CATEGORIES

Raitaa vai suorakulmiota?

23.1.2013

Pahoitteluni, että taas tulee postausta lastenhuoneesta, mutta kaipaisin nopeasti mielipiteitänne sekä mahdollisesti myös teidän ideoitanne. Mikäli nyt lähden pientä maalaustyötä lastenhuoneeseemme tekemään, olen päätynyt paksuun sinivalkoiseen väriin. Kommenttiboksissa kuitenkin eräs ystävällinen nimetön lukija ehdotti seuraavaa:

“Boordin sijaan ehdottaisin valokuvaseinän taustaksi isoa maalattua vaaleansinistä suorakulmiota, joka rajaa kuvat ja tuo väriä koko huoneeseen.”

Minä ihastuin tähän ideaan siltä istumalta! Koska kuvakollaasin ansiosta seinällä tapahtuu jo paljon, sinivalkoinen raita saisi siitä ehkä liian levottoman? Olen nyt perjantaina menossa ystäväni ja meidän minimiestemme kanssa maali / tapettiostoksille, joten sitä ennen minun tulisi päättää, mitä nyt teen: Pidänkö huoneen ennallaan, maalaanko sinivalkoraitaa vai luonko sinivalkoisen suorakulmion ikäänkuin kehykseksi taulukollaasin ympärille? Loin tähän alle Photoshopin avulla hieman osviittaa siitä, mitä tarkoitan…

Joten mitä mieltä sinä olet?
Raitaa vai suorakulmiota? Vai pidänkö huoneen sittenkin ennallaan?

Näitä sisustuspostauksia on tulossa vielä enemmänkin, sillä nyt olen saanut päähäni myös hioa makuuhuoneemme sisustusta…
Kyllä.
Ikuisuusprojekti! :D

106 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • satu

  Minä ehdottaisin että asettelisit valokuvakehykset uudelleen siten, että niistä muodostuisi suorakulmio eikä tuollainen “epämääräinen”(silti kaunis!) ryhmä. Niin ei tarvisi maalata sitä suorakulmiotakaan seinälle, mutta tulisi tietynlainen selkeys :)
  Tosi kaunis huone ja itse haaveilen tuollaisesta rykelmästä seinälle! Saisinpa joskus toteutettua :)

 • maika

  Hm, entä jos seinän sijaan maalaisitkin valokuvien kehykset? Osan / kaikki sinisiksi tai eri väreillä? :) Tekstiileillä sitten mahdollisesti lisää väriä, kenties boordillakin.

 • Tiina

  En tekisi kumpaakaan. Huh, ei nättiä

 • Essi

  No ehdottamasti raita! mutta pidä värit hiukan vaaleampina kuin kuvassa ettei se näyttäisi niin “sekavalta” niinkuin joku sanoi. Musta toi suorakulmio on jotenkin lapsellisen näköinen, en tykkää yhtään :(

 • heeka

  Moikka!
  Mä tekisin ehkä niin, että maalaisin taulujen kanssa puun, jonka oksilla taulut ovat!!:) siitä saisi sitten väriä puun lehtien muodossa; voishan ne lehdet olla vaikka vaaleansiniset!:)

 • kissthesky

  pitäisin huoneen ehdottomasti ennallaan, se on upea juuri tuollaisena! mielestäni sekä raita että suorakulmio tekee ihanan rauhallisesta huoneesta liian sekavan. valokuvakollaasi piristää huonetta juuri sopivasti :)

 • Ulla

  Itse pitäisin huoneen ennallaan! Jos taas kaipaisin jotain vaihtelua, niin kaikkien kehyksissä olevien kuvien ympärille hankkisin suorakulmion muotoisen suuren kehikon/kehyksen, mielellään pronssin värisenä..Voisin kuvitella että näyttäisi kivalta :) Ei tule koskaan jätettyä kommenttia täällä vieraillessa, mutta ihana on tämä blogisi ja sinun tyyli!

 • Nina

  Heips!

