CATEGORIES

Tutkimusmatkalla

14.4.2015

Koti alkaa olla täällä järjestyksessä, mutta seuraavana listalla on meidän arjen sujuvuus ja sen sumpliminen. Viime viikkoina on tapahtunut paljon. On ollut huimasti järjestettävää sekä asioita ja paikkoja, joihin on pitänyt tutustua. Poikieni nukahdettua olen ollut niin väsynyt, että kaadun sänkyyn nopeammin, kuin metsuri ehtisi huutaa “TIMBER!“.  Blogini päivitystahti on kärsinyt huomattavasti sen mukana. Toivon, että kun saan vaan täällä arjen ja rutiinit kuntoon pystyn itsekin istumaan koneelle niin, ettei näppäimistön kirjaimet ja merkit vain sumene silmissä.

Ollaan ahkerasti tutustuttu lähipuistoihin ja välillä käyty vähän kauempanakin. Onneksi täällä on ihana suomalaisyhteisö, sillä puistoissa muihin tutustuminen on haastavaa. Harva lapsi käy niissä vanhempiensa kanssa. Ehdoton valtaosa puistojen aikuisista on perheiden omia lastenvahteja. Minultakin on jo pariin otteeseen kysytty, että vahdinko myös muiden perheiden lapsia. Yllätyksenä tulee monille, että nämä molemmat pojat ovat ihan omiani. Näytän kuulema liian nuorelta äidiksi. Kiitos taas vaan kohteliaisuudesta – I think?

Viime viikolla siskoni oli spring breakillä, joten kävimme tutustumassa hänen kotinsa lähellä sijaitsevaan leikkipuistoon La Cienega Bulevardin varrella.

exploringlaparks-8839text exploringlaparks-8846 exploringlaparks-8873 exploringlaparks-8855 exploringlaparks-8897 exploringlaparks-8840

Puistojen koluamisen lisäksi olen saanut esikoiseni ilmoitettua kahteen uuteen aktiviteettiin. Viime viikolla alkoi temppukoulu, missä käydään suomalaisen ystäväni samanikäisen esikoispojan kanssa. Tänään ilmoitin poikani myös hänen ensimmäiselle futiskurssiilleen! Lähipuistossa huomasimme joukon nappulakenkäisiä pikkufutareita treenaamassa, mistä pikkumieheni oli kovin innoissaan. Kiitos helpon netti-ilmoittautumisen, pääsee hän vielä tällä viikolla menoon mukaan! Toivottavasti tätä kautta saisi myös niitä paikallisia tuttavuuksia tehtyä ja kieltäkin harjoiteltua. Suloinen kun on kovin innoissaan aina kyselemässä, mitä mikäkin on englanniksi. Kuten pikkumieheni innoissaan huudahti: Yeah! Let’s play football!

Yes. Football it is. Kerron hänelle termistä soccer joskus sitten myöhemmin… Täällä on nimittäin niin kova kyselyvaihe meneillään, etten uskalla sitä vielä tehdä. Miksi?-sanaa pommitetaan tauotta. Miksi lajia, jossa pelataan pääsääntöisesti vain käsillä ja munan muotoisella välineellä, kutsutaan jalkapalloksi on kysymys, mihin en yksinkertaisesti osaa vastata.

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Miten sun sisko on muuten päätynyt Losiin asumaan, onko siinä mikä tarina taustalla? :-)

 • Essi

  Moikka!
  Kiitti kivasta postauksesta! Oli pakko kaivaa vastaus tohon esittämääsi kysymykseen, että miksi jenkkifutis on football ja tavallinen futis soccer. Mulle ihmetellään tätä tasaisin väliajoin, kun itse pelaan jenkkifutista, enkä ole osannut vastata kysymykseen kovin asiantuntevasti :D Iso osa pallopeleistä on ennen kuulunut football -kategoriaan ihan riippumatta siitä miten niitä on pelattu. Jenkit otti jenkkifutiksen omakseen ja alkoi kutsumaan sitä american footballiksi. Tavallista jalkapalloa kutsuttiin ja voidaan kutsua kai vieläkin association footballiksi. Joku britti sitten keksi soccer -nimityksen, jonka jenkit omaksui (I have no idea why).
  http://www.quora.com/Why-is-American-football-called-football-given-that-most-of-the-activity-involves-the-hands
  Tsemppiä arjen järjestelyyn ja uusien aktiviteettien löytämiseen!

 • Emppu

  Hui kuinka teidän pikkumiehet ovat kasvaneet, varsinkin esikoisenne!! Ihan hurjaa miten aika menee näin nopeasti..:-D Ihana kuulla että olette sopeutuneet hyvin sinne ja löytäneet jo mieluista tekemistä pojallenne! :-)

 • Jennifer

  Heippa! Pakko kommentoida. Voi että mä pidän sun tyylistä kirjoittaa, tämäkin nosti hymyn huulille! :)
  Tämä blogi tuo paljon iloa arkeen ja toisinaan myös syvällisempiä ajatuksia. Sulla on mahtava asenne! Yritän ottaa sulta monessa asiassa mallia; muiden kunnioitus, naisten yhteen köyteen vetäminen, terve itsetunto ja itsensä arvostus, muutaman mainitakseni. Kiitos kaunis arvokkaasta työstä jota teet!

 • Melisa

  Voi kun teidän esikoinen näyttää jo niin isolta pojalta. Pituutta tullut huimasti lisää. Kiva kuulla, