CATEGORIES

Pakkomielteisen järjestelijän piinapenkki

15.8.2016

hapean tuoli-2395 hapean tuoli hapean tuoli-2390

Minä olen organisoija. Rakastan järjestystä ja meillä on kodissa kaikelle oma paikkansa. En ehdi imuroimaan päivittäin, mutta iltaisin ennen sänkyyn siirtymistä siivoan aina kaikki tavarat omille paikoilleen. Myös lasten kanssa siivotaan heidän huone joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Aamutkin alkavat paremmin, kun saa aloittaa uuden päivän “puhtaalta pöydältä” ja kaikki on omalla paikallaan. Tiedän, että saatan kuulostaa joillekin ihan sekopäiseltä. Ystäväni ovatkin ristineet minut Frendien Monicaksi näiden tiettyjen pakkomielteitteni vuoksi.

Viime aikoina on kuitenkin ollut niin haipakkaa, että yksi alue on jäänyt minulla ihan luvattoman vähäiselle huomiolle: oma vaatekaappi. Tuo muutaman neliömetrin tila, joka irvailee vaatteillaan, jotka eivät päälleni vielä toviin mahdu. Yleensä vaatekaappini on aina ollut moitteettomassa kunnossa. Kaikille on oma paikkansa. Housupinot on jaettu omiin farkku-, suorat housut- ja olohousupinoihinsa. Neuleet ovat omassa pinossaan college-paitojen vieressä. Puserot roikkuvat nätisti henkareissaan hihattomista pitkähihallisiin järjestettynä, ja vieläpä värikoordinoituina. Mutta nyt ajanpuutteen vuoksi vaatekaappini on minulle suorastaan kamalaa katseltavaa. Pinot pursuilevat ja tarkasta järjestyksestä on muisto vain. Vaatekaappini järjestäminen on ollut to do-listallani jo kuukausia. Viime aikoina on pitänyt vain niin kiirettä, että se ei ole yltänyt tärkeimpien tehtävien listalle. Joskus iltaisin kun on niitä hetkiä, että lapset nukkuvat ja kaikki akuutit ja pakolliset asiat on hoidettu ja mahdollisesti kaappia ehtisin vähän siistiä, niin olen kaatunut sohvalle rättiväsyneenä. En yksinkertaisesti vain jaksa käydä sen kimppuun. Lasten vaatekaappeihin ja niiden ylläpitoon menee kaikki tuo “ylimääräinen” energia.

Mutta niinäkin aikoina, kun oma vaatekaappi on ollut hoidettuna, niin talouteen on aina kuullunut SE tuoli (alin kuva). Se yksi häpeän tuoli, minne kaikki vaatteet kerääntyvät kamaliin kasoihin ja odottavat vaatekaappiin siirtymistä. Nyt tuon tuolin kohtalo on ennätysmäisen kamala. Se suorastaan vuorena pröystäilee niillä vaatteilla, jotka pian miellän taas vain niiksi raskausajan teltoiksi. Jokaisesta kodista, missä olen elämäni aikana asunut, on löytynyt SE tuoli. Tuo pakkomielteisen järjestelijän piinapenkki, joka ei montaa päivää pysy vaatteista vapaana. Se irvailee kuin piikki lihassa, mutta sen kimppuun käyminen tuntuu niin toivottoman uuvuttavalta.

Löytyykö sinultakin kotoa tuo piinapenkki, vai olenko täysin yksin näiden täysin naurettavien pakkomielteideni kanssa? :D

73 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Minna

  Kommenttini tulee kovin myöhässä tähän, kun nyt vasta osui tämä postaus kohdalle, mutta pakko silti laittaa: isoäidilläni, äidilläni ja minullakin on kaikilla juuri SE tuoli, ja meillä sitä on aina kutsuttu rytökärpän pesäksi – ihanaa siis lukea postauksesi ja muiden kommentit siitä, että rytökärppä ei suinkaan ole uhanalainen laji :D Kiitos ihanista kirjoituksistasi muutenkin!

  • AHAHAHAHHAHAH :D Ihan huikeeta! :) High five! :D

 • Heippa! Kuulostaa pelottavan tutulta tuo tuolin tarina, olen onnekseni viimeisen vuoden aikana päässyt samasta ongelmasta eroon, sillä tajusin monien puhtaiden vaatteiden päätyvän lopulta pyykkikoriin tuolta tuolilta, kun siihen tarpeeksi kasautui kampetta ryppyyntymään. En siis nosta enää pyykkitelineeltä pyykkejä lainkaan “hetkeksi” tuolille vaan viikkaan ne viimeistään siinä vaiheessa kaappiin, kun teline on tyhjättävä seuraavien pyykkien tieltä.

  Oletko kuullut KonMari -järjestelymetodista vielä? Minusta vaatekaapin hallinnassa pysymiseen auttaa eniten se, että säästää vain ne helmet ja todella käytössä olevat luopuen kaikesta “Ihan kivasta”, mitä ei lopulta käytä kuitenkaan. Tilavampaan kaappiin on helpompi järjestää pyykistäkin tulevat, kun pinot eivät valmiiksi jo notku. Ja tuossa KonMari -metodissa vinkattiin myös vaatteiden viikkaamisesta riveihin pinojen sijaan. Se on myös toiminut, sillä nyt vaatteet pysyvät paremmin ojossa ja kaapin sisällön hahmottaa yhdellä silmäyksellä. Järjestelijätyyppinä saatat innostua myös kirjasta ja metodista, jos et ole vielä lukenut.

