CATEGORIES

Hyvää huomenta!

22.5.2013

Hyvää huomenta aamuvirkut!

Tänä aamuna jaan kanssanne muutaman kuvan valoitusharjoittelustani! Minulla on jo pari viikkoa ollut testikäytössä Canon 6D järjestelmäkamera, johon olen totaalisen ihastunut. Vanhassa rungossa (Canon Eos 450D) alkoi tulla raja vastaan ja olen nyt etsimässä uutta työkalua. Kameran testaamisen lomassa olen yrittänyt oppia uusia valokuvausniksejä. Uusimpana villityksenä olen harjoitellut “kultaisten tuntien” ikuistamista filmille.

IMG_0363

Toisin sanoen olen yrittänyt vangita auringonlaskun ja -nousun kullanhohtoa kuvattavaan kohteeseen. Näissä kuvissa on käytössä lainassa oleva Canon 6D runko omalla 50mm f/1.4 objektiivillani. Kuvasin täysmanuaalilla pitäen aukon f-luvun 4:lla. Kovan valon takia laskin ISOn 100:n minimiin ja lisäsin suljinaukon nopeutta 1/80 tietämille. Asettelin  kohteeni (kiitos siskolle @blond_rivets avusta) auringonvalon eteen ja tällaista jälkeä sai ensikertalainen aikaiseksi.

sisaurinkoIMG_0360

Oletteko muut kuvanneet paljon kultaisten tuntien aikana? Onko teillä hyviä vinkkejä tai niksejä näiden herkkien kuvien ikuistamiseen?

sisaurinkoIMG_0396

Olen saanut paljon kyselyitä siitä, miten kuvaan päivän asu-kuvani. Voisin yrittää kehittää havainnollistavan postauksen siitä, millaisten asetusten kanssa silloin vääntelen. Olisiko tälle kiinnostusta?

sisaurinkoIMG_0397

Näiden kuvien sekaan olisi paljon paremmin sopinut kauniit mietelauseet päivää piristämään. Saittekin sen sijaan höpinöitäni tekniikasta. Great. Korjataan tilannetta edes vähän lisäämällä loppuun Instagrammissani (@strictlystyle) jakamani lause, jonka siivillä on hyvä aloittaa päivä:

sisaurinkoIMG_0399

Do what you feel in your heart to be right – for you’ll be criticized anyway.”
-Eleanor Roozevelt

Hyvää keskiviikkoa!

28 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • julia

  Moikka! lukisin enemmän kuin mielelläni mitä asetuksia käytät itselläni nimittäin on 450 d ja välillä asetukset hakusessa :D

 • L

  Tosi kauniita kuvia! Täällä kanssa olisi kiinnostusta valokuvausvinkeille – itsekin uuden kameran opetteluvaiheessa vielä..

 • Tanza

  Hienoja kuvia!! Olet taitava! :)

  Hei haluaisitko vinkata jotain kivoja kummilahjoja poikavauvalle, kun olisi pian ajankohtaista. Saan ihanan kunniatehtävän olla sylikummi pienelle herrasmiehelle :) muistelen että kirjoittelit joskus jotain teidän pojan saamista lahjoista..?!

 • anne

  Ehkä kuitenkin Roosevelt Roozeveltin sijasta? ;)

 • Vau! Tuo viimeinen kuva on upea <3 Ja olisi ehdottomasti kiinnostusta päivän asu-kuvausvinkki postaukseen :)

 • Lismus

  Kiinnostusta kuva-asetus-postaukseen löytyy todella paljon! :D

 • sofian sohva

  Hyviä ensikuvia, sait mallin kasvoile valoa jotka jää usein pimeiksi tällasissa kuvissa kun on kova vastavalo :)
  Pari ajatusta tuli: ensiksi jos haluat että taivas ei ole palanut puhki pitää sun mitata se aukko/suljinnopeus sen valomäärän mukaan. Siinä tulee sit tosi iso aste-ero malliin joten se jää pimeäksi ja sitä pitää silloin täyttää joko salamalla tai reflectorilla. Kantsii kokeilla :)
  toinen mikä vois olla kiva testata on pitkä valotusaika jolla saat sitä valoa imettyä kuvaan. Vastaavasti sit pitää pienentää aukkoa ettei kuva pala puhki ja jos on malli kuvassa niin pitää pysyä täysin liikkumatta. Tai sit teet tahallisesti liikettä kuvaan ja suljinnopeus vaikka 2 sekuntia niin tulee aika hauskaa kuvaa! Aina ei malin tarvitse olla tarkka ja terävä, hyvin toteutettu liike näyttää myös makealta :)
  Kolmas ajatus on niiden filttereiden käyttö linssissä. Eli kun valo on niin voimakas ja taivas mene melkein aina puhki niin siihen auttaa tumma filtteri joka tasottaa taivasta ja säästää niitä sävyjä. Sitä käytetään paljon myös muotikuvissa kun halutaan vahvempia sävyjä eli kontrastia kuvaan.
  Tällasia helppoja pieniä vinkkejä tuli mieleen tällä kertaa :)

  • Mrs.V

   Wau! Kiitos ihan huimasti näistä vinkeistä! Yritetään näitä varmasti! Syvä kiitos!

