CATEGORIES

Paluu kirjojen pariin

14.11.2017

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin kanssa*

Ruuhkavuodet harvemmin jättää käsiä vapaiksi – ainakaan kahta yhtäaikaa. Täten syventyminen kirjan pariin kaksin käsin on ollut lähinnä vain kaukainen haave. Olen lohduttanut itseäni ajatuksella, että tämäkin on vain vaihe. Hektisyys on hetkellistä. Kyllä sitä on taas aikaa kirjojen kahlaamiseen kun lapset tuosta vähän kasvavat. Mutta vastikään ihailemani Maaret Kallio julkaisi toisen kirjansa, Inhimillisiä kohtaamisia. Halusin palavasti päästä syventymään sen pariin, mutta nopeasti huomasin että en sivuakaan ehtinyt lukea kun käsiäni taas tarvittiin. Viikon ja vain muutaman luetun sivun jälkeen törmäsin Maaret Kallion Instagram-kuvassa tarjoukseen: ”Kokeile kirjojen kuuntelua kuukausi maksutta BookBeat äänikirjapalvelun avulla.” Mainos oli kuin minulle tarkoitettu. Nopeasti näppäilin itseni ilmaiselle kuuntelujaksolle nähdäkseni, pystyisinkö palaamaan kirjojen pariin ehkä kuuntelemalla. Meni kaksi viikkoa, ja olin kuunnellut kirjan kannesta kanteen. En pysty sanoin kuvailemaan miten innoissani olen ollut tästä sovelluksesta, joka on mahdollistanut paluuni kirjojen pariin. BookBeat on äänikirjapalvelu, joka toimii samalla tavalla kuin Netflix & Spotify –  16,90 € kuukausimaksulla saat lukea ja kuunnella niin paljon kuin haluat! BookBeatin avulla olen pystynyt avaamaan mieleni kirjojen ihanalle maailmalle, vaikka kädet olisivatkin täynnä. Tässä teillekin neljä arkista hetkeä, joihin kirjojen kuuntelu on minun arjessani istunut.

1.Siivotessa

Imuroidessa, pölyjä pyyhkiessä ja pintoja puhdistaessa olen heittänyt kännykän takataskuun, kuulokkeet korviin ja painanut playta. Miten innoissaan sisäänrakennettu multitaskaajani onkaan tästä yhtälöstä. Saada nyt kämppä siivottua samalla kun ”lukee” hyvää kirjaa. Tehokasta ja ihanaa. Siivous sujuu ihan siinä sivussa.

2.Nukkumaan mennessä

Päivieni päätteeksi luomet ja kädet painavat kuin lyijy ja ihan vain kirjan piteleminen tuntuu pienoiselta kynnykseltä. Miten ihanaa onkaan kun saman asian saa laittamalla silmät kiinni ja painamalla kerran play-nappia. Mikäli luulet nukahtavasi, voit käyttää sovelluksen uniajastin toimintoa: Valitsemasi ajan jälkeen sovellus sammuu automaattisesti. Illalla kirjaa kuunnellessa olen saattanut samalla hoitaa pieniä iltatoimia, kuten harjata hampaita, viilata kynsiä tai rasvata kylmien säiden kuivattamaa hipiää.

3.Matkustaessa

Asumme Helsingin keskustassa, joten liikun paljon jalan. Nykyään kuulokkeet kulkevat aina mukana, sillä kirjaa on mielekästä kuunnella paikasta A paikkaan B kävellessä tai raitiovaunussa istuessa. Erityisesti lomamatkoille BookBeat on erinomaista matkaseuraa. Sen kirjastosta löytyy tuhansia kirjoja, eikä sinun tarvitse kantaa mukanasi kuin puhelin. Kirjoja voi kuunnella ja lukea myös offline-tilassa ilman nettiyhteyttä – muista kuitenkin ladata haluamasi kirja ennen nettiyhteyden menetystä. Rantatuolissakin aika BookBeatia kuunnellessa sujuu rattoisammin kun kädet eivät väsy kirjan kannattelusta.

4.Vaunulenkillä

Miten ihana onkaan nauttia raikkaasta ulkoilmasta pienen vaunulenkin muodssa. Kädet on visusti kiinni rattaissa ja silmät liikenteessä, mutta mieli saa vaellella vapaana virrassaan. Tämäkin hetki saa ihan toisenlaisen syvyyden, kun antaa mielelle ohjattua ajateltavaa kirjan parissa. Miten mahtavaa onkin pystyä yhdistämään reippailu ja hyvä kirja! Myös salillakävijät saavat sovelluksesta ihan uuden luottokaverin.