  Tosin sinulla varmasti kahden pienen lapsen ja kohta kolmannen kanssa riittää puuhaa ja tosiaan joutuu tinkimään omista järjestelystandardeistaan. Ehkä on tosin hyväkin antaa itselleen armoa välillä ja keskittyä niihin oikeasti tärkeisiin asioihin. Kirjoitin omaankin blogiini taannoin järjestyksestä lapsiperheessä, mutta nyt monilapsisten kanssa jutellessani huomaan, että saatoin hieman oikoa, kun en tekstissäni ottanut huomioon useamman pienen lapsen perheitä. Huomaan kyllä tämän yhdenkin 1-vuotiaan kanssa, miten paljon haastavampaa järjestyksen ylläpito onkaan ja vaikka kaiken haluaisi pitää jatkuvasti ojossa, niin juurikin noita leluja on vain päivisin pakko sietää siellä täällä. Useamman lapsen perheessä tarvitaan jo varmaan jo taikavoimia ja ulkopuolista siivoojaakin apuun, jos kaiken haluaa pysyvän ihan tip top arkea pyörittäessä.

  Jaksamista loppuraskauteen ja kiitos mukavasta blogista! :)

 • Katja

  Muistathan kuitenkin lasten kanssa sen että jatkuva leikki on tärkeää heidän kehitykselleen? Eli kaikkia leikkejä ei kannata joka ilta siivota vaan antaa heidän jatkaa siitä mihin illalla jäivät. Kannattaa lukea tästä lisää mikäli ei ole tuttu juttu. :) Enkä sano tätä nyt pahalla tai arvostellen vaan kun itsekin olen järjestelijä niin pyrin silti aina joka viikko jättämään lasten dubloleikin tai jonkin muun hahmoleikin seuraavaa päivää varten ja he jatkavat sitä leikkiä.

 • T

  Pakkomielteinen järjestelijä täälläkin… Ja tuoli löytyy, totta kai :D Tosin olen nyt kolmen pikkumuksun (kohta) opiskelevana äitinä joutunut “hieman” alentamaan rimaa siivouksen suhteen. Varsinkin nyt muuton jälkeen kaikki on kaaoksessa, mutta ai että, kun saa vihdoin tavarat paikalleen! Mutta tuoli säilyy, se on ihan varma… Jossain kai miehenkin puolipitoiset vaatteet on säilytettävä :D

 • Mulla ei ole tuolia, mutta vaatehuoneeseeni on kertynyt kunnon pinot kenkälaatikoista ja siihen päälle kasaan vielä vaatteita :D Yleensä just treenivaatteita yms, jotka nakkaa vaan johonkin ennen suihkua. Apua, voin vaan kuvitella kuinka siivoilisin lapsien perässä :D Meillä on tällä hetkellä nuori koira, joka levittää luita ja leluja ympäri kämppää ja oon jo siitä hermoromahduksen partaalla ;D Tyyliin kävelen koiran perässä siivoomassa ;D

 • -A-

  Meiltä löytyy myös sängynpäädystä senkki joka on meidän the tuoli, siihen on hyvä laittaa päivän jälkeen vaatteet lepäämään koska minä en ainakaan voi suoraa päältä laittaa vaatteita kaappiin vaikka ovatkin periaatteessa puhtaita. Mutta pakkomielteen omaan siihen että sänky täytyy pedata joka päivä heti aamupalan jälkeen, näin sänky on saanut hetken hengähtää yön jäljiltä ja tämä tehdään joka päivä vaikka olisikin kotona koko päivän. Myös lapsen lelut kerätään joka ilta jotta aamulla voi aloittaa leikit vaikka jollain eri lelulla kuin eilen :)

 • Hih, minähän olen tunnettu siivousfriikki perheen ja ystävien keskuudessa (kuten myös isäni). Meillä tavarat ovat aina paikallaan, koti imuroidaan päivittäin (joskus useamminkin, jos koirat tuovat likaa sisälle ulkoa) ja pöydillä ei loju ylimääräistä.

  Minulta ei siis tuollaista tuolia löydy, mutta puolisoni huone on sellainen, että olemme sopineet, että minulla ei ole sinne asiaa, tai jos siellä käyn, niin en saa kommentoida sen kuntoa… :D

  Sitten kun ystävät kuulivat, että palkkasin meille siivoojan, niin voi sitä huutonaurun määrää, että mihin ihmeeseen me siivoojan tarvitsemme, kun koti on aina niin puhdas. Mutta se oli minulle henkinen keino laskea irti siitä stressistä, kun haluan että koti on siisti ja nyt on joku auttamassa. Oli ihana tulla viikonlopun jälkeen reissusta kotiin, kun kotona odotti tiptop puhdas koti (ja minun piti viime viikolla puolison käskystä olla imuroimatta 3 päivää ja pesemättä lattioita, jotta siivoojalla olisi jotain tekemistä, se oli kyllä vaikeaa mutta toisaalta aika ihanaakin). Että samanlainen sekopää siivooja löytyy täältäkin :D

