjä. Teen koko ajan jotain. Huoneesta toiseen siirtyessä siivoan samalla ja mietin alituiseen miten voisin tehdä päivän hommia vieläkin tehokkaammin. Tuntuu että päivät ovat enemmän tai vähemmän suorittamista. Tiedän, että minun pitäisi parantaa tässä omaa mielenhallintaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä kiitettävillä arvosanoilla. Usein sillä tyydyttävälläkin pärjää erinomaisesti. Tällä viikolla kävi niin, että minut pakotettiin siihen arvosanaan, millä juuri ja juuri läpäisi päivän.

Mieheni oli koko viikon poissa työnsä takia ja minulla oli viikon käsissä käsissä kolmen pienen lapsen rumba, kodinhoito sekä omat työt päälle. Tämä olisi ollut vielä ihan selvitettävissä, mutta kun satuin sairastumaan alkuviikosta. Sain korkean kuumeen sekä infernaalisen kurkkukivun. Nieluun sattui niin paljon, että yöllä heräsin nielemisen tuskaan. Oli todella vaikea juoda tai syödä ja se lisäsi varmasti siihen, että loppuviikosta minun oli jo vaikea pysyä tolpillani. Minua huimasi niin, että huone pyöri. Kun tähän päälle lisäsi vielä stressit deadlineista, 1-,3- ja 5-vuotiaiden arjen pyörityksen ja talon pystyssä pitämisen, niin ei ihme että päässä pyöri. Jälleen kerran en voi kuin olla kiitollinen, että asumme Suomessa. Täällä on turvaverkot lähellä. Apuun riensi isovanhemmat ja siskot katsomaan välillä poikien perään, jotta minä sain nukuttua kuumettani pois. Tämä viikko on ollut toisin sanoen vain selviytymistä. Olen voinut tehdä vain ne asiat mitkä on ihan pakko. Mutta tästä selvittiin! Näitä osuu kaikille aina välillä kohdalle – onneksi nyt ollaan jo voiton puolella. Olo rupeaa helpottamaan ja nyt mieskin on taas kotona. Ensi viikolla taas pyritään vähän parempiin suorituksiin, vaikka pitäisikin muistaa päivittäin, että jotkut askareet saa ja pitääkin tehdä rimaa hipoen – varsinkin ruuhkavuosien keskellä.

Kuvat Karoliina Jääskeläinen

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • PAULIINA

  Moikka Hanna! Kärsin itse samasta vaivasta, äärettömän kamalasta kurkkukivusta ja kuumeesta. Mitä teit kurkkukivun helpottamiseksi? Onko sulla jtn tiettyä keinoa mikä helpottaisi? ?? Tää on kyllä kamala tauti! Onneks sulla ilmeisesti jo voiton puolella ???

  • Hei ei muuten mikään. Ihan järkyttävän inhottava tauti. Mulla auttoi tuhti burana – ainakin vähän. Niin että sai jotenkin nieltyä. Eihän se kivutonta ollut – mutta ei sentään ihan mahdottoman tuntuista. Mä söi niitä Zyx-pastillejakin, mutta ei ne tuntuneet auttavan mitään :D Ja joo – nyt jo ihan iskussa taas. Eipä tässä äitinä voi pitkään laakereillaan maata :D Voimia ja pikaista paranemista! Minulla tämä meni onneksi 3-4 päivässä ohi!

 • Laura

  Hyvä että sait apua lasten kanssa :) Ja että olo on jo parempi! <3

  • Kiitos <3 Nyt jo taas "täydessä" iskussa :)

 • Tiina

  Hyvä, että voit jo paremmin. Kävithän nieluviljelyssä. Helsingissä on hurjasti liikkellä streptokkki A.n aiheuttamaa angiinaa. Siinä on oireina juurikin kuume ja kova kurkkukipu. Se on kovin tarttuvaa.
  Hyvää viikon jatkoa, Tiina

  • Itseasiassa kävin ja tämä oli jo toinen kerta kun on tismalleen samat oireet ja taas tuli negatiivinen vastaus angiinaan… Mutta kuulema noita on hyvin monia erityypin stretokokkeja ja olisi pitänyt ottaa joku laajempi testi selvittääkseen mikä tarkalleen oli…

 • Haidi

  Onni on turvaverkko lähellä! Ihana, että olet saanut apua arjen pyöritykseen. Kipeänä ja maailman pyöriessä päässä varmasti tullut tarpeeseen :) ja niinkuin kirjoitit joskus on ihan hyväksyttävää mennä tyydyttävillä arvosanoilla ja vähän höllätä siinä arjessa. Itsekin olen aikas multitasking ihminen, mutta viimeisen vuoden aikana on pakon edessä oopinut joustamaan joidenkin asioiden suhteen.