CATEGORIES

Happiness in little things

29.4.2012

Suloista sunnuntaita teille kaikille taas! :)

Sunnuntain muodista poikkeavista postauksistahan on ihan vahingossa kehkeytynyt tapa! Olen huomannut, että itsekin oikein odotan näiden postausten tekemistä. Ihanaa, että luonnollisesti omalla painollaan on löytynyt käytäntö, miten voin jakaa kanssanne ajatuksia hieman pintaa syvemmältä, ilman, että vuodattelisin yksityiselämääni hyvin julkisessaympäristössä. Silti nämä sunnuntaipostaukset pysyvät hyvin blogini aihepiirin parissa: pehmeää ja pumpulista, jota kautta toivottavasti jokainen voi saada hieman positiivista energiaa arkeen sekä elämän todellisiin haasteisiin.

Kanssani pidemmän aikaa kulkeneet varmaan muistattekin, että nautin lueskella aforismeja. Minua koskettavia sekä minusta elämää hyvin kuvaavia aforismeja olen välillä täällä blogissakin jakanut ja nyt ajattelin pitkästä aikaa taas muutaman kanssanne näin levollisen sunnuntain kunniaksi jakaa. Sekoitin mukaan muutaman arjen pienen ihanan asian kuvakollaaseina, mitkä tuovat hymyn kasvoilleni sekä kiitollisuuden tunteen sydämeeni. Mennään tänään teemalla: Onni.

jlt-a-clean-room

Onnellinen on hän, joka saa olla oma itsensä. -Fridrich von Hagedorn

Minun mielestäni tässä on perää, sillä tässä kosketetaan taas sitä hyvää itsetuntoa. Kun olet sinut itsesi kanssa, on sinun helpompi myös hyväksyä kohtaamiasi vaikeuksia sekä ymmärtää elämän monimuotoisuutta. On vaikeaa olla kiitollinen siitä kaikesta mitä sinulla jo on ennenkuin olet tyytväinen siihen kuka sinä olet.

jlt-fresh-air

Onneen vaaditaan kolme asiaa: jotain tekemistä, joku jota rakastaa ja jotain mitä toivoa. -Yvonne Printemps

Nämä tosiaan taitavat olla ne kolme tärkeintä pilaria oman onnen löytämiseen. Jotain tekemistä viittaa oman tulkintani mukaan siihen, että tunnet itsesi, olet sinut itsesi kanssa ja teet jotain elämälläsi, jonka koet olevan arvokasta. Jälleen kerran sivutaan tervettä itsetuntoa. Niinkuin olen toistuvasti näin sunnuntaisin blogissa maininnut, millään muulla ei ole niin paljon merkitystä (ainakaan omassa elämässäni) kuin rakkailla ihmisillä ympärillä. Ilman heitä, mikään ei tuntuisi miltään. Tämä on ollut äärimmäisen helppo huomata pitkään ulkomailla asuttua. Jotain mitä toivoa, liittyy uskoon elämään yleisesti. Sitä pitää olla tiettyä uskoa tulevaan, että kyllä elämä kantaa. Elämässä on hyvä olla tavoitteita, mutta muistakaa, että se onni ei tosiaan piile siellä päämäärässä vaan juurikin siinä matkassa kohti toivettanne.

jlt-feeling-warm-inside-when-its-raining-outside

Onni on hiljainen vieras; useimmiten sen huomaa vasta kun se tekee jo lähtöä. -Matti Kurjensaari

Kliseistä mutta totta: You don’t know what you got til it’s gone. Nautitaan siis kaikesta tänään!

jlt-cool-summer-breezes

Onnellisin on hän, joka elää päivän kerrallaan pyytämättä enempää, vaalien elämän yksinkertaisia perusarvoja. -Ivan Turgenev

jlt-city-lights

Jos nykymaailmassa olisi yhtään enemmän ihmisiä, jotka toivoisivat enemmän omaa onneaan kuin toisten onnettomuutta, meillä olisi paratiisi muutamassa vuodessa. -Bertrand Russell

