CATEGORIES

Pariisin-matkakuvia

22.10.2013

Pariisin-matkamme oli hyvin pikainen. Kahteen päivään mahtui paljon kaikkea, kuten myös aurinkoa ja sadetta. Tiistaina säät suosivat ja otimme siitä kaiken irti kiertelemällä ympäri romantiikan pääkaupunkia. Aloitimme päivän ottamalla metron Gare Saint-Lazarelle, jonka läheisyydessä sijaitsevat suuret Printemps– ja Galeries Lafayette -tavaratalot. Kauniilla säällä emme kuitenkaan tavaratalojen uumenissa pitkään viihtyneet vaan lähdimme suunnistamaan kohti Champs-Elyséetä muutaman tarkoituksellisen mutkan kautta.

IMG_7156streetstyleoutfitootd IMG_7524streetstyleoutfitootd IMG_7154streetstyleoutfitootd IMG_7150streetstyleoutfitootd

Keskiviikkona auringosta ei ollut tietoakaan ja romantiikan kaupunki muisti hoipertelevia turistejaan hyvin märällä suukolla. Vettä tuli kuin aisaa. Jonkin aikaa kaupungilla sinniteltyämme nuo eilen niin pimeät tavaratalot alkoivat kummasti kutsua suojaavilla katoillaan. Ovelaa. Tein minäkin ensimmäisen ja ainoan oman ostokseni tuolla keikalla.

IMG_7590streetstyleoutfitootd IMG_7592streetstyleoutfitootd

Tiistaina jatkoimme tavarataloilta kohti Champs-Elyseetä sivuavaa St.Honorén kauppakatua. Kuljimme ohi näyttävän Madeleinen aukion, jonka ympäristössä on lukuisia luokseen houkuttelevia kahviloita ja veden kielelle tuovia aitoja suklaaapuoteja.

IMG_7161streetstyleoutfitootd IMG_7155streetstyleoutfitootd

Pariisi tunnetaan muodin mekkana ja St.Honorén katu on sen näyteikkuna. Rue du Faubourg St.Honoré yhdssä St.Honoré kadun kanssa yltää 4 kilometrin pituudelle, minkä varrelta löydät kaikki muodin suurnimet.

IMG_7168streetstyleoutfitootd IMG_7169streetstyleoutfitootd IMG_7176streetstyleoutfitootd IMG_7177streetstyleoutfitootd IMG_7200streetstyleoutfitootd IMG_7186streetstyleoutfitootd IMG_7210streetstyleoutfitootd

St. Honorén katua pitkin käveltiin ripeällä tahdilla. Hyvästä syystä. Aivan liikaa houkutuksia. Suunta kävi määrätietoisesti kohti maailmankuulua Champs-Elyséetä, josta on viime vuosien aikana kehkeytynyt varsinainen kauppakatu. Nykyään sen varrelta löytää suosittuja ketjuliikkeitä kuten Zara, Gap ja Abercrombie & Fitch, mutta vastapainona samalla kadulla on myös Louis Vuittonin lippulaiva myymälä ja Eric Bompardin kasmir-liike, jonka tuotteet ovat pehmeääkin pehmeämpää. Todellista luksusta iholla talven kylminä kuukausina. Jos et tähän merkkiin ole ennen tutustunut, suosittlen lämpimästi.

IMG_7553streetstyleoutfitootd IMG_7531streetstyleoutfitootd IMG_7256streetstyleoutfitootd IMG_7269streetstyleoutfitootd IMG_7257streetstyleoutfitootd IMG_7561streetstyleoutfitootd IMG_7568streetstyleoutfitootd

Myös Champsilta löytyy jo tyyyliblogiällötykseksi noussut Ladurée ja sen suloiset macaronit, joita mieheni kutsuu “niiksi ylihinnoitelluiksi kekseiksi”. Mies jäi ulkopuolelle odottamaan, kun minä kävin poimimassa suosikkini herkullisesta valikoimasta; ruusua, lakritsaa ja merisuola karamellia. Nyt oli erikoisuutena valikoimissa mansikkavaahtokarkki. Nam! Maistui pariisin keksit tälle tytölle ennätysvauhdissa. Sai perhekin omat tuliaisensa kotiin kannettuna.

