CATEGORIES

Treat others as you wish to be treated

22.4.2012

Viime sunnuntaina kehotin teitä nauttimaan läheisistänne ja arvostamaan sitä, mitä teillä jo on. Kuten olen useasti todennut, loppujen lopuksi millään ei ole niin paljon merkitystä kuin niillä rakkaimmilla ihmisillä. Mutta meidän ei tulisi jättää ihmisten arvostusta ainoastaan siihen lähipiiriin, vaan kohdella ventovieraitakin ystävällisyydellä ja lämmöllä. Kuinka paljon päivää voikaan piristää tuntemattoman suoma hymy kadulla, sinulle pyyteettömästi tilaa antava kanssa-autoilija tai vaikkapa kiireetön kassallajonottaja, joka kehottaa sinua ystävällisesti menemään hänen kärryllisensä edelle pienen ostoksesi kanssa? Pienet asiat ovat joskus isoja asioita.

kindness-copy

Pidän kovasti lauseesta “Ihminen ei koskaan paljasta omaa luonnettaan paremmin, kuin kuvatessaan jotain toista ihmistä“, sillä minun mielestäni tämä pitää hyvin paikkansa. Itse kiinnitän aina huomiota siihen, miten ihmiset puhuvat muista ihmisistä. Jos he puhuvat pahansuopaisesti niistä jotka eivät ole paikalla, oletan, että he tekevät varmasti saman myös minusta. He taas jotka rohkeasti puolustavat aina sitä puuttuvaa osapuolta, joka ei paikalla ole omaa puolustustaan lausumassa, ovat niitä, joiden voit luottaa myös sen sinun vuoksesi tekevän.

Joten älkää unohtako käytöstapojanne ja ystävällisyyttänne silloinkaan kun se toinen ei ole paikalla. Antakaa ihmisille tilaa, olkaa ymmärtäväisiä ja arvostakaa erilaisuutta. Me ihmiset olemme erehtyväisiä ja itsekin huomaan joskus hyppiväni oikeudettomiin johtopäätöksiin toisten elämästä tai toimintatavoista. Kovin yritän päästä pois tästä pahasta tavasta ja kehittää itseäni kanssaihmisenä.

Me olemme kaikki hyvin erilaisia ja se elämästä tekeekin mielenkiintoisen. On tyhmää miettiä, että se oma tapa olisi ainut ja oikea tapa. Juurikin niiltä erilaisilta ihmisiltä sekä toisten näkökulmien kautta sitä voi eniten oppia elämästä sekä omasta itsestään. Ulkomailla asuminen on erityisesti opettanut minua ymmärtämään ja arvostamaan erilaisuutta. Saan olla kiitollinen, että olen voinut viettää vuosia työskennellen monikulttuurisessa ympäristössä. Nämä kuluneet vuodet ovat antaneet monta arvokasta opetusta omasta itsestäni, jotka ovat huomattavasti siloittaneet niitä aiempia melkoisen teräviä kulmiani. Kaiken ei tarvitse olla mustaa ja valkoista – se harmaa on oikein hyvä. Pyrin olemaan mahdollisimman avoin elämälle, sekä haluan välttää muiden tuomitsemista kaikin tavoin. Kaikilla meillä on omat hyvät ja huonot puolemme. Ei meistä kukaan ole täydellinen, eikä pidäkään olla.

quote_mistakes-in-kindness

Minusta myös ystävällisyys ja sisäinen kauneus lähtee juurikin hyvästä itsetunnosta. Mitä hyvä itsetunto minun mielestäni merkitsee, voi lukea tästä vanhasta postauksestani. Terve itsetunto kun ei ole ainoastaan oman itsensä hyväksymistä sellaisenaan, heikkouksine ja vahvuuksineen, vaan myös muiden ihmisten arvostusta ja hyväksymistä. Muuten “terve itsetunto” kallistuu itserakkauden puolelle. Kun sitä on sinut itsensä kanssa, on paljon helpompi ymmärtää erilaisuutta ja jakaa sitä rauhaa ympäristöönsäkin.

Kun tekee maailman itselleen siedettäväksi, tekee sen myös siedettäväksi muille.

