CATEGORIES

Uusi ystävä

13.8.2009
Kerroin tuossa muutama viikko sitten että koneeni hajosi…
Moni näppäin vain sanoi itsensä irti ja koneella kesti aina muutenkin ikuisuuden tajuta aina mitä halusin ja tilttaili milloin mistäkin.
Kävi ilmi että koneen korjaus olisi ollut niin hintavaa, että oli fiksumpaa hankkia uusi.
Joten tässä uusi ystäväni: Valkoinen Macbook

Minulla ei ole ollut omaa näppäintä ä:lle eikä ö:lle ainakaan neljään vuoteen. Nyt on vihdoin taas nekin! Aah tätä kirjoittamisen helppoutta!:)

Tosin MACin kanssa minulla on paljon uutta opeteltavaa… Kaikki kun käy hieman erilailla kuin PCssä, mikä minulla on aina ollut. Joten muut ystävälliset MACin omistajat saattavat joutua jeesaamaan minua lähiaikoina!:)

Kellään mitään hyviä vinkkejä mitä ohjelmia tulisi olla bloggaavalla MACin omistajalla?
Kukaan huomannut jotain nopeuttavia ja helpottavia ohjelmia tai ominaisuuksia?:)
20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Maria

  widgetit on loistavia, oletko niitä jo käynyt hakemassa?tuolta saat ilmasia ja maksullisia ohjelmia, niin widgettejä kuin muitakin härpäkkeitä. Esim kalenteri, currency convertteri jne herkut on ollut itselle käteviä.http://www.apple.com/downloads/p.s. muovit ei hajoa herkästi ja apple on itsessään tarjoutunut vaihtamaan uudet jos ne menee rikki, oli sinulla takuuta tai ei!

 • Veera

  "Hehe, huomaa ettei ihmiset tiedä :DNimittäin, korjaus:Mac on myös PC, koska PC tarkottaa 'Personal Computer'Tämä kyseinen 'PC' mistä puhutte, on nimeltään 'Windows' :'D"Ei luoja! huomaa ettei anonyymi taida itekkään tietää :D Windows on _käyttöjärjestelmä_ joka on tarkotettu lähinnä PCeille (joka Macci siis ei ole!!!). Macin käyttöjärjestelmiä on esim OS X (tiger, leopardi ja snow leopardi joka juuri tuli). Tulipas todella selvä teksti ku äkäsenä tätä naputtelin. =D Mut rupes vaan ottamaan tommonen päähän, ei se että joku ei tiedä asioista vaan semmonen että ESITTÄÄ tietävänsä ja jakaa väärää tietoa.!PS, Jos sun koneella ei vielä ole tota snow leopard-käyttistä ni suosittelen päivittämistä siihen,se maksaa 29euroa. Lisää tietoa siitä löytyy applen sivuilta!

 • Chinese whispers from a pile of nappies

  Maceissa ei voi menna kun kolme asiaa, akku, virta adapteri ja kovalevy.(ja mun taitava tytar sai tuhottua myos mun nappaimiston jotenkin!!) Parasta on etta suurin osa viruksista on tehty PC:lle joten maciin ne ei tehoa, macin kaytto on huomattavasti helpompaa kun pc:n ja mac kertoo aina mika silla on vialla. Rakastan omaani jota olen kayttanyt jo yli 4 vuotta, eika tassa mikaan ole normaali kaytosta mennyt rikki, mullakin muovinen versio, aika kovakouranen saa olla etta saa osia rikottua! Tervetuloa mac sukuun!

 • Anonymous

  mullakin on sama kone valkoinen macbook hyvin pelittää, ja kohta pitää ostaa leopard snow tähän ku on jo leopard käyttöjärjestelmä! mä en osaa enää käyttää windowsia ollenkaan, laitan aina @ merkin eri kohdasta :D tästä saa niin paljon enemmän irti kuin windowsista ku on nii paljon edellä ! ikinä en enää muuhun kun applen koneisiin koske ! that's for sure. muuten toimii hyvin mutta kuoret menee rikki tosi nopeesti, ite vaihoin kuoret 2kk sitten =) ilmatteeks !ja jouduin ostamaan uuden laturinki, ku ei enää toiminut 3v jälkeen.