 • Rosa

  Täältä ei löydy SITÄ tuolia, koska makkari on niin mini, mutta mulla on kylppärissä säilytyskori niille tavaroille jotka ei kaappiin tai hyllyyn mahdu ja jemmaan jatkuvasti sinne aamun lenkkivaatteita, yöpaitaa – jopa työvaatteita. Puuuuh! Onneksi tuo on nyt vähän vähentynyt kun sain vihdoin uudessa kämpässä kunnolla säilytystilaa vaatteille. Ennen mulla oli käytössä ruhtinaalliset kaksi hyllyä ja yksi henkaritanko……. :D

 • Saara

  Voi ei! Niin tuttua! Mikä siinä onkin, että ne vaatteet on niin vaikea siirtää heti vaatehuoneeseen omille paikoilleen. Kasa tuolilla senkun kasvaa vain… Silittäminen on yksi inhokki kotitöistä ja se pino pääsee myös aina kasvamaan silityslaudalla, ennen kuin urakkaan jaksaa käydä käsiksi. :/ Tsemppiä vain sinne vaatepinon “siirtämiseen”.:)

 • Katja

  Tuoli löytyy täältäkin.. Vaikka kuinka sen siivoaisi niin kahden päivän päästä vaatteet ovat löytäneet tiensä takaisin, miten se on mahdollista?? Poikaystävä aina nauraa tälle ja moittii tästä, mutta itse tekee kotonaan samaa, paitsi että siellä vaatteet löytyvät tuolin sijasta lattialta. Kai sentään parempi tuolilla kuin lattialla! Tullaan tarvitsemaan vaatteille oma sohva kun yhteen muutetaan :D

 • meow

  Ei voi olla totta :’D Olen erittäin siisti ihminen, mutta… multakin löytyy SE tuoli! :D

 • Heidi

  Hei ihan mahtava postaus! Ja kyllä, se tuoli löytyy meiltäkin. Nyt kun kerroksia talossa on kaksi niin yksi molemmista kerroksista :D Mäkin siivoan sen kun vieraat on tulossa mutta entä yllätysvieraat!? Se on paha :D Mulla oli vaatteet niinkuin sulla koko ja värijärjestyksessä aiemmin mutta ei enää edes nyt yhden lapsen kanssa. Oon jo höllännyt ;)

 • Petra H.

  Mä oon suunnitellut Project 333:a syys-loka-marraskuuksi, jossa valitaan ja käytetään 33 vaatetta 3 kk. Ajattelin, että jos mä ne 33 vaatetta saan pidettyä aisoissa, kun kymmenet ei pysy… Mulla ei ole tuoli, mutta lipastonpäällinen, jossa on kaikki sekasotkussa :P

  Musta on vähän pelottavaa, jos lapsiperheessä on liian siistiä :D

  • Anne

   Hei,olen hieman jo vanhempi blogisi lukija,jolla lapset jo aikaa sitten lentäneet pois kotipesästä.Pidän blogissa inhimillisyydellisyydestäsi(sanahirviö)että kaikki ei ole aina niin ärsyttävästi harkittua.Myös minulla on jo hieman pidettyjen vaatteiden tuoli,keittiötikas kodinhoitohuoneessa,mikä ei ole aina niin mukava säilytyspaikka kun tikasta tarvitsee.Mutta vanha piintynyt tapa.

 • Amanda

  Hahaha! Ihana elämänmakuinen postaus vastapainoksi tyyli- ja matkajutuille, jossa kaikki on tip top!

  Olen itsekin melkoinen järjestelijä. Vaatteet menee suoraan kaappiin tai pyykkikoriin. Mulla on vaatekaapissa yksi hylly niille vaatteille, jotka on jo olleet päällä mutta joita ei vielä tarvitse pestä (kotimurteella “keskenpitoisille”).

  Mutta akilleen kantapää on tälläkin himojärkkääjällä: paperit… en saa aikaiseksi käydä niitä läpi ja heittää tarpeettomia pois! Kun lipastoni avaa, A-nelosta vyöryy päälle. Toinen inhokki ikkunoiden pesu… mainittua lipastoa lukuun ottamatta kaikki voi muuten olla viimeisen päälle, mutta ikkunoita en vaan saa pestyä. Opiskelijakämpässä taisi ikkunanpesuvälini olla kerran kaksi vuotta. Onneksi oli ylin kerros, niin katupöly ei täysin pimentänyt näkymää! :D

 • Kiitos tästä, olipa huojentavaa lukea tämä! Itsellä 4-vuotias poika ja toinen tuloillaan. Eilinen ilta meni kovan migreenikohtauksen kourissa, joten en kyennyt tekemään muuta kuin ruoan perheelle, kaikki järjestelyt ja siivoamiset jäivät tyystin. Ja heti sen huomaa. Aamulla, kun nousi sängystä, tuntui kuin olisi joku pyörremyrsky käynyt sotkemassa koko asunnon, kun ei ollut kaikki ihan omilla paikoillaan. Oikeastihan “sotku” oli luokkaa yksi juomalasi sohvapöydällä ja pino juuri postista haettuja lastenkirjoja keittiön pöydällä sekä kaksi lehteä eteisen lipaston päällä. Minulle _ihan järkyttävä sotku_, mies ei edes huomannut mitään. :D

