CATEGORIES

Kuka sinä oikeasti olet?

17.4.2013

Kosmetiikkamerkki Dove on minusta aina onnistunut poikkeuksellisen hyvin mainoskampanjoissaan. Puhuttelevia ja koskettavia aiheita sisältäviä mainoksia. Heidän uusin videonsa ei eroa totutusta onnistumisien sarjasta. Kuinka oikeaan videon viesti osuukaan. Miksi sitä on itsensä pahin kritisoija? Kuinka paljon se vaikuttaisikaan elämämme kaikkiin saroihin, jos olisimme itsellemme armollisempia? Olisimmeko iloisempia? Ystävällisempiä? Onnellisempia? Parempia ystäviä? Äitejä? Ihmisiä?

Kuka sinä oikeasti olet?

Uskon, että hyvällä itsetunnolla on huima merkitys omaan hyvinvointiin. Kaikki alkaa siitä, miten sinä suhtaudut itseesi. Toivottavasti tämä video puhutteli sinuakin ja ensi kerralla kohtealiaisuuden saadessasi voit uskoa sen. Se kun tuntuu olevan meille suomalaisille vaikeaa. Kohteliaisuuksien täyteistä keskiviikkoa teille kaikille!

36 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • meow

  Aivan ihana video <3 Teki hyvälle mielelle

 • A

  Tosiaan, blogissa on useaan otteeseen puhuttu hyvästä itsetunnosta ja siitä kuinka itseensä pitäisi suhtautua. Valitettavasti kaikki eivät saa kasvaa rakkaudessa ja hyväksynnässä, ja vaikka olisikin saanut hyvän lapsuuden, niin monta hyvää elementtiä on voinut puuttua. Ilmapiiri kotona on voinut olla ivallisesti vitsaileva, piikittelevä, arvostamaton, painostava…. Itsetunto ei siis ole mikään yksi tämän blogin “tuotteista” mikä vaan kannattaa omistaa. Itsetunto on monen asian summa. MUTTA ei ole myöhäistä koskaan opetella rakastamaan ja arvostamaan itseään ja sitä kautta myös muita, ja odottamaan ja oikeuttamaan itselleen parempaa kaikinpuolin. Rohkaisen kaikkia tavoittelemaan itsetuntemusta (mitä minä oikeastaan haluan? millainen minä olen ja miksi? mikä itsessäni on hyvää, mitä voisin kehittää ja mitä opetella hyväksymään?) ja sitä kautta vaikka ihan ulkopuolisen avun kautta rakentamaan ja kehittämään itseään, muuttamaan opittuja ajattelumalleja. Koskaan ei ole myöhäistä opetella rakastamaan itseään jos ei ole lapsuudesta ja eletystä elämästä sellaista lahjaa saanut. Esim. oman äidin mallilla on suuri merkitys naisen elämässä. Joko sitä tulee samanlaiseksi tai kuten minä: Päättää että tuollaiseksi minä en ainakaan tule!

  • Pleierin näkökulmasta yksi tärkeimmistä keinoista on panostaa omaan kroppaansa kuntoilemalla ja terveellinen ruokavalio.. Kun nainen saavuttaa optimaalisen painon noin 18-21 painoindeksi säännöllisellä kuntosaliharjoittelulla (voimaharjoittelu) ja aerobisella liikunnalla tämä auttaa suoraan hyvään itsetuntoon.

   Fyysisellä hyvinvoinnilla on suora merkitys siihen miten tuntee itsestään. Hyvä kroppa ja siihen vielä optimaalinen omaan persoonallisuuteen/arvoihin sopeutuva pukeutuminen ja huomaa myös saavansa positiivisia kehuja ja ihailevia katseita muilta. Tämä auttaa suoraan hyvään itsetuntoon.

   Pleieri on huomannut myös positiivisen puheen auttavan paljon säännöllisesti harjoiteltuna esimerkkinä muutama tsemppaava lause

   “Pidän itsestäni” “Hyväksyn itseni täysin” “Olen loistava ihminen”

 • Axe

  Olenko ainoa, jota tuossa videossa häiritsee se, että ulkopuolisten kuvailuissa toistuu kerta toisensa jälkeen sana thin? Myös huomauttaisin, että vaikka suomalaisesta näkökulmasta valkoisten naisten määrä ei tunnu kovin ihmeelliseltä, kyseessä on kansainvälinen mainos ja muut etniset ryhmät ovat aivan sivuosassa. Dove osaa tosiaan markkinoinnin kikat, mutta itseäni tällainen mainostaminen lähinnä tympii.