Liian usein moni keskittyy siihen mitä sillä toisella on. Erityisesti Suomessa vedetään usein kateuskortti esiin, mutta vielä valitettavan usein kyse myös siitä on. Kateus itsessään on äärimmäisen normaali ja inhimillinen tunne, mutta mikä meidät erottelee on se, kuinka me tämän tunteen käsittelemme. Ei pidä vähätellä sitä mitä toisella on tai jopa pahimmassa tapauksessa yrittää viedä sitä pois. Onnellinen on se, joka tunnistaa toisella olevan saavutuksen/asian olevan jotain sellaista mitä itsekin haluaa ja miettii: Ihanaa, tuota minäkin haluan, miten sen voisin itse saavuttaa? Kääntäkää halunne positiiviseksi voimavaraksi, älkääkä pahansuopaan negatiivisuuteen. Näin sitä on itsekin varmasti onnellisempi. Jokainen on oman onnensa seppä eikä toisen onni ole itseltä pois.

jlt-breakfast-in-bed

Onni on parfyymi, ei sitä voi roiskia toisten päälle saamatta muutamaa pisaraa itseensä. – William Shakespeare

Niin totta. Antamisen ilo on paras ilo. Annetaan hyvän kiertää!

jlt-a-scent-that-reminds-of-memories

Onni on itsessään eräänlaista kiitollisuutta. -Joseph Wood Krutch

Uskon tähän vakaasti. Kaikilla on aina jotain, mistä olisi syytä olla kiitollinen. Pitää oppia keskittymään niihin hyviin asioihin omassa elämässään ja niiden kautta saadulla voimalla kehittää itseään eteenpäin. Sillä onnellinen on se, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on.

jlt-letting-chocolate-melt-in-your-mouth

Onnellista sunnuntaita kaikille! :)

19 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kirppu

  So true :) Aivan ihana postaus, kiitos.

 • lindaa

  Joo ihania on nää sunday postit!! Pistää aina sopivasti miettimään :)) Thanks!!

 • Haidi

  Oi niiin ihanan suloiset sunnuntai postaukset! Saa kyllä omatkin ajatukset liikkumaan ja miettimään kaiken maailman arvoja ja tänään onnellisuutta :) tekee hyvää välillä ottaa hetki itselleen ja etäisyyttä asioihin. Rakkaat ovat tärkeitä minullekkin enkä ilman heitä tulisi toimeen lainkaan <3 “happines is not a destination it’s a way of life”

 • Minulla on pieni vihko, johon kirjoitan aforismeja joista pidän. Näen sellaisia joskus blogeissa, törmään johonkin aforismiin kirjassa tai muuten vaan kuulen jonkun viisaan lauseen. Kun ne on kaikki kerättynä siellä mun pienessä mustassa vihkossa en hukkaa niitä ikinä, ja muistan etsiä sieltä vähän apua kun elämä tuntuu tavallista enemmän kaoottiselta :) Ihan näin vinkkinä jos sinulla ei vielä ole sellaista vihkoa!

 • muru

  Ihana Mrs.v! <3

  Tykkään ihan hirmuisen paljon näistä sunnuntaipostauksista,niistä tulee hyvä mieli..Toisten kommentteja on mukava lukea, on kiva huomata miten moni meistä ajattelee samalla tavalla näistä tärkeistä aiheista. :)

  Olen niin vahvasti onnellisuusajattelun kannattaja, kiitollisuutta tunnen niin monesta asiasta elämässäni. Ja sitten kun ottaa päähän niin niiden mieleenpalauttaminen laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

  Jotenka iso kiitos taas inspiroivasta postauksestasi! :)

 • -

  Lällyä teinimeininkiä

 • kärsimätön;)

  Ihana postaus ja tämä muodostunut sunnuntai perinne on mitä ihanin, nämä postaukset tuovat juuri sen oikeanlaisen ihanan sunnuntai fiiliksen! Jaat tosiaan hyvää mieltä ainakin tänne suunnalle;)!

  ps. arvaat varmaan jo mitä kaipailisin.. wardrobe cornerstones!!;) haha noei ihan omaan tahtiin vaan, mutta tiedätpähän ainakin miten odotettuja ja arvostettuja ne postaukset ovat, hahah. ihanaa kevättä mrs v! <3

 • delete

  Nämä sunnuntaiset postauksesi ovat todella hyviä ja saa ihmiset ajattelemaan asioita… :) Aiheeseen liittymättömänä, oletko koskaan ajatellut julkaista tänne kuvaa hääpuvustasi, tai häälookistasi? Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka upeana olet loistanut hääpäivänäsi :)

 • Minka

  Mistä nämä kuvat on otettu :) Mietin vain kun ei ollut lähdettä josta olisin voinut mennä katsomaan näitä itsekin lisää :)

  • Äsh!! voi jessus! Se on se sama classy-in-the-city.tumblr.com! Hitsi! pitää lisää pika pikaa koska vaikka postausta tehdessäni sen vielä muistin niin himskatti pääsi kirjoittaminen loppuun unohtumaan! Kiitos huomiosta!!!