 • Todella, todella kauniita kuvia! Aivan ihana tunnelma, hyvin olet onnistunut vangitsemaan sen kameralle! Tee ihmeessä postaus asukuvien ottamisesta, täällä ainakin aihe kiinnostaa kovin! :)

 • linda

  tosi kauniita kuvia :) valokuvausvinkkejä otetaan mielellään vastaan! itselläni myös siskolta saatu järjestelmäkamera, mutta käyttö jäänyt vähäiseksi, kun en osaa juurikaan sitä käyttää..

 • Juuri mietin tänään, että kirjoitteletkohan joku päivä noista 6D kokemuksista, ihanaa siis! Ihan mielettömän upeita kuvia nämä <3 Testasitko vielä sitä iPhone /iPad ominaisuutta? Olisi kiva kuulla siitäkin :)

  Upeaa viikonjatkoa!

 • Elisabete

  Siskosi on kyllä mielettömän kaunis, kuten myös sinäkin! Todella hyviä kuvia! :))

 • Meri

  Ihania!!! Just tämmöisiä kuvia haluaisin itsekin ottaa! Käytitkö salamaa?

  • Mrs.V

   En käyttänyt! Mutta jälkeenpäin mietin olisiko pitänyt…

   • Meri

    Jos ilmankin saa näin upeita kuvia, niin ei salamaa tarvitse :)

 • anna

  Upeita kuvia, kerrassaan. Nuo mietelauseet on ihania myös! :) Vitsit itse olen todella poropeukalo KAIKEN tekniikan kanssa, mies on se kuka “saa” perehtyä ja sitten opettaa tälle tumpelolle – kun ei riitä edes mielenkiinto itsellä niiden opetteluun.. :D Hienoa, että sait uuden kameran – tsemiä sen kanssa työskentelyyn! :)

  • Mrs.V

   Meillä mä taidan olla enemmän tää tekniikan kanssa säheltäjä :D Mutta mies kyllä ihanasti oppinut myös mun opetuksia :D *luojan kiitos ymmärtäväisestä ja kärsivällisestä aviomiehestä* <3

 • Aivan upeita kuvia! Ja olisi kyllä kiinnostusta postaukselle, jossa olisi asukuvauksen asetuksien saloja avattuna. Kiitos ihanasta hyvänmielen blogista! En usein kommentoi, mutta aina ensimmäisenä tänne aamuisin klikkailen itseni :)

  • Mrs.V

   No voi miten kiva! Itsekin kun olen opetellut näitä vaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Vasta viime viikolla sain ensimmäistä kertaa ihan teoriaakin, joten ihan uudella sykkeellä taas kuvaillut kun ymmärtää paljon enemmän :) Ps. Ja kiitos suuresti kun käyt!!

 • Kauniita kuvia, ja kiva postaus :) valokuvausvinkit kiinnostaa aina! :)

  • Mrs.V

   Ihana kuulla! :) Vaikka sullakin on niin kauniit kuvat että vinkkejä kiitos sieltä suunnalta! :D

 • Ihan huikeita kuvia!!!!!:D Wau, ei tod luulis, että oot ekaa kertaa testaillut tällaisia. AIvan mielettömän ihania <3 Ja no niin on kyllä mallikin;)

  • Mrs.V

   Kiitos murunen, mutta tosiaan vielä olisi matkaa! Pohdin, että olisiko pitänyt yrittää vielä lisää salama mukaan kuvioihin…? :D Ja malli on upea, vaikka itse vähän itkikin, että pitääkö nyt hänen väsynyt ja meikitön nassu lisätä blogiin. Hys hys hullu sanoin minä ja antoi sisko sitten luvan :D

 • LeAnn

  Aivan upeita aamukuvia! Tykkään kovasti!
  Mukavaa keskiviikkoa! :-)

  • Mrs.V

   Kiitos ja samaa sinne!

 • Laura

  Hyviä kuvia olet saanut aikaan :)
  Hyvä mietelause kyllä, näinhän se menee elämässä, valitettavasti.. Turhankin usein.

  • Mrs.V

   Kiitos Laura! Totta, liian usein sitä tosiaan kritisioidaan MUIDEN päätöksiä, vaikka pitäisi muistaa, että se on aina oma hiihto ;) Mutta positiivisesti katsottuna pitää muistaa, että aina tekee juuri niinkuin itseestä tuntuu – aina nimittäin tosiaan löytyy joku toisinajattelija. Tässä blogissa yritän kuitenkin kovasti viljellä sitä, että muistetaan vaalia erilaisuutta ja kunnioittaa muiden mielipiteitä, vaikka ne omista eroaisivatkin voimakkaasti. Kaikilla on omat syynsä toimiseen ja ihmisille sopii eri asiat.

   • Laura

    Niinpä! :) toisen onni ei ole itseltä pois.<3