Kuten huomaatte, kirjaa kuuntelemalla päivästä aukeaa vaikka kuinka monta pientä hetkeä, mitä voi itselleen varastaa. Kerrassaan loistava sovellus. En voi kyllin painottaa miten fiiliksissä sen kaikista mahdollisuuksista olen.

Loppuun minulla on ilo jakaa omalta osaltani teille kuukauden kokeilujakso BookBeatille (kokeilujakso normaalisti 2vkoa). Käy rekisteröitymässä yhteisellä kampanjasivullamme ja kirjojen kuuntelu voi alkaa (tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille). Aivan mahtava tapa rauhoittua kaiken saapuvan jouluhärdellinkin keskellä. Laatikoiden ja puurojen keittely sujuu rattoisasti kirjaa samalla kuunnellen. Paras sovellus pitkään aikaan!

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lukija

  Kiitos postauksesta! Kävin juuri aloittamassa tutustumisjakson. Tämä on erinomainen sovellus siinäkin mielessä, että kirjoja voi myös lukea (ainakin osassa kirjoista lukumahdollisuus). Voit siis tilanteen mukaan valita, onko mukavampaa kuunnella vai lukea :)
  Toki ne aidot kirjat ovat myös ihana valinta!

 • Minulla on myös BookBeat käytössä yhteistyön kautta ja luulin kanssa, etten osaisi kuunnella kirjoja lukemisen sijasta. Olin täysin väärässä, mielikuvitus ja mielikuvat tekstistä lentää aivan samalla lailla kuin lukiessa. Minulla sovellus ollut eniten käytössä automatkoilla kun ajan töihin. Viime kuussa meinaan työajoja tuli 2500 km ! Myös koiran kanssa lenkkeillessä näppärä käyttää.

 • Amina

  Jeeeeee kiitos tästä on apua!

 • Katja

  Kiitos tästä, rekisteröidyin käyttäjäksi! :) Olen lukenut blogiasi aina siitä asti, kun pidit “kesäblogia”, mutta vasta nyt ekaa kertaa kommentoin..

 • Karkkinen

  Itse opin parhaiten lukemalla ja usein esimerkiksi seminaareissa mielenkiintoiseenkin esitykseen on vaikea keskittyä. Lisäksi lukemalla kirjat ikäänkuin heräävät eloon omassa päässäni ja kuulemisessa tätä on vaikeampi itseni tehdä. Tämän vuoksi mietin, jäisikö kuulemalla mitään päähän? Tai jäisikö liian iso osa lukukokemuksesta mielikuvineen pois? Pitäisi varmaan kokeilla, että tietäisi, mikä sopii itselle. Miten olet itse kokenut tämän?

  • Hei tämä on hyvä pointti – sillä me kaikki ihmiset olemme erilaisia oppijoita. Jo lukiossa psykologiaa lukiessani muistan tajunneeni, että olen yhtälailla enimmäkseeen auditiivinen oppija. Eli minulle jää parhaiten asiat päähän kun kuulen asiat, mutta niiden näkeminen edessäni (visuaalinen tapa) myös auttaa muistamaan. Mutta sitten on vielä kinesteettisiä ja taktiilisia oppijoita! Helpottaa omaa oppimista jos osaa vähän tunnistaa mikä itsellään toimii tehokkaimmin. Mutta sitten tosiaan riippuu mitä lukee. Esim jos lukee jotain Sormusten Herra -tyylistä kirjaa niin silloin lukeminen olisi ehkä itselleni se miellyttävin tapa. Mutta jos taas puhutaan esim. elämänkerrasta tai tietokirjallisuudesta niin siinä tapauksessa ehkä mielummin kuuntelen. Eli siis hyvä pointti – tähän vaikuttaa monet asiat! :)

 • blogisi seuraaaja

  Blogiasi olen jo useamman vuoden seurannut ja nyt taitaa olla ensimmäinen kerta kun jätän kommentin. :) Blogiasi on kiva seurata ja kirjoituksesi ovat mielenkiintoisia. Ja kuvat hienoja. Miten kauan tuo BookBeatin tarjous on voimassa? Ja alkaako kuukauden kuuntelujakso heti vai voiko valita, että esim. vasta kahden viikon kuluttua?

  • Kiitos ensimmäisestä kommentistasi! Ihana kuulla sinusta! Tuo tarjous on voimassa kuukauden heti siitä kun käyt reksiteröitymässä. Eli ei siis voi valita vaan heti kun käyt täyttämässä niin siitä kuukausi eteenpäin. Kampanjasivu on varmaan pystyssä vielä tovin! En itseasiassa tiedä tarkkaa aikaa, mutta olettaisin että ainakin tämän kuun loppuun!