  Itse leikittelisin erilaisilla kehyksillä, eri kokoisia, värisiä, paksuisia, muotoisia ym. Jotkut yksinkertaisia ja vaikka pari kremeluurimpaa :) Jotkut voisi olla hempeän vaaleansinisiä, jotkut valkoisia. Tai mitä ikinä sinne sitten löytäisikin. Joissain voisi olla myös vaaleansininen kehyspaperi. Ei nyt ehkä ihan kaikki erilaisia, pari samanlaista esimerkiksi tasapainoksi. Ja kun yhdessä postauksessa puhuit myös poikasi nimen laittamisesta seinälle niin yksi idea olisi tuon valokuvakollaasin keskelle laittaa vaikka pelkkä kehys ja sisälle (joko maalaten tai pienillä puukirjaimilla) poikasi nimi tai etukirjain. Näin tulisi huoneeseen vähän väriä, itse pintoja muuttamatta. Jos maalaustaitoja on niin todella söpö idea on maalata puu, jonka oksille kuvat tulevat. Tai sitten pieniä vaalean sinisen/beigen sävyisiä lintuja lentämässä taulujen taustalla. Tämmöistä itselle tuli ekana mieleen;)

  P.s. Aivan ihana blogi sinulla! (terveisin ensimmäistä kertaa kommentoiva, mutta pitkään blogia seurannut lukija) :)

 • Laura

  Tuo raita eli numero ykkönen sopii paremmin mun silmään sopivampana vaihtoehtona!

 • Pipa

  Minä en laittaisi seinälle enää mitään. Itselläni on kaksi lasta ja mietin ihan samaa kun lapset olivat pieniä. Onneksi jätin seinät tyhjiksi, koska vuosien mittaan huoneet ovat täyttyneet leluilla, tauluilla yms. Nämä tuovat huoneeseen väriä. Kun poikasi on isompi voit laittaa seinälle hänen tekemiään piirustuksia, joista tulee väriä. Tai maalata osan kehyksistä esim. tummanruskeiksi ja tuoda niillä syvyyttä huoneeseen. Jos haluat seinille täytettä, niin sisustustarrateksti on yksi vaihtoehto. Minulla on lasten kuvat mustavalkoisina kollaaseina ja näiden alla on lasten nimet.

 • Nadja

  Suorakulmio on tosi hieno! Sitä kannatan!

 • JO

  Mäkin pitäisin ennallaan :)

 • Sini

  Olen myös suorakulmion kannalla, mutta entä jos jättäisit siitä valkeat kehykset pois? Pelkkä vaaleansininen laatikko ei olisi niin levoton ja seesteisyys säilyisi. Ehkä pojan kasvaessa isommaksi värit ja kontrastit voivat olla hurjempiakin, mutta vauvan huoneeseen itse kaipaan lämpöä ja vähemmän ‘actionia’ :)

 • Julia

  Mä ehkä yhdistäisin ton suorakulmion ja raidan. Toi suorakulmio taulujen taa ja jatkat sivuilta sitä raitaa kummallekkin puolelle (: Tois ainakin paljon enemmän väriä ja ei olis ehkä niin tönkkö kuin pelkkä suorakulmio. Tai sitten jättäisin huoneen noin, koska se on kaunis jo itsestään ja sitä on helppo tekstiileillä muokata jos vaikka saattekin perheenlisäystä. Laittaisin esim tyynyihin sinistä ja vaikka parit taulun kehykset vaalean sinisellä, niin tulisi kivoja väri pisteitä (:

 • Jenny

  Tekisin suorakulmion, mutta ilman valkoisia reunoja, eli tosi simppelin :)

 • Satsu

  Hei!

  Seinälle voisi sopia ihan kumpi vaan! Raidasta laittaisin kapeamman, ehkäpä 10-30cm paksuisen ja reunoiksi laittaisin listat, kuten sinäkin olet ajatellut. Ihanat kuvasi sijoittaisin raidan alapuolelle samalla periaatteella, kuin olet nyt ne laittanut. Raidan ja valokuvien väliin jäävä pieni väli tasapainottaisi ja antaisi kuville sekä raidalle “tilaa hengittää”. Toisaalta myös suorakulmio kehystäisi kuvia kauniisti! Ongelmaksi saattaa vain muodostua sen koko, josko haluat myöhemmin pojan kasvaessa muodostaa seinälle suurempaa kollaasia? Taidan taipua raidan kannalle – se on äärimmäisen klassinen säväys muutenkin niin ihanaan pikkusankarisi huoneeseen ja jättää sinulle enemmän vaihtoehtoja seinän koristamiseen! ;)

 • Minzu

  Itse pitäisin huoneen ennallaan, mutta lisäisin väriä tekstiileillä. Siniset tyynyt ja ehkä myös verhot sopisivat huoneeseen hyvin.