  • Siru

   http://www.google.fi/search?q=dove+ads&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=OLdvUcToDKfa4QTV3oGQCg&ved=0CC0QsAQ&biw=1420&bih=780

   Doven mainoksissa on kyllä jos jonkin väristä ja mallista naista.

   Ei mun mielestä joka ikisessä mainoksessa tarvitse näkyä kaikkia maailman kansallisuuksia, eikä jokaisen mainoksen tarvitse myöskään toitottaa sitä että hei, oot ihan jees mimmi vaikka olisitkin vähän plösö.

   • Axe

    En ole näköjään ainoa, jota mainos mietityttää, vaikka ajatushan tuossa on toki kaunis. Kannattaa erityisesti tsekata alareunan linkit.

    http://jazzylittledrops.tumblr.com/post/48118645174/why-doves-real-beauty-sketches-video-makes-me

    • Siru

     Luin itseasiassa ton saman tekstin aiemmin, eikä se kyllä omaa mielipidettäni muuttanut ollenkaan.

     Edelleen, tässä on vain yksi Doven mainos. Kun mietitään Doven mainontaa KOKONAISUUTENA, on todettava, että kosmetiikkamainonnassa harvoin on esillä yhtä laaja otanta naisia eri ikä- ja kokoluokista, kansallisuuksista nyt puhumattakaan. On jotenkin kummallista että tämä kritiikki kohdistuu niin pontevasti juuri Doveen.

     Toisekseen, mun mielestä on jotenkin huvittavaa että KOSMETIIKKAmerkkiä kritisoidaan siitä että he painottavat mainonnassaan kauneuden ulkoisia ilmentymämuotoja. Saman logiikan mukaan voisi vaatia että lomamatkamainonnassa muistuttettaisiin ihmisiä siitä että suurin osa elämästä on arkea, että muistakaapa nyt hyvät ihmiset hoitaa se kuntoon niin voitte nauttia enemmän elämästänne.

     Mitä tohon (YKSITTÄISEN) mainoksen etniseen moninaisuuteen tai hoikkuuden korostamiseen (molemmat mielestäni etsimällä etsittyjä “ongelmia”) tulee, niin yhtä lailla voisi vaatia että punaisen avoauton mainoksessa muistettaisiin mainita etteivät sinisten pakettiautojen tai kuorma-autojen ostajat ole yhtään sen huonompia ihmisiä. (Enkä nyt vertaa pulleita naisia kuorma-autoihin. Tai jos vertaisinkin, niin taidan itse olla vähintään kokoluokkaa paku. :D)

     Ymmärrän kritiikin perimmäisen pointin, mutta sitä, että se suunnatan tämäntyyppisiin kampanjoihin en vain jaksa käsittää. On firmoja joiden mainontaa ja niiden välittämiä kauneusihanteita sopisi ruotia ihan urakalla. Dove ei minun asteikollani ole lainkaan pahimmasta päästä. Kuva puhukoon puolestaan.

     http://sites.psu.edu/egm5087rcl/files/2012/10/Dove-real-beauty-campaign.jpg

   • Pleieri blogi on kanssasi samaa mieltä Siru.

    Pisimpään elävillä naisilla on painoindeksi 18-22, joten näyttämmällä mainoksissa lihavia ihmisiä luodaan nuorille naisille väärä kuva siitä, että on ihan ok olla lihava.

    Plösönä oleminen ei ole terveydellisestä kannattavaa.

    Plösönä oleminen ja muun muassa poikatukan pitäminen haittaa myös naisia, jotka ovat kiinnostuneita komeista pätevistä miehistä.

    • Siru

     Noo… nyt teit kyllä vähän omia johtopäätöksiäsi. ;)

     Mun pointti oli vaan se, että jokainen mainos ei vois edistää kaikkia mahdollisia kauneusihanteita, eikä pienessä (tai vähän isommassa) pyöreydessä ole mun mielestä mitään vikaa. Yhtä lailla kun siinä ei ole mitään vikaa että on hoikka, kiinalainen tai vaikka lyhythiuksinen. Kunhan on itse itseensä tyytyväinen, sen pitäisi riittää myös sinulle, parahin Pleieri. :)

 • L

  Oi miten ihana video. Juuri näitä asioita paljon tällä viikolla miettineenä kyllä kolahti. Pakko oli lisätä video myös omaan blogiini kun se sopi niin hyvin edellisen postaukseni aiheeseen.. Laitoin linkin myös tänne sinuun blogiisi, täältä kun videon bongasin, toivottavasti se ei sinua haittaa:)

  http://ghiasays.blogspot.fi/

 • Pleieri blogi korostaa jatkuvasti hyvää itsetuntoa. Asenne on kaikki kaikessa, joten on parasta valita hyvä sellainen!

