CATEGORIES

Costume etsii muotiharjoittelijaa!

16.6.2013

Muodinjanoisimmille minulla on vinkata mielettömästä mahdollisuudesta:

Nimittäin sisarlehtemme Costume etsii muotiharjoittelijaa tulevalle syksylle!

costumehaku

Mikäli olet aina haaveillut toimimisesta muodin sydämessä, on sinulla nyt siihen ainutkertainen tilaisuus! Kysessähän on varmasti Suomen makein harjoittelupaikka. Costumella saat työskenellä maamme osaavimmassa muotitoimituksessa, joka on vielä kaiken lisäksi koostettu ihan huipputyypeistä.

Wautsi Wau!
Sitten vaan lempi-lookiasi stailaamaan!

15 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hei kaikki! Costume, niin kuin moni muukin yritys, haluaa tarjota opiskelijoille mahdollisuuksia suorittaa opintoihinsa kuuluvia työharjoittelujaksoja. Pyydämme hakemuksessa hakijoita toimittamaan hakemuksen lisäksi cv:n, josta ilmenee opiskelijan opintohistoria.
  Pidin itse ammattikorkeakouluaikojeni työharjoittelua todella hyödyllisenä. En usko, että olisin nyt Costumen päätoimittaja ilman, että olisin kerryttänyt työkokemustani harjoittelujen kautta aktiivisesti jo kouluaikoina. Harjoittelujaksojen aikana elin opintotuen ja osa-aikatyön avulla, aivan samoin kuin koulun penkillä istuessani.

  • aino

   Että Costumella ei muka ole maksaa sitä surkeaa parin kuukauden harjoittelijan palkkaa, joka yleensä kuuluu vähimmillään maksaa?

   Kiva tietää, todellakin jää lehti hyllyyn. Ja mikä on bloggaajan kanta asiaan? Etkö uskalla kertoa?

   Mutta kivahan se on bloggaajan ostella merkkilaukkuja ja -kenkiä kun toiset raataa ilman palkkaa :)

   • Mrs.V

    Hei Aino!

    Pahoitteluni. Täällä välillä pitää yksinkertaisesti niin kiirettä, että en mitenkään ehdi vastaamaan kommentteihin vaikka haluaisin.

    Itse olen myös ollut opiskeluitteni aikana palkattomassa työharjoittelussa – eikä ollut aikoinaan edes muotialalla vaan markkinointiassaraina painoin hommia kartuttaakseni kokemusta ja saadakseni kontakteja (minäkin kun asuin tuolloin ulkomailla). Myös blogia tein hyvin pitkään ilman palkkaa ja tänä päivänä olen niin onnekas, että olen tehnyt tästä harrastuksesta työn. Onneksi “raadoin” ilman palkkaa! :D

    Joten omalla kohdallani ainakin tällainen käytäntö on kantanut hedelmää :)

    • Mari

     Olipa kiinnostavaa lukea Costumen päätoimittajan kanta asiaan, kiitos! Asiassa ei siis ole mitään väärää. Anteeksi, mutta vastaus vaikutti hieman ylimieliseltä. Arvostan yrityksiä, jotka tarjoavat harjoittelumahdollisuuksiaJA kantavat myös yhteiskunnallisen vastuunsa maksamalla edes jonkinlaista korvausta nuorelle! Tällaisia edelleenkin on, jopa media-alalla! Täytyy sanoa, että on tyhmää tehdä ilmaiseksi töitä ja uskoa sen avaavan ovia. Seuraava ilmainen harjoittelija on jo tulossa samalle paikalle. Suomi on niin pieni maa, että onpa naurettavan kova hinta kontakteista! Itse en yliopistoaikoinani kotimaassa ja ulkomailla tehnyt laisinkaan ilmaista työtä. Se erottui edukseen myös eräässä työhaastattelussa! Se osoitti, että olen osannut neuvotella ja arvostanut omaa osaamistani eikä minua ole pidetty pellenä. Ja suunnittelijoihin olen tutustunut ostamalla heidän tuotteitaan. Lehteä kustantava Bonnierhan irtisanoo toimittajia, lopettaa yhden lehdistään ja nyt etsii siis ilmaista harjoittelijaa. AIka hyvä ajoitus! Harjoittelija tekemässä muotiammattilaisten töitä ja lehti maksaa edelleen kuitenkin saman verran? Ammattilaiset saavat siis lähteä halpatyövoiman tieltä? Media-alalla ei luulisi olevan enää kovin varaa aliarvioida lukijoitaan…Moni äänestää silmillään, aika usealle laatu on varmasti tärkeää ja kuinka lehteä tehdään!

 • hmmm

  eikö ketään ihmetytä, millä se palkaton harjoittelija elää sen muutaman kuukauden…toimeentulotuella varmaan…

 • Kate

  Miksi palkata ketään (tai edes maksaa jonkinlaista korvausta harjottelijalle), koska duunin tulee joku tekemään ilmaiseksi. Varmasti samanlaisia “huippudiilejä” tarjolla musiikki-, elokuva- ym. aloilla. Voihan olla, että joku saa jalan oven väliin tällä tavalla. Mutta ainahan voi korvata ilmaisen harkkarin seuraavalla ilmaisella harkkarilla, kun edellinen on tajunnut että pitäisi jostain hankkia rahaa ruuanostoon.