-Anais Nin-

randomactofkindness

Tämän pienen postauksen kautta halusin rohkaista teitä miettimään omia tekojanne tänään ja myös tulevaisuudessa. Olkaa se muutos, jonka tahdotte ympärillänne tapahtuvan. Älkää vastatko vihaan vihalla, vaan tappakaa pahansuopaisuus teidän hyvyydellänne. Mitä kommenttiboksistani olen lukenut vuosien varrella, on teillä jo loistava ote tähän ajattelutapaan <3

Antakaa siis hyvän kiertää!:)

101069075

Pics:  From google search by the word “Kindness”

27 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hilppa

  Kauniita sanoja ja ajatuksia<3 olen kanssasi täysin samaa mieltä :)

 • Äärimmäisen totta ja ehdottomasti ajattelemisen arvoisia asioita. Itse muistan joskus “teiniagstissa” olleeni välillä kovinkin vihainen niin muille ihmisille kuin koko maailmallekin.. Siinä tuli huomattua omakohtaisesti, miten viha ruokkii vihaa. Eli mitä inhottavampi sitä on muille, sitä inhottavammaksi tuntee omankin olonsa. Sitten tein osin tietoisenkin päätöksen kääntää kelkkani ja koittaa toista lähestymistapaa asioihin. Yhtäkkiä kaikki oli niin paljon helpompaa! :) Olen ehdottoman samaa mieltä tuosta, että negatiivisiin sanoihin tulee vastata positiivisuutta huokuvalla tavalla. Kivipaperisakset -menetelmällä positiivisuus voittaa mennen tullen negatiivisuuden ;)))
  Ihanaa uutta viikkoa Sinulle, Mrs. V <3

 • Hyvin kirjoitettu ja aiheellinen postaus :) Liian usein varsinkin naisporukalla saa kuulla lauseen alkavan esimerkiksi: “en kyllä sais kertoa tätä, mutta…” – ja sitten meikä ainoana paikalla miettii, miksi sitten avaat suutasi ollenkaan? Voinko luottaa sinuun sen enempää, kuin henkilö jonka juttuja aiot nyt levitellä eteenpäin?
  Kateus on myös yksi asia joka rumentaa ihmistä valtavasti minun silmissäni – keneltä se on pois, jos toiselle tapahtuu jotakin hyvää?
  Noh, ei pidä takertua moisiin liiaksi vaan nauttia niistä oikeiden ystävien seurasta ja koettaa itse parhaansa olla sellainen ihminen, kuin soisi muidenkin olevan :)

 • Siis mä en voi muuta sanoa kuin että totta joka sana. Varsinkin se, että se kuvaa ihmistä hyvin miten hän puhuu muista ihmisistä. Se on nyt ihan näiden viime päivien aikana tullut taas esille työymäristössäni, eikä mitenkään positiivisesti. :/ Olen kurkkuani myöten täynnä siihen p*skanjauhamiseen ja selkään puukottamiseen!
  Kiitos tästä postauksesta, tää tuli todellakin hyvään aikaan. <3

  Ja hei, yritin kommentoida siihen aiempaan postaukseen jossa esittelit Victoria Beckhamilta saatua ideaa raskauspukeutumiseen, mutta ilmeisesti sitä ei taaskaan näkynyt. Sitä vain halusin siihen sanoa, että sä näytät tosi hyvältä odottavalta äidiltä. :) Mä niiiin tykkään kun panostat pukeutumiseesi myös raskausaikana, se kun oli itsellenikin niin tärkeää. :)

 • Haidi

  Oi taas ihana sunnuntaipostaus<3 ja tämäkin aiempien tapaan niin totta :) Itse kärsin juurikin pahanpuhumisesta suuntaan ja toiseen ala-asteella lopputuloksella yläasteelle mennssä en omistanut yhtäkään oikeaa ystävää. Nykyään minulle on siunaantunut monta ihanaa, ja pahanpuhumisen olen pyrkinyt jättämään kokonaan pois. Tietenkin välillä jtn tulee sanottua, mutta tässä olen vetänyt itselleni linjan jos en asiaa olisi valmis sanomaan kasvokkain kyseessä olevalle henkilölle, pidän suuni kiinni. Toiminut itselläni oikein hyvin (: Ainakin huomannut ketkä ovat ystäviä ja kestävät kuulla “kritiikkiä” ja ketkä sitä minullekkin osaavat antaa jos teen typeryyksiä! :D Ja elämä on helpompaa positiivisella asenteella, ainainen negatiivisuus on raskasta! Hymy on pieni juttu, mutta saattaa ilahduttaa montaa sen näkijää :)

 • A

  “Kun on Hyvin Pieniälyinen Karhu,
  saattaa joskus käydä niin,
  että kun Ajattelee Asioita,
  sitä saattaa Ajatella sellaisia Asioita,
  jotka ovat aivan Asiallisia silloin,
  kun ne ovat vielä päässä, mutta muuttuvat kokonaan,
  kun ne tulevat esiin kaikkien nähtäviin.”

