CATEGORIES

Terve itsetunto

6.5.2012

Eilen sain nauttia laatuajasta pitkäaikaisen ja rakkaan ystäväni seurassa uudessa kodissamme. Ihana vaihtaa kuulumisia kaikessa rauhassa, pohtia elämää ja nauttia siitä toisen vierellä olosta. Vaikka väsyneitä olimme molemmat! :D

Koska sunnuntaisin mielelläni pohdiskelen teidän kanssanne asioita hieman pintaa syvemmältä, jaan tänään ajatuksiani terveestä itsetunnosta eilisten tunnelmakuvien saattelemana. Olen kirjoittanut aiheesta pari vuotta sitten vanhan blogini puolella, mutta kyseessä on sen verran suuri asia meidän kaikkien hyvinvoinnin kannalta, ettei varmastikaan ole pahasta sitä toista kertaa täällä pohtia. Hyvän itsetunnon omaaminen on minusta hyvin tärkeä osa elämää. Se helpottaa elämää ainakin minun mielestäni huomattavasti, sillä hyvä itsetunto auttaa meitä käsittelemään vaikeitakin asioita järkevämmin.

img_4468

Mitä hyvä itsetunto sitten minun mielestäni tarkoittaa?

Minusta hyvä itsetunto on oman minän ymmärrystä. Ei suinkaan vain omien vahvuuksien -, mutta myös omien heikkuksiesi ymmärtämistä ja täten oman itsensä hyväksymistä niin hyvine kuin huonoine puolineen. Itsetunto on hyvä silloin, kun näkee itsessään enemmän positiivisia kuin negatiivisia puolia. Täydellinen ei tarvitse olla, mutta tyytyväinen kylläkin.

Itsetunto minulle tarkoittaa sitä, että tunnet olevasi arvokas, sekä pidät omaa elämääsi arvokkaana ja ainutlaatuisena. Koska sitähän elämä kaikille on. Sitä pitää osata keskittyä niihin oikeisiin ja hyviin asioihin elämässä. Ei takertua asioihin mitkä eivät ole kohdillaan, vaan niihin hyvin oleviin asioihin ja niiden kautta kerätä voimia, jotta jaksaa kohdata niitä vaikeampiakin asioita.

img_4495

Koska itsetunto on tunne, sitä ei voi mitata ulkoisella menestyksellä, pärjäämisellä tai selviämisellä. Toki hyvän itsetunnon omaava henkilö selviää yleensä paremmin vaikeistakin ajoista, sillä hän pystyy kestämään pettymyksiä ja epäonnistumisia ilman, että minäkuva romuttuu.

img_4482

Mutta hyvin tärkeänä osana hyvää itsetuntoa on myös se, että osaa itsensä lisäksi arvostaa muita ihmisiä ympärillä. Muuten hyvä itsetunto kallistuu itserakkauteen.

Kun ihminen kykenee näkemään muiden osaamisen, sanomaan sen heille, antamaan arvoa toisen mielipiteelle ja ihailemaan muita ihmisiä – ruvetaan puhumaan terveestä itsetunnosta. Toisten kunnioitus ja ymmärrys on tärkeä osa elämää, sillä ei ole olemassa yhtä ja oikeaa mielipidettä. Mielipiteitä, makuja, tapoja ja tyylejä on niin monta kuin meitä ihmisiäkin. Meidän tulee kunnioittaa kanssaihmisiämme sellaisinaan ja hyväksyä heidät myös. Näin oman itsensä hyväksyminenkin on helpompaa.

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, parhaassa tapauksessa ääripäät oppivat toisiltaan. Minä esimerkiksi tiukkana ja hyvin järjestelmällisenä ihmisenä opin päivittäin asioita mieheltäni, jolla on tapana asennoitua kaikkeen paljon rennommin. Aika on kuulema ystäväni, ei viholliseni:) Se minun pitää vielä nyt joskus oppia..:D

Jos itsetunto on heikko, saattaa se näkyä alisuoriutumisena tai jopa näkemyksenä, että jokaisen kanssaihmisen menestys on vaara tai uhka itselle. Siksi toista on vähäteltävä, kritosoitava tai mitätöitävä.

Saksalaisen kirjailijan, Jean Paulin, mukaan:

Ihminen ei koskaan paljasta luonnettaan elävämmin, kuin kuvatessaan jonkun toisen luonnetta.

img_4500

Huono itsetunto ei tosiaankaan ole ylitsepääsemätön vaikeus! Kuka tahansa pystyy nostamaan itsetuntoaan, jos sitä osaa suunnata energiansa niihin hyviin asioihin elämässään. Sillä kaikilla meillä on ne omat plussat ja miinukset elämässään, pitää vaan antaa niille plussille enemmän painoa vaakakupissa.

