CATEGORIES

Linnan juhlan kuningattaret 2012

7.12.2012

Me keräännyimme eilen kookkaalla ystäväporukalla seuraaman vuoden 2012 linnan juhlia. Tyttöjen kesken saimme idean leikkiä pukuraatia ja pian kuusi naista oli antamassa juhlakokonaisuuksille arvosanoja ykkösestä kymppiin. Exel-taulukkokin vilahteli meidän illanvietossa… Illan päätteeksi laskimme voittajan annettujen numeroiden keskiarvon perusteella ja voittajaksi selviytyi….

Jaana Pelkonen!
Hänen asunsa oli minunkin mielestäni täyskymppi! Punainen väri imarteli tummaa Jaanaa, muodikkaan peplum-röyhelon omaava kaunis leikkauksinen mekko istui kantajallaan upeasti sekä taidokas meikki ja huolitellusti ylös vedetyt hiukset olivat kirsikka kakun päällä. Kerrassaan upea, tyylikäs ja sädehtivä nainen.

Toiseksi äänstyksessämme selvisi näyttelijä Maria Ylipää. Todellista Hollywood glamouria oli aistittavissa hänen kokonaisuudestaan. Ohut metallinen vyö oli hauska ja hyvin muodikas yksityiskohta kauniin punaisen hohtavassa mekossa. Ainut, joka minulla laski arvosanan täyskympistä ysiin oli arvelluttava kaula-aukko. Eihän se mitään paljastanut ja minusta näyttelijätär näytti se päällään upealta, mutta minusta se syvyys olisi sopinut paremmin punaiselle matolle kuin linnan juhliin. Hieman vanhollinen tässä asiassa kun olen.

Kolmanneksi kipusi aiempinkien vuosien suosikki Satu Taiveaho. Puku ja korut olivat kerrassaan sykähdyttäviä, mutta itse olisin toivonut hieman huolitellumpia hiuksia täyskymppiin yltääkseen.

Positiivista oli huomata, kuinka kauniin uskollisesti juhlijat olivat pukeutuneet omiin tyyleihinsä. Todella paljon upeita asuja, joista kirjoitan vielä myöhemmin lisää…

Kuka oli sinun kuningattaresi linnan juhlissa ja miksi?

33 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ewe

  Mä pidin tuosta Maria Ylipään kokonaisuudesta todella paljon, todella kaunis! Muita huomionarvoisia olivat se Yhdysvaltain suurlähettilään vaimo, jolle Mert Otsamo suunnitteli aivan upean puvun, sekä Mari Kiviniemi, joka oli todella onnistunut tänä vuonna (aina näin ei ole ollut). Ja Satu Taiveaho nyt onnistuu aina :)

 • Sartsa

  Mielestäni Laura Voutilaisen juhlaeleganssi oli hieno, myös Sari Sarkomaan puku oli ‘kantajansa näköinen’.

 • J-J

  Cheek oli kuningas!!!

 • Anonymous

  Olen samaa mieltä Lillan kanssa. Jaanan Pelkosen puku oli kaunis, mutta liian iso Jaanan päälle – kangas on ikävästi rypyttyneenä useasta kothti.
  Sen sijaan Maria Ylipää oli aivan upea!

 • Anonymous

  1. Ly Jyrgenson
  2. Jaana Pelkonen
  3. Silja Lehtinen

 • Anonymous

  Minun suosikkini ja “ei-julkkiksista” Nelli Perkiömäki oli todella tyylikäs :) http://media.shootitlive.com/iltalehti%2F89/EOK2cawejMZtJQKjfTwGvgTFXeI_600.jpg
  Mielestäni ihana värivalinta ja puvun metallikoristeet jatkuivat myös kampauksessa, ihana!

