CATEGORIES

A penny for your thoughts…

12.11.2010

Rakastan aforismeja.
Lueskelen niitä monasti ennen nukkumaan menoa ja keräilen ylös lemppareitani.
Taannoin sain eräältä hyvin rakkaalta ystävältä aivan ihanan syntympäivälahjan.
Minut hyvin tunteva ystäväni ilahdutti minua syntymäpäivänäni Paulo Coelhon Rakkaus kirjalla, johon on koottu ajattomia mietelauseita kyseisen herran useista kirjoista.

“Voiko ihminen sammuttaa sydämestään menetyksen tuoman tuskan? Ei, mutta hän voi iloita kaikesta mitä on saanut.” 
Viides Vuosi

“Rohkeus ei tarkoita pelottomuutta vaan kykyä olla lamaantumatta.”

Kolumni – Hagakure ja samurain tie

“Anteeksianto on kaksisuuntaista, sillä aina kun annamme anteeksi jollekulle, annamme samalla anteeksi itsellemme.”

Kolumni – Tarinoita anteeksiannosta

Onko sinulla lempiaforismia, joka sinun mielestäsi kuvaa elämää tai jotain suurta elämän osaa erinomaisesti?
Vai oleko poiminut matkaasi niinkin hyvän aforismin, jonka ajatuksen mukaan pyrit jopa elämään?
11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • satu.

  kuten Linda tuolla aiemmin sanoi,minäkin ostin Viisaus-kalenterin jo jonkin aikaa sitten.. Harmittaa vain se etten pääse vielä käyttämään sitä arjessa mukana: kalenteri alkaa ensi tammikuusta! :)Visuaalisesti ja ajatuksellisesti kaunis alku ensi vuodelle siis tulossa. ^^xo,satuhyvinkulutettupaiva.blogspot.com

 • Ella B

  Ihana kirja en edes tiennyt että tämä on olemassa! Pitääkin laittaa heti joululahjalistalle. Löysin vähän aikaa sitten kortin, jonka kiinnitin seinälle muistuttamaan poikakaveristani joka asuu juuri nyt toisessa kaupungissa: "j'entends vibrer ta voix dans tous les bruits du monde" joka on vapaasti suomennettuna: "kuulen äänesi soinnin kaikissa maailman meluissa". Tämä muistuttaa minua hänestä silloin kun ei nähdä livenä.

 • Jenna

  Sait juuri uuden lukijan. <:

 • Possu

  Täälläkin yksi! Ja kumma kyllä, mun tärkeimmät näistä on oikeastaan samat kuin sinun ja yhden kommentoijista. Nää on kuitenki ollu osa mun ajatusmaailmaa jo vuosikausia. "Tee muille niin, kuin haluaisit heidänkin tekevän sinulle.""Menetyksen tuska ei ikinä katoa, mutta täytyy iloita kaikesta mitä on saanut kokea."

 • sselina

  Life's like a box of chocolates, you'll never know what you're gonna get.

 • Henna

  "We should live until we die.""You can become blind by seeing each day as a similar one. Each day is a different one, each day brings a miracle of its own. It's just a matter of paying attention to this miracle.""When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it. "Kaksi viimeistä ovat Coelhon ajatuksia, jotka muistuttavat siitä, että täytyy elää hetkessä ja uskoa unelmiinsa :)

 • Linda

  Itse ostin juuri tuon Coelhon uuden kalenterin, taisi olla Viisaus nimeltään. Viisaiden ajatusten lisäksi myös kuvitus on niin kaunis niin tuossa kirjassa kuin siinä kalenterissakin :)

 • Bella

  Täällä ilmoittautuu myös toinen aforismien rakastaja! :)The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt within the heart. – Helen KellerIt's never too late to be what you might have been. – George Eliot

 • Sini

  Japanilainen sananlasku "mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, ja sekään ei ole niin tärkeää" pysyy mielessä aina :)

 • ukkostaja

  Tuon Coelho-kokoelman äärellä olen vuodattanut kyyneleen jos toisenkin. :)

 • Jaana

  Ihana tuo Coelhon ajatuksista koottu teos.Minulle tärkeä miete, jonka mukaan pyrin elämään kuuluu näin: Tee muille se, mitä haluaisit itsellesikin tehtävän.Mielestäni maailman viisaimmat sanat, jotka toimivat kaikilla elämän osa-alueilla.