Ihmiset ympärillä ovat tärkeä voimavara. Minä saan kiittää perhettäni ja ystäviäni jatkuvasta tuesta ja tsemppauksesta, jota saan niihin helpompiin kuin vaikeampiinkin koettelemuksiin.

Joskus itsetuntoa voi kohottaa niinkin helpoilla ja pinnallisilla asioilla kuin meikillä tai vaatteilla. Kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta se saattaa olla se helpoin askel eteenpäin terveeseen itsetuntoon. Kun sinulla on edes hetken parempi olo itsesi kanssa, saat voimia niiden suurien asioiden tavoitteluun. Kun arvostat itseäsi on muidenkin helpompi arvostaa sinua.

img_4489

Kiitos omasta hyvinvoinnistani menee kotiin. Olen aina kokenut olevani hyvin rakastettu. Rakastava aviomieheni, perheeni ja ystäväni, heidän ansiostaan oma elämäni tuntuu niin ainutlaatuisen ihanalta. Tunne, joka meidän kaikkien kuuluisi saada kokea.

“Huolimatta kaikista vääryyksistä, kaikista kohtaamistamme epäoikeudenmukaisuuksista, huolimatta siitä että tunnemme itsemme voimattomiksi muuttamaan sitä mikä ihmisissä ja maailmassa on vialla, rakkaus on kuitenkin vahvempi; se auttaa meitä kasvamaan.Vasta sitten kykenemme ymmärtämään tähtiä, enkeleitä ja ihmeitä.”

Ote Paulo Coelhon kirjasta Valkyriat.

img_4471

Tässä siis haaste teille kaikille:

Tänään, kun huomaatte jotain upeaa ystävässänne, perheenjäsenessänne tai jopa vieraassa ihmisessä, oli se sitten ulkoinen tai sisäinen asia – sanokaa se heille. Huomaatte, että teidänkin olonne on parempi sen jälkeen.

Sanotaan, että antamisen ilo on paras ilo, olkoon se annettu asia tänään kohteliaisuus.

Ihanaa ja antoisaa päivää teille kaikille!

tumblr_lyngxap0mv1r6nioto1_500

58 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Vivian

  Hieno kirjoitus! Näkyykö teillä parvekkeelta meri? Kuinka ihanaa!

 • anonyymi :)

  Heippa, en ole muutamiin päiviin kerennyt blogiasi lukemaan, vaikka yleensä päivittäin tuleekin tsekkailtua postaukset..mut nyt kun muutamat tälle viikonlopulle sattuneet velvollisuudet on hoidettu niin istahdinki ekana sohvalle teekupin kanssa ja pääsin selaileen useammanki uuden postauksen, jee!

  Kivoja nämä sunnuntaipostaukset munki mielestä, antaa uutta ulottuvuutta muutenkin ihanalle blogillesi. Blogisi on muutenkin niin positiivinen ja hyvin kauniisti tehty ja sitten vielä nämä kauniisti kirjoitetut “sunnuntaitekstit” pisteenä ii:n päälle:)

  ja huippua, että uusi koti on valmis. täytyy kyllä vielä kehua että todella tyylikkääksi olette kotinne laittaneet, huomaa että vaivaa on nähty :)

  oikein hyvää alkavaa viikkoa uuteen kotiin! :)

 • Heidi

  Ihana postaus, niin paikkaansa pitävä!<3

 • pinkilili

  Nuo kupit on aivan ihanat – mistä niitä saa?

  • Kupit ovat villeroy&boch grey pearl sarjasta! :)

 • Taas kerran niin ihana teksti. Mulla on usein sunnuntaisin jotenkin vähän alakuloinen/haikea fiilis, mutta näitä sun tekstejä lukiessa se fiilis muuttuu rauhalliseksi ja iloiseksi/onnelliseksi.

  Välillä kun oma elämä menee kauhean hektiseksi niin helposti unohtuu toi muiden ihmisten piristäminen ja kannustaminen positiivisilla kommenteilla. Sittenkun sen taas muistaa ja näkee toisen hymyn kivasta kommentista, se vaikuttaa samoin myös omaan olotilaan ja oma stressi ja kiire helpottaa hetkeksi. Laitetaan hyvä kiertämään :-)

  http://www.emmanblogi.com

 • Emppu

  Todella tärkeän asian otit esiin!

  Hassuinta tässä kuitenkin on se, että itsekin juuri eilen ystäväni kanssa tästä asiasta keskustelin, lähinnä itsetunnon, -luottamuksen ja -varmuuden suhteista. :-) Oli todella mukava yllätys lukea sitten tämä postauksesi.

