CATEGORIES

Viikonlopun kuulumisia

15.5.2016

idealista-0018a

Ihanaa sunnuntaita! Vaikka sataa, niin se ei mieltä paina. Ihanaa, kun pitkän aurinkoisen jakson jälkeen kaupungin kadut peseytyvät, puut vehreytyvät ja ilma raikastuu. Minullekin tuli tahaton parin päivän tauko blogista. Perjantai hurahti ohi Allerin bloggaajien koulutuspäivässä ja Idealistan onnistunutta lanseerausta juhlien (kiitos tytöt ihanasta päivästä ja illasta!), mutta eilen taas podin ärsyttävää migreeniä, josta pääsin vasta illan suussa eroon ja sitten olikin pakko hoitaa muutamia juoksevia asioita. Tänään taas iskussa ja kahdet ihanat lastensynttärit edessä! :)

Ja valtavat kiitokset edellisen postauksen sadoista kommenteista Wolfordin sukkahousuihin liittyen. Kommenteista saattoi päätellä, että kyseessä on tosiaan merkin erittäin nihkeä reklamaatiopolitiikka. Moni teistä oli taistellut samasta asiasta saman firman kanssa ja vielä lukuisten eri teiden kautta. Osa vienyt asian kuluttajalautakuntaan asti, mikä oli kuluttajan hyväksi loppupeleissä ratkaistu. Kuluttajalla tosiaan on perusteltua syytä odottaa näin hintavalta sukkahousumerkiltä enemmän, kuin kertakäyttö.

Wolfordin kanssa en ole ollut itse missään yhteydessä, mutta Stockmannin PR-osasto reagoi tähän vielä saman illan aikana, kun postaukseni kirjoitin. Sain heiltä vielä tällaisen ystävällisen viestin eilen:

Selvittelimme asiaa ja valitettavasti on niin, että Wolfordilla on todella tiukka reklamaatiopolitiikka ja emmekä pysty hyvittämään ostamiasi sukkahousuja. Pahoittelut tästä, mutta alusvaate- ja sukkaosaston osastopäällikkö lähtee selvittämään tätä Wolfordin reklamaatioprosessia tarkemmin, toivottavasti saataisiin tähän joku muutos.

Meillä sukkaosastolla etsitään sinulle jo kovasti erilaisia sukkahousuja eri brändeiltä, toivottavasti niistä löytyisi sinulle uusi suosikki. Saanko udella minkä kokoisia Wolfordin sukkahousuja olet käyttänyt, näin löydämme myös oikeat koot muista brändeistä sinulle?

Toivon etunenässä, että Wolfordin reklamaatioprosessiin saataisiin joku muutos, sillä merkkiä olen käyttänyt yli kymmenen vuotta ja nyt vasta ensimmäistä kertaa törmään näin heikkoon laatuun. Jos laatu on heikkenemään päin ja reklamaation mahdollisuus Wolfordilla käytännössä nolla, en mitenkään uskalla heiltä enää sukkahousuja ostaa. Toki toivon, että laatu saataisiin ennalleen ja tuon hintaluokan sukkahousuihin kuuluva palvelu ongelmatilanteissa paranisi huomattavasti. Sitä ennen äänestän jaloillani, ja laitan tulevaisuuden sukkahousurahat toiseen merkkiin. Kiitos teidän, sain pitkän listan kokeiltavia merkkejä, joista toivottavasti löydän uuden luottomerkin. Kiitos myös Stockmannille, joka ilmaisi heti halunsa oikaista tilanteen osaltaan jälleenmyyjänä. Uusi luottomerkki löytyy varmasti ja kun se tapahtuu, kerron kokemuksiani varmasti teillekin. Norlyn ja H&M:n ihonväriset sukkahousut saivat ainakin todella paljon ääniä teiltä! :)

Ihanaa sunnuntaita ja palataan illalla! <3

26 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • mya

  Mä mietin tuota wolfordia jo viime syksynä – ostin parit uudet mustat paksut sukkikset ja ihmettelin kun jo lyhyen käytön jälkeen ne olivat kulahtaneemmat kuin mun vanhat samanlaiset. Ja ne vanhat ovat tosiaan vuosia olleet käytössä.