  Maalausvaihtoehdoista 2. on kuitenkin parempi.

 • Susanna

  Pidä ennallaan! :) Mutta jos on pakko valita, niin vaihtoehto numero kaksi.

 • Karoliina

  Ei raitaa vaan tuo alempi suorakulmio!

 • Tytti

  Jättäisin joko ennalleen tai tuon raitaisen :) Näyttää mielestäni hieman ‘typerältä’ jos seinällä on vain läntti sinivalkoista ei jotenkin yhtään sovi muuhun värimaailmaan.

 • ida

  Mun mielestä tuo maalaaminen tekee seinästä, jotenkin tosi levottoman näkösen. Huone on nyt niin harmoninen, että sinuna en tekis mitään seinille! Jos haluat lisää väriä niin ite toisin sitä tekstiilien muodossa:)

 • PiiaTuuli

  Hei,
  ehdottomasti suorakulmio, mutta ilman valkoista kehystä. Mielestäni valkoinen kehys tekee siitä levotottoman, sulautuisi rauhallisemmin siihen beigeen taustaan ilman sitä. Tai sitten ennallaan, ja tekstiileillä väriä lisäten.
  Tykkään näistä sisustuspostauksistasi! :)

  -kahden poitsun mamma-

 • Maalaisin sen neliön ja tekisin siihen neliöön vielä valkoista ja sinistä pystyraitaa. :)

 • onski

  PIDÄ ENNALLAAN!! :)

 • Elsa

  Heippa. Minun mielestä kannattaa ensin kokeilla muuttaa ilmettä tekstiileillä. Huone on jo nyt kaunis ja rauhallinen. Jos haluat kuitenkin maalata, toinen vaihtoehto eli kehys on noista parempi. Raita on liian sekava. :)

 • karoliina

  raitaa eli 1. ja juurikin noin paksuna raitana! :)

 • Niin ja ehdottomasti maalia joka tapauksessa pintaan, jos siltä tuntuu! Pelkät tekstiilit liian tylsä vaihtoehto, saahan sitä uuttakin maalia sitten kaupasta tarpeen tullen! :)

 • Raita suoralta kädeltä parempi mun mielestä, taulujen takana kuviosta tulee todella aseteltu. Kuten moni on jo kommentoinutkin, päädyt kumpaan tahansa, niin lisää vaaleansinistä myös tekstiileihin. Tosi kaunista jo nyt, paremmaksi tulee! :)

 • Jansku

  Pitäisin ennallaan, ihanan “rauhallinen”!

 • Oona

  Itse pidän hillitystä värimaailmasta, niinpä pitäisin huoneen ennallaan. Mutta jos noista kahdesta olisi valittava, niin tuo suorakulmio voi olla ihan mukava lisä! Jos päädyt raitaan, se voisi toimia mielestäni, jos sen laittaisi huomattavasti alemmas, (eikä menemään suoraan tauluseinän alta)

 • Taija

  Hmmm.. mun silmään huone näyttää hyvältä just tollaisenaan! Mutta jos jotain väriä haluaa lisää, niin maalaisin vaaleansinisen raidan, en kylläkään valokuvakollaasin keskelle vaan ihan seinän yläreunaan niin ettei ole kuvien kohdalla lainkaan.. :) Yksi idea joukkoon lisää!

 • Isa

  En lähtisi raidalla, enkä suorakulmiolla, vaan maalaisin ympyrän, jonka sisälle jäisivät nuo kehykset. Huoneessa on paljon kulmia, joten ympyrä kuviona pehmentäisi kivasti. Silti se kokoaisi kehykset hyvin yhteen, ja toisi väriä huoneeseen.