  Kannattaa puhua jatkuvasti itselleen positiivisesti “Olen iloinen ihminen” “Pidän itsestäni” “Näytän mahtavalta”.

  Hyvä tapa parantaa asennetta on käydä kuntosalilla 3x viikossa.. Fyysinen hyvinvointi näkyy suoraan myös henkisessä hyvinvoinnissa.. Samoin myös hyvä ruokavalio ja riittävä uni. Jos kuitenkin perusasiat on jo hoidettu kuntoon itsensä positiivinen motivoiminen on aina suositeltavaa.. Motivointi ei pysy kuitenkaan ikuisesti sisälläsi, joten muista kehua itseäsi säännöllisesti.. Ajattele itsesi motivoimista kuten suihkussa käyntiä.

  Kohteliaisuuksiin on aina lyhyt ja hyvä vastaus “Kiitos :)”

 • ihana video!

 • ragdoll

  Silmät kostui.. Kyllä tuo herätti miettimään. Yleensä sitä on liian itsekriittinen. Välillä sitä pohtii, että miten ihmiset tuntuvat näkevän sinut niin erilaisena, kuin itse näkee..

 • Julia

  Tykkään sun blogista ja tyylistä tosi paljon!! Edellisestä postauksesta haluisinki kysyy sulta kun sä tiiät nää muotijutut, että onko tumma farkkupaita ajaton myös? :)

 • Oi miten ihana tuo video! Juuri eilen itse ruoskin itseäni kuinka olen liian lihava ja kamala, ja kaikkea pitäisi tehdä ja eihän kukaan voi pitää musta koska olen tällainen. Voi kun pystyisi tuolla tavalla joskus näkemään itsensä jonkun toisen silmin :)

 • haidi

  Ihana video, pysäytti kyllä ajattelemaan itsetuntoa oikein kunnolla. Ja niinkuin sanoit siitä löytää niin helposti itseään ja ystäviään. Kiitos kun jaoit videon ja ajatuksesi kanssamme :)

 • minde

  voiko joku selittää kun en ymmärrä englantia et mitä tossa tapahtuu?

  • M

   Henkilöstä piirrettiin kaksi kuvaa: ensimmäisen piirtämisen aikana hän kuvaili omia kasvojaan, usein negatiivisesti. Sitten joku toinen kuvaili piirrettävää henkilöä ja näki tässä mukavampia piirteitä, esim. kuinka silmissä syttyi valo tämän puhuessa. Tästäkin tehtiin kuva. Piirtäjä ei missään vaiheessa nähnyt henkilöä, vaan piirsi kuvailujen perusteella Lopussa näytettiin kuvapareja. Miten eri tavalla sitä katsookaan itseään kuin muita? Näin pähkinänkuoressa :)

   Kaunis video

   • minde

    kiitos!! :) ymmärsin toki pääpiirteittän videon perusteella mutta en silti kaikkea:) hienoa että jaksoit vaivautua!

 • Jess

  Ihana video, pistää kyllä miettimään. Ihan tuossa herkistyi katsoessa. Upeaa että jaoit tämän videon blogissasi meidän lukijoiden kanssa. Mukavaa kevättä sinne lempibloggarille! x

  • Mrs.V

   Sama homma. Niin onnistunut aihe, että koskettaa varmasti jokaista jotenkin! Joko siinä tunnistaa itsensä tai läheisiään. Ja kiitos paljon kohteliaisuudesta ja blogilleni antamastasi ajasta! :)

 • Tee

  Onhan nää kyllä vähän juustosia…eikö? Hyviä asia, mutta sellanen sokerihuurre tässä tahmaa näppeihin. Kaikki videolla nähdyt tyypit olivat oikeasti kauniita kasvoiltaan, ei mitään erikoisia syntymämerkkejä, vinoja neniä, huonoja tukkapäiviä, iho-ongelmia, tai silmälaseja. Itse ainakin kiinnitän huomiota enemmän ihmisten eleisiin, nauruun, ääneen, tapaan liikkua kuin kasvoihin.