  Munkin ääni menisi Falkelle ja Kunertin Chinchilla- sukkiksille. Paitsi nyt jo suht ison masun kanssa olen ollut tyytyväinen Trasparenzen äitiyssukkiksiin, joita päädyin kokeilemaan ihan siksi, että olivat ainoat jotka Stockalla on valikoimassa… ?

  • On tämä kyllä niin harmi, kun monille hintavammalle tuotteelle käynyt näin. En tiedä onko tehdas tai jokin osa tuotannosta vaihtunut…? Ja hei kiitos vielä huikeista suosituksista! :)

   • Maria

    Hei Hanna, toivottavasti Wolford -tapauksesi ratkeaa positiivisesti ajatellen kaikkia meitä laatua arvostavia kuluttajia. Voin hyvin yhtyä sinun pettymyksen tunteeseen, kun laadukkaana pitävään merkkiin ei voikaan luottaa. Itse olen kokenut saman liittyen Max Mara -vaatteiden laatuun.

    • Kyllä. Etupäässä toivon uudistusta Wolfordin reklamaatiopolitiikkaan, mutta jos se ei tapahdu ei auta muuta, kuin suuntaa muualle. En missään nimessä näe miksi maksiasin sellaista summaa sukkahoususta, jos laatu ja palvelu on tuota. Minä olen pitkään pitänyt silmällä Max Maran kamelitakkia… Mitä huonoja kokemuksia sinulla on?! :o

     • Maria

      Ostin viime syksynä Max Maran cashmir -villakankaisen takin. Kuukausi sitten pesulaan viennin yhteydessä huomasin, että takin molempien kainalosaumojen kohdalta oli kangas repeytynyt. Pettymyksen tunne oli valtaisa. Olinhan ajatellut, että “sijoittaessani” laadukkaana pitävääni merkkiin, palvelisi takki minua useita vuosia. Reklamoin välittömästi ja nyt odottelen ratkaisua asiaan.

     • Todella harmillista kuulla! Toivottavasti saat asian hoidettua kaikessa sovussa!

 • Anette

  Hauska sattuma, että juuri eilen totesin laadun heikentyneen kyseisen sukkahousumerkin kohdalla! Ja ajattelin käydä reklamoimassa. No jään nyt mielenkiinnolla odottamaan josko saat Wolfordilta kunnollisen vastineen :)

  • Voi harmi! Minusta on niin sääli, että näin monen pitkään hyväksi toteama merkki on ottanut tällaisen käänteen… No toivottavasti saat vielä blogini kautta löydettyä uudet luottosukkahousut itsellesi! Aioin itse käydä niitä perusteellisesti nyt läpi ja toivottavasti oman kokeiluni kautta voi auttaa teitäkin! :)

 • Jenni

  Hei Hanna! Kiitos kauniista blogista. En ole saanut aikaiseksi kommmentoida aiemmin, mutta sinun blogiasi on ilo lukea, koska siitä näkee, että sen eteen on tehty ajattelua ja työtä. On upeaa nähdä, ja arvostan kovasti, kun ihmiset tekevät todella hyvin sen mitä tekevät. Blogisi on miellyttävä sekä kuvien että sisällön osalta myös vähän aikuisempaan makuun. Nyt kuitenkin tämä uusi pohja tuo väliin mainoksia, jotka eivät sovi sinun eleganttiin tyyliisi lainkaan. Lentomainoksista huomasin, että taustalla on varmaan algoritmit, jotka selaimeni evästeiden avulla tuovat minulle suunnattuja mainoksia. En tiedä mitä olen tutkinut, kun ensin sain laihdutuslääkemainoksen ja sitten ällöttävän kuvan miehen kaljusta, jonka pintaan on kasvanut vähän karvaa. Yök. Ei liity minuun mitenkään. Kannustan sinua huomioimaan haluatko tällaista epämiellyttävää ylimääräistä sisältöä upeiden kirjoitustesi väliin. Tätä viestiä ei tarvitse julkaista, jos et halua, mutta halusin kuitenkin mainita siitä. Minä luen blogiasi jatkossakin :)