 • Omat suosikkini olivat Maria Ylipää, jonka Hanne Sarenin suunnittelema puku sopi kantajalleen täydellisesti. Kakkosena tuli konstailemattomalla vanhanajan glamourilla ihastuttanut Alma Pöysti, joka saapui Lasse Pöystin avecina.
  Laura Birnin puku ei kuulunut suosikkeihini, mutta gTien Jennin suunnittelema upea pääkoru sopi täydellisesti skandinaavisen karismaattiselle Birnille. Ihanaa, kun juhlissa oli esillä taas paljon nuorien/uusien muotialan tulokkaiden taidonnäytteitä. Jukka Rintalaa on ehditty nähdä kuitenkin jo vuosia vuosia.

 • lilla

  Jaana Pelkosen kantama mekko oli kyllä kaunis, mutta Jaanan päälle valitettasti liian iso. Mekko roikkui ikävästi ja oli ryhditön. Ihan kuin se olisi tehty jollekin muulle. Mikä on todella kummallista koska asialla oli käsittääkseni ammattilainen.

  Miten suunnittelijan ammattiylpeys antaa myöten päästää käsistään räätälöity mutta näinkin epäsopiva asu.

 • Itsekin rakastuin juuri tuohon Maria Ylipään asuun ja Jaana Pelkoseen, punainen on vaan niin pop! :)

  Satu Taiveaho oli kaunis, mutta tuntuu että hänellä on aina tuo sama tyyli vuodesta toiseen… Eija-Riitta Korhola sen sijaan oli jälleen yksi upeus koko emäntä. Hyvä osoitus siitä, että vanhempikin nainen voi olla todella kaunis :)

 • Apsi

  Sari Helin oli upein ja tyylikkäin! Seuraavina tulivat Johanna Oras ja Elina Kiikko. Mtv3:n lähetyksessä ihailin juontaja Ripsa Koskinen-Papusen eleganssia. Upea puku!

 • Anonymous

  1. Maria Ylipää
  2. Silja Lehtinen
  3. Vivianne Raudsepp

 • Eeva

  Linnasta löytyi upeita kaunottaria, mutta yksi oli mielestäni ylitse muiden. Jatkosodan aikana lottana työskennellyt Aune (sukunimi unohtui) oli niin valoisa ja ihana haastattelussa. Häneltä kysyttyiin, mitä k’aunista voisi kertoa rintamalta ja hän kertoi kuinka tapasi miehensä siellä. Kuinka kaunis hymy ja onnellinen ilme Aunella oli kun muisteli, miten he alkoivat tapailla toisiaan ja lopuksi mies kosi. 64 vuotta onnelllista avioliittoa kesti miehen kuolemaan asti. Sota, leskeys, vanhuus, näistä ei näkynyt pienintäkään merkkiä Aunen kasvoilla, olemuksessa. Suomalainen vahva, mutta lämmin nainen, joka itsekin toivoisin olevani. Hän oli minun kuningattareni.

  • Mrs.V

   <3 Ihanan tarinan olet pistänyt merkille <3

 • wave

  Suosikkini oli Sari Sarkomaan upea kokonaisuus!

 • Täysin samat suosikit oli täällä:)

 • Lennu

  Minusta Ly Jûrgensonin (Jari Litmasen vaimo) kokonaisuus oli upea. Ei yksin mekko, vaan kokonaisuus; hiukset, meikki, koko olemus! Jaana Pelkosen asu oli myös upea sekä Laura Birnin nahkamekko.

 • Lotta

  Nämä sinun lempparisi kuuluivat myös omaan top 5, lisäksi Vivienne Raudseppin ja Silja Lehtisen puvut olivat kantajiensa päällä kauniita ja onnistuneita valintoja :)

 • meow

  Olen aivan samaa mieltä, että tuo Jaanan puku oli paras! :) Maria Ylipään mekko oli hieno, mutta mua häiritsi kanssa tuo kaula-aukko ja myös se, kuinka alas selkään mekko päättyi. Turhan paljastavaa mun makuun linnan juhliin.

 • Tiuku

  Maria Ylipää oli upea. Itse en tohtisi pukeutua noin avonaiseen pukuun, mutta toisaalta puvun malli sopi hoikalle Marialle. Jonkun isopovisemman päällä se olisi näyttänyt varmaan aika… rohkealta. :P

  Jaana Pelkonen oli myös tyylikäs. Minäkin olisin toivonut Satu Taiveaholta vähän enemmän panostusta hiuksiin.