  P.S. Minullakaan ei ole sitä tuolia, ei ole koskaan ollutkaan! ;)

  • Ahahahha :D Kuulostaa tutulta… :D

   Ja voi apua. Säkin kärsit migreenikohtauksista. Mulla oli todella pahoja, mutta ensimmäisen raskauden jälkeen jotenkin vähän helpotti. On niitä aina vieläkin joskus, mutta harvemmin (ennen oli viikottain!). Eli siis todella tiedän niiden tuskan ja miten lamaannuttavia ne voivat olla! :/

 • Annikki

  Olipa hauska postaus, kivaa nähdä hieman erilaisia kuvia :) Mulla tota virkaa suorittaa rahi! Aika monella näyttäisi olevan tää kotonaan, yllättävää :D Sitä ei tietty ikinä näe, kun kaikki siivoavat sen ennen vieraiden tuloa!

  • No sehän siinä on! Yllättävää, kuinka monelta tää löytyy!! Kun sitä ei tosiaan ikinä näe muilla livenä!!! :D Tuo tuoli on kuin joku urbaanilegenda, joka todella näyttää olevan tosi monessa taloudessa! :D

 • Jatta

  No ei ole yllätys, kaikilla on the chair.

  • Kommenttien perusteella kaikilla ei taida olla :) Se muuttaa muotoaan eri talouksissa tai joillakin ei ole ollenkaan! :o

 • Oona

  Itseltänikin löytyy SE penkki jonne kerääntyy vaatteita. Yleensä yritän sietää tuolilla olevia vaatteita muutaman päivän mutta sitten alkaa sormet syyhyämään ;D Joskus ei vain ole aikaa pitää kaikkia paikkoja järjestyksessä 24/7. Ja olen yrittänyt opetella, että aina ei tarvitse hulluna pyöriä jokaisen vaatekappaleen perässä.
  Tämä oli kyllä kiva postaus. Yleensä blogaajien kuvissa näkyy siistit kodit ja kaapit. Pisteet sinulle, että jaoit tämän kansamme!

  • Miten kiva kuulla, että siellä on sielunsiskoja ja että pidit postauksesta, vaikka on erilainen. Jotenkin bloggaajana aina välillä unohtaa miltä kaikki saattaa näyttää ruudun toiselle puolelle. Kun työkseen tätä tekevänä pitää jotenkin itsestään selvyytenä että blogi on sellainen inspiraation tarjoaja ja sieltä pidetään mahdolliset ärsytyksen asiat poissa. :D Mutta vaikka tää nyt ei ollut esteettisesti mitään inspiroivaa – päinvastoin – niin kiva kuulla, että täällä on niin paljon kanssasiskoja! :)

 • Löytyy! ? Olen kanssasi aivan samanlainen järjestelijä ja haluan myös aina mennä nukkumaan siistissä kodissa. Ihan parasta herätä aamuisin kauniiseen kotiin ? Ja ilman tuota iltarituaalia lasten huoneet räjähtäisivät parissa päivässä!

  Suurin ongelma ja oma tuolin täydentäjä ovat puolipidetyt vaatteet. Kaappiin en halua muuta kuin ihan puhdasta ja monet vaatteet eivät tietenkään pesuunkaan mene joka kerran jälkeen. Silkit yms ovat helppoja, tuuletuksen kautta kaappiin, mutta monet vaatteet jäävät tuohon puolipuhdaspinoon tuolille…tälle ongelmalle olen etsinyt patenttiratkaisua jo pitkään…?

  • Joo apua… Mulla on harjoittelua kun kolmas tulee. Kaikki varottavat silloin alkavasta kroonisesta pommista :D Me tosin kyllä ollaan pojille tehty siitä leikki. Kuka kerää eniten leluja… On lelunmetsästystä ja sitten hirveällä kiireellä juostaan viemään kamat laatikkoihinsa. Vielä mennyt läpi nauruhermoja kutkuttavana. Ei varmaan pitkään enää esikoisella ainakaan mene :D

   Ja hei sulla on tuolle tuolille vielä selkeästi fiksu funktio! Sillähän on oikeasti tarkoitus! Muuna kuin piinapenkkinä! :D

 • Aura

  Mä voin kertoa vielä jotain kamalampaan, kun “se tuoli”.. Meiltä puuttuu makkarista vielä tuoli joten vaatteet kasaantuu minkä tahansa tavaran päälle, mikä on makkarin lattialla??