IMG_7249streetstyleoutfitootd IMG_7573streetstyleoutfitootd IMG_7577streetstyleoutfitootd IMG_7574streetstyleoutfitootd IMG_7624streetstyleoutfitootd

Champs-Elyséellä kulkeville annan loistavan lounas / päivällisvinkin. Poikkikatu Marbeuf:illa sijaitsee turisteilta hieman piilossa oleva – pariisilaisten suosima –  l’Entrecôte -ravintola. Olen käynyt täällä pienestä tytöstä lähtien, sillä ravintola on yksi serkkujeni suosikkeja. Ravintolasta tekee erikoisen se, että ruokalistaa ei ole. Kaikki saavat saman alkuruoan (saksanpähkinäsalaatti) ja pääruoan, joka on saanut lähestulkoon legendan suhteet paikallisten keskuudessa. Kaikille tarjoillaan täydellisesti suolattuja ja paistettuja ranskalaisia samettisen pehmeän naudan välikyljyksen kanssa, mitä täydentää herkullinen kastike, jonka salaista reseptia suojellaan tarkoin pankkiholvin suojissa. Tänne ei voi tehdä varauksia, sillä paikka on äärimmäisen suosittu. Ovella on lähestulkoon aina jono, joka onneksi liikkuu ripeästi lyhyen ruokalistan ansiosta. Herkkusuita on kyllä muistettu ihanilla jälkiruoilla, joille löytyy lista talon erikoisuuksista crème brûlée-klassikoihin.

IMG_7225streetstyleoutfitootd IMG_7226streetstyleoutfitootd

Vatsa täynnä oli hyvä lähteä vyörymään alas kohti kaupungin maamerkkiä – Eiffel-tornia. Matkaa l’Entrecôtilta tornille on n.1,5km, mutta me suunnistimme ensiksi Seinen toisella puolella sijaitsevalle Palais de Chaillotille, mistä saa ehkä parhaat kuvat Eiffelistä ja sen ympäristöstä. Mikäli jalkoja jo kolottaa ja otat mielummin allesi helppokäyttöisen metron, on alueen pysäkin nimi Trocadéro.

IMG_7262streetstyleoutfitootd IMG_7275streetstyleoutfitootd IMG_7283streetstyleoutfitootd IMG_7288streetstyleoutfitootd IMG_7351streetstyleoutfitootd IMG_7476streetstyleoutfitootd IMG_7477streetstyleoutfitootd

Eiffelillä nämä matkalaiset olivat jo niin uupuneita, että suuntasimme sieltä suoraan takaisin serkkujeni talolle tätini hoiviin. Päivä meni ohi sellaisessa hujauksessa, etteivät jalat meinanneet mukana pysyä.

Ensimmäisen päivän asun näitte aikaisemmin Chaillotin tasanteelta. Keskiviikoksi asu ei suuresti muuttunut, eikä kuviakaan enempää ehtinyt rankkasateelta ottaa. Kaksi uitettua, mutta tyytyväistä matkaajaa pääsivät samana iltana lentämään kohti kotia. Vaikka tiukkalle se meni! Normaalisti matka serkuiltani lentokentälle kestää n.25min, mutta nyt rankkasateen vuoksi meillä meni taksimatkaan 2h15minuuttia! Ihan hilkulla ehdimme Helsingin koneeseen! Oli melkoisen vaikea paikka tälle säntilliselle Sirkalle, joka ei ole ikinä myöhässä mistään.

IMG_7614streetstyleoutfitootd

coat: BikBok (Olsen Twins Drop 2 Collection) / saatu
jumper: Massimo Dutti
jeans: Liu Jo / saatu @ *Fashionstore
shoes: LV
bag: Chanel

Nyt kommenttiboksiin vaan vinkkiä kaikista hyväksikokemistanne ravintoloista, hotelleista ja ostospaikoista!:)

49 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hei, tämä oli tosi kiva postaus, kiitos! Olemme parhailllaan Pariisissa ja muistinkin tämän postauksesi, kaivoin sen esille ja otimme siitä eilen vinkin Eiffeliin tutustumiseen – josta teen juuri myös postausta. Vinkki oli loistava, kiitokset siitä ; )

 • Mytty

  Niin upeita kuvia, näitä on aina ilo katsella! :)
  Pariisinmatka on ollut haaveissa jo useamman vuoden mutta aina on lopulta päädytty jonnekin muualle. Olisikohan Pariisi hyvä joulunaluskohteeksi vai mieluummin keväällä, jolloin olen menoa aina aiemmin suunnitellut? Onko se kovin jouluinen kaupunki? Ollaan mietitty Saksassa (ja joulutoreilla) käyntiä, mutta kyllä tuo Pariisikin kiinnostaisi.. Keväällä vauvan saapuessa joutunee reissut jättämään hetkeksi vain haaveisiin joten nyt olisi hyvä hetki kurkata vielä joku paikka jonne ei ehkä pienten kanssa viitsi lähteä. :)

