CATEGORIES

Muistot musiikissa

24.7.2017

Viime viikonlopun vietin poikieni kanssa äitini ja isäpuoleni luona mökillä. Ajomatkalla päädyin kuuntelemaan vanhaa RnB-musiikkia, jolle löysin randomin soittolistan Youtubesta. Mitkä määrät muistoja ja tunteita musiikkiin sitoutuukaan! Väistämättäänkin sitä matkaa helposti yli kymmenenkin vuoden päähän. Hetkiin ja fiiliksiin – aikaan ennen tätä hetkeä.

Vanhoista RnB balladeista tulee monista mieleen mieheni. Seurustelumme alkuaikoina hän lähetti MSN messengerin (jep – fossiili täällä hei!) kautta minulle biisejä, jotka muistuttivat häntä minusta. Ajomatkalla hymyn toi huulille Marion Let Me Love You, K-Ci & JoJo:n All My Life, 112:n Nowhere ja B2K:n Everything. Siirappista ja oi niin ihanaa! Tasaisin väliajoin kuuntelen mieheni kanssa näitä biisejä ja uppoudumme muistelemaan tuota aikaa kun olimme vain me kaksi. Ei oltu äiti ja isä, vaan ihan vain tyttö ja poika, jotka toisistaan niin pitivät. 2000-luvun taitteen RnB musiikki oli erityisen huikeaa. Ja ihan mummona totean, että ei tuollaista musiikkia enää tehdä! Kuinka tyttöystävieni kanssa popitettiin Beyoncen ja 50centin In da Clubia matkalla yökerhoon. Heiluttiin Jennifer Lopezin I’m Real:n tahtiin ihan onnessamme tanssilattialla. Itkettiin sydänsuruja lapsuudenkotini terassilla ja pohdittiin miten Ashantin Foolish sopikin niin hyvin monen suhteeseen. Mielessä on elävästi vielä ne hetket kun painuttiin kesäloma edessä auton nokka kohti Hangon regattaa popittaen DJ Sammyn Boys of Summeria ja Heavenia. Elämä on vienyt hurjasti eteenpäin, mutta samat tytöt on edelleen vieressä <3 Välillä hiljaisina hetkinä on ihana uppoutua vanhoihin muistoihin. Hymyillä ja olla kiitollinen siitä, että ne kaikki ovat tuoneet sinut tähän pisteeseen. Tunteikkaiden ja railakkaiden nuoruusvuosien ansioista tämä tunnetiloiltaan rauhallisempi elämänvaihe tuntuu erityisen hyvältä. Musiikissa elää paljon lämpimiä muistoja.

Kuvat Kira Kosonen

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • SatuJii

  Uskomattoman kauniita kuvia! Suomen kesä tiivistyy näihin kuviin ja tunnelmiin <3 Ja kyllä – musiikin herättämiä muistoja on niin kiva fiilistellä välillä. Kiva aihe, kiitos siitä ja aurinkoista kesän jatkoa!

  • kiitos!Itsekin pidin näistä kuvista kovin. Jotenkin niin kovin suomalainen. Ja voi että miten kivoja kuvia otettiin samasta hetkestä kaikkien poikieni kanssa. Niissä vilkkuu viattomat vedestä nauttivat pojat suloisine paljaine peffoineen, mutta niitä ei ikävä kyllä julkiseen blogiin viitsi laittaa, vaikka ne ovatkin maailman kauneimpia kaikessa puhtaudessa ja suloisuudessaan <3 Kiitos ja samaa sinne! :)

 • Henrika

  Musiikki tuo kyllä vahvasti muistoja mieleen! <3
  Täytyy jälleen kerran todeta, että vau mitä kuvia! Ja kuinka suloinen pieni mies <3 Miten hän on jo noin iso?!

  • Ihan totta! :) Ja eikö?! Aika kiitää ohi silmissä!! Miten samaa todella usein.

 • Olen täysin samaa mieltä kanssasi, että musiikkiin liittyy paljon muistoja. Itse olen luonut monta eri soittolistaa Spotifyihin, ja kuuntelen niitä aina silloin tällöin. Tietyllä tavalla tykkään muistella millainen olin aikaisemmin :) Toki tyttäreeni liittyy myös paljon uusia lauluja, eli lapsen myötä uusi soittolista on saanut alkunsa!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Mä juuri ehdotin mun tyttöystäville, että tehtäisiin tyttöjen päivämatka Hankoon tai jonkun mökille. Niin, että jokainen luo soittolistan vanhoista biiseistä ja sitten tykitetään niitä ajomatkat ja paikan päällä vanhoja muistellen <3 Ja kyllä, jokaisella elämänvaiheella on tiettyjä rakkaita biisejä. Nämä biisit ovat niitä, joihin yhdistän oman nuoruuden vapauden ja riemun ystävien kanssa <3

 • Haidi

  Nyt en tiedä fiilistelinkö enemmän kuvia vai tekstiä! Kuvissa on niin ihana mökkifiilis ja tunnelma :) ja biiseistä taas tuli mieleen omatkin teiniajan biletykset ;D itsekkin bongasin youtubesta random soittolistan 2010 taitteesta, joka oli sitä omaa parasta baariaikaa niin vitsi mitä muistoja vaan vilisee mieleen ;) lady gagan just dance on ehkä parhaiten mieleen jääneitä!

  • Voi kiitos Haidi <3 Ja siis voi että – tuon ystävien baarissakäynti ajan biisit ovat jotenkin erityisiä. Kai se symbolisoi sitä aikaa kun oli nuori ja vapaa – sekä monia ihania hetkiä rakkaiden ystävien kanssa. Ja apua – Lady Gaga on ihan huikea. Minä taisin sen biisin aikaan olla jo hyvin kotirottaistunut :D