 • A

  Heippis! Jalo mieheni lahjoitti mulle vanhan valkoisen kuorivikaisen maccinsa, kun vaihtoi itse uudempaan macciin. Takuu oli voimassa, ja kuoret vaihettiin ja sain uuden mallin kuoret vanhaan! No big deal! Mutta kerta olet juuri ostanu, niin sulla on jo varmasti nämä samat uudet kuoret, jotka kyllä kestää :)Tsemppiä macin maailmaan! Pienten raivareiden jälkeen jopa mä alan näin 4 vuoden macci kokemuksella tästä jotain tajuu :D :D

 • Anonymous

  Hehe, huomaa ettei ihmiset tiedä :DNimittäin, korjaus:Mac on myös PC, koska PC tarkottaa 'Personal Computer'Tämä kyseinen 'PC' mistä puhutte, on nimeltään 'Windows' :'D

 • Mrs. V

  Anonyymi,voi anteeksi!:) Olen täysin tulkinnut sitten sen sun hymiön väärin!!:) Pahoitteluni! Se naurava hymiö oli jotenkin niin hassussa paikassa että se pisti silmään. Niin kovin vaikeaa joskus tulkita kirjoitettua tekstiä kun ei ole ääntä mukana. Sain siitä vain jotenkin hyvin tylyn vaikutelman. Siitä syystä kysyin:) Joten kiitos infosta!:) Pyrin olemaan varuillani tän Macin kanssa:)Anonyymi,Ihanaa että tää kone saa näin paljon kehuja!:) Toivottavasti opin vielä käyttämäänkin tätä!:D

 • Anonymous

  Mulla ei oo taas ollu koskaan muuta kun Mac:iä ja en vaihtais koskaan pc:hen :D Hyvä valinta !

 • Anonymous

  "Miksi ihmeessä sulla on hymiö tossa ekassa lauseessa? Saitko tuosta jotain iloa?"anteeks, mutta mitä ihmettä? en tosiaankaan sanonut pahalla, päätin vaan ilmoittaa, koska itseltäni löytyy tuo sama valkoinen macbook ja myös se uudempi alumiininen versio. mulla alkoi parin vuoden jälkeen irrota macista muovinpalasia tuosta reunoilta ja kyllä ne on sen huoltanut vielä takuuajan ulkopuolellakin, koska toi on noiden muovisten maccien tyyppivika.

 • Mrs. V

  Anonyymi,itsekin olen oppinut tämän käyttöä yllättävän nopeasti:) Kyllä tää tästä…Tosin vielä on paljon kysymysmerkkejä esim sen kanssa kun säädän postauksia bloggerissa…Lintu,Hei muru!! Jee, ole mun MabBook blogger guide?:) Mulla on heti kysymys!:) Miten ihmeessä kuvia saa siirreltyä postauksia tehdessä ja miten niitä saa hieman pienemmiksi kun ne on jo ladannu?Bisquits,voi ei!!!! Koita kestää!!:) Meillä oli joskus netti muuton aikaan pois 2kk!! Että se oli kamalaa!:DNiin mäkin olen nyt teidän kautta saanut selville! Erikoista kun myymälässä eivät onnistuneet kertomaan tätä minullekin….Julia,täytyy sanoa että tässä kyllä tuntuu olevan paljon rutiineja helpottavia toimintoja!:) Tosin vielä on paljon kysymysmerkkejäkin:D Mutta kyllä tää tästä:)LaPetite,tää on kyllä hirmu kaunis kone!:) Pidän sen ulkonäöstä kovasti!:)Cava,onneksi miehellä on ollut pidempään macci niin hän voi auttaa minua perusasioiden kanssa:) Yllättävän nopeasti tähänkin oppii:) I like it a lot:)Riina,MACin luomivärit ovatkin lemppareitani!:) Pahoittelen tätä virhettä. Innostuksissani en edes tajunnut miettiä tuota!:DAnonyymi,Miksi ihmeessä sulla on hymiö tossa ekassa lauseessa? Saitko tuosta jotain iloa? Minulle ei kaupassa kerrottu että valkoisen kuori menee helposti rikki… Minulla ei ollut tietoakaan tästä…eli pitäisi kai soittaa myymälään ja kysyä miksi he eivät infonneet tästä faktasta…? Pidin tästä valkoisesta väristä ja olin päättänyt että kokeilen nyt elämäni ensimmäistä kertaa Maciä, Toistaiseksi olen ollut hyvin tyytyväinen sen ominaisuuksiin:) Valkoinen kone on hyvin kaunis:) No onneksi otin sen 3 vuoden takuu sopparin että jos menee rikki sen sisällä (milloin koneet yleensä menevät) niin saapahan sitten korjattua:)MinTTu,tää on kyl ihan älyttömän kätsy!:) Vaikka mä olenkin vielä monen aisian kanssa vielä ihan sormi suussa!:DKira,voi kiitos kovasti!:) Itse pidän kovasti toistaiseksi ainakin Macin helpottavista ominaisuuksista! Ja voi että kun se on kauniskin!:) Ei tartte aina piilottaa läppäriä kun tulee vieraita!:D