  • Hei juuri joku ehdotti, että ratkaisu on poistaa se tuoli. Taitaapa siis ongelma vaan siirtyä toiseen kohtaan :D Mulla varmana kävisi samoin :/ :D

 • Marika

  Jep jep, tutulta kuulostaa! Yhden pojan äitinä kaikki oli tiptop ja dublot, autot, playmobilit, turtlesit ym omissa laatikoissaan. Vielä toisen pojan vauva-aikaan pysyi järjestys, mutta tänä kesänä kun nuorempi täytti vuoden tuli raja vastaan ja oli pakko höllätä oman mielenterveyden takia. Keittiö tulee siivottua kuitenki about 5 kertaa päivässä, siitä en anna periks. Oon aika ylpee itestäni et pystyn nykysin kestään pientä kaaosta☺

  • :D Yläfemma. Samassa veneessä :D Niin ihana lukea näitä. Tuntuu etten ole yksin sekoilujeni kanssa (varsinkin kun mies kattoo välillä, että mitä hittoa?! Niinku oikeesti :D ) :D

 • H

  Tiedätkö, mä pääsin tämän hetkisessä kodissa eroon SIITÄ TUOLISTA. Ai mitenkö? Ei tuolia!! Kun ei ole mitään, mihin ne vaatteet laittaa, niin ne on pakko laittaa paikoilleen :D Itse rakastan järjestelyä, oman ja lapsen vaatekaapin järkkäilen vähintään parin viikon välein, miehen kaapin salaa aina sillon tällön :)

  • KL

   Meillä muuton yhteydessä katosi SE TUOLI makkarista. Nyt ne vaatteet on LATTIALLA. Apua.

   Sisustuslistalla on tärkeimpänä hankintana nyt SE TUOLI.

  • Siis apua sä oot sankari! MÄ taas pelkään, että löydän SEN TUOLIN viran täyttävän paikan jostain muualta :/ :D Tuossa juuri eräs toinen kommentoi, että kun tuoli lähti niin nyt vaatteet on kaikkialla makkarissa, mihin potentiaalisesti voi “hetkeksi” laittaa vaatteen “lepäämään”. :D Ja mun mieheni onneksi on itse suhteellisen tarkka oman vaatekaappinsa järjestyksestä. Siihen en puutu. Muuten tulisin ihan totaalisen hulluksi kun ei aika enää riitä :D Mutta allekirjoitan. Järjestely on ihanaa. Se rauhoittaa.
   nim.crazy lady :D

   • Amanda

    Hahaa, täällä yksi, joka hävitti SEN tuolin… Ja arvaas miten kiva on nyt, kun arkeen kuuluu vaatekasat sekä ruokapöydän tuolilla, että satunnaisesti jopa sängyn päädyllä? Voi turhuus… :D

 • Jasmin

  Kuulostaa niiin tutulta! iltainen järkkäily sessio on ihan must:D vaatekomeron vedin ihan muutama päivä sitten alas kun ärsytti jo niin paljon se epäjärjestys, mut ah kun nyt miellyttää silmää! poikaystäväni on onneksi tottunut mutta tapa joka häntä tässä pakkomielteisessä järjestelijässä ärsyttää on, että matkalaukku on purettava paikoilleen ihan sama mihin aikaan päivästä palaisin kotiin ja miten paljon tavaraa olisi:D

  • EI ole totta!! SAMA!!! :D Mä purkasin KAIKKI meidän jenkkimatkalaukut (JOITA OLI 12 VUODEN JÄLKEEN) sama yönä kun saavuttiin yli 17h kestäneeltä lentomatkalta :D Väsytti sen jälkeen niin paljon, että päästiin rytmiinkin heti :D Ja ah. MÄ unelmoin päivästä, kun jaksan ja voin taas vaatekaappini siivota järjestykseensä:D

 • Meillä on vaatekaapissa taso, mikä toimii the tuolina. Vielä kun saan kaappiin liukuoven, niin sitä ei tarvitse edes hävetä :D. Mä nipotan vaatteista sen verran paljon, ettei tuolien päälle saa jättää, eikä sängyn päätyyn. Nyt kun on remontti menossa, niin meinaa tämä nipotus vaan syödä liikaa energiaa, kun ei ole vielä kaikille tavaroille, ennen kaikkea vaatteille paikkaa.

  • Hei hitsi mikä idea! Mun pitää hankkia tuonne mun liukuovelliseen vaatehuoneeseen kori, minne nuo kaikki keräännytän!! :D Ja ai apua. Ymmärrän täysin. Ei todellakaan sängylle! :D

 • Sssss

  No löytyy kyllä. Siinä tosin ei ole vaatteita, jotka odottavat pääsyä kaappiin, vaan vaatteita, joita on käytetty kerran tai kahdesti ja ne odottavat seuraavaa käyttöä ennen kuin siirtyvät pyykkikoriin. Eikä se ole mulle mikään ahdistuksen aihe, vaikka voin muuten täysin samaistua tuohon sun pakkomielteisyyteen järjestyksestä. :D Mulla tuo vaatetuoli on ehkä mukavin nojatuoli ikinä ja se on vähintään yhtä vanha kuin minä eli reilu parikymppinen. Joskus varhaisteininä se siirtyi mun huoneeseen, ja kun koitti aika muuttaa pois kotoa niin muistan, kuinka äiti kysyi otanko tuon tuolin mukaan. En kerennyt itse sanomaan mitään, kun isäni totesi, että no tietysti ottaa, missä se vaatteitaan pitäisi jossei siinä. Tuolista näkee jo, että se on ollut käytössä jo kauan, mutta näyttää edelleen oikein hyvältä. Ja enhän minä voi rakkaasta vaatetuolistani luopua! :D