  -Nalle Puh

 • TiiaA

  Olet niin ihanan- ja lämpimänoloinen ihminen. Tämä postaus oli ihan mahtava ja täyttä asiaa, arjen rullatessa sitä usein unohtaa tärkeät asiat. Sait ainakin minut pysähtymään, ajattelemaan ja lukemaan :) Kiitos että jaot ajatuksesi. Tällaisista teksteistä huomaa kuinka kaunis olet sekä sisältä, että ulkoa :)

 • Laura

  Tykkään blogistasi paljon ja erityisesti tykkään näistä tälläsistä postauksista! Olen aivan samaa mieltä kanssasi ja olen itsekin koittanut tätä toteuttaa :) Vaikutat aivan mahtavalta ihmiseltä. Onnea vielä pikkuisestakin!

 • Hannah

  Juuri näin! Monen ihmisen oma elämä saisi varmasti ihan uusia ulottuvuuksia kun joskus katkerien tai kateellisten juttujen sijaan sanoisi/tekisi jotain positiivista. Se nimenomaan heijastaa ihmisen persoonaa kuinka muita kohtaan käyttäytyy. Itsessänikin on vamasti paljon kehittämisen varaa, ja sen takia oli kiva saada muistutus siitä miksi pitäisi pyrkiä kauniiseen käytökseen. Ja tuo pätee varmasti aika hyvin blogimaailmaan, haluaisin todellakin tietää että kenelle muka tulee HYVÄ MIELI herjaavien ja loukkaavien kommenttien kirjoittamisesta. Jospa hekin edes kerran kokeilisivat sanoa jotain positiivista, veikkaan että tunne omasta itsestään olisi paljon parempi.

  Kiitos näistä sunnuntain postauksista, olen jo alkanut innolla odottamaan näitä, ja tänään taas erittäin tärkeä asia ja kaunis kirjoitus :) Olet itse ihailtavan positiivinen ja pidän sellaisesta fiiliksestä blogeissa, se myös inspiroi kyseenalaistamaan negatiivisuuden ja keskittymään positiivisuuteen :)

 • iliqna

  cute!!!

  http://glamourgirl-bg.blogspot.com/

 • Oot ihana <3

 • Sani

  Hei, kiitos sun ihanasta blogista, tykkään erityisesti sun ystävällisestä tavasta vastata kommentteihin. Olen itsekkin raskaana ja mua kiinnostas kovasti, jos esittelisit vaikka ihan vaan vähän, mitä olette hankkineet vauvalle. Ymmärrän toki, jos haluat jättää vauvajutut kokonaan blogin ulkopuolelle.

  Kiitos myös lukuisista pukeutumisvinkeistä, ne ovat olleet kullan arvoisia varsinkin nyt raskausaikana!

  Hyvää loppuodotusta!

 • mijo

  Ihania nämä sunnuntai-postaukset, tulee aina hymy huulille. :) Nyky maailmassa kaikilla on aina niin muka niin kiire, että ei EHDITÄ ajatella muita esim. liikenteessä tai kassajonossa kuten mainitsit. Itsekin huomaan tälläisiä piirteitä välillä itsessäni, joskus pitäisi kuitenkin pysähtyä miettimään mikä on oikeesti tärkeetä. Mä ainakin saan itselleni hyvän mielen antamalla hyvän mielen jollekin toiselle. :) Arjen pieniä juttuja mutta loppujen lopuksi tosi isoja! Olet kyllä todella ihanan oloinen tyyppi, vautsi :)

  ps. Ei ole kauaa kun kommentoin sulle, että en yleensä kommentoi ja viime aikoina olen kommentoinut tosi paljon – hassua. :D Ehkä mä olen rohkaistunut.