 • Jii

  Ihania lainauksia olet löytänyt. Tämä, kiireetön aamu ja aurinko saivat todella hymyn huulilleni. <3

 • Emmy

  Onni on monia asioita :) Joskus oli aamulehden sivuilla kysely johon sai vastata ja kysymys oli “mitä onni on” oli kiva lueskella vastauksia, että mitä Onni on jonkun toisen mielestä. :)

 • Hilppa

  Kaunista<3

  tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta olet kaunis ihminen ulkoa mutta myös erityisen kaunis sisältä :) tykkään ajatuksistasi :)

  ihanaa ja rentouttavaa sunnuntaita!

 • Kiitos tästä ihanasta postauksesta ! Nämä samat asiat on niin tuttuja juttuja, mutta jonkun niistä pitää aina muistuttaa. Varsinkin toi onnellisuuden tavoittelu on varmasti osa jokaisen elämää ja pitäis vaan osata pysähtyä hetkeksi ja miettiä omaa elämää, kuinka ihanasti kaikki onkaan. Ja varsinkin näin keväällä pitäis osata nauttia näistä kokoajan lämpenevistä päivistä ja hyvästellä ihana mennyt talvi ! :-)

  http://www.emmanblogi.com

 • lisa

  Ihana piristys sunnuntaiaamuun!

  “Jos nykymaailmassa olisi yhtään enemmän ihmisiä, jotka toivoisivat enemmän omaa onneaan kuin toisten onnettomuutta, meillä olisi paratiisi muutamassa vuodessa.” -Bertrand Russell

  Tästä tuli mieleen niinkin “hömppä” elokuva kuin Lindsay Lohanin tähdittämä Mean Girls, jossa päähenkilö tajuaa, ettei voi voittaa vastujaansa mollaamalla tätä.

  “Miss Caroline Krafft seriously needed to pluck her eyebrows. Her outfit looked like it was picked out by a blind Sunday school teacher. And she had some 99-cent lip gloss on her snaggletooth. And that’s when I realized, making fun of Caroline Krafft wouldn’t stop her from beating me in this contest. Calling somebody else fat won’t make you any skinnier. Calling someone stupid doesn’t make you any smarter. And ruining Regina George’s life definitely didn’t make me any happier.”

  Oikein mukavaa sunnuntaita ja tervetuloa tänne kotisuomeen (t. ulkomailla ennen 13 vuotta asunut)

 • Tiina

  Olet kyllä niin oikeassa.

  Mulla on vuosikausia sitten ystävältäni saamani taulu kulkenut mukana kodista toiseen, siinä on teksti “Onni ei ole asema jolle saavutaan vaan tapa matkustaa.” Aina välillä täytyy pysähtyä lukemaan se että muistaa että niinhän se on :)

 • Minja

  Samoin sinulle onnellista sunnuntaita ja samalla hyvää vappua :) Nää sunnuntain vähän erilaiset postaukset ovat kiva lisä sun blogiin! :)

 • Aivan ihana postaus sunnuntaille, kiitos tästä! <3 rakastan myös aforismeja, ne panevat miettimään elämää. Muutenkin ovat ihanan suloisia :)

 • Elli

  Ihana postaus! Olen jo reilun vuoden lukenut blogiasi ilman kommentointeja, mutta nyt on sellaisen aika :) Mielestäni nämä sunnuntaiaamujen kauniit ja ajatuksia herättävät postaukset tuovat juuri sopivan ripauksen syvyyttä blogiisi, mutta ennen kaikkea ne jakavat hyvää mieltä, antavat ajattelun aiheita ja saavat usein vielä hymynkin huulille.

  Kiitos aina yhtä ihanasta ja inspiroivasta blogistasi <3 Aurinkoista kesän ja lapsen odotusta sinulle :)