  • Voi mikä ihana tuoli sinulla! Aarre! Siihen tosiaan varmasti miellät ihania asioita :) Minulle se on vain piinaava :D Siinä tosiaan on juurikin niitä hiljattain käytettyjä vaatteita, joista sitten lajittelen ne jotka menevät heti pesuun ja mitkä kestävät vielä käyttökerran :D Ja sitten jos mieheni pesee pyykkiä, niin hän heittää minun pyykkini tälle tuolille. Mutta huojentavaa kuula, että muiltakin löytyy SE tuoli :D

 • Kiitos tästä ihanan rehellisestä postauksesta!:D Minä olen kyllä aivan samanlainen Monica ja yksi lempiviihdykkeistäni onkin katsoa Youtubesta muiden kaappien järjestely – ja siivousvideoita. Kaverit pitää hulluna, mutta harrastuksensa kullakin!;)

  • Oikeesti! Onko tuollaisia videoita?!?!?! Mäkin haluan tutustua!!!!! :D
   Ja kiva että täältä löytyy taas sielunsiskoja! :D

 • mariaelina

  Heh. Tuohon järjestelyvimmaan voin samaistua. Päivisin minua ei haittaa lasten “sotku” yhtään, toki saa leikkiä. Mutta heidän mennessään nukkumaan siivoamme lelut pois. Ja mentyään nukkumaan saatan oikoa sohvatyynytkin. Ja rakas mieheni nauraa vieressä :)

  Tuo “piinapenkki” ei minulla olisi mahdollinen, sillä omistan yhteensä viisi paitaa (lukuunottamatta kotipaitoja) ja kolme hametta sekä kolme mekkoa. Hyvin pian minulla ei olisi päällepantavaa lainkaan, jos antaisin niiden kasautua tuolin päälle pinoon.

  Sen sijaan meillä on keittiössä hylly, jolle kertyy kasa kaikkea epämääräistä. Se häiritsee minua ja siivoankin sen aina pois, mutta pian kasa on siinä taas.

  Joten ymmärrän kyllä, vaikka “oireilenkin” eri tavalla :)

  • Kuulostaa erittäin tutulle :D Paitsi että! Tuo sinun vaatekaappisi minimalistisuus kuulostaa ihanan puhtaalle ja vaivattomalle! Mieletöntä, kun joillain on vaatekaappi täynnä vain luottovaatteita!!
   Ja hei kiitos tuosta! Kiva kuulla, että se piinatuoli voi tosiaan ilmetä eri tavoin myös taloudessa! :D

 • m

  Vähän aiheen ohi mutta meiltä on aina löytyny semmonen kaappi mitä kutsuttiin romukaapiksi, ja mistä löyty vaikka ja mitä.. :D edelleen se yksi kaappi löytyy porukoilta samassa sekamelskassa, vaikka 2 muuttoakin on takana.. omassa kämpässä multa taas sitten löytyy sekä romukaappi että tämä kyseinen tuoli, tai mulla lähinnä rahi, jonka päälle kerääntyy kaiken näköistä tavaraa.. ?

  • Hei nythän vasta muistan, että löytyihän Monicaltakin tuollainen ROMUKAAPPI!! :D Se oli sellainen järjettömässä sekasorrossa oleva kaappi, jonka hän lukitsi muilta, koska häpesi sitä siivoa :D Eli mulla on sama – mutta tuolina, joka on kaikkien nähtävillä :D Mutta sulta löytyy molemmat! :D Huikeeta.

   • m

    Sinänsä vähän hassua koska inhoan esimerkiksi tiskejä tiskipöydällä.. kaikki muut paikat mullakin on tiptop mutta mutta nää kaksi on ikuisena riesana.. ??

 • AnneRe

  Kyllä löytyy. Aina ollut ?SE tuoli, kaikissa asunnoissa. Milloin se tursuaa ja milloin sillä lepäävät vain kotivaihtovaatteet. Vieraita ja pyhiä varten se sitten tyhjennetään. Jostain syystä esim. päivän pidetyt trikoopaidat eivät vain löydä enää tietään vaatekaappiin, vaan päätyvät tuolille. Tsemppiä tuolin tyhjennykseen.

  • Ai että kun tutun kuuloista!! :D Ihanaa kuulla, että en ole yksin tämän piinapenkkini kanssa :D

 • Jaana V.

  Aivan ihana postaus, niin rehellinen. :-) Et todellakaan ole ainoa tuolisi kanssa. Meillä on omat pinot mieheni kanssa meidän vaatteille. Molemmat kiukutellaan toistemme pinoista mutta eroon niistä ei vaan pysyvästi päästä. :-D Eikä ne enää niin kauheasti häiritse, ja sitten siivotaan kun häiritsee, että ne vaatteet voivat tulla päivässä parissa takaisin omalle paikalleen. :-D

  • Voi miten kiva kuulla, että postaus on kiva, vaikka onkin tavallisesta melko poikkeava, hirveine kuvineen myös :D Ja niin ihana kuulla, että täältä aina löytyy sielunsiskoja :D

