CATEGORIES

Vappukynnet

2.5.2013

En niinkään välitä eri värisistä tai erikoisen muotoisista kynsistä. Minusta yksinkertaisuus on kynsissäkin valttia. Ranskalainen manikyyri suhteellisen lyhyillä ja pyöreillä kärjillä on minun valintani. Tai ainakin oli aina, kun vielä rakennekynsiä käytin.

opi kynsilakka nailpolish vappukynnetIMG_9136

Minut tuntevat tietävät, että olen poskettoman huono (eli laiska) hoitamaan kynsiäni. Pari vuotta pidin yllä rakennekynsiä, mutta poikani maailmaan saapuessa päätin niistä luopua. Tämä siksi koska olin ymmärtänyt, että rakennekynnet eivät olisi se hygieenisin – saatika käytännöllisin vaihtoehto. Väitteen paikkansa pitävyydestä en osaa sanoa, mutta silloin se kuulosti oikealta päätökseltä. Nyt painellaan jälleen hävettävän hirveän näköisillä ihka omilla nakeilla, joita yritän jaksaa huoltaa edes joskus.

opi kynsilakka nailpolish vappukynnetIMG_9142

Siksi ilahduinkin suuresti kun OPI lähetti minulle testattavaksi uusia kynsilakkasävyjään. Oli muuten melkoisia bling bling pulloja! Sisäinen harakkani rääkäisi melkoisen lujaa ne nähdessään. Kylläpä kimalsi. Näistähän sai rääkyjä melkoisen kivat vappukynnet.

opi kynsilakka nailpolish vappukynnetIMG_9156

Kuvan kynnet maalasin kolmella eri kerroksella. Kaksi alempaa kerrosta lakkasin vaaleanpunaisella  I Theodora You-sävyllä ja päälle riitti yksi kerros säihkyvää Which Is Witch kimallelakkaa.

opi kynsilakka nailpolish vappukynnetIMG_9181 opi kynsilakka nailpolish vappukynnetIMG_9185vappu2013IMG_0016

Mukavan neutraalit, vaikka bling blingiäkin löytyy. Näistä oli meidän vappukynnet tehty.  Yksi ystävistäni vetäisi kerroksen säihkylakkaa ranskalaisen manikyyrinsä päälle, mikä näytti todella kivalta sekin.

Vakavasti harkitsen taas rakennekynsien laittamista… Niiden helppous kiehtoo. Kellään kokemuksia vauva-arjen rakennekynsistä?

24 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Jenny

  Olen ollut 7 vuotta kotona lasten kanssa ja lähestulkoon koko sen ajan on ollut rakennekynnet (melko lyhyet), ja viimeiset 2 vuotta on ollut myös ripset. Kolmen lapsen kanssa kun touhuilee 24/7 , niin on ihanaa kun on edes semisti huolitellun näköinen (ripset vie toivottavasti hitusen huomiota pois jäätävistä silmäpusseista ;) )
  3 tuntinen huoltoaika (ripset+kynnet) viiden viikon välein on ainoa “lapseton hetki” minun arjessani. Joten nautin siitä täysillä (ts. nukun sen 1,5 tuntia kun ripsiä laitetaan, ja toiset 1,5 tuntia höpöttelen ihanan kynsiteknikon kanssa ;) )

 • Nepa

  Mulla on 2,5kk poika ja pidin rakennekynsiä koko raskausajan ja edelleen pidän niitä ja koen ne vaan positiivisena juttuna! Saan omaa aikaa edes kerran kuussa ku pääsen huoltoon ja tunnen itseni puklut vaatteissa ja tukka sekaisin ni sentään hieman nätiksi ku on kynnet kunnossa!

