CATEGORIES

Minä olen nainen

8.3.2013

Hyvää naistenpäivää!

Minulle tämä on melkoisen erityinen päivä, sillä saan miettiä naiseutta ihan uudesta perspektiivistä. Sillä tänä vuonna olen naisena saanut taas yhden roolin lisää vyöni alle: äitiyden.

Naisena meillä on monta roolia:

Olemme tyttäriä.
Olemme siskoja.
Olemme vaimoja.
Olemme äitejä.
Olemme naisia.

Tällaisena päivänä sitä väistämättä miettii niitä naisia, joilla on ollut suurin merkitys omaan elämään. Minä olen todella onnekas, sillä minulla on ollut horjumaton tuki aina vieressä. Edesmennyt isoäitini, oma äitini, siskoni… Olen saanut kasvaa turvassa rakastavan perheen ympäröimänä. Heiltä minä olen saanut eväät ja onnen tähän päivään. Kiitos heidän kannustuksen ja turvan, olen saanut nauttia niinkin suuresta lahjasta kuin terveestä itsetunnosta, joka rohkaisee minua tavoittelemaan tähtiä sekä käsittelemään niitä ajoittaisia takapakkejakin.

Itsetunto minulle tarkoittaa sitä, että tunnet olevasi arvokas, sekä pidät omaa elämääsi arvokkaana ja ainutlaatuisena. Koska sitähän elämä kaikille on. Hyvä itsetunto on oman minän ymmärrystä. Ei suinkaan vaan omien vahvuuksien -, mutta myös omien heikkouksiesi ymmärtämistä ja täten oman itsensä hyväksymistä niin hyvine, kuin huonoine puolineen. Mutta hyvin tärkeänä osana hyvää itsetuntoa on myös se, että osaa itsensä lisäksi arvostaa muita ihmisiä ympärillä.

Kiitos omasta hyvinvoinnistani menee siis kotiin. Olen aina kokenut olevani hyvin rakastettu. Rakastava aviomieheni, perheeni ja ystäväni, heidän ansiostaan oma elämäni tuntuu niin ainutlaatuisen ihanalta. Tunne, joka meidän kaikkien kuuluisi saada kokea.

”Huolimatta kaikista vääryyksistä, kaikista kohtaamistamme epäoikeudenmukaisuuksista, huolimatta siitä että tunnemme itsemme voimattomiksi muuttamaan sitä mikä ihmisissä ja maailmassa on vialla, rakkaus on kuitenkin vahvempi; se auttaa meitä kasvamaan.Vasta sitten kykenemme ymmärtämään tähtiä, enkeleitä ja ihmeitä.”

-Ote Paulo Coelhon kirjasta Valkyriat-

Tästä päivästä inspiroituneena, muutaman bloggaavan ystäväni kanssa halusimme järjestää tempauksen niiden naisten hyväksi, jotka eivät ole olleet yhtä onnekkaita. Mitä jos koti onkin paikkana kaikkea muuta kuin turvallinen?

Tänäpäivänä bloggaajien puhutaan olevan mielipidejohtajia. Bloggaajat saattavat luoda trendejä tai jopa myydä suosituksellaan tuotteen X loppuun kaupanhyllyltä. Jos tämä on totta, miten hienoa olisi suunnata tätä mahdollisuutta hyvään?

Blogiani pidempään seuranneet tietävät minun blogini suuren haaveen: Haluan, että blogissani vallitsee hyvä henki. Lämmin ja harmoninen henki, joka kuvillaan voi tuoda hymyn huulille. Toivon, että blogini voi toimia paikkana, missä saa hetken levähtää. Pieni hetki itselle, jonka kautta voi taas kerätä voimia niihin arjen todellisiin haasteisiin. Vaihdan kommenttiboksissa ajatuksia niin korkokengän valinnasta kun äitiyden haasteistakin, mutta tavoite on sama: Auttaa toinen toistamme eteenpäin. Nainen ei saa olla toiselle susi. Meillä ei yksinkertaisesti ole siihen varaa. Pidemmälle päästään kun raivataan vuorotellen toisillemme tietä.

Näiden ajatusten myötä, tahdon kannustaa teitä auttamaan mm. niitä naisia, jotka tällä hetkellä tarvitsevat sisariensa apua. Hyvää voit tehdä tukemalla esimerkiksi Naisten Linjan tärkeää tarkoitusta.

Naisten Linja on valtakunnallinen neuvonta- ja tukipuhelin väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Ennen kaikkea se tarjoaa väkivallan kohteena oleville naisille turvallisen ja anonyymin tilan puhua kokemastaan väkivallasta. Koetusta väkivallasta puhuminen on tärkeää, sillä se on usein ensimmäinen askel väkivallasta selviytymiseen.

Voidaan todeta, että Suomessa naisiin kohdistuva väkivalta on yleistä. Suomessa elämänsä aikana vähintään kerran miehen tekemän fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai väkivallalla uhkailun kohteeksi on joutunut yli 15-vuotiaista naisista 43,5 prosenttia (Piispa, Heiskanen, Kääriäinen & Sirén: Naisiin kohdistunut väkivalta 2005).