  • Voi suuri kiitos Jenni mitä kauneimmista sanoista. Olen niin äärimmäisen otettu, että jaksat käydä blogissani näistä KAMALISTA MAINOKSISTA huolimatta. Tiedän hyvin nämä mainitsemasi mainokset. Meillä on niistä ollut hyvin paljon keskustelua viimepäivinä. Ongelmasta tiedetään ja siitä yritetään päästä pian eroon. Olen kovin pahoillani – sillä ymmärrän loistavasti, että se ei todellakaan sovi muuhun kontekstiin :D Joten kiitos kovasti kun sinäkin huomautit tästä. Ongelma on tiedossa ja toivottavasti vielä ensi viikon aikana se saadaan ratkaistua! :) Kiitos vielä todella kauniista sanoistasi ja seurastasi <3

 • paulii

  Kunertin sukkikset on omat suosikit, ne on pehmoiset päällä ja tehty siten, että vaikka tulisi reikä, eivät sukkikset lähde purkautumaan, eli silmäpakoja ei tule. Omissa Kunertin sukkiksissani on jo muutamakin reikä pohjassa, mutta ei haittaa käyttöä kun ei pienet reiät sieltä näy eikä ole yhtään lähteneet purkautumaan. Ja kestivät kyllä pitkään ennenkuin eka reikä ilmestyi. Wolfordilta ostan aina merinovillasukkikset, ne on super ihanat päällä, joskin nyppyyntyvät nopeasti.

  • Voi kiitos kovasti taas yhdestä loistavasta vinkistä! Todella hyvä kuulla näitä kokemuksia, nyt kun itsellä monen sukkahousun triali käsillä! :)

 • Mia

  Mukavaa, että Stockmannilta asiaan reagoitiin. Haluaisin kuitenkin huomauttaa, ettei Stockmann voi jälleenmyyjän roolissa pestä käsiään asiasta ainoastaan vetoamalla Wolfordin reklamaatiopolitiikkaan. Tämä on toki hyvä tietää siinä mielessä, että jatkossa skippaan kyseisen merkin tuotteet. :) Stockmann toimii siis asiassa – vastauksestaan huolimatta – kuluttajansuojalain säännösten vastaisesti.

  • Kyllä! Itse en ikävä kyllä osaa lainsanaa niin tarkasti, että tietäisin mikä varmasti oikein ja mikä ei – menen tässä vain oman oikeustunnon perusteella ja jonkin verran kuluttajasuojalakia tutkineena. Mutta arvostan jo Stockmannin eforttia ja tosiaan niin pitkään kun Wolford ei muuta koko reklamaatioprosessiaan (mikä taitaa olla aika kaukaa haettua :D ) niin minä en voi perustella itselleni, miksi niitä edes haluaisin kyseistä merkkiä. Kiitos vielä kovasti Mia tuesta! :)

 • Haidi

  Ihanaa, että stockka reagoi noin nopeasti ja jatkaa itse vielä selvittelyä Wolfordin kanssa! :) Falken ja Lindexin sukkikset on täällä toiminut hyvin Wolfordien mustien paksumpien sukkisten rinnalla :) ja vitsi nuo migreenit on maailman kurjimpia! Kurja, että sullakin meni päivä sen vuoksi ihan ohi :/

  • No kyllä! Minulla itsellä kun on Stockalle yllättävän iso paikka sydämessä (niinkuin siinä videolla Alexan kanssa mainitsin), niin on todella ihanaa, että he kuitenkin haluavat tätä selvittää, vaikka Wolfordin käytäntö on mitä on…Hei tuosta Falkesta ovat muutkin sanoneet! Kiitos paljon kun annoit äänesi niille. Ja ah, joo. Minulla on ollut teini-iästä saakka ongelmia migreenien kanssa, mutta ne vähän helpottivat kun lopetin aikanaan e-pillerit. Nyt taas vähän palanneet tämän 3. raskauden myötä! :o Toivottavasti johtuu vain jostain hormonien epätasapainosta :D Ihanaa sunnuntaita sinne! :)

   • Platinakortti

    Kuluttajansuojalain 5 luvun säännösten perusteella myyjäliike vastaa aina virheestä! Näin siksi, että kaupassa sopimuskumppaneina ovat kuluttaja ja myyjä ei kuluttaja ja valmistaja. Tämä on ihan ehdoton laissa ja jos Stockmann yrittää tästä vastuustaan laistaa, niin he tekevät tässä vielä suuremman rikkeen lain silmissä kuin Wolford.