 • Blomma

  Itsekin suosittelisin geelilakkaa. Siirryin niihin rakennekynsistä jokin aika sitten ja olen ihan myyty, Ehdottomasti hyvät elleivät paremmat kuin rakennekynnet. Voisin kuvitella, että toimisivat pienen kanssa hyvin (tosin miksei rakennekynnetkin?!). Nämä selvästi luonnollisemmat, eivät kovat eikä kynsi lähde missään vaiheessa repsottamaan. Kasvurajakin tosi siisti, Nyt kun pohdin niin pituus siinä on ehkä ratkaiseva tekijä ja onhan se tietty myös käsien omistajastakin kiinni :).

 • Maija

  Hei!

  Itse suosittelen oman kynnen geelausta. Kynnet ovat pysyvät siisteinä eivätkä ole tiellä/raavi toista.

 • aila

  nättejähän ne ovat , kai…mutta itse en kyllä halua rakennekynsiä, koska en halua altistaa elimistöäni millekään ylimääräiselle kemikaalille, kynsiaineillekin voi allergisoitua..sitäpaitsi se oma kynsi siellä alla kärsii väistämättä….ei minulla ainakaan ole niin kiire, etten ehdi käsiä hoitaa siinä missä kasvoja tai vartalon ihoa. mutta jokainen toki tekee tavallaan : )

 • haidi

  Hei miten ihanat kynnet! Miten olenkin itse voinut unohtaa kimallelakat! :D olen kamalan huono pitämään kynsissä mitään muuta kun ranskalaista lakkausta tai jtn vaaleaa, vapuksi repäisin sitten punaiset! Mutta tuo kimallelakka toisikin ihanaa twistiä kesäkynsiin! :>

 • Otin ensimmäiset geelikynteni (bio sculpture) kun tyttöni oli pari kuukautta. Enkä ole niistä sen jälkeen luopunut. Geelit kestää itselläni hyvänä sen neljä tai viisi viikkoa, niin ei tarvitse koko ajan ravata huollossa. Kynnet pitää vain pitää lyhyenä. Ongelmia ja repeämiä on tullut vain silloin jos kynnet ovat liian pitkät ja taipuneet esim. lasta puettaessa.

  Suosittelen siis lämpimästä bio sculpture -kynsiä!

 • Silloin tällöin kun olin lastenhoitajana ja lyhyellä varoitusajalla piti mennä töihin niin harvoin ehti poistamaan omia kotkankynsiä :p Hyvin se vaipparalli, pukeminen ja leikitkin meni alle 1 vee pojan ja 3 vee tytön kanssa, vaikka pitkät roitamat sormissa olikin ;)

 • Satu

  Mulla ei ole omia lapsia, mutta olen töissä päiväkodissa ja välillä mulla on ollut jopa stiletitkin hetken (lyhyet sellaiset) ja onnistunut kaikki ihan hyvin :) Kokeile rohkeesti vaan :)

 • Katerina Alezandra

  Ihanat kynnet! Itsellä juuri melkein samanlaiset :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

 • LH

  Ei mitään ongelmaa, kun kynnet ovat lyhyet ja huoltoväli tasainen. Itse ainakin pidän huomattavasti paremaa huolta omista käsistäni kun kynnet ovat huoliteltu toisen avustuksella. Oma tyttäreni on jo viisi vuotias neitokainen ja hyvin on pärjännyt äidin kynsistä huolimatta.

  Itse koen raapivani vähemmän, koska kynnen pää on melko tylppä. Oman kynsi kun on suojattu ei sitä voi myöskään käyttää “työvälineenä”. :))

 • Anna

  Ihanat kynnet! Oletko kokeillut “kaviaarimanikyyriä”? Ostin sellaisen setin Hair&Beauty messuilta tänä vuonna ja on kuulemma uusinta uutta. Siitä tulee todella makeet kynnet! Ciaté ainakin tekee tuotteita siihen.