 • Nanna

  Pidä ennallaan :)
  Minusta tulee sekava, jos maalaat noilla ideoilla.
  Jos haluat väriä niin sohvatyynyillä jo tulee paljon muutosta, esim: Gant:in tähtityynyt vaal.sinisinä ja valkoiset tähdet.
  Matto ja verhot myös loistava jolla saa puuttuvan väriläiskän. Osaat kuitenkin valita maton tai verhotkin kauniin hillityn sävyiset, huoneeseen sopiviksi. Gant:in tähtityynyt vaal.sinisinä ja valkoiset tähdet.

  Vuoden päästä jo kaipaat hillittyä maailmaa takaisin :) ( kiitos valtaaja lelujen, jotka levällään pitkin huonetta koko värikirjossaan )

 • Kaneli

  Kivoja ajatuksia, mutta jättäisin kyllä ennalleen : ) Toisi väriä muulla tavoin sisustukseen. Esim. Ferm Living:llä on hauskoja ns. wall stickers sekä lasten että aikuisten makuun.

 • Marjaana

  Itse hylkäisisin maalaus-projektin. Sen sijaan hankkisin ehkä uudet värikkäämmät verhot, viltin, ja kenties maton ja muutama tyyny. Harmaa voisi sopia hyvin sinisen kanssa, mutta valitsisin myös toisen kirkkaamman huomiovärin tekstiileihin. Samaa väriä voit toistaa vaikka kukissa!

 • riswe

  Itse laittaisin piristäisin huonetta värillisillä tekstiileillä ja leluilla, niinkuin marikin jo sanoi. Seinään voi helposti kyllästyä ja uus maalausprojekti alkais. Tekstiilit ja lelut ovat helpompi vaihtaa toisen värisiksi :)

 • katriina

  Ehdottomasti numero 2! Tosin tykkään huoneesta paljon nytkin, mutta vaaleansininen toisi kyllä jonkinlaista piristystä!:)

 • Hui

  Ehdottomasti ennallaan! Terkuin sisustussuunnittelija

 • Tanja

  Pitäisin huoneen entisellään ja toisin lisää väriä tekstiileillä (sohvatyynyt ja verhot). Mutta jos noista kahdesta vaihtoehdosta valittava toinen, niin ehdottomasti suorakulmio.

 • Kaisla

  Minä pitäisin noin kauniin ja harmonisen huoneen ihan ennallaan! Väriä huoneeseen saa iisimmin tekstiilejä ym. vaihtamalla.

 • Janna

  Ehdottomasti suorakulmio jos muutokseen päädytte! Tuo mukavan värikontrastin ja erottaa kuvat muusta seinästä :)

 • Eve

  Itse pitäisin huoneen maalauksen ennallaan, tai sitten maalaisin koko seinän tuolla baby-bluella. :) Jos noista kahdesta pitäisi valita, niin suorakulmio. Mun mielestä huone jo nyt todella kaunis, eikä se tarvitsisi enää maalia. ;)

 • Enne

  Ehdottomasti suorakulmio kuvia kehystämään! Näyttää jo tuollaisena “raakaversiona” todella hyvältä :) Kiitos mahdottoman mainiosta blogista!

 • Jaana

  Raita ehdottomasti, mutta kuten joku jo sanoi:kapeampana ja sohvan ja taulujen välissä kulkevana. Näin se ei häiritse kuvakollaasia + näyttää harkitummalta kokonaisuuden kannalta. Ihanan hivenen puuteriselta/utuiselta näyttää tuo sininen. Ja tosiaan tarkkana tuon valkoisen sävyn kanssa. Tsekkaa semmoinen sävy, kuin Tikkurilan “Gardenia”, se on pehmeä ja kaunis valkoinen! :-)

 • Laura

  Ei tainnut viestini tulla.. Aivopieru tapahtu kun nimeäni en muistanut laittaa. :D

  Tuo huone on kiva noinkin. Ja hyvä idea toi suorakulmio, mutta voithan myös ostaa pari tyynyä ja maton jotka olisi siniset.:)