  Itse ihastelin myös Samu Haberin seuralaisen Vivianne Raudseppin kokonaisuutta, joka oli yksinkertaisen tyylikäs. Samoin Ylen toimittaja Pia Pasanen oli kaunis ja tyylikäs, kuten aina.

 • Minun taulukossa ensimmäisen sijan sai Maria Ylipää, toisena tuli Yhdysvaltain suurlähettilään vaimon puku ja kolmantena Laura Birnin puku. Jaana Pelkonen oli myös häikäsevän kaunis kuten aina :)

 • Pidin kovasti Saara Kankaanrinnan turkishelmaisesta puvusta ja Laura Birnin kierrätysmateriaaleista tehdystä puvusta!:)

  http://capture-dreams.blogspot.com (Blogissani meneillään jouluarvonta, joka päättyy tänään!)

 • m

  Jaana Pelkosen puvun yläosa oli kaunis mutta helmaosuuden suhteet ovat jotenkin väärin hänen pituiselleen naiselle.

 • Juuri näistä samasta kolmesta minäkin tykkäsin! Johanna Oraksella oli taas hienoin laukku, McQueen skull clutch… ;)

 • Heli

  Mielestäni linnanjuhlissa oli tänä vuonna monta onnistujaa. Itseäni harmittaa, että niitä ei “julkkiksia”, joilla oli todella kauniita pukuja (kantajalleen todella sopivia), ei tulla näissä äänestyksissä näkemään. Linnasta löytyi esimerkiksi monta vanhempaa rouvaa, jotka osasivat säväyttää puvuissaan iän tuomalla kunnioituksella. :)

  Kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen, kansallisbaletin ensitanssija Tiina Myllymäki sekä pyörätuolikelaaja Toni Piispasen vaimo Anu olivat kyllä säväyttäjiä. :) Satu Taiveaho on tietenkin myös suosikkini, vaikka hiukset olisivatkin tosissaan voineet olla kauniimmin. Mari Kiviniemi oli uskaltanut kokeilla jotain uutta ja eikä se mielestäni nyt metsään mennyt.

 • Maria Ylipään puku oli melkein oma suosikkini. Kuten sanoit, niin Hollywood glamouria ja hiukset ja kaikki teeman mukaisesti :) Ja toi hopeinen vyö näytti aivan ihanalta paljasta selkää vastaan :)

 • Munkin mielestä Jaana Pelkosen mekko oli paras ja sitten tuo Satun! Tosta toisesta punaisesta mekosta en innostutun ollenkaan…

 • Mun suosikki oli Yhdysvaltain suurlähettilään vaimon puku! :)

 • haidi

  Jaana Pelkonen vei kyllä täälläkin voiton, vaikka oli kyllä muitakin upeita pukuja ja kokonaisuuksia! :)

 • Liv

  Elina Kiikko!
  Siis aivan ihana valkoinen rento ja jotenkin aidon oloinen (? :D), tuli heti sellainen olo, että tämä ihminen olisi ihana tuntea, jotenkin halattava ja siisti, ei paljastanut liikaa.

  Maria Ylipään puku oli toki kaunis, mutta olihan se hieman mauton kaula-aukkoineen ja paljastavan selkänsä kanssa noin niin kuin Linnan juhliin. JOnnekin Hollywoodin punaiselle matolle tosi kiva.

 • S

  Maria Ylipään gamour vetosi minuun. :) Mutta Jaana Pelkonen on kyllä hyvä vastus!

  http://1beautybox.blogspot.fi/

 • rebecca

  ..täytyy kuitenkin pitää sitä omaa persoonaansa kurissa, että pysyy etiketin ja juhlan arvoisena… Kysymys on kuitenkin tärkeästä ja arvokkaasta juhlasta.

 • Nanna

  Nämä kolme olivat munkin suosikkeja! :)

 • Tuo Jaanan punainen peplum-mekko kuului minunkin suosikkeihin, oikeastaan varmaan ihan se ykkössuosikki! Myös noista kahdesta muusta pidin todella paljon.