  Itselleni hyvä itsetunto ei todellakaan ole ollut itsestäänselvyys, ja olenkin työstänyt sitä todella paljon – mm. tutkinut asiaa opintojen avulla. Jotenkin uskonkin, että se on elämän pituinen “työsarka”, jossa ei koskaan voi olla täysin valmis, mutta se “riittävän valmis” onkin tärkein saavutus… Itsetutkiskelu on tosi tärkeää, jotta osaa kuulostella itseään, ja oppii omat voimavaransa kulloisellakin hetkellä. Itselläni on ollut hetkiä, jolloin voimavarat ovat todella olleet miinus-puolella, mutta itsetutkiskelun avulla oppii tekemään myös niitä kipeitäkin päätöksiä, kun tietää, mikä on itselleen parasta.

  Älä anna näiden joidenkin negatiivisten (vai kriittisten…) kommenttien lannistaa sinua, on hyvä antaa ajattelemisen aihetta pinnallisemmankin blogin puolella! :-)

 • Emmy

  Todella hyvä postaus. Olen itse painiskellut huonon itsetunnon kanssa muutaman vuoden ajan mutta pikkuhiljaa olen ymmärtänyt mistä se johtuu. Tässä tulee aika henk.koht viestiä mutta ei kai se haittaa, kerron vain oman tarinani ja moni muuki voi tästä myös ehkä jotain oppia! :) Olin yhdessä miehen kanssa joka aina lyttäsi kaikki mitä sanoin, tein, ostin jne ja kun olen tälläinen hömppä unelmoija niin aina sain kuula häneltä saman lauseen “lopeta se pilvissä leijuminen et tuu koskaan saamaan sitä mistä unelmoit” Tämän takia itsetuntoni oli aivan nollissa, olin todella epävarma kaiken suhteen mitä tein. Onneksi tajusin oman arvoni ennen mitään pahempaa (esim fyysisiä oireita) ja jätin miehen! Se oli elämäni paras teko vaikkei helpoin :) Nyt uskon itseeni ja tiedän että voin saavuttaa mitä vain (ainaski melkein) ;) kunhan sen eteen tekee töitä! Ja haaveiluhan on ihan suositeltavaa kaikille :) Pääsee tätä raskasta arkea vähän pakoon! Ihanaa sunnuntaita sinulle :)

 • pinja

  Kiitos näistä sanoista. :)

 • miu

  Luin joku aika sitten sen vanhemman version tästä postauksesta. Tykkään tästä postauksesta tosi paljon! Hyvä itsetunto on todella tärkeä asia, jota itsekin olen työstänyt. Jotenkin tän postauksen kautta ja muutenkin mä vain niin ihailen sua. Oot hyvä ihminen, kaunis ja fiksu!

  Kaunista sunnuntai-päivää sinne!<3

 • Haidi

  Niin totta! Muistan aiemmin kirjoittamasi jutun, ja silloin se herättelikin omia ajatuksia. Olen onnistunut löytämään elämääni upeia ihmisiä ja oppinut heidän arvonsa ja he myös kuulevat sen<3 Itsekkin olen huomannut antamisen ilon olevan se paras! Juttusi ovat kyllä vaikuttaneet omaan eämääni ja olen saanut motivaatiota ja uskoa itseeni lisää, siitä kun on vuosia sitten ollut kova puute! Nyt on arvot kohdallaan ja itsetuntokin alkaa olla aikas lailla terve (: tästä voin kiittää myös sinua ja tekstejäsi, kiitos ja ihanaa sunnuntaita<3

 • Katja

  Ihania sunnuntaiajatuksia ja mietteitä. Olen lukenut tiiviisti blogiasi jo pitkään, mutta kommentoinut en ole aiemmin. Blogisi on aivan mahtava ja blogin takaa löytyy varmasti mitä mahtavin ihminen, sinä Mrs V. Seesteisyys ja tasapaino huokuvat sinusta ja lähdettyäni blogisi sivuilta, saan aina itselleni palan jotakin hyvää kannettavaksi ja voimavaraksi. Kaikkea hyvää elämääsi ja pienokaisen odotukseen! Jään innolla seuraamaan tulevaa ja jatka toki näitä ihania sunnuntaipostauksia :)

 • maisa

  Voi visti miten rakastan näitä sun sunnuntaipostauksia :) niin ihanasti ja kauniisti kirjoitat ! voivitsi kiitos paljon päivän mietintähetkestä, itsekin paljon olen taistellut itsetuntoa paremmaksi ja niin ihana lukea aiheesta fiksuja tekstejäsi ! :)

  • Todella ihana kuulla, että hieman saanut iloa sinun arkeesi näillä pienillä teksteillä <3 Ihanaa sunnuntaita!

