CATEGORIES

HP Envy x2

22.8.2013

*Yhteistyössä Hewlett-Packardin kanssa*

Olen kaivannut jo jonkin aikaa pienempää tietokonetta matkakäyttöön. Työn puolesta on paljon tapaamisia, minne painava Mac on ollut vaivanloista kiikuttaa. Myös lomareissuilla pienempi datakumppani on ollut toivottu. Lapsen kanssa kun sitä tavaraa ja kannettavaa riittää muutenkin. Omistamme muutaman muun tabletin, mutta kaikki ovat olleet epäkäytännöllisiä työn tekoa silmällä pitäen. Minä kun tarvitsen kirjoittamiseen ja kuvien käsittelyyn kunnon näppäimistön kosketusnäytön sijasta.

sshpyhteistyoIMG_0791vesileima

Siksi olinkin innoissani, kun minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla HP Envy x2 konetta, jossa yhdistyi tabletin ja kannettavan parhaat ominaisuudet. Se on tarpeeksi pieni mukaan otettavaksi (jopa näppäimiensä kanssa) ja halutessasi voit yhden napin painalluksella irottaa näppäimistön ja tehdä koneesta tabletin.

IMG_0802vesileima IMG_0829vesileima IMG_0854vesileima IMG_0878vesileima copy

Kuten kuvista näkyy, kone on juuri sopivan kokoinen kun sinun tarvitsee olla liikkeessä. Se sujahtaa tyylikkäästi arkipäivän laukkuihin matkaamaan tapaamisesta toiseen.

sshpyhteistyoIMG_0901vesileima IMG_0918vesileima

Lentokoneessa matkustaessa kaikki lisäaktiviteetti lapselle on tervetullutta. Meillä mennään vielä sellaisessa vaiheessa, missä pallo on ainut lelu, joka kiinnostaa. Hetken pystyy äiti kuitenkin pitämään pikkumiehen kiireisenä, kun tabletilta voidaan väritellä kivoja kuvia. Siihen saakka ainakin kunnes kynät pysyvät kädessä, eikä äiti saa jatkuvasti olla poimimassa niitä istuimien alta.

IMG_0946vesileima IMG_0957vesileima

Tämä kone kattaa siis loistavasti ne kaksi ominaisuutta, mitä matkaavalta datakumppanilta kaipaan: Pientä tekemistä pojalleni, sekä tarpeeksi jämerä koneisto työn tekoon.

Mac:ia pitkään käyttäneenä olen yllättynyt siitä, kuinka nopeasti luonnistui taas PC:nkin käyttö. Viimeisen parin kuukauden ajan olen yrittänyt etsiä käytännöllisiä aplikaatiota koneelle ladattavaksi. Onko siellä ruudun takana kokeneempia Windowsin käyttäjiä? Onko teillä antaa vinkkejä hyvistä aplikaatioista, jotka saattavat pelastaa pidemmiltä lennoilta tai tuoda helpotusta omaan arkeen? Hyviä vinkkejä kaivataan!

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ihmettelijä

  Miten toi 64Gt kiintolevy on riittänyt? Demokappaleessa pakollisiin ohjelmiin on jo mennyt 62Gt.

 • Hei kaunis, mitä putkea olet käyttänyt näissä kuvissa? :)

  • Mrs.V

   Moikka! Olen käyttänyt sitä samaa vanhaa 50mm f/1.4 linssiä! :)

 • Kaisa

  Hei mahtavaa! Täytyy kokeilla tuota Kapun metsää, en ole ennen siitä kuullut. Meilläkin on 2-vuotiaalle hankittu Kurio. Laitoin sen suojakuoren alta nauhan jolla sen voi vielä solmia vaunuihin kiinni, jos sen joskus ostoskierroksella annan käteen ettei tipu matkasta. Sen tosiaan uskaltaa antaa lapselle, kun ei pitäisi kolhuista säikähtää. Siinä on valmiina ladattua ohjelmistoa, ja siihen voi toki lisätä itsekin sisältöä. Kapun metsää täytyy kokeilla! Tai siis, mies saa sen sinne ladata. Itse en ole koko Kuriota vielä testannut, mutta lapsi viihtyy hyvin sen kanssa vaikkei kunnolla vielä osaakaan pelata mitään.