    Itsekin Stockan uskollisena asiakkaana on todella ikävää kuulla, että he eivät tunne kuluttajalainsäädäntöä, ja se tuo tietynlaisen turvattomuuden tunteen näin asiakkaan näkökulmasta mahdollisia isompiakin hankintoja silmälläpitäen :(

    • Itseasiassa tästä sain juuri soiton läheiseltänikin, joka tuntee nämä asiat erittäin hyvin. Itse käytän Stockaa todella paljon (monesti viikossa), joten minulle tärkein prioriteetti on saada tämä ratkaistua järkevällä tavalla. Minun tarve on etunenässä löytää uusi kestävä sukkahousumerkki, joka varmasti kiitos kaikkien avun onnistuu. Mutta jos eteen tulee tilanne, että ehdottomasti hauan vain purkaa kaupan, niin tiedän tässäkin nyt paremmin oikeuteni, kun on jälleenmyyjän kanssa tekemisissä! :) Kiitos!

   • Haidi

    Muistan kun aikanaan puhuitkin migreenistä ja aloevera shoteilla sen hoitamisesta! Itselläni täsmälääkkeet onneksi auttaa nopskaan migreenin sattuessa ja nykyään niitä harvoin osuukin kohdalle. Toivotaan, että sullakin ne nyt helpottaisi raskauden edetessä <3

    • JOo – mutta se kokeilu jäi lyhyeen :D Ei ihan toiminut tarpeeksi tehokkaasti sittenkään mun migreeneihin :D Mulla on yks kikka kolmonen panadol poreiden kanssa, joka yleensä toimii, jos sen ottaa tarpeeksi aikaisin. Mutta aika veteläksi se vaan vetää… Ja samaa toivon minäkin! <3 Kiitos <3

 • Miia

  En ehtinyt kommentoida edelliseen postaukseen joten kommentoin tähän (ehkä olet jo saanut saman vinkin muiltakin): oma kokemukseni on, ettei Wolfordin laatu ole kummoinen. Sikäli sääli, koska mielestäni Wolfordin sukkaikset ovat niin paljon mukavammat ihoa vasten kuin useimpien muiden merkkien sukkikset (ml. Norly ja H&M). Etsin pitkään uutta luottomerkkiä kunnes kokeilin Falken sukkahousuja, ja nämä menivät heti listani kärkeen. Kestävät perussukkiksiksi kiitettävän hyvin ja tuntuvat pehmoisilta ihoa vasten :) Falken sukkahousut maksavat noin 15 e/kpl mutta tosiaan, mielestäni tuntuvat päällä niin mukavilta. Suosittelen!

  • Hei kiitos Miia hirmuisesti vinkistäsi! :) Koska itse toivon etunenässä, että Wolfordilla asiat muuttuisivat siihen suuntaan, mitä tuossa hintaluokassa voisi olettaa, mutta niin pitkään kun sitä ei tapahdu, niin ehdottomasti haluan löytää luottomerkin, jossa tosiaan ydhistyisi kestävyys, istuvuus ja mukavuus. Kiitos paljon vinkistäsi! Falke listalla myös! :)

 • Silja

  Moikka! En tiedä muistatko enää yhtään, mutta kävitte eilen sun perheen kanssa ostamassa multa juustoa Stockalta. Hirveästi teki mieli sanoa, että luen sun blogia, mutta viime hetkellä jänistin :D Olin ihan fangirlinä sen jälkeen :D

  • No kyllä muistan – kiinnitin vielä erityisesti huomiota sun valloittavan kauniiseen hymyyn! <3 Kiitos Manchegoista. <3 Ja mun kuopus lähettää lisää kainostelevan flirttailevia terveisiä :D

   • Silja

    Oi ihana kuulla! Kiitos <3 Ja terveisiä sinne takasin :D

    • <3 Nähdään!