 • M

  Hyvin kirjoitettu teksti Mrs. V :)

  Vaikka koenkin “tietäväni” ja tiedostavani nuo asiat, ei muistutus todellakaan tee pahitteeksi. Taidankin keittää kupillisen teetä ja miettiä itseäni taas hetken; liian usein käy (ainakin minulle) niin, että tässä kovin kiireisessä maailmassa, sitä unohtuu miettiä, että miksi käyttäytyy tietyllä tavalla. Oma esimerkkini siitä on, kun vuodet 2010-2011 olivat minulle todellisia kärsimyksen vuosia ja siksi olin itsekin kireä, väsynyt ja suorastaan veemäinen. Aloin stressata kovin paljon sitä, että miten voin olla näin ilkeä ja kamala ihminen, mikä minussa on vikana. Usein itkin sitä yksinäni. Tuntui, että olin muuttunut täysin erilaiseksi ihmiseksi. Sitten kun asiat alkoivat menemään parempaan suuntaan ja hirvittävä stressi lieveni, “palauduin” taas omaksi itsekseni. Vieläkin ihmettelen kovin,että miten en voinut tajuta, että purin koko ajan sitä vihaa ja stressiä, en ilkeillyt tms. “huvikseen”. Jos olisin tuon tiedostanut, niin olisin osannut purata sen järkevämmällä tavalla.

  Nyt olenkin oppinut miettimään itseäni ja tilannettani välillä “ulkopuolisin” silmin. Miksi käyttäydyn nyt tällä tavalla ja missä elämässäni oikein mennään. On helpottanut huomattavasti minun arkeani; osaan kanavoida tunteeni paljon paremmin.

  Mutta nyt täytyy myöntää, että tuo on taas hirvittävän stressin alla unohtunut. Eli: nyt se teekuppi käteen ja tiedostamaan asiat sellaisina kuin ne ovat.

  Tällä tavoin pysyy minun itsetuntoni kasassa; en halua enää tuntea toiste sitä tilannetta, että en enää tiedä kuka oikein olen.

  Voi herran jestas mikä kilometri kommentti. Onkohan tämä nyt ihan soveliasta puida tällaista omaa asiaa toisen blogissa näin perinpohjaisesti?

  Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle Mrs. V ja kaikille lukijoillesi! <3

  • Tuo on niin totta! Olen ihan samaa mieltä! Vaikka nämä asiat tieodstaa, silti liian usein sitä sotkeutuu oman arkensa ongelmiin ja sitä ei aina tule noudatettua omaa mantraansa. Loistavaa on, jos sen tiedostaa ja pyrkii pitämään siitä kiinni elämän kaikilla saroilla – kotona, ystävyyssuhteissa, työpaikalla, vieraissatilanteissa jne. Olen kanssasi ihan samassa veneessä! Välillä unohtuu arjen temmelleyksessä ja tunteiden ottaessa vallan, mutta sitä pitää taas hengähtää ja miettiä taas että tuliko taas toimittua parhaalla mahdollisella tavalla… Samaa sinulle ja kippis teeseuralle! :)

 • Ansku in Ireland

  Totta turiset :) Olemme kaikki ainutlaatuisia ja arvokkaita. Monella on sellainen periaate etta “kunhan tasta laihdun olen onnellinen” tai “kunhan saan sen tyopaikaan voin nauttia elamasta” Ma olen paattanyt etta ma olen sen verran upea tyyppi etta saan olla onnellinen ihan joka hetki :DD (tosin on hetkia kun olen maailman rumin patalaiska moykky.. mutta oletan etta niita hetkia on jokaisella) Onnea teille uuteen kotiin, kuvien perusteella teilla on siella kaunis ja lammin pesa!

  • Juuri näin, liian usein mietitään “sitten kun”. Vaikka kaikki nämä asiat tiedostaa, kyllä arjen kiire saattaa ne välillä hukuttaa ja omat uskomukset jäävät unholaan. Ja niitä hetkiä on jokaisella ja kuuluukin olla! :D terveisin, nainen, jolla on ollut tänään kirjaimellisesti todella KUSINEN päivä :D Facebookissa avauduinkin asiasta hieman enemmän :D

 • -

  Viisaita sanoja ja kauniita ajatuksia. Kiitos sinulle! Tämä postaus herätti paljon ajatuksia ja erittäin hyvässä mielessä. :)

  Aurinkoista sunnuntaita!

  P.S. Noista upeista asuntokuvista sai paljon inspiraatiota.

  • Kiitos sinulle! ihanaa, jos sai hyvän mielen sinulle <3 Hyvää sunnuntaita! :)

 • Et arvaakkaan kuinka läheltä tää mua kosketti koko teksti.