  • Mrs.V

   Kauneus on katsojassa, joten ihanaa, jos näet vain ihmisen sismmän. Tässä kuitenkin oli kyse enemmän siitä, kuinka sinä näet itsesi. Siksi se ainakin minua kosketti. Koska aivan liian usein minulle käy ystäviäni kuvatessa niin, että innosta hihkuen näytän heille juuri ottamani kuvan ja totean täysin käsisydämellä, kuinka kauniita he minusta siinä näyttävät. Todella usein vastaukseksi tulee : “Ai kamala! katopa nyt tuota minun suurta nenää!/ Hirveä ilme minulla! / Nyt puskee allit kuvaan!” jne. Ja sitä ei voi yksinkertaisesti käsittää, miten sitä toinen voi nähdä niin? Sitä vain 100% aidosti tykkää, että toinen näyttää ihan mielettömän upealta, ja kuvassa oleva jää murhetimaan sieraimiensa suurta kokoa jälleen kerran. Ja toki minä itse syyllistyn tähän myös. Miksi ihmeessä olemme itsellemme niin kriittisiä?

   Toki tällaiset aiheet ovat usein siirappisia, mutta nyt minusta kyllä Dove osui naulan kantaan!

   • Tee

    Juu, ehkä sitä katselee maailmaa ylipäänsä jotenkin omasta vinkkelistään. Itse varmaan ihmettelisin suuresti, jos minut piirrettäisiin nöpönenäisenä, matalaotsaisena tai suppusuuna jonkun toisen kuvailemansa. Kun nenäni on oikeasti hallitsevin piirteeni ja suuni suuri. Ja rakastan niitä piirteitä, omia maamerkkejäni! Ehkä vähän jäi häiritsemään se, että mainoksen takana on iso bisnes, tuskin piirtäjällä oli vapaus piirtää epäedullisia kuvia tai piirteitä. No, ainakin tämä mainos tai filminpätkä herätti ajatuksia! :)

 • thank you, Hanna, for sharing this with all women of the Strictly Style tribe. This is a must see for all of us. We should be kinder to ourselves.

  It was for me very moving and emotional to watch it.

  Love to you and all ladies out there.

  • Mrs.V

   Hi honey. It brought to mind one of your old posts, where you cought the gorgeous woman deleting some of her family holiday photos, which she thought were unflattering of herself. After inspecting them all with a magnifying glass of course… And all of those beautiful images gone to waste because of the woman’s scrutininzing eye for herself – and herself only. Indeed. Love to you all! Be kind – to yourself first!

 • Laura

  Kyllä puhutteli:) ja herkisti.. Kyllä terve itsetunto varmasti auttaa, olisipa kaikki suoneet sen, eläisimme turvallisemmassa ja paremmassa maailmassa. Kaikki ei valitettavasti saa sellaista tilaisuutta:(
  On sitä joskus todella armoton itseänsä kohtaan, vaikka muita kohtaan ei olisi..

  • Mrs.V

   Ihan totta. Olemme kieltämättä kaikki hyvin erilaisista lähtökohdista ja toiset asiat ovat varmasti helmpompia toiselle kuin toiset. Kaikilla meillä on ristimme kannettavina. Syystä tai toisesta. Mutta suhtautuminen niihin lähtee omasta itsestään ja siitä, kuinka armollinen sitä osaa itselleen olla.

 • Mieletön ja pysäyttävä video. Ihana. <3

  • Mrs.V

   Samaa mieltä!

 • Voi nyyh, miten ihana video, ja niin totta! Kiitos tästä!

  • Mrs.V

   Tämä video on siksi koskettava, koska siitä niin helposti voi tunnistaa itsensä kuin lähimmäisiänsä. Niin totta, mutta harvoin siihen tulee havahduttua.

 • Aika suuri vaikutus tuolla videolla.. se sai ainakin minulle kyyneleet silmiin :) Kaunista.

  • Mrs.V

   Oli kyllä. Varsinkin, kun siitä itsekin varmasti tunnistaa niin paljon samaa itsessä ja lähipiirissä.

 • Kira

  Aamuitkut töissä. Hyvä poustaus sisko <3

  • Mrs.V

   <3 Nähdään illalla!