 • Milla

  Rakennekynnet on mielestäni paremmat kuin omat kunhan eivät ole liian pitkät. Omat kynnet raapii helposti vauvan herkkää ihoa. :/ Täytyy vaan muistaa hyvä käsihygienia. :)

 • Mä luulen, että ihanihan pienen vauvan kanssa nuo rakenne/geelikynnet voi olla vähän hankalat kun kovat kynnenkärjet saattaa raapia herkkää ihoa ja kakkavaippaakin joutuu vaihtamaan monen monta kertaa päivässä. Mutta vähän vanhemman vauvan kanssa kanssa varmasti menevät jo oikein hyvin. Tietysti huoltoihin ehtiminen on yksi ikävä puoli, mua jo ärsyttää kampaajan tuolissakin “tuhlatun” ajan määrä. Mutta kauniit ne ovat ja ilahduttavat huolitellulla ilmeellään arkea. :)

 • Jenny

  Neiti täyttää piakoin 1 ja minulla on ollut koko ajan rakennekynnet (geeli), eikä ole ollut mitään ongelmia :) Geelikynnet itsessään on “pehmeämmät” ja jos ne eivät ole luonnottoman pitkät ei niillä kyllä raavi lasta vahingossakaan. Likaakaan ei kerry kynsien alle. Tuntuu että tässä vauva-arjessa on muutenkin koko ajan käsiään pesemässä ;)

  Rohkeasti vaan!

 • Iteselläni oli rakennekynnet ihan pojan pikkuvauva-aikana (Nyt onkin mennyt pitkä tauko ilman), enkä kyllä mitenkään hankaliksi tai epähygieenisiksi niitä kokenut :)
  Toki omaan makuuni olevat melko lyhyet kynnet olivat varmasti helpommat vauvan kanssa, kuin vaikkapa pitkät ja teräväkärkiset ;)

 • Itselläni ei ole rakennekynsiä koskaan ollut, mutta eräällä lähipiirissäni on ollut myös silloin kun hänen lapsensa oli vastasyntynyt. Eikä haitannut nimeksikään eli ei kun rohkiasti vaan kokeilemahan! :-)

 • Bisous

  Itselläni ei ole kokemusta, mutta ystäviä katsellessa oon vakuuttunut että tarpeeksi lyhyinä pidettyinä ja fiksusti muotoiltuina (eli ei stiletti-kärkeä) pärjää vallan mainiosti :)

 • Mia

  Mulla on kokemus. Ei mitään hankaluutta. Ei niillä pysty raapimaan ja ei sen enempää jäänyt likaa kynsienalle kuin nytkään. Mielestäni hoidin käsiäni enemmän kuin nyt kun niitä ei ole. :)

  • Mrs.V

   Hei mahtavaa! Kiitos kovasti tästä tiedosta! Rohkaistuin!

 • Itselläni ei ole niinkään kokemusta vauvoista (satunnaisia hoitokeikkoja lukuunottamatta), mutta rakennekynsien suurkäyttäjänä uskaltaisin sanoa että toimii, kunhan pitää suhteellisen lyhyinä:)

  • Mrs.V

   Näin minäkin olen ajatellut! Suosin mahdollisimman luonnollista lookkia, enkä osaisi olla missään muussa kuin lyhyessä mallissa :D Nim. joskus meni ihan liian pitkä tovi kolikkoa lattialta poimimiseen…. :o

 • Ihanat kynnet, yksinkertaiset mutta with a twist;) Mulla ei ihan vauvan kanssa ollut mutta reilu yksivuotiaan, eikä ainakaan sen ikäisen sekä yhden kolmivuotiaan kanssa haitannut arkea. Päinvastoin, oli itsellä huoliteltu fiilis kun valvottujen öiden ja muun arjen pyörteissä oli edes kynnet kunnossa:)

  • Mrs.V

   Ihan samaa mieltä! Olen heikkona teemoihin, joten nämä olivat minulle sopivat vappukynnet! :) Oma poika on 9,5kk, joten ehkä nyt vaan uskaltautuisin ne kynnet taas tehdä. Helposti huolteltu!