  • Mrs.V

   Hei!! Sanon heti alkuun, että ihan turhaa jännittää matkaamista pienen vauvan kanssa! Meillä meni alle 1-vuotiaan kanssa matkustamiset aina ihan mielettömän hyvin! JOten ei matkaan vain ja pieni ihme näkemään maailmaa! :) Pariisi on todella kaunis jokaisena vuodenaikana, mutta keväällä Pariisissa on kyllä jotain erityistä… Saksan joulumarkkinat kokeneena kyllä suosittelisin sinne fiilistä hakemaan! :)

 • Kerta kaikkiaan ihana juttu, niin kaunis kaupunki! Seuraavan kerran ehdotan Montmartren seudun putiikkeja ja pikku ravintoloita. Kun pääsisi pian taas käymään… Kiitos upeista kuvista!

 • Pee

  Jäin miettimään jo aikaisemmin, kun sanoit opiskelleesi Hollannissa ja mietin, että opiskelitko pohjoisessa siellä asuessasi vai kävitkö koulun jossakin muualla? Itse olin siis 10 vuotta sitten (huh niin kauan jo..) vaihdossa NHL:ssä siinä L:llä alkavassa kaupungissa ja mietin, että oletko sattumoisin opiskellut samassa paikassa.

  Ps. Ihania kuvia, olet kehittynyt valtsvasti kuvaajana!

  • Mrs.V

   Moikka! Laitatko minulle vaikka asiasta mailia? :) Mutta jos arvaan tarkoittamasi kaupungin oikein niin ei ole se, vaan siitä vielä enemmän itään päin – varsinainen opiskelijakaupunki :) Olen joutunut vaihtamaan koulujakin välissä. Olen etelässä ja pohjoisessa opiskellut.
   Kiitos ihan huimasti ihanasta kohteliaisuudesta! Merkkaa minulle paljon, sillä olen lähestulkoon täysin itseoppinut. Paljon olen netistä yrittänyt lukea ja ohjelmia youtubesta katsonut! :)

   • Pee

    Selvä juttu, se kaupunki olikin toisena vaihtoehtona mielessäni! kiva kun vastasit :) Mietin vain, että olisiko niin hassu sattuma, että oltaisiin samassa koulussa opiskeltu.

    Kuvasi ovat todellakin upeita, hienoa nähdä kuinka pitkälle itse opiskelemallakin voi päästä!

    Hauskaa loppuviikkoa!

 • Katja

  Kiitos kaikkista vinnkeistä ja jälleen kaunita kuvia parisista. :) haluaan myös matkustelemaan.

  • Mrs.V

   Ihana kuulla, että vinkit palvelivat!

 • Aurora

  Mitä kaikkia kieliä sitten puhut? Eikö sinulla olekin ruotsalaista/ venäläistä verta?? Näin olen kuullut :)

  • Mrs.V

   Puhun suomea, englantia, hollantia, ruotsia ja ranskaa. Mistä olet näin tarkkaa tietoa kuullut? Ei varmaan kauhean moni ystävistänikään tiedä isoisoisäni juuria? :) Mutta kyllä, on molempien isoisieni vanhempien puolelta ruotsalaista, kuin venäläistä syntyperää.

 • Ihania kuvia ja tuttuja maisemia ;) Kävimme myös Pariisissa poikaystäväni kanssa ensimmäistä kertaa elokuun lopussa. Vietimme kaupungissa pari yötä ja menimmepä myös kihloihin :’)

  • Mrs.V

   Miten upea muisto! Onnea teille <3

 • haidi

  Ei niin kauniita kuvia. Tässä vaan kasvaa tämä matka kuume kaikkiin kaupubnkeihin :) noh sittenkun valmistun ja pääsee töihin niin alkaa matkustelu :D
  celinen mini luggagesta saako udella väriä? Upea laukku, ja kamalan kivan mallinen :) Sopii laukku kokoelmaasi hienosti, ja tyyliisi, ainakin minun mielestäni :)

  • Mrs.V

   Sinulla on vielä koko elämä ja maailma edessäsi! :) Pariisista ostamani laukku on laivastonsininen. Tosin niin tumma, että joissain valossa näyttää mustalta. Laukku on sen verran iso, että saan sinne ison järkkärini ja läppärinkin tarpeen tullen mahtumaan :)