  Totta oikeasti joka sana, varsinkin se, että se miten joku puhuu muista ihmisistä antaa niin hyvän kuva sen omasta luonteesta.

  tuo itsensä arvostus ei ole niin helppoa mitä sen luulisi olevan, mutta oikealla asenteella ja halulla sekä läheisten ihmisten tuella pääsee jo hyvin pitkälle. :)

  Kiitos tästä tekstistä, olipa se mullekkin taas hyvä muistutus. <3

  • Juuri näin. Ihmisten tavasta puhua toiselle voi päätellä paljon. Nimenomaan, se on periaatteessa “itsestäänselvä asia” niin pitkään kunnes sitä todella alkaa pohtia asioita tarkemmin ja soveltamaan sitä KAIKILLE elämänsaroilleen…. Paljon haleja sinne!

 • M

  Kyynel vierähti poskelle kun luin tän… Osaat kyllä kirjoittaa asioista, jotka koskettavat varmasti jokaisen elämää. Pitääpä ottaa tuo haaste vastaan! :)

  • Todella kiva kuulla, jos tämä postaus toi hyvää mieltä sinulle <3 Annetaan hyvän kiertää!

 • mimma

  Hei Mrs V! Oon jonkin aikaa lueskellut sun kirjoituksia, nyt ensimmäistä kertaa uskallan jotain kommentoida. (: Kiitos erityisesti näistä sunnuntai-postauksista. Tää on hauska tapa, ihana lueskella aamuteen kanssa vähän pintaa syvällisempiä asioita. Pakko kertoa hieman ajatuksista, joita tää kirjoitus herätti.

  Itselläni on mielestäni terve itsetunto; joskus on huonoja päiviä mutta pääsääntöisesti olen tyytyväinen itseeni eri asioiden saralla. Huono itsetunto on vaikea asia, jota olen joutunut pohtimaan mm. haastavan ihmissuhteen jälkeen. Oma riittämättömyyden tunne purkautuu helposti toisten mitätöintiin, jotta jotenkin saisi tunteen omasta (valheellisesta) ylemmyydestä ja paremmuudesta. Huonon itsetunnon omaavalla ihmisellä oman minuuden rajat ovat niin heikot, että toisten auttaminen ja ymmärtäminen voisi “hajottaa” persoonaa liikaa, jolloin sen pienimmänkin kauniin asian ääneen sanominen saattaa olla liikaa. Toki tiedän, että myös heikon itsetunnon omaava ihminen voi menestyä. Kuitenkin normaalia itsearvostusta omaava ihminen ei koe muiden onnistumisia uhaksi, jolloin energiaa jää enemmän juuri niihin asioihin keskittymiseen, jotka tuovat itselle onnea. Ja tämän näen positiivisena kehänä, samoin kuin valitettavasti uskon tämän toimivan toiseenkin suuntaan.

  Tulipa tästä sekavaa tajunnanvirtaa. :) Hassua miten tällaisia asioita oppii erityisesti parisuhteen kautta. Edellinen suhde kun hajoitti ja nykyinen on korjannut. Kyllä lähimmäisten rakkaudella on vain valtava merkitys, mutta näemmä myös vieraamman ihmisen ajatukset voivat piristää ja saada hymyilemään. Kiitos sinulle :)

  • Todella kiva kuulla, että pidät näistä sunnuntai-postauksista. Vaikka eivät nämäkään sen enempää elämääni avaa, niin ainakin tämä istuu blogin kuvaukseen pehmeästä ja pumpulisesta, mutta kuitenkin siitä tärkestä sanomasta, että kaikki kauneus lähtee sisältäpäin. Itsestäänselviä asioita ehkä, mutta hyvä itsekin aina pysähtyä miettimään, noudattaako tätä KAIKILLA elämänsaroillaan…. Ne kun yltävät ihan kaikkeen mitä sitä tekee. Mutta juuri näin – kaikille kuuluu niitä huonoja päiviä! Terveen itsetunnon avulla ne sentään voi tunnistaa niiksi huonoiksi päiviksi! :D Ihanaa pohdiskelua sinulta! kiitos paljon ajastasi! ja ihan totta – parisuhde auttaa ymmärtämään ja peilaamaan monia asioita itsessään, mitä ennen ei ole tullut niin hyvin huomanneeksi! Olen niin iloinen, että tämä vähän tärkeää asiaa koskettava postaus sai sinulle hymyn kasvoille <3 Kiitos sinulle!

 • katriina

  Olet ihana!<3 Kiitos tästä kirjoituksesta :)

  • Todella ihana kuulla jos pidit tästä pienestä kosketuksesta isoon asiaan :)

 • Tämä on yksi ehdottomasti tärkeimpiä aiheita, jonka pitäisi saada tarkastelemaan itseään ja elämäänsä..

