CATEGORIES

Muistithan äänestää?

5.2.2012

Tänään se tapahtuu! Me valitsemme maallemme uuden presidentin!
Täällä muualla olen innolla vaalikeskusteluja seurannut, vaalikoneen vastauksia punninnut ja ystävien kanssa ollaan paljon vaihdettu mielipiteitä puolin ja toisin. Viime Suomen reissulla kävimmekin äänestämässä ennakkoon ja haluaisin nyt kannustaa kaikkia teitä täysi-ikäisiä, jotka ette ole vielä ääntänne käyneet antamassa, käymään tänään vaalihuoneellanne käyttämässä oikeutanne vaikuttaa maamme tulevaisuuteen!

Vasemmalla näkyvä kuva ehdokkaista: Ilta-Sanomat

Täytyy todeta, että vaikka minulle onkin nyt loppuun se oma ehdokas hyvin selvä, en voi kun todeta, että ei Suomi voi saada kuin hyvän presidentin. Molemmilla ehdokkailla on omat upeat puolensa ja olin aivan äärimmäisen ylpeä suomalainen, kun kansamme äänesti juuri heidät toiselle kierrokselle! Hyvä Suomi! Oma ehdokkaani jääköön vaalisalaisuudeksi, mutta käykää te mahtavat siellä ruudun toisella puolella myös vaikuttamassa!

Äänestäminen vaalipäivänä

Vaalihuoneistot avautuvat äänestyspäivänä aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla. Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.
Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa. Mikäli kortti on hävinnyt, oman äänestyspaikan saa selville soittamalla maistraattiin virka-aikana tai oikeusministeriön maksuttomaan palvelunumeroon 0800 9 4770.
Äänestäjän on selvitettävä henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Siksi hänen tulee ehdottomasti ottaa mukaansa kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkikökortti, ajokortti tai passi.
Lähde:http://www.vaalit.fi/53109.htm

Et siis tarvitse postissa tullutta ilmoituskorttia äänestyspaikastasi, mutta se nopeuttaa äänestysprosessia paikan päällä. Kunhan muistat ottaa mukaasi sen kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Jos olet hukannut ilmoituskorttisi ja haluat tietää mikä on vaalipäivän äänestyspaikkasi, saat sen selville täältä.

On arvioitu, että äänestysprosentti jäisi hieman vajaaksi sitten viime presidentinvaalien lukemasta. Yrittäkää ainakin omakohtaisesti varmistaa, että omalla äänellänne ainakin näytätte, että tulevaisuutemme kiinnostaa ja hinataan se äänestysprosentti hieman korkeammalle sitten viime kerran.

Jännittävää tulosiltaa! Täällä aiomme viettää illan tiiviisti anywheretv:n äärellä!:)

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kata

  Mä jätin äänestämättä toisella kierroksella, koska kumpikaan ehdokas ei ollut mieleinen. Jos olisin äänestänyt, olisin äänestänyt tyhjää tai laittanut lappuun saman numeron kuin ekalla kierroksella. :)

 • Anonymous

  Ilmanen on toi anywheretv, ja näkyy ne "perus" kanavat. Sivu vaatii kyllä rekisteröitymisen, mutta on tosi helppo käyttönen (http://www.anywheretv.fi/Login.aspx) :) Ja Mrs V. Yle Areenan (MTV3 katsomostakin saattaa nähdä) nettisivuilta näkee tänään vaalit suorana, ite katoin sieltä 1. lähetyksen ja tykkäsin enemmän kuin anywheretv:stä kun kuvan saa koko näytön kokoiseksi :)-Anna

 • Anonymous

  Täälläkin aiotaan seurata vaalivalvojaisia,tulee varmasti jännittävä ilta ! Ihan typerää,kun äänestys ikäraja on niin korkea :/ 16 vuotiaana en siis voi vaikuttaa mitenkään..ensi kerran voin äänestää vasta 22 vuotiaana :(

 • Anonymous

  Onko tuo anywheretv maksullinen? Ja näkyykö siinä periaatteessa kaikki mitä Suomessa näkyy telkkarissa? Itselläni ei ole kokemusta kyseisestä nettitelkkarista mutta ulkosuomalaisena olen hyvin kiinnostunut!! Itseäni siunattiin mahdollisuudella käydä ennakkoäänestämässä täällä ulkomailla omassa kaupungissani :) Joten äänestetty on jo viime viikolla! -Lala

 • Anonymous

  Juuri tultiin äänestämästä ja samaa mieltä kanssasi olen, että hyvä presidentti tulee oli se kumpi vain. =)Tuli muuten mieleen, että käyttekö te miehesi kanssa asuinmaassanne Suomen suurlähetystössä äänestämässä mikäli ette ole vaalien aikaan Suomessa (kuten nyt tämän toisen kierroksen aikaan)?- Tiiu

 • Tiia

  Äänestämättä on käyty :P

 • Maija

  Todella fiksuja ehdokkaita molemmat! Hetki sitten kävin äänestämässä ja illalla sitten vaalivalvojaiset kavereiden kanssa :)

 • Essi

  Ite kävin just äänestämässä:)

 • Katya

  Oon ihan samaa mieltä, että joka tapauksessa tulee hyvä pressa :) toki tässäki asiassa on vahvoja (eikä aina niin fiksuja..) mielipide-eroja, mutta mun mielestä molemmissa ehdokkaissa on hyvät ja huonot puolensa, ja mä en mitenkää ainakaa ajattele ehdokkaan siviilielämää, ku kuitenki valitaan pressaa. :)