 • Jii

  Mahtava ja puhutteleva teksti. Yksi suosikkilainauksistani on tämä Pikku Prinssin pätkä: “Näemme hyvin vain sydämellä. Tärkeämmät asiat ovat näkymättömiä silmälle.” Tämä tulisi muistaa joka päivä ja siksipä teetin tuon alkuperäisenä, ranskankielisinä, tarraksi keittiömme seinälle. Uskon vahvasti siihen, että hyvät teot läheisiä ja tuntemattomia kohtaan tulevat takaisin itselle, kun niitä vähiten odottaa. :)

  Ihanaa ja kaunista sunnuntaita!

 • Maria

  Tiedän ettet pidä liian henkilökohtaisten aiheiden kirjoittamisesta blogissasi, mutta tämän tyyppiset postaukset ovat aivan ihania! Olen pitkään mietiskellyt elämän tarkoitusta, ja sitä että “mitä järkeä on olla hyvä ihminen kun en itse koskaan kohtaa samanlaista ystävällisyyttä”.. Huomasin juuri että olen nyt vuoden kamppaillut 20-vuotis kriisin kanssa johon liittyy paljon muitakin pieniä kriisejä. Pieni toivomus olisi että jos saisi tämmösiä beneath the surface posts vähän useammin – opin niistä ihan kamalasti joka kerta juuri koska ajatuksesi ovat niin syvällisiä ja aivan upeita! Toivon jonain päivänä saavuttavani “the level of insight you have”. :)

 • Ihana postaus niin kuin aina!<3 varsinkin tuo kappale, missä puhuit pahan puhumisesta kosketti kovasti! Minulla on “kaveri”porukassani juuri sellainen tilanne. Yhtä syrjitään ja hänestä puhutaan pahaa kun hän ei ole paikalla. Muille koululaisille ja myös “syrjitylle” on keksitty inhottavia lempinimiä. Tämän takia minua ja muutamaa ystävää kaveriporukassa mietityttääkin puhutaanko meistäkin pahaa kun emme ole paikalla… Luulin tämän meiningin jääneen yläasteelle, mutta ei valitettavasti se seurasi mukana lukioon!:( Koulumme on valitettavasti niin täynnä “klickejä” että uuden porukan löytäminen on vaikeaa… Ja ihanimmat ihmiset lähtevät vielä ensi vuodeksi vaihtoon!
  Anteeksi vuodatuksesta, mutta postaus jotenki kosketti, niin oli pakko avautua!:)

 • Emmy

  Toi on niin totta! Mulla on valitettavasti ystäväpiiristä muutama sellainen ihminen että aina puhutaan jostain ihmisestä pahaa. Se tuntuu niin pahalle. Olen muutaman kerran siihen puuttunut ja sanonut että kannattaako toisia niin kauheasti arvostella kun kukaan meistä ei ole täydellinen ja olen saanut siitä haukut että minulla ei ole varaa mitään kommentoida.. No onko muillakaan.. en usko. Itse en puhu muista pahaa koska haluan hyväksyä muut sellaisena kuin he ovat. Jos joku asia esim ystävässäni ottaa välillä ns päähän niin annan asian olla koska hän on hyvä ystäväni ja rakastan häntä sellaisenaan kun hän on. Mutta se on vaan tosiasia että tähän maailmaan mahtuu aina niitä valittajia ja pahan puhujia. Onneksi tuo ihana aurinkoinen sää antaa energiaa!!

 • Elisabete

  Yhdyn tähän postaukseen ja tulleisiin kommentteihin, harmaa on oikein hyvä! Kiitos Mrs V mielettömästä blogistasi <3 Oikein aurinkoista sunnuntaita teidän perheelle <3

 • ansku

  Voi kuinka ihana postaus tämä olikaan! Olen täysin samaa mieltä kanssasi. :)

  Nämä postaukset ovat sunnuntain ihana pikku piristys, antavat voimaa elämälle!

 • Jaana

  Itse olen vasta 18, joten aina en tajua miettiä tälläisiä asioita, mitä kirjoitat täällä joka sunnuntai. Nyt olen alkanut miettimään omaa käyttäytymistä ja muuta luettuani tekstejäsi, ne on todella kannustavia ja laittaa oikeasti miettimään asioita! Kiitos siitä, olet niin sydämmellisen oloinen ihminen! :)

  Ps. Minusta on ihanaa katsoa asukuviasia ja muita kuvia sinusta, näyttää että ihan hehkut onnesta masuasukkisi kanssa! <3

 • Hanna

  Niin ihania ajatuksia, ihana postaus! Tää sun blogi on mun suosikki =)