  Myönnän ihan suoraan, että en sinut itseni kanssa, menneisyydessä sattuneiden asioiden takia. Tein lupauksen, että yritän ajatella enemmän niitä positiivisia asioita, ja tehdä sellaisia juttuja, jotka saavat tuntemaan hyvää oloa. =)

  Mainitsen päivittäin kehuja tuntemattomille ihmisille. Moni häkeltyy kehun kuullessaan, mutta hymy kertoo heidän ilahtumisestaan.

  • Voih muru, sä olet aina niin lempeä ja muita kunnioittava, että on niin vaikea uskoa päällepäin sun noista asioista kärsivän. Olet aivan mielettömän fiksu, ystävällinen, hyväsydäminen ja kaunis nainen kaikinpuolin. Toivottavasti ymmärrät pian tämän itsekin! Sillä ihailtavasti arvostat aina kaikkia muita, voih että kun voisit suoda sen itsellesi myös – jonka ehdottomasti ansaitset!!!

 • Sasha

  Hyvä teksti!

  Itse muuten pidän myös mietelauseista ja aforismeista paljon. On mukava törmäillä hyviin sellaisiin aina täällä blogissasi :)

  • Minäkin pidän niistä kovasti :) VAikka ne ovat itsestäänselviä asioita, on se hyvä muistuttaa itseään aina välille minne kaikille leämänsaroille ne tosiaan yltävät! :)

 • Veronica

  Ihanaa tekstiä lukea taas kahvikupposen äärellä, piristit päivääni :) Täällä on juuri ollut sitä kuuluisaa negatiivisuutta ilmassa ja siinä sitä unohtuu se hyvien asioiden olemassaolo ja tärkeys. Mutta on näillä asioilla ollut aina tapana järjestyä. Läheisten läsnäolo ja tsemppaus on paras apu. Ihanaa sunnuntaita sinne :)

  • Miten ihana kuulla, että tämä piristi sinun päivääsi! :) Kyllä, sitä jotenkin tuntuu olevan Suomessa erityisen paljon. Harmillista huomata, vaikka vasta pari viikkoa täällä olen ollut. Mutta ainakin täällä homma pelaa ja asiat hoituvat! :)

 • Minni

  Olenko ainoa, jota nämä niin sanotut syvälliset sunnuntaipostauksesi lähinnä pitkästyttävät? Kirjoitat itsestäänselvää liibalaabaa – toki tärkeästä asiasta, mutta eiköhän tällaiset asiat ole päivänselviä jokaiselle pienellä mietinnällä. Ja jos eivät ole, niin yhden bloggaajan kirjoitus ei varmastikaan sitä asiaa muuta tai saa ajattelemaan mitenkään sen syvemmin. Pidän blogistasi muilta osin ja todella toivoisin, että sunnuntaisinkin täältä voisi lukea jotain muuta kuin turhanpäiväistä keittiöpsykologiaa.

  P.S. Kiinnitin myös huomiota siihen, kuinka valtavan paljon toistit tekstissäsi “ne” sanaa eri muodoissa (“niihin oikeisiin ja hyviin asioihin, niihin hyvin oleviin asioihin, niihin hyviin asioihin elämässä, niihin helpompiin kuin vaikeampiinkin koettelemuksiin, ne omat plussat ja miinukset, niille plussille”). Yleensäkin tunnut toistavan itseäsi melkoisen paljon, ja tarkoitan nyt ihan yleisestikin kirjoituksissasi. Ehkä yrität käyttää sitä jonkinlaisena tehokeinona, mutta se tekee tekstistä lukijalle itse asiassa todella raskasta luettavaa.

  • Niin sitä toki toivoisi, että nämä asiat olisivat itsestäänselvyyksiä, mutta kaikille ne aina eivät ole. Todella usein huonon itsetunnon omaaviin ihmisiin kuitenkin törmää ja moni on siitä valitellutkin minulle kommenttiboksissa ja sähköpostitse. Mutta kuten näet, on täällä tosiaan joitakin, jotka ovat saaneet tästä positiivista energiaa oman itsetunnon kanssa painiskeluun :) Jos voin yhdenkin päivää sillä ilahduttaa, on se minulle sen arvoista :) Joten muistetaan, että se minkä itse kokee “itsestäänselvyytenä” ei aina sitä kaikille ole. Tällä hetkellä tällaisia hieman pintaa syvmmältä koskettavia juttuja tulee sunnuntaisin, joten neuvoisin sinua siis tässä tapauksessa jättämään nämä lukematta. Toivottavasti voin sitten ma-la tarjota sinulle sinua kiinnostavaa / inspiroivaa luettavaa :) Kaikille ei tosiaan aina kaikki tipu!:) Eli muistetaan siis, että meitä on moneksi! :)