 • Anonymous

  Tuo suorakulmio on ihan kiva idea lastenhuoneeseen. Minusta tuo huone on kyllä hyvä noinkin, :)mutta jos väriä haluat, voithan myös ostaa pari tyynyä ja maton sinisenä. Sekin toisi väriä.:)

 • Kaunis huone ihan tuollaisenaankin. Jos kuitenkin päädyt raitaan niin kurkkaa teippitarha.fi ja siellä teippitapetit. Siellä on monenvärisiä esim. 20cm leveitä teippirullia, joilla raidan tekee hetkessä ja saa myös pois hetkessä…

 • Amelia

  Ehdottomasti tuo suorakulmio taulujen taakse!! :)

 • dd

  Raita!!

 • E

  Älä laita mitään enempää! Yksinkertsinen on kaunista. Älä sekoita tuohon enää useampaa väriä. Tekstiilit on parhautta sisustuksessa!

 • Heippa!
  Ensinnäkin ihana blogi ja pidän sun tyylistä paljon.
  Lastenhuoneenne on ihana!
  Itse rakastan vaaleansinistä ja musta tuo vaaleansininenraita(nro2) kuvien takana olis mukavan symmetrinen ja jotenkin tasapainoinen, joten se olisi mun valinta. Molemmat vaihtoehdot näyttävät kauniilta,kummankaan kanssa tuskin voi mennä vikaan.
  <3:llä Nina

 • marikah

  Pidä ennallaan. Minusta tuo sininen tekee kokonaisuudesta sekavan, oli sitten raitaa tai suorakulmiota. Pojan kasvaessa lelut alkavat tuoda huoneeseen väriä joka tapauksessa.

 • mari

  Pidä huone ehdottomasti ennallaan. Uskon, että tuohon kuvioon kyllästyisi todella nopeasti. :) Ja muutenkaan mielestäni ei sovi tuo väri tuohon :D Mut jokaisellahan on oma makunsa. Piristäisin huonetta ennemminkin värillisillä tekstiileillä ja juuri niillä leluilla :)

 • Zandra

  Mielestäni tuo kakkosvaihtoehto näyttää tosi kivalta!:)

 • taru

  Olen nähnyt eräässä sisustuslehdessä ( en kuollaksenikaan muista missä) samankaltaisen idean. Mutta suorakulmio oli toteutettu valkoisena, ja siitä oli vain ääriviivat. Boordikin on kiva piristys mutta sopisiko se ennemmin aivan katorajaan? :)

 • Elviira

  Kivoihin vaihtoehtoihin olet päätynyt. Äänestän suorakulmion puolesta! Se sitoo seinällä olevat pienet kehykset “yhdeksi teokseksi”.

 • Janette

  Mielestäni tuo vaihtoehto 2. vaikuttaa hyvältä. Itse mietin kuitenkin tuota vaaleansinistä väriä siinä. Onko huoneessa muuten tulossa vaaleansinistä esim. tekstiilien muodossa ? Kehys idea on ehdottomasti hyvä, mutta mielestäni väri pitäisi olla sellainen, mille löytyy samoja sävyjä muualtakin huonesta. Vähän kuin punainen lanka :)

 • Riikka

  Vaihtoehto 1. mutta valokuvat muuttaisin erimuotoon kutin miten olit ne kuvaan sommitellut. Laittaisin ne joko suoran sinisen raidan päälle tai kokonaan pois raidan päältä. Vaihtoehto kaksi ei ole huono, mutta siiä tulee melko muistitaulutyyppinen jos sille jättää maalista kehykset. Mikäli neliö olisi suurempi tai niitä olisi useampia pienempiä, niin sitten muistitaulumaisuus häviäisi. :)

 • annis

  ehdottomasti toi vaaleansininen suorakaide ;)

 • Ehdottomasti suorakulmio! Kuten sanoit, raidat voivat tehdä huoneesta levottoman. Jos pääsyt niihin, laittaisin ne ehdottomasti jollekin muulle seinälle kuin tauluseinälle. Tuo suorakulmio on kuitenkin niin ihana idea, että en malttaisi jättää sitä toteuttamatta! Taulut pomppaavat seinästä kunnolla esiin :) Tekisi mieli itsekin toteuttaa tämä idea, jos sen eteiseen saisi kyhättyä ;)

