CATEGORIES

6+1 vinkkiä onnistuneeseen aamuun

1.9.2016

*Yhteistyössä Nespresson kanssa*

Minä olen aamuihminen. Nautin siitä kun päivät alkavat aikaisin ja vuorokauteen saa enemmän tehokkaita tunteja. Olen onnekas, sillä pienten lasten kanssa ei tunnu olevan muita vaihtoehtoja, kuin olla hereillä kukonlaulun aikaan. Mutta nyt viimeisellä kuulla raskaana kroppa alkaa olla todella puhki. Huomaan, että tarvitsisin paljon enemmän unta, kuin tällä hetkellä saan.

nespressohuonoaamunespresso kollaasi

Suomessa vain joka kolmas ihminen kategorioisi itsensä aamuihmiseksi. Suurin osa toteaakin aamujen menevän mönkään koska yöllä on tullut nukuttua huonosti, eikä unta olla saatu tarpeeksi. Pienten lasten perheessä tällaiset yöt ovat valitettavan tuttuja. Mutta aamuihmisenä minulla on muutama vinkki, millä selvitä niistä kurjemmistakin aamuista. Tässä 6+1 vinkkiäni onnistuneeseen aamuun.

1. Siisti koti iltaisin. Ennen nukkumaanmenoa minulla on tapana järjestää kaikki tavarat omille paikoilleen, jotta saisin herätä uuteen päivään ns. “puhtaalta pöydältä”. Aamu ei tunnu niin kuormittavalta, kun edellisen päivän sotkut on korjattu pois.

2. Jos tiedät koko perheellä olevan aikainen aamu, valitse päälle pantavat vaateet itsellesi ja lapsille valmiiksi jo edellisenä iltana.

3. Valmistele aamupala jo edellisenä iltana. Jos laillani tykkäät aamupalasmoothieista, voit pilkkoa hedelmät valmiiksi jo edellisenä iltana. Laita kaikki yhteen astiaan ja säilytä jääkaapissa yön yli. Nopeuttaa ja helpottaa aamua.

4. Aseta herätys hyvissä ajoin, jotta voit syödä aamupalasi rauhassa ilman kiirettä. Hetken rauha aamulla tekee ihmeitä jaksamiselle.

5. Moni sanoo, että musiikin kuuntelu aamulla piristää. Pienlapsiperheessä ajatus musiikista lähinnä ahdistaa minua. En tarvitse yhtään lisää melua omiin aamuihin. Meillä lapset saavat aamulla katsoa piirrettyjään sillä aikaa kun minä tai mieheni katamme aamupalan pöytään. Se, että lapsilla on mieluista ja rauhallista tekemistä helpottaa aamuja huomattavasti. Kaikki saavat kerätä itseään tulevan päivän koitoksiin.

6. Kahvia. Kahvia. Kahvia. Sitä tarvitsee, jotta saa koneet käyntiin. Nespressokoneella saa kahdella napin painalluksella kahvinsa juuri sellaisena kuin haluaa. Espresso, cappuccino tai maitoinen latte – sinun valintasi. Minä pidän pehmeän maitoisista kahveista kun mieheni taas tummasta ja tujummasta. Nespresson uutuuskahvi Envivo Lungo on kaikille, jotka kaipaavat aamukahviltaan hieman enemmän. Enviossa maistuu vahvat nuotit sekä aromaattiset mausteet. Loistava herättäjä. Viimeaikoina olen huomannut, että itsellenikin alkaa maistua entistä tujumpi kahvi… Sitä nyt tarvitaan!

nespresso aamu-2940

Mutta sitten on niitä aamuja kun kaikki menee mönkään, eikä edellisen illan huolellinen suunnittelukaan auta. Niitä meillä tulee olemaan taas enenevissä määrin nyt kun kolmas vauva saapuu taloon… Näinä erityisen huonoina aamuina hemmottelen itseäni ja valmistan herkkulaten. Käytän maidon sijasta vaniljasoijaa, jonka vaahdotan Nespressokoneeni maidonvaahdottimessa. Lämpimän nautinnon viimeistelen vielä ripauksella kanelia soijavaahdon päällä. Sen nauttiminen on oma pieni hetki, mikä auttaa niinä kamalimpinakin aamuina. Äidin oma kikka kolmonen, joka on toiminut monen huonon aamun pelastajana.

Strictly Stylen -Instagramissa starttaa tänään kilpailu, jossa voit voittaa itsellesi Nespresso Latissima Touch -kahvikoneen helpottamaan aamujasi. Mukana kilpailussa olet, kun kommentoit Instagram-kuvaan omat niksisi huonon aamun pelastukseksi. Onnea kisaan kaikille!

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mirkka

  Kiitos! Mielenkiintoinen ja itselleni kiinnostava postaus näin alkusyksyn kiireisiä aamuja helpottamaan! On kyllä niin totta, että pienellä venymisellä edellisenä iltana saa aamut rullaamaan paremmin. Kun on vaatteet katsottu valmiiksi, säästyy monelta epätoivon hetkeltä! Kaikkea hyvää viimeisille raskausviikoille!

  • Mukava kuulla! :) Ja minä vannon pienen suunnittelun nimeen :D Okei, mies hymähti, ehkä en ees niin pienenkään :D Mutta ennakoimalla voi paljon ehkäistä! :) Kiitos kovasti! :)

 • sanna

  Mukana kisassa. Työmatkalla viimeistään klo 6. Joka aamu! :(

  • Nämä pitää ikävä kyllä laittaa Instagramin puolelle ollakseen kisassa! :/

 • Katja

  Harmi kun en ole kahvi-ihminen enkä usko että tulenkaan oppimaan juomaan kahvia, olisi muuten aika hyvä huonon aamun pelastaja tollanen superkahvi! Mutta muuten oli muuten tosi hyviä vinkkejä, pitääkin pistää korvan taakse kiireisten aamujen varalle. Itse pidän hitaista aamuista hyvin harvoin, mutta joskus ne tekee on kyllä ihania!