  • Minni

   Tässä postauksessahan oli otsikon mukaisesti kyse terveestä itsetunnosta. Melko huvittavaa, että koet eriävän mielipiteeni perusteella voivasi sanoa, että minun tulisi tutkistella näitä asioita. Päinvastoin, ne ovat mielestäni niin itsestäänselviä, etten näe tämäntapaisissa kirjoituksissa ideaa. Kommentissani ei ollut mitään sellaista, mistä lukemansa ymmärtämään kykenevä ihminen olisi voinut vetää johtopäätökseksi sen, että ajattelisin vain omaa napaani enkä voisi ottaa huomioon muiden mielipiteitä saatika sitten osaisi arvostaa niitä. Se, että olen eri mieltä näiden postausten tarpeellisuudesta, ei tee minusta tai päivästäni myöskään millään tavalla negatiivista. Eiköhän perustellun kritiikin anto ole ihan suotavaa – ketään tuskin satuttaa lukea täältä edes yksi muista eriävä mielipide.

   • Hei Minni ja Mikki vielä! Muistetaan tosiaan, että se hyvä itsetunto ei tosiaan ole ainoastaan sitä ymmärystä omasta itsestään vaan myös MUIDEN kunnioitusta. Me olemme kaikki erilaisia ja pitää ymmärtää että ihmiset kaipaavat eri asioita. Uskoisin Minni, että Mikki veti johtopäätöksen tuosta “omasta navasta” siitä kun toivoit että ei näitä sunnuntai-postauksia tulisi koska sinä itse et näe niille tarvetta, vaikka kommenttiboksissa moni muu on nimenomaan niistä ilmoittanut tykkäävänsä? Eli siis ihan puhdas väärinkäsitys! Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä ja toivottavasti kumpikaan teistä ei näistä kommenteista loukkaantunut. KOhdellaan muita nätisti ja ymmärretään ihmisten eroavaisuuksia! :) Itsellenikin nämä asiat ovat “itsestäänselvyyksiä” mutta silti jostain kumman syystä joskus ne jää unholaan ja pitää muistuttaa itseäni toimimaan näiden ajatusten mukaisesti KAIKILLA elämänsaroilla (perhe-elämässä, ystävyyssuhteissa, työpaikalla, vieraissa olosuhteissa jne jne). Joten kiva Mikki jos sinä tykkäät näistä su postauksista ja toivottavasti Minni sinua nään sitten täällä ma- la päivinä! :)

  • Mikki

   Minni, nimenomaan sinun varmaan kuuluisi hieman näitä asioita tutkiskella. Kuten huomaat, on täällä kommenteissa monia, jotka ovat näistä postauksista ilahtuneet. Nämä ovat sunnuntaipostauksia, joten teidät, että voit sunnuntaisin jättää lukematta? Joten toivottavasti voit kunnioittaa sitä, että vaikka sinulle ei näille tarvetta ole, jotkut muut saavat niistä iloa. Ei aina vaan se oma napa…

   Toivottavasti näät vielä valoa ja positiivisuutta tässä päivässä. Arvostetaan muita, eikä oleta että näin minä koen – muutkin kokevat asiat samalla tavalla…

   Hyvää sunnuntaita!

 • Ihana teksti ja niin totta. Ja aurinkoista ja ihanaa sunnuntaita sinulle :)

  • Kiitos – mukavaa, että ajattelemme aisiasta samoin tavoin! :)

 • Todella mielenkiintoisesti kirjoitettu juttu! On mukava lukea kirjoituksiasi :) Saan itsekin olla onnellinen siitä, että olen saanut viettää ihanan lapsuuden rakastavien vanhempien kasvattamana. Kyllä sitä tällä hetkellä osaa arvostaa.

  • Kyllä, kiitos vanhemmillemme turvasta ja tuesta, mitä olemme saaneet <3 Ihanaa, että sinullakin on ollut kotona upea tukiverkko :)

 • muru

  Ihana sunnuntain aloitus taas! Tykkään näistä postauksista tositosi paljon! <3

  Kyllä, hyvä itsetunto on mielestäni kaiken perusta. Tiedät ja tunnet itsesi, sen mitä olet ja sen mitä ansaitset. Uskon,että silloin kohtelee toisiakin samalla arvolla.