  Itse en menisi ilmaiseksi töihin mihinkään firmaan, jos kyseinen duuni ei olisi opintoihin kuuluva harjoittelu, jonka aikana saisi edes opintotukea.

 • J

  Palkattomat harjoittelupaikat ovat kaksipiippuinen ja ristiriitainen juttu. Itse viestinnän yliopisto-opiskelijana en kenties ole edes kyseisen harjoittelun kohderyhmää (enkä tosin pestiin hakisikaan), mutta taas omalta alaltani eli johdon ja strategisen viestinnän puolelta voisin kuvitella ottavani (lyhyehkön aikaa kestävän) palkattoman harjoittelun vastaan. Hankala juttu! Vaikka mun oikeuden -ja vastuullisuudentajuni sanoo, että työstä on maksettava palkkaa, raja on vaikea joskus vetää. Nyt peräänkuuluttaisin yritysvastuuta. Varsinkin kun puhutaan nuorista työntekijöistä. Palkattomat harjoittelut kun eivät oikeastaan paranna tai helpota Suomessa vallalla olevaa suurta nuorisotyötyömyyttä… Yhteiskunta tekee paraikaa lakeja ja toimintoja edistämään nuorten tuöllistymistä ja harjoittelumahdollisuuksia (nuorisotakuu jne.) ja vastuulliset yritykset ottavat tästä kopin. Vaikkakin “vain” sen yhden palkallisen harjoittelijan muodossa.

 • ihme nipotusta täällä kommenttiboksin puolella. näin jutut toimii lehtialalla ympäri maailman, jalka saadaan oven väliin tekemällä intern-hommia eli palkatonta harjoittelua. tuntuu varmaan pahalta, mutta kun ala kärsii ja kustannusleikkauksia tehdään, eri toimituksien on pakko toimia näin.
  harmi etten itse voi hakea paikkaa kun on vielä koulut kesken kotona lontoossa. mukavaa että tätä paikkaa kuitenkin mainostetaan sun blogissa, saa kyllä paljon näkyvyyttä ja en mä varmaan muuten ois koskaan tästä kuullutkaan. :)

  • J

   Toimitusten tai yritysten ylipäätään ei ole PAKKO toimia näin. Harjoittelijan tarve kertoo siitä, että lisäapua-ja käsiä kaivataan. Yritysten ei ole pakko käyttää ilmaista työvoimaa. Far from it. Työllistämiseen saa jopa halutessaan tukea.

   • eihän kenenkään ole pakko tehdä yhtään mitään. muutaman kuukauden harjoittelijan ottaminen tiimiin on vaan kannattavampaa kuin uuden työntekijän palkkaaminen muutamaksi kuukaudeksi. ja muutamasta kuukaudesta tässä on varmaan aluksi kyse, postauksessahan lukee että costume etsii harjoittelijaa syksylle.

    • J

     No tottakai se on yrityksen näkökulmasta kannattavampaa. Sehän on selvä kuin pläkki. Eihän sitä kukaan kieltänytkään…:) mutta kyse keskustelussa ei ollutkaan siitä:) vaan nuorten palkkaamisesta, yritysvastuusta ja yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

     • pakko vielä jatkaa :D ite oon kokenut myös nää intern-hommat hyvinä myös siinä mielessä, et jos oon halunnut mennä kokeilemaan jotain hommaa mihin mul ei oo koulutusta tai työkokemusta, mut voidaan helpostikin ottaa harjoitteluun vaan sen motivaation takia mikä mulla on siihen hommaan. kuitenkin palkallisilta odotetaan jo sitä ammattitaitoa… tää on just hyvä chänssi niille jotka jumittaa työssä/koulussa mikä ei oo se oma juttu ja ton harjoittelun kautta sais hyvän ponnahduslaudan toimitusjuttuihin. :)

 • olen kuullut, että

  monessa muussakin paikassa harjoittelijoita käytetään ilmaisena työvoimana…surkeaa ja törkeää…Eiköhän tuonnekin ilmainen harjoittelija löydy, ala kun on niin mediaseksikäs ja sillä edetään näyttöjen ja verkostoitumisen avulla…Tuota hehkutusta minäkään en ymmärrä, ja jos ihan oikeita töitä tekee, kuuluu siitä korvaus saada. Ilmeisesti koulutuksella ja opinnoilla ei ole mitään merkitystä ko. paikkaa täytettäessä, koska niitä ei näköjään kysellä.

 • fifi

  Jep eli sikana töitä ja ei yhtään palkkaa? Kyllä työstä kuuluu palkkaa saada.

 • Mari

  Ymmärrän, että sun täytyy mainostaa, mutta oikeasti: Suomen coolein harjoittelupaikka, josta ei saa minkäänlaista palkkaa? Olisit voinut mainita ilman suurta hehkutusta. Onko sun mielestä ihan oikeasti ja tarkemmin ajatellen mahtava juttu? Sääliksi käy nuoria :-( Suomen Journalistiliitolla on sitä paitsi omat harjoittelupalkkansa. Kiva tietää, ettei Costume noudata niitä, vaan käyttää halpa(ilmais)työvoimaa. Jää lehti jatkossa hyllyyn!