 • Tiina

  “Ovella on lähestulkoon aina jono, joka onneksi liikkuu verkkaisesti lyhyen ruokalistan ansiosta.”
  Eikö verkkainen tarkoita hidasta? En oikein ymmärrä lausettasi jos tarkoitit että se on hyvä että jono liikkuu hitaasti? Ehkä ymmärsin jotain väärin :)

  • Mrs.V

   Hei olet ihan oikeassa! En tiedä missä ajatukseni ovat olleet tuota lausetta kirjoittaessa! Kiitos huomautuksesta! KOrjaan sen heti! :)

 • Bella

  Rakastan sun takkia! Mutta täytyy sanoa, että noi farkut ei kyllä istu sulle sitten yhtään. Liian tiukat boyfriendeiksi mutta liian löysät pillifarkuiksi. Saavat töppösetkin näyttämään entistä ryhdittömiltä. Kuvat olivat kuitenkin ihania, erityisesti se, jossa kipität celinen kassi olkapäällä sateisessa Pariisissa :)

  • Mrs.V

   Kiitos! Minäkin pidän siitä kovasti! Ja sadekuvassa on jotain ihanan utuisen tunnelmallista minustakin! :) Ja oot ihan oikeassa… Minä taisin valita itselleni kokoa liian isot farkut, sillä nyt ne ovat jo vähän löysät päällä. Hehän neuvovat, että aina pitäisi ostohetkellä ostaa ne, joihin juuri ja juuri mahtuu. Tämä mama taisi olla liian mukavuudenhaluinen.. ;)

 • Juuls

  Itse himottelen kanssa Celinen mini luggagea. Hintaa sillä tietysti on.. Onko se mahdollisesti halvempaa ostaa se esimerkiksi Pariisista? Satutko tietämään?

  • Mrs.V

   En ikävä kyllä osaa sanoa, sillä laukun hinta vaihtelee suuresti sen mukaan millaisella materiaalilla ja värillä sen otat. Toistaiseksi en ole nähnyt vielä missään kahdessa eri paikassa kahtaa _ihan samanlaista_ Céline mini luggagea. Jälleenmyyjillä (siis muut kuin Célinen omat liikkeet esim. Nina’s Helsingissä) ne ovat melkein aina loppuunmyyty samantien kun tulevat liikkeisiin. Louis Vuittonillahan on esim. pari kymppiä halvempaa kuin esim Helsingin luikkarilla, joten jos Célinellä on Ranskassa logistiikan vuoksi edullisempaa, on kyse varmaan ihan muutamasta kympistä? Joten jos laukkua haluat jossain tietyssä värissä, kannattaa joko laittaa nimi jonotuslistaan liikkeissä tai suurimmat valikoimat ovat varmasti Célinen omissa putiikeissa.

   • Juuls

    Kiitos vastauksesta! Luulen kyllä että tämä laukku elää vielä jonkin aikaa vain omissa haaveussani :) haaveilen nyt ainakin siihen asti että valmistun ja pääsen töihin :)

 • Joy

  Oiih kuinka ihania kuvia, kunpa pääsisi Pariisiin pian. Muuten mikä malli noissa Liu Jo farkuissa on? Näyttävät ihanilta ja oon itse ihan koukussa Liun farkkuihin.

 • Ah vitsit tuli kyllä kunnon Pariisi-kuume :)

  Tässä muutamia raflavinkkejä:
  Brasserie Vaudeville
  Bon
  Grand Colbert
  Ferdi

  Bisous!

  • Mrs.V

   Kiiiitos! Ensi kerralla kokeiluun!:) bisous!

 • Oi, Pariisi on ihana! Vaikka rakastankin nähdä uusia kaupunkeja, Pariisiin ei vain voi kyllästyä, ja sinne hingun aina takaisin. Näiden kuvien myötä reissukuume sen kuin jatkoi kohoamistaan! :)

  • Mrs.V

   Ihan sama homma! :D

 • Mitä ihania kuvia taas kerran. Love it!