  Toisten onnistumisista on ihana iloita ja toisia on helppo kehua. Upeita ihmisiä on ympärillä paljon,ei haittaa vaikka he eivät ole omia ystäviä, heille voi silti olla ystävällinen ja kohdella toisia kuin haluaisi itseään kohdeltava. Se , kun huomaa miten iloiseksi toinen tulee antaa positiivisen sanan, tuo niin paljon! Ei niitä kauniita sanoja tarvitse pantata :) Olen myös huomannyt,että vastoinkäymisistä selviää helpommin kun luottaa itseensä ja omaan polkuunsa minkä on valinnut.

  Sitä niittää mitä kylvää, kun on itse ystävällinen tuntemattomallekin niin se tulee aina takaisin. :)

  Sinussa tämän hyvän itsetunnon huomaa ja olet todellakin kaunis sisäisesti ja ulkoisesti! <3

 • Ihanasti kirjoitettu <3 Hyvä itsetunto on tosiaan ihan hirmuisen iso osa tasapainoista arkea. Rakkas on kaiken takana. Sitä pitää jakaa itsekkin lähimmäisille mahdollisimman paljon. Se on kaiken voima <3 :)

  Ihanaa sunnuntaita kauniille.

  Ps. Ihania fiilikuvia <3 :)

  • Ihan totta – rakkaus kantaa kyllä todella pitkälle. Se auttaa jaksamaan ja onkin tärkeintä mitä on. Samaa sulle muru! :)

 • Totta joka sana! :) Ja voi kuinka teillä näytti olevan ihanaa eilen, harmittaa ihan älyttömästi etten päässyt!

  No, ens viikolla sitten! Toivotaan että on yhtä kaunis sää! :) Ihanaa sunnuntaita muru!

  • <3 sinua kaivattiin <3 Mutta onneksi tässä on nyt hetken enemmän aikaa :) Jaksamista sinne tenttikirjojen pariin ja keskiviikkoon! <3

 • Kirjoituksesi tuntui hyvin paljon myös omille ajatuksilleni. Uusia näkökulmia saa toki aina toisten ajatuksista. :)

  Hauskaa sunnuntaita!

  • Ihan totta. Parhaiten sitä oppii elämästä ja itsestään niiden erilaisten ihmisten “haastamana”. Ne pitää käsitellä suodattimella, ei asiasta tarvitse olla samaa mieltä – mutta toiselle pitää antaa tilaa :) Kukin tavallaan! Samaa sinne!

 • Jeanette

  Olitpa taas hyvin kirjoittanut tämän sunnuntai postauksen. Antamisen ilo on se paras ilo ja niin se kuuluisi jokaisen nähdä :) Mahtavaa sunnuntaita sinulle! :)

  • Niinhän se on. Mikään ei tunnu miltään ilman niitä rakkaita ihmisiä ympärillä. Samaa sinne! :)

 • Jii

  Kauniisti kirjoitettu ja totta joka sana! Ihanaa sunnuntaita, suloinen Mrs. V. :)

  • Kiitos suloinen Jii! Ihanaa sunnuntaita sinulle! :)

 • Mami

  Olipa mukava lukea syvempiä mietteitäsi näin sunnuntaiaamutuimaan. En yleensä näin varhain aamuisin ole koneella, mutta sattumaa..ja tärkeästä asiasta kirjoitat.

  Onnea uuteen kotiin ja vauvan odotukseen ja kaikkea hyvää tähän ja tuleviin päiviin koko perheelle.

  • Todella kiva kuulla jos tätä postausta oli mukava lukea! Kiitos ihan hirmuisesti – samaa teille! :)

 • Ida

  Tiivistit viimeisessä kappaleessa tärkeimmän asian johon uskon: toisen päivän voi pilata yhdellä lauseella, mutta sen parantaminen on vaikeampaa, miksi mennä siis helpoimman kautta? Kohteliaisuuksien suuren voiman olen oppinut isoäidiltäni, joka ei vielä 70 elinvuoden jälkeenkään ymmärrä, miksi niin usein hyvät ajatukset jätetään sanomatta. Kiitos tästä ihanasta postauksesta! Teksteistäsi todella huomaa olevasi myös sisältä – kuten ulkoakin – kaunis sekä älykäs! :)

  • Ihan totta. Sitä saa mitä tilaa! Niin metsä vastaa kun sinne huutaa. Jos näkee ympärillään vaan negatiivisuutta – sitä myös saa osakseen. Yritetään tehdä omamme sen eteen, että voimme itse hyvin ja sen kautta toivottavasti jakaa sitä myös ympäristöömme! :) Ja niinkuin jatkuvasti itseäni toistan ja postauksessakin lukee: Ihminen ei koskaan paljasta luonnettaan elävemmin, kuin kuvatessaan jotain toista ihmistä ;) Joten kiitos itsellesi kauneudestasi!