 • itse näkisin seinälle sopivan paremmin vaihtoehto 1, eli raitaa, raitaa :)

 • Karoliina

  Pitäisin seinät ennallaan, ja toisin väriä huoneeseen beige/vaaleensiniraidallisilla verhoilla, sekä yhdellä kahdella värikkäällä tyynyllä. :)

 • -Sanna

  Jee sisustuspostauksia, anna tulla vaan :) Mun mielestä huone on oikein kiva tuollaisenaankin mutta hyvä idea myös tuo suorakulmio taulujen taustalle. Sininen väri toisi lisää poikamaisuutta huoneeseen.

  Muista ottaa mukaan nykyisen maalin värikoodi, niin saat täysin siihen natsaavan maalin tai tapetin. Varmaan itsestään selvä juttu mutta tulipahan sanottua ;D

 • Elisa

  Kakkosvaihtoehtoa kuulostaa SEKÄ näyttää paremmalta. Mut mun mielestä ei kannattaisi ainakaan hirveen tummaa vaaleansinistä väriä valita ettei sitten vie kaikkea huomiota eli aka Baby Blue olisi parempi ;)

 • Mk

  raitaa ;)

 • Taru

  Mielestäni tuo suorakulmio on kokonaisempi! Se tekee seinästä “suunnitellun” näköisen. Ja poikasi kasvaessa kuvien tilalle on helppo vaihtaa myös vaikka kuvia hänestä itsestään tai jopa hieno traktoritaulu tmv. Eli muunneltavissa myös helposti. :)

 • katariina

  Heippa Mrs. V!

  Minun mielestäni ehdottomasti raitaa, tuo suorakulmio hyvästä ideastaan huolimatta luo jotenkin “tönkön” vaikutelman, en tiedä onko siinä liikaa sinistä vai mitä, mutta silloin kuvien “hajanainen” asettelu hävittäisi ikään kuin roolinsa, koska suorakulmio rajaa ne tiettyyn alueeseen. Raita kuitenkin sallisi niiden ylimenemisen ja voisi toimia myöhemmihkin, mikäli et kuvia samalla seinällä haluaisikaan pitää.

 • marika

  Raitaa ehdottomasti. :)
  Tosi ihana lastenhuone.
  Itella on pikkuseni huone todella kesken,vaikka poika täyttää 3 päivä 8kk

 • Hellu

  Ehdottomasti 2.

 • maiju

  (se on suorakulmio, ei -kolmio ;) )
  Ehdottomasti olen suorakulmion kannalla! Mulla on sunnitteilla lähes koko seinän kokoinen suorakulmio, niin että reunoille jää valkoista seinää näkyviin, ikäänkuin kehyksiksi. vaikka sisustus on ikuisuusprojekti, on valtavan ihanaa suunnitella ja tehdä uutta :)

  • Mrs.V

   No kyllä:D Ensimmäinen asia aamulla kun blogin avasin ja luin otsikon niin kiinnitin tuohon huomiota kans :D ei ollut nyt kyse kolmiosta :D

 • ANNA

  nro.2 näyttää tosi kivalta!! :)

 • Tykkään raidasta enempi, mutta ehkä hieman kapeampana kuin esityksessäsi! Ja kyllä se toisi huoneeseen vähän ryhtiä, nyt kaikki sulautuu aika lailla toisiinsa :)

 • Mari

  Kannatan tuota suorakolmiota. Raita tekee seinästä ehkä liian levottoman? Tai sitten kuvat pitäisi asetella eri tavalla.. Odotan innolla lopputulosta, mihin sitten päädytkin! :)

 • Hanna

  Mä alkuun vaihtaisin sohvalle, vaikka muutamat vaal.siniset tyynyt ( esim. Noi Gantin tähdet vaal.sinisiin vastaaviin & maton esim. )Tekstiileillä saa jo kummasti väriä. Tykkään taulukollaasista tosi paljon, mutta se ehkä hukkuu tohon suorakulmaan, eikä tuu niin esille… Vaikka kiva idea se onkin! Raita ” boordi ” taas tulee ehkö hiukan liian ylös.. Eli näkisin sen alempana, mutta lopputuloksesta voi tulla levoton siinä tapauksessa kun tapahtumaa tulee liikaa sitten.. Niin ja pentikin vaal. Sin pupu istumaan sohvalle nallukoiden kanssa :) mutta jos pääsyt jompaan kumpaan noista, niin sitten suorakulmio, koska raidan tosiaan näkisin alempana!