 • Kira

  Samaa mieltä edellisten kommentoijen kanssa, eli kunhan totut maciin, niin et tosiaan halua muuhun vaihtaa :) Plussaa on myös se, ettei tarvitse pelätä kaikenmaailman viruksia, koska ne eivät (toistaiseksi) maceihin hyökkää. Ja kyllä macin käytettävyys on pc:hen verrattuna ihan omaa luokkaansa, huomaat kyllä :) Onnea uudesta perheenjäsenestä :D

 • MinTTu

  Ouh I love it! Todellakin maailman helpoin käyttää heti ku pääsee vähän sisälle macin maailmaan! :)

 • Anonymous

  miks ostit vanhan version :D tosta hajoo noi muovit herkästi, alumiininen on parempi ;)

 • Riina

  MAC on meikkifirma ja Mac kone. :)

 • Cava

  Onnea uudesta ystävästä! ;) aina kun käytän maccia tunnen itseni ihan älykääpiöksi kun en millään osaa käyttää sitä :D saa nähdä milloin mä vaihdan pc:n macciin.. toivottavasti ei pidä koskaan, sillä oon aivan onneton sen kanssa!

 • La Petite

  Joo MacB on ihan paras! Ihana carriebradshaw fiilis tossa tyopoytakuvassa :D

 • Julia

  Mullakin ollut mac käytössä jo reilun vuoden, enkä enää kyllä aio ostaa pctä ikuna itelleni. :D Pikkuhiljaa on aina löytänyt uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat koneen käyttöä. :) ja mikä parasta, mac näyttää paaljon paremmalta minusta kuin pc:t. =)

 • Bisquits

  Mulla oli ihan sama juttu muutama viikko sitten: kone meni rikki, ja ostin macin (suomenkielisella nappaimistolla, eli tiian tasan, millainen onni se on!!!). No, nyt en kayta konetta viela, kun kotona ei ole nettiyhteytta viela KUUKAUTEEN (iiks).Tuo valkoinen kuori menee ilmeisesti helpommin rikki kuin alumiininen eli harmaa.

 • lintu

  Hihii vaihdoit sitten samaan uuteen ystävään kuin mäkin! Pakko sanoa, että hyvän valinnan teit, nimittäin mä en palaisi pc:lle enää koskaan! Ja muutenkin onhan tää valkonen mac aika kaunis jotenkin:) Jos tarttet apua niiin kysyt vaan sitten, mäkin olin alussa ihan tumpula omani kanssa:D

 • Anonymous

  Itsekkin ostin tällä viikolla MacBookin ja aivan loistavasti on toiminut! Macin käytönkin olen oppinut todella nopeasti tässä viikon aikana. Mielestäni macilla asiat sujuu yksinkertaisemmin ja helpommin kuin pc:llä :)