 • tinka

  Et oo ainoa! Tosin meillä siihen tuoliin kertyy miehen vaatteita ja olen jo luopunut toivosta, että se joskus olisi tyhjä. :) parempi siinäkin kuin lattialla. Meillä tuo tuoli on onneksi pieni niin että siihen ei pakostakaan voi kerryttää kovin suurta vuorta. Ja olen niin tottunut tuohon vaateröykkiöön tuolilla etten tavallaan näe sitä enää.:D

  Kuulosti niin tutulta tuo järjestely, olin ennen aivan samanlainen. Joka ilta ne lelut piti kerätä että pystyi alkaa nukkumaan, ja joskus päivälläkin. Vielä kahden lapsen kohdalla harrastin samaa, mutta kolmannen jälkeen aloin uskoa miestäni joka huomautti usein miten touhuni on turhaa ja väsyin siihen lopulta itsekin. Nyt meillä on viisi lasta enkä todellakaan jaksa joka ilta siivota. Toki lapset osaa jo auttaa mutta silti. Ei meillä enää ole noin siistiä kuin joskus vuosia sitten:) säästää omia ja muiden hermoja kun antaa välillä vaan olla. Ja nyt kun sinulla kohta on kolmas lapsi talossa niin teet kyllä itsellesi suuren palveluksen kun opettelet sietämään sotkua paremmin. Etenkin jos vauva on vaativa. Muista ajatella omaa jaksamistasi<3 Tosin ymmärrän senkin, että joskus sotkuisuus rasittaa enemmän kuin se siivous. Mutta kunhan tekee sen omien voimavarojen puitteissa. Itse olen joutunut opettelemaan kantapään kautta. Väsyneestä äidistä ei ole iloa kellekään.

  Olen vuosia lukenut blogiasi mutten varmaan juurikaan kommentoinut. Ihana tyyli ja blogi sulla! Saan täältä hyviä ideoita, vaikkakin toteutan niitä huomattavasti pienemmällä budjetilla.:) Tsemppiä viime metreille!<3 kohta saat pienen tuhisevan palkinnon syliisi.

  • Siis voi härregyyd miten tutulta kuulostaa! Mä olen hiljalleen yrittänyt varmaan tän tuolinkin kanssa itseäni yrittänyt pieneen sekasortoon totuttaa… Koska jo kaksi on hyvin erilaista – kuin yhden sotkut… Apua mitä se on kolmen kanssa. Kroonista. On varmaankin pakko yrittää höllätä, vaikka ymmärät selvästikin mua täysin. Joksus se siivoaminen on helpompaa kuin sen sotkun sietäminen :D Ja juuri näin. Oman jaksaminen rajoissa. Siksi olenkin valinnut sen sohvanurkan tuon piinapenkin sijasta. Nyt ei vaan pysty. Tää kolmas vatsa alkaa painaa jo aikalailla…
   Valtavasti kiitoksia sinua jo vuosien seurasta! Olen todella otettu <3 Ja kiitos kun kommentoit! Ymmärsit minua naulan kantaan! :D

 • Haidi

  Täällä kanssa yksi järjestlemä friikki! Frendien Monicaa näen itsessäni tältä osin paljonkin ;) juuri viikonloppuna siivosin kahden laatikoston laatikot (myös sisällä olevat kansiot) ja järkkäilin vaatekaapin. Sivussa suojasin ja huolsin myös nahkalaukut ja kengät! Kenkien suojauksen opin muuten joskus blogistasi ja sille tielleppä jäin ;D mutta tuo piinapenkki löytyy täältäkin, vaikka sitä en myönnä. Yleensä siitä löytyy ne muutaman päivän vaatteet, nyt tosin vklopun siivouksen jäljiltä tyhjä! Ja tarkoitus olisi taas yrittää pitää se vain käyttölaukkujen alustana :D olipa jotenkin ihanan arkisen todellinen postaus!

  • Voi että miten ihanalta kuulostaa! Tein kaikkea tuota paljon ennen lapsia. Nyt se on haave vain ja pidentyvä to do -lista… Jonain päivänä minäkin taas kerkeän ja jaksan. Nyt yritän opetella sietämään sekasortoa hieman paremmin. Kolmaskin tulossa. Muuten menisi varmaan järki :D

 • Ida

  Täällä toinen hei ? Kaikki omilla paikoillaan ja kauhulla hormooni myrskyssä itkin miehelleni ollessani raskaana että jos en enää kerkeä siivota kun vauva syntyy. Hän lohdutti siivoojalla. ? Nyt tyttö 1v7kk ja koti tip top toki olen kotona päivät niin päiväuni aikaan on minulla aikaa järjestää. Ystäväni ja työkaverit nauraakin minulle aina kun en voi lähteä ovesta ulos jos en ole laittanut jotain paikalleen/järjestänyt työpöytääni. Jännityksellä odotan toivottavasti perheenlisäystä ja miten selviän itseni kanssa kun on kaksi leikkijää ☺️ Lapsemme saa leikkiä ja levittää lelujaan päivällä niin kuin haluaa, illalla kun hän menee nukkumaan teen samoin että kaikki on kunnossa uuteen päivään. Tsemppiä! ❤️

  • Oikeasti tuo kuulostaa niin tutulle. Munkin oli ennen pakko siivota kaikki lattiat pinnat tavaroista ennen ulos menoa :D Haikeana katson kuvia lastenhuoneesta kun oli vain yksi. Miten kauniissa järjestyksessä se AINA oli :D Tosin en kyllä ikimaailmassa muuttaisi tätä tilannetta mihinkään. Pitää vaan oppia sietämään sekasortoa, koska muuten kolmannen kanssa menettäisin järkeni :D Kesken päivää en minäkään hullu lastenlelula siivoa. Mutta illa tullen ihan pakko tai en saa rauhaa :D Pakko kait tosin siihenkin opetella tulevaisuudessa….