 • Kirsi Aaltonen

  Heips!
  Pitäisin ehkä ennallaan, mutta kun toi sininen väri on kovin raikas ja piristävä laittaisin sen vaakaboordina meneen vähän alempaa eli sohvan ja taulujen välissä!Seinästä ei tulisi niin hallitseva..Ihana huone :)

  • mymmeli

   samaa ehdottaisin minäkin, eli tuo raita vaihtoehto mutta sijoitettuna joko selkeästi taulujen alapuolelle tai sitten yläpuolelle.

   • VH

    Jep, tätä mieltä olen minäkin! Joku vähemmän dramaattinen raita tuomaan leikkisyyttä. Suorakulmiossa mättää jokin.. Ehkä vähän ‘pilaa’ valokuvaseinän yksinkertaisen kauneuden? Mutta huone on myös nykyisessä muodossaan kiva. :)

 • Muffini♥

  Huone on kylläkin hieno tuollaisenaan, mutta nuo numerot 1 ja 2 toisivat lisää väriä poikanne huoneeseen♥
  No en oikein osaa sanoa…vaikea valinta♥
  Mukavaa päivää sinulle ja perheellesi♥

  Mukava nähdä sitten postaus siitä,että mihin ratkaisuun olette loppujen lopuksi päätyneet:-)

 • Mari

  Pidä ennallaan.

 • Jii

  Ensi-istumalta olisin valinnut tuon suorakulmion, mutta pidempään katseltuani myös raita alkoi miellyttää silmää. Tosin tuossa laatikossahan on se hyvä puoli, että jos idea kyllästyttää, on sen piiloon maalaaminen helpompaa kuin huoneen pituisen vaakaraidan. Eli ehkä sittenkin suorakulma? Olipas hyödyllinen kommentti. :D

 • SaR

  Minusta nuo raidat ovat ihanat ja voisin kuvitella itsekin toteuttavani tuon, mutta niin on ihana kyllä tuo lähtötilannekin. Enpä yhtään ihmettele vaikeutta päättää :)

 • mm

  Raita saa aikaan mielestäni liian sekavan lopputuloksen. Joten joko suorakUlmio ( :)) tai ei mitään muutosta. Tyylikäs huone noinkin.

 • sunny

  Raitaa!

 • Pirpana

  Moikka moi, entäs jos raidat olisivatkin pystyssä? Vaihtoehdon yksi mukaisesti, mutta kuitenkin niin että taulukollaasin tausta ei muuttuisi.

 • Toi suorakaide on kyllä kivan näköinen.
  Sen päälle voisi ehkäpä laitta vielä jonkun simppelin sisustustarra tekstin, kuten Family, joka on sitten ikään kun otsikkona kuvakollaasille…

 • jonnna

  Jos tuota kuvakollaasia tuolla paikalla ei olisi, niin vaihtoehto 1 olisi kyllä aika täydellinen. Mutta kuvakollaasin takia sanon 2, joka on sekin kyllä todella hieno vaihtoehto! (:

 • Hansski

  Itse pitäisin ennallaan ja lisäisin huoneeseen jotain sinistä muualle. Tai sitten tekisin taulujen takana olevasta raidasta kapeamman, äh sisustaminen on vaikeaa :D

 • Sonja

  Huomenta!
  Lastenhuoneenne hipoo kyllä täydellisyyttä tälläkin hetkellä, mutta ymmärrän hyvin värinkaipuusi. Itse pidän enemmän tuosta suorakulmiosta valokuvakollaasin taustana, mutta tekisin valkoisesta joko hieman kapeamman tai ihan aavistuksen lämpimämmän sävyisen. Jollain tapaa tuo valkoinen tuntuu kovin kylmältä. Toivottavasti täksi päiväksi luvattu auringonpaiste kirkastaa ajatuksesi ja olet tyytyväinen lopputulokseen, mitä ikinä päätätkin!