Toiminnan mahdollistavat kymmenet vapaaehtoiset naiset, jotka haluavat antaa aikaansa väkivaltaa kokeneiden naisten tukemiseen. Naisten Linja aloittaa naistenpäivänä ennätyksellisen suuren vapaaehtoisrekrytoinnin. Pääkaupunkiseudun alueelta etsitään noin 60:tä uutta vapaaehtoista naista päivystäjiksi. Tavoitteena on päivystysaikojen laajentaminen vuonna 2014 myös viikonloppuihin.

Lisää voit lukea heidän nettisivultaan:
www.naistenlinja.fi

Toimintaa voit tukea vapaaehtoistoiminnan lisäksi lahjoituksella, suunnaten avun suoraan Naisten Linjan tilille:

Danske Bank FI76 8000 1710 1157 01
Viite 1067

all pics from here

Tämän myötä, tahdon toivottaa teille kaikille upeille ihanaa päivää! Monien rooliemme lisäksi olkaamme myös kultaakin arvokkaampia käden ojentavia sisaria.

Mahtavaa naistenpäivää!

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Minä uskon aivan samanlaiseen sisarellisuuteen. Muotimaailma nähdään usein kärkevänä ja negatiivisena paikkana, mutta minä uskon että muoti voi olla tukiverkko ja jopa suvaitsevaisuuden rakentaja. Ihminen, joka haluaa ymmärtää muotia, haluaa ymmärtää myös erilaisuutta. Ymmärrys tuo avarakatseisuutta ja se taas puolestaan itsetuntoa ja vahvuutta.

 • Jutta

  Kiitos jälleen kerran hienosti valituista sanoista. Olen seurannut blogiasi jo pidempään, mutta jostain syystä en ole aiemmin kommentoinut mitään. Nyt onnistuit kuitenkin koskettamaan niin syvältä, etten voi olla hehkuttamatta sitä, kuinka upean, hyväsydämisen ja viisaan kuvan annat itsestäsi blogikirjoitustesi kautta. Toivottavasti jatkat kirjoittamista vielä pitkään, uskon nimittäin, että blogisi tuo piristävää iloa, valoa ja hyvää oloa monen arkeen! Ihanaa naistenpäivää!

 • Ihana kirjoitus! Lämmitti mieltä ja sydäntä. :)

 • <3

 • Laura

  Olipa kaunis kirjoitus! :)<3 Voi, kun useammat ajattelisivat näin. Hyvää naistenpäivää sinulle!

 • Todella kaunis kirjoitus, herätti paljon ajatuksia. Ihanaa naistenpäivää myös sinulle! :)

 • Emilia

  <3

 • Satsu

  Kiitos, ja toivotan myös sinulle, upea nainen, aurinkoista ja ihanaa naistenpäivää! Kiitos myös jälleen kerran ajatuksia herättävästä postauksesta. Sinulla on sydän kultaa. :)

 • Nipsu

  Ihana kirjoitus! Kaunista naistenpäivää sinulle ja perheellesi! :)

 • Riikka

  Olet viisas nainen. Tapa, jolla puhut itsetunnon rakentumisesta, osoittaa hyvin, miten sinulla se on hallussa. Ihminen on silloin tasapainossa itsensä kanssa kun hän osaa arvostaamuita ihmisiä.Minut saa surulliseksi ihmiset, jotka oman epävarmuuden takia tallovat muita ihmisiä korostaakseen itseään. Todellista viisautta on arvostaa ympärillä olevien ihmisten hyviä puolia ja keskittyä elämän positiivisiin puoliin.

 • Elisabete

  Ihana aloitus aamulle, vapaapäivä ja tämä äippä on saanut nauttia aamupalan pitkän kaavan mukaan. Lehdet sikseen ja ensimmäiseksi lukemaan postaustasi, ja sinä se kyllä osaat valita ne oikeat sanat! Yhdessä autetaan toinen toista eteenpäin,nimenomaan <3 Oikein hyvää naistenpäivää myös sinne ruudun toiselle puolelle, olet mielettömän upea nainen Mrs V <3

 • Kira

  Ihana teksti sisko <3 love you!

 • Jii

  Upean ja tärkeän asian puolesta puhut!! Ihan mielettömän kauniisti kirjoitettu ja joka sana on vielä totta. Olet kyllä uskomattoman kaunis nainen, ennen kaikkea sisäisesti. Upeaa naistenpäivää!

 • Milla

  Naisten Linja on minuakin auttanut vaikeassa ja väkivaltaisessa ex-parisuhteessani, ja vielä tänäkin päivänä voin kiittää ihania, lämminhenkisiä naisia siitä miten pitkälle olen päässyt ja miten onnellinen ja hyvä olo minulla on kaikista henkisistä arvista huolimatta. Siispä suuri KIITOS että otit näin hyvän asian esille, maailma on niin paljon parempi kun me naiset vaan pitäisimme yhtä ja rakastaisimme <3 Olet upea nainen ja toivotan Sinulle kaikkea hyvää.

 • Haidi

  Mahtava kirjoitus! Upeasti kirjoitettu ja niin täyttä asiaa :) pisti taas ajattelemaan!
  Ihanaa naisten päivää sinullekkin<3

 • IloAM

  Kaunista Naistenpäivää sinulle Hanna! Kirjoitat niin kauniisti, et vain elämän iloista vaan myös siitä kolikon toisesta puolesta. Iloista kevättä teidän perheelle! :)