 • Veronica

  Ihanaa tekstiä jälleen kerran! Erilaisuus kunniaan ja tosiaan välillä itsekkin sortuu valitettavasti muiden elämän spekulointiin :( Yleensä se tapahtuu vain automaattisesti jos on huolissaan läheisestään ja haluaa että tällä on kaikki asiat mahdollisimman hyvin. Eihän sitä tarkoita pahalla mutta onneksi lähipiiri tietää tämän tapani ja ovat jo tottuneetkin siihen, vaikka koitan itsekkin päästä eroon siitä. Nämä sunnuntai tekstit on olleet aivan ihanaa luettavaa, kyllä sitä pysähtyy väkisinkin pohtimaan asioita. Kiitos Mrs. V ja kaikkea hyvää sunnuntaillesi ! :)

 • muru

  Ihana postaus -niin totta! <3 Se,että on ystävällinen toisille ja ottaa heidät huomioon antaa paljon ja ottaa hyvin vähän. :) Hyvä kiertää nopeasti eteenpäin :)

 • Hyvä postaus! Muistutti näistä todella tärkeistä asioista jotka joskus voivat hieman unohtua. :)

  http://yabosa.blogspot.com/

 • Ihana postaus!!! <3 Ja kaikki niin totta!! Positiivinen energia kun tuo niin paljon itselle sekä lähimmäisille.
  Olipas ihana lukea tälläinen postaus näin sunnuntai aamulla <3 :)
  Ja kyllä sitä vaikka kuinka yritää niin joskus elämässä vastaan tulee ihmisiä joiden ajatuksia ja toimintaa ei ymmärrä.:( Silloin sitä helposti lankeaa puhumaan “pahaa” toisesta, mutta tämä on taas hyvä muistutus siitä että jos jokin ihminen on esimerkiksi ilkeä niin itse ei kannata lähteä samaan mukaan vaan kääntää sille vaan selkänsä ja olla itse ystävällinen muille.
  Tällä postauksella on kyllä niin hyvä aloittaa uusi viikko taas <3 Ihanaa että kirjoitat välillä näitä pohdiskelevia postauksia muru <3

 • Smile

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
  Hassu lukea sitä juuri tänään kun herättyäni aloin (jostain syystä) miettiä, että miten saan parhaiten opetettua ja siirrettyä lapselleni arvostuksen ihmisyyttä ja erilaisuutta kohtaan. Tämä aihe on pyörinyt mielessäni jo pidemmän aikaa ja pidän sitä äitiydeni tärkeimpänä tehtävänä! Luettuani tämän, aloin heti hymyillä koska se oli kuin tehty tähän päivään tämä teksti :)
  Uskon, että tavoitteeseen pääsee parhaiten vain toteuttamalla tätä filosofiaa itse. Ei asiat puhumalla mene käyttäytymiseen vaan tekemällä. Kuten sanottu, pitäisi aina vastata ilkeyteen hyvyydellä jne. Mallista tässä kaikki on opittu ja tullaan oppimaan. Ehkä itsekkin täytyy vain rentoutua ja uskoa siihen, että pojasta polvi paranee kun vain jaksaa näyttää hyvää ja kunniallista esimerkkiä.
  Työmaailmassa olen kohdannut joskus itseäni puolta vanhempia kollegoja ja joutunut hieromaan silmiä ymmärtäessäni, että nämä filosofiat eivät vain ole kaikille itsestään selviä. On sääli, että joskus oma usko ihmisiin joutuu koetukselle vielä vanhempien ja kokeneempien ihmisten johdosta. Tärkeää näissä tilanteissa on kuitenkin ollut se, ettei anna ihmisten mielipiteiden vaikuttaa siihen miten suhtautuu heihin itse. Joskus täytyy vain antaa jyrkkien ajatusten jäädä omaan arvoon ja nähdä ihmisessä hyvät puolet ja jatkaa niiden kanssa.
  Tämä ei ole aina helppoa käytännössä, mutta kun muistaa sen aina sydämessä, on jo askeleen edellä :D

  Hyvää viikonlopun jatkoa!

 • -

  Olipa ihana postaus! Itsekin kovasti koetan joka hetki nämä asiat muistaa, ja vaikken täydellisesti aina osaakaan käyttäytyä, parannan kuitenkin koko ajan pikkuhiljaa. Kiitos tästä tekstistä, olet aivan ihanan oloinen persoona :)