  • AP

   Mietin ihan samaa kuin Sonjakin kuvat nähdessäni. Valkoinen “kehys” voisi olla esim. sohvan beigen värinen tai jotain? Sulautuisi tällä tavoin mukavasti huoneen muihin väreihin eikä kontrasti seinän kanssa olisi niin jyrkkä.

   Aivan upea huone joka tapauksessa! :)

   • M.

    Mitäpä jos jättäisit valkoisen ympäryksen kokonaan pois ja maalaisit vain vaaleansinisen suorakulmiotaustan tauluille? :)

  • Anonymous

   Mietin ihan samaa kuin Sonjakin kuvat nähdessäni. Valkoinen “kehys” voisi olla esim. sohvan beigen värinen tai jotain? Sulautuisi tällä tavoin mukavasti huoneen muihin väreihin eikä kontrasti seinän kanssa olisi niin jyrkkä.

   Aivan upea huone joka tapauksessa! :)

 • Haidi

  Kakkosvaihtoehto on paremman näköinen! Näyttää enenmän yhtenäisektö kokonaisuudelta. Raita ehkä hieman rikkoo tätä harmoniaa ja taulujen asettelua! :)

 • Tilda

  Vau! Olen ehdottomasti vaihtoehdon 2 kannalla, mutta mitä mieltä olisit siitä, jos valkoisen “kehyksen” ja vaaleansinisen taustan välillä näkyisi pieni alue jo nykyistä seinää? Ikäänkuin olisi kapea kehys ensin beigestä maalista, ja sen ulkopuolella paksumpi valkoinen.. Toivottavasti ymmärsit!:) P.S. Aivan ihastuttava lastenhuoneenne on jo nyt..!

 • Mun silmään ainakin enemmän miellyttää toi suorakulmio/kehys-idea! :)

 • katja m

  Mielestäni tuo 2 vaihtoehto on levollisemman näköinen.
  Jaksaisimpa itsekin 2 pienen (poika 5v ja tyttö 2v)äitinä panostaa tuohon lasten huoneen sisustukseen!

 • Tuo suorakulmio tekee taulukollaasista taulun. Kiva idea! Ja kannatan tätä vaihtoehtoa jos maalaat :). Jos säilytät ennallaan niin sohvallehan voisi laittaa muutaman vaaleansinisen koristetyynyn? Ja niinpä, ikuisuusprojekti :).

 • ann

  Itse pitäisin huoneen ennallaan. Se on paljon parempi sellaisena :)

 • Veera

  Noista kahdesta vaihtoehdosta ehdottomasti valitsisin suorakulmion, koska raidan kanssa mielestäni kuvat eivät noin toimi. Mutta eniten tykkään huoneesta noin ilman raitaa ja suorakulmiota, koska molemmat ovat valokuvien kanssa liian levottomat omaan makuuni.

 • möörve

  Minä pitäisin kauniin huoneenne ennallaan. Mutta jos raidasta ja suorakulmiosta pitää valita niin ehdottomasti suorakulmio. :)

 • A

  Valitsisin noista tuon suorakulmion. Lisäätkö vaaleansinistä myös muuallekin esim tyynyihin?
  Kaunis on huone kokonaisuudessaan jo nyt. Ehkä en itse maalaisi ollenkaan vaan lisäisin väriä tekstiileillä.

  – A- http://whitedreamhome.blogspot.fi

 • Sapsu

  Ehdottomasti suorakulmia, raita on sekavan näköinen mielestäni! Suorakulmio rajaa, mukavasti valokuvat!

 • Täh

  Kulma, kolmio, kulmio..?

  Suomenkielen kurssille menisin ihan ensin.

  • eh

   Suomen kielen kurssi tekis näköjään hyvää itse kullekin, koska suomen kielihän ei ole yhdyssana :)

   • vivian

    burn :DD

  • Mrs.V

   Joo kyllä :) Univajeiselle käynyt pieni virhe. Itse aamulla blogiotsikon luettuani naureskelin asiaa ;)