  Terkkujaaa! :)

  • Mrs.V

   Kiitos ihanainen! <3 PIan nähdään cocoliini <3

 • Abe

  Päästä meidät piinasta ja kerro mitä löytyy Celinen pussista. :)

  • Mrs.V

   Siellä on celinen mini luggage! :)

   • Anonymous

    Oh!!!!! Kyselin sitä Nina’s:sta ja laukulle on jonotuslista, eikä mitään tietoa, milloin laukkuja tulee…:(

    • Mrs.V

     Joo… Laitoin minäkin aikoinaan nimeni listaan, mutta ei ole enään tarvetta! :/ Joku muu onnekas saa sen sitten! :)

 • Maarit

  Paris,mon amour <3 Muistoja tulvi mieleen ihanien kuvien myötä…Häämatka heinäkuussa 1983 … Ihana kaupunki.

  • Mrs.V

   Oih! Se on vaan mahtava kaupunki! Ideaali häämatkalle ;)

 • juju

  Minkä hintaluokan ravintola on kyseessä? :)

  • Mrs.V

   Keskivertoa hieman kalliimpi? Tosin ei “champs-elysee-hintoja” ihan kuitenkaan! :)

 • niini

  Puhutko siis myös ranskaa ? :)

  • Mrs.V

   Auttavasti! En ole käyttänyt sitä aktiivisesti niin pitkään aikaan, että se on pahasti ruosteessa… Ehdottomasti heikoin 5 puhumastani kielestä.

   • suvi

    Vau, 5 kieltä?! Mitä kaikkia puhut ja ootko ihan yläasteella/lukiossa valinnut noin monta kieltä? Mieletön rikkaus :)

    • Mrs.V

     Puhumani kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, ranska ja hollanti. Neljää ensimmäistä olen opiskellut ala-asteella / yläasteella / lukiossa ja viimeistä asuessani / opiskellessani Hollannissa 6vuoden ajan. Olen samaa mieltä – kielet ovat mieletön rikkaus (ja tänäpäivänä tärkeää eri kieliä osata) ja kokemukseni mukaan me suomalaiset olemmekin melkoisen vahvoilla osattujen kielien määrissä. Vielä on joitakin kieliä, joiden opiskelun haluaisin aloittaa. Suosittelen kaikille siellä koulun penkillä vielä istuville ahmimaan kaikki opit! Mahtava etuoikeus ja mieletön rikkaus, jota arvostaa lopun elämää!

     • heini

      Hei, tarkoitatkohan nyt jatko-opiskeluilla korkeakouluopintoja vai maisterin jälkeisiä (ts. tohtorintasoisia) jatko-opintoja, joihin sanalla yleensä viitataan? ;) nim.merk. jatko-opiskelija

     • Mrs.V

      En tiennyt, että suomen kielessä jatko-opiskelulla tarkoitetaan ainoastaan tohtoriksi väittelyä. Toki tämä käy järkeen enemmän kuin paremmin näin sanalle ajatusta antamalla. pahoittelut tästä tietämättömyydestäni. Korjasin virheeni edelliseen kommenttiin :)

 • Lontoon l’Entrecote, joka on kuulemma hyvin kopioitu pariisilaisversiosta sijaitsee ihan meidän vieressä. Äsken kävelin sen ohi kun tulin salilta kotiin ja piiiitkä jono senkin ulkopuolella oli. Josko nyt olis meikäläisenkin aika vihdoin kokeilla sitä! :-) Ihania kuvia!!

  • Mrs.V

   En tiennytkään, että Lontoossa on kopio tästä legendaarisesta ravintolasta! Näitä ravintoloita on parikin Pariisissa, jotka ovat kahden siskoksen perustamia. Pitääpä kysellä lisää tuosta Lontoon versiosta ja jos pääsen sinnepäin niin pitää tulla vertailemaan! :) Kiitos vinkistä!

   • M

    Lontoon L’Entrecôte (3kpl kaikkiaan) ei ole kopio, vaan samaisen perheen omistuksessa. Tarjolla se yksi ja sama menu, kuten kaikissa perheen omistamissa L’Entrecôte ravintoloissa, joita eri puolilta ranskaa ja maailmaa löytyy.

    • Mrs.V

     Hei mahtava tietää! :) Minä kun en ole tähän tietoon päivitystä saanut. Pienenä tyttönä käytiin muistaakseni vain näissä kahdessa eri lokaatiossa Pariisissa, ja tiesin vain niiden olevan kahden vanhemman rouvan (sisaruksia) omistuksessa. En ole yhtään yllättynyt, että tämä konsepti on muuallekin levinnyt!

     • Mrs.V

      Tuli nyt vaan mieleeen, että onkohan nämä sisarukset enää edes elossa!? Pitääpä vähän tutkia ja kysellä…