 • Johanna

  Löytyy ? Muutenkin kuulosti tutulta! Kaikki rullaa hyvin kun koti on järjestyksessä ja tavarat paikoillaan. Ikuisuusprojekti pienten lasten äidillä ? Piinapenkki on se pelastus, ainoa mikä saa olla luvan kanssa hallitussa kaaoksessa, kasvaa ja odottaa vuoroaan ?

  • HAhahhaah :D Niin ihana kuulla, että en ole yksin hulluuteni kanssa :D HIGH FIVE! :D

 • Emma

  Itsellä voi olla vaatekaappi -ja huone kuin petolinnun persikka mutta pakkomielteinen olen että näköpiirissä ei saa olla tavaraa. Vihaan epäjärjestystä mutta ristiriidassa sen kanssa että “piilopaikat” väkisin täyteen ahdettuja.

  • HAhahahh :D Niin hauska kuulla, että niin monilla meistä on näitä pakkomielteitä ja häpeäpiiloja :D

 • Ihana postaus! Täällä toinen “Monica” :)

  Olen saanut työpaikallani lisätittelin “Head of Cleaning”, kun organisointi- ja siivousinnostukseni on huomattu myös siellä ;)

  • Todella yllättävää, että taas meitä yhdistää joku! <3 Aina klikannut <3

 • Miia

  Mun makkarista ei löydy piinapenkkiä, sen nimittäin korvaa jokaisen pöytätason kuorruttaminen vaatteilla ja kaikella muulla…kesäkuussa käyttämäni juhlamekko lojui (viikattuna kylläkin) pöydällä yli kuukauden….?

  • Ah, ihana kuulla, että täältä löytyy niin paljon muitakin, joilla on näitä omia pieniä paheita :D

 • Anonymous

  Eikä, just eilen mietin että mikä ihme siinä on että SE TUOLI näyttää aina yhtä kamalalta ja mä kun joka kerta sen tyhjennettyäni vannon etten päästä sitä takaisin siihen kuntoon!:DD

  • HAhahahah :D Mä katsoin tuota tuolia tänä aamuna niin inohten taas ties monetta viikkoa putkeen, että heräsi tää idea tästä postauksesta :D S**t*n*n tuoli :D

 • Ansku in Ireland

  Meilla on kanssa the chair joka tuottaa mulle paanvaivaa! Miehen vaatteet on meidan makuuhuoneessa ja mun vaatteet box roomissa joka on siis mun vaatehuone. Siella satunnainen epajarjestys ei haittaa kun sita ei nae muuten kuin huoneeseen astuessa mutta makkarin tuoli on taynna miehen vaatteita kun se ei jaksa viikata vaatteita lipastoon ja laittaa roikkumaan kaappiin :( Mahan olen Frendine Phoebe joten en ihan hirveita ahdistuksia saa asiasta mutta joskus ottaa isosti pattiin kun huone nayttaa niin epasiistilta.

  Sullahan on siis maailman paras syy olla siivoamatta, lapset ja raskaus! Meilla ei ole kumpaakaan joten joudun keksimaan tekosyita kun en viitsi siivota :)

  Ota rennosti, ehka house fairies saa tuolin joskus jarjestykseen :)

  • Ah. Mun pitäisi niin ottaa sun sisäisestä Phoebestä mallia. Mä saan vähän väliä näitä kohtauksia että on _IHAN PAKKO_ siivota. ahdistaa muuten niin paljon. Siivous ei rassaa läheskään niin paljon edes väsyneenä, kuin se epäsiisteys. Ja damn it. Mä taidan tarvita ainakin hetkeksi jonkun kotiapulaisen, etten riko tätä raskauskroppaa ja pääkoppa pysyy myös ehjänä :/

 • Nina

  Meillä on makkarissa kaks tuolia. Toiseen kasaantuu mun vaatteet ja toiseen miehen, ei kiva :D

  • Siis mun mieheni YRITTÄÄ tätä mun meikkipöydän tuolilla. Ei onnistu. Mä siirtelen niitä mun miehen kaappiin siitä päivittäin siellä säilytettävän matkalaukun päälle. :D

 • Laura

  Itse pidän kämppämme tiptop-siistinä, mutta miestäni varten meilläkin on SE tuoli, johon hän saa heitellä vaatteitaan. Se on ainoa kohta kämpässämme, johon en koske, muuten katson että meillä on siistiä. Tosin ennen vieraiden saapumista tulee myös tuoli tyhjentää :D

  • Aamen. Se on kyllä se hetki, kun munkin SE TUOLI tyhjenee. Kun on vieraita tulossa.