 • Shmii

  En tiedä, onko teidän pojulle jo tuttu tuo Kapun Metsä? Ihan paras applikaatio pienelle muksulle. Ystävän ylivilkas 4-vuotias jaksaa sillä äitin shoppailureissut ja mikä huvittavinta, oma 4-kuinenkin jaksaa sitä tuijottaa useamman tovin. Hunajan keruu -peli ampiaisilla on meiän pojan mieleen, siinä kun helposti osuu tuommoinen vasta koordinoinnin harjoitteluvaiheella toimiva käsikin oikeaan kohtaan ja jo lentää amppareita mitä ihmetellä ja kikatella.
  …ollaankohan me alotettu aivan liian ajoissa? :D Toisaalta, tässä vaiheessa whatever makes him happy. :D

 • Alina

  Tuo tablettikone näyttää kyllä minusta lähinnä jonkin sortin kannettavan prototyypiltä 8 vuoden takaa..

 • haidi

  Ihana tuo sinun paitasi, ja tyylikäs asu! :) Näin aivan ohi aiheen : D Itse en koneista ymmärrä juurikaan mitään. mutta koulu kun alkaa voi olla että pienempi vempain kun macbook olisi kiva ottaa kantoon ja mukaan :)

 • Jaana

  Hei tää tuli nyt juuri oikeaan kohtaan tää vinkki. Meillä on ollut jo pitkään tabletti ostolistalla, mutta kun ne on meidän (minä ja mieheni) mielestä hintaansa nähden aika köppöisiä – ei niissä ole oikein mitään, mihin me niitä tarvittaisiin. Mieheni on meillä se, jonka pitäisi pystyä työn puolesta kuljettamaan laitetta mukanaan (luistinten ja muiden vermeiden ohella). Pitäis olla just näppärä laite ja tuo irroitettava näppäimistö olis aika pakollinen kans, että voi mahdollisimman kätevästi editoida juttuja, mitä koneella käsittelee. :) Kiitos, pitää jutella tästä laitteesta tänään kotona :)

  Applikaatioiden osalta mä olen aika huono ollut tähän asti….meidän pian 4-vuotta täyttävä on 2-vuotiaasta alkaen katsonut YouTubesta Kaija K(!!!!):ta, Chisua, Eriniä ja Cheekiä ;-D, Pikkukakkosta, MyLittle Pony-videoita jne… Ihan vasta tällä viikolla mun ihanat työpaikan “pojat” esitteli mulle kaikkia huikeita applareita, mitä voi kännykässä käyttää ja oon ihan pyörällä päästäni ja tunnen oloni auttamatta seniiliksi :D Aivan uusi maailma on mulle auennut ja vinkkaan jatkossa sulle, mitä sopivaa natiaisille löytyy :)

 • johannamaria

  “Vähän” ohi aiheen, mutta mistä tuo ihana toppi on peräisin? Harrastatko muuten jotain urheilua? Todella hyvännäköiset käsivarret sulla nimittäin! :)

 • Paula

  Tosta alimmasta kuvasta uusi banneri? ;) IHANA <3 :)

 • Anni

  Näppärä! Me hankittiin reissuja ajatellen erityisesti lapsille suunnattu Kurio- tabletti . Se on siitä hyvä ettei tarvitse pelätä, että tippuu lattialle, koska kestää kyllä kolhut. On kyllä niin pieni vielä ettei se sillä mitään pelaile tms, mutta voi siis huoletta antaa sen lapsen omiin rähmäkäsiin. Vielä testaillaan, mutta toistaiseksi kyllä vaikuttaa hyvältä. Mitä on nuo värityspelit joita olet ladannut?