 • Kiitos paljon inspiraatiosta! Olen jotenkin ajatellut, ettei tämä olisi mun juttu, mutta harmikseni olen huomannut, että kunnon hetkiä lukemiseen on vaikea löytää. Ja hei minulla on vain yksi pieni hyvin nukkuva vauva :D

  • ihana kuulla! <3 Ja hei kokeileppa! On se tosiaan haastavempaa lasten kanssa löytää näitä hetkiä kun on parisuhde, työ, koti jne jne. Mutta äänikirjojen avulla pystyy kuiteknin nipistämään aikaa kirjoille ihan yllättävistäkin paikoista.

 • Riikka

  Itse harrastan samaa, mutta käytän langattomia bluetooth:illa varustettuja vastamelukuulokkeita – on niin ihana kun johdot eivät ole tiellä ja kuulokkeet pysyvät päässä vaikka mitä häärätessä. Ne voi myös yhdistää tarvittaessa pariin laitteeseen samanaikaisesti. Olen sanonut miehelleni, että kuulokkeet ovat olleet paras hankinta sen jälkeen kun esikoinen syntyi :D

  • Hei tiedätkö minäkin olen miettinyt tuollasiai langattomia!! Saanko kysellä minkä merkin sinulla on? <3

 • Lukija

  Heippa Hanna!

  Ikävää että et ole lukemisen puolesta puhuja. Lukutaito on todella tärkeä osa ihmisen kommunikointia, viestintää ja ulosantia ylipäänsä. Jos et osaa lukea (ymmärrä lukemaasi) sinun on todella vaikea kommunikoida ja tuottaa tekstiä, eli puhua. Minusta tämä on suomen ykkösrivin blogikirjoittajalta hiukan vääränlainen yhteistyö. Korjaa jos olen ihan hakoteilla? Blogisi kuvat ovat timanttia, mutta silti tykkään ennemmin lukea ja syventyä kirjoitettuun sisältöön.

  • Voi ikävä kyllä nyt on väärinymmärrys. RAKASTAN lukea. Luen joka ilta lapsilleni. Mutta oma aika on niin vähissä, että en itse kirjoja tällä hetkellä ehdi lukemaan. Olen kolmen pienen lapsen äiti (5 3 ja 1) ja aikaa itselle todella vähän kun samalla täysin töissäkin. Mutta bookbeatin avulla olen pystynyt nyt tässä elämäntilanteessa syventymään kirjoihinkin! Varsinkin kun nyt markkinoilla on monia mitä haluaisin lukea mutta kädet eivät vaan siihen riitä! Lukeminen on tärkeää – mutta jokaisessa elämäntilanteessa on omat aikansa ja haasteensa. Ja itsehän kirjoitan blogia – joten en voi sanoin tarpeeksi kiittää että luette blogiani! <3 Lukeminen on äärimmäisen ihanaa – mutta kirjojen lukeminen omassa elämäntilanteessani on nyt vaikeaa ajan puutteen vuoksi. Minusta on äärimmäisen hyvä muistaa, että kaikessa pitää muistaa tasapaino. Kaikkea voi tehdä. Se että kuuntelee äänikirjoja ja niille on joskus sopivampi paikka arjessa ei tarkoita sitä, etteikö nauttisi 100% sitten siitä hetkestä kun todella voi kaksin käsin syventyä kirjaan <3 Minunkin elämässäni sille koittaa vielä aika joskus kun tämä elämänvaihe vaan vähän hellittää <3

 • Illanvirkku

  Olisi mukava kun muistaisitte mainostaa myös täysin ilmaista kirjastoa, josta löytyy sekä ääni- että e-kirjoja ilman euronkaan maksua. Vaikkei sen kertomisesta sinulle maksetakaan.? Kuinka paljon käytätte Helsingin upeita kirjastopalveluita? Lapsillehan on siellä tarjolla myös jos vaikka mitä!

  • En ollut edes tällaisesta tietoinen! Löytyykö ihan uutuuksiakin äänikirjoina? Ja kännykkäsovelluksella? Esim. itselläni tämä käyttöön ajava tekijä oli Maaret Kallion kirja, sovelluksen helppous ja toimivuus omassa kiireisessä arjessani. Täällä Amerikassa käytiin paljonkin kirjastossa mutta Suomessa emme ole perheenä olleet nyt vuosiin. Kotiin on kertynyt vino pino niin ihania kirjoja, ettei olla muistettu hyodyntää tätä mahdollisuutta! :O Minulle ehdotettiin tätä yhteistyötä koska itse olin BookBeatin käyttäjä. Bookbeat kun on minulle tuttu ja olen hehkuttanut sitä ennen kun minulle mitään maksettiin. Sattui siis todella mukavasti että minua pyydettiin mukaan maksulliseen kampanjaankin, sillä olen ollut sovellukseen hyvin tyytyväinen ja mielelläni sitä mainostan:)