  • Hei jos et ole kahvi-ihminen, mutta kaipaat jonkin lämpimän herkun aamuksi niin kokeileppa sitä Minttu Matcha Lattea, josta muutama viikko sitten kirjoitin. NAM! :)

 • Katri

  Kävin tsekkaamassa sun vanhat Juicy Couture -asukuvat tuon yhden aiemman postauksen kommentoinnin perusteella. Kiitos nauruista – onko noi oikeesti voinu olla muotia joskus!! :D
  Siitä tulikin postaustoive mieleen: olis hauska jos kokoisit vanhoista asukuvistasi sellaisia “karmeimmat asut – näitä en pukisi enää” -koosteita! :D

  • Hei joo! MÄ oon joskus sellaisia tehnytkin! Koska niistä riittää (kiitos blogin) materiaalia! :D :D Paljon sellaisia WTF?!?! asuja löytyy kyllä!! :D Hyvä idea nyt, kun alkaa jo oma kuvailu muualla kuin kotona olla oman liikkumisen takia haastavaa! :)

 • Tuija

  Harjaan hampaat, juon ison lasin vettä, laitan kahvin tulemaan ja haen lehden. Aina tässä järjestyksessä. Meillä ei enää ole pieniä lapsia, joten aamun ensimmäiset sanat kuullaan vasta ensimmäisen kahvikupin jälkeen.

  • Jos haluaa ottaa osaa kisaan, nämä pitää ikävä kyllä laittaa Instagramin puolelle ollakseen mukana arvonnassa! :/

 • Sanna

  Vinkki 1. Siisti koti iltaisin, on kyllä yksi aamujen ilahduttaja. Minulla on aina perussiistiä, mutta viime aikoina olen ruvennut kiinnittämään huomiota, että kaikki tulee laitettua paikoilleen. Ei mene pitkään, kun tiskaakin sen yhden mukin keittiöstä tai laittaa neuletakin nojatuolista vaatehuoneeseen, mutta miten ihana onkaan herätä siistiin kotiin. Pieni asia, joka saa hymyn kasvoille heti aamusta. :)

  • Mulla aivan sama. Siivoan pitkin päivää ja teen koko ajan jotain. Mutta kun on kaksi pientä terroritodeleriakin niin illan päätteksi riittää kyllä aina vähän vielä siistittävää (tosin vain 5-10 min sen saa kasaan) :)
   Mutta jos haluaa ottaa osaa kisaan, nämä pitää ikävä kyllä laittaa Instagramin puolelle ollakseen mukana arvonnassa! :/

 • Anonymous

  Mistä nuo kauniit lasit ovat?

  • Mä olen saanut lahjaksi! Joten ikävä kyllä en osaa sanoa! :/

 • Haidi

  Mulla on nyt tavoitteena syksyllä ppia aamuihmiseksi! Nyt kun herään 30min ennen lähtöä ja ammun ovesta ulos vesilasin voimin ja kaupan kautta aamupalaa hakien töihin :D tästä olisi opittava pois!

  • No siis ei toikaan nyt niin paha ole… Kyllä mullakin osa ystävistä menee tyyliin jonkin sis delin kautta, nappaa ihanan smoothien kouraan ja jatkaa matkaa töihin :)

 • Hyviä pointteja ja vinkkejä! Tuossa aamupalan valmiiksi laittamisessa täytyykin muuten itse nyt ryhdistäytyä, etenkin takaisin työelämään palatessa. Uskon, että tätä pikkulapsi ja vauva-aikaa on helpottanut omalta osaltani paljon se, että olen luonnostaan myös aamuihminen. Vaikka välillä ne klo 6 herätykset tietysti tuntuivat hiukan aikaisilta, nautin kuitenkin aina hurjasti niistä aamun rauhallisista tunneista ja siitä, että koko päivä on vielä edessä ja aikaisin herätessa päivässä ehtii saada paljon aikaan. :)

  Hurjasti tsemppiä viimeisiin viikkoihin! <3

  • No mulla sama. Se tunne, kun on vielä koko päivä edessä tehokkaita tunteja tuntuu hyvältä. Ja tosiaan – just smootheja on helppo tehdä valmiiksi / valmistella edellisenä iltana. Mulla on kiireisinä aamuina omena, banaani ja päärynä pilkottuna kaapissa ja sit vaan heittää ne blenderiin vaniljasoijan, pinaatinlehtien ja ruokalusikallisen maapähkinävoita kanssa niin avot! <3

 • Aura

  Rakastan hitaita aamuja, mutta aikaiset aamut ennen töitä eivät ole lemppareitani. Tiedän että saan syyttää siitä ihan itseäni, sillä en haluaisi herätä minuuttiakaan ennen kuin on pakko, mikä johtaa siihen, että minulla on joka hemmetin aamu hirveä kiire :D no ehkä tästä opitaan pikku hiljaa..

  • :D Kaikki varmasti toimivat juuri niinkuin itselle paras :D Tarkoitti se sitten kiireistä aamua tai ei :) Kokeile helpottaiisko päivää, jos kuitenkin heräisi sen 10min aiemmin? Jos ei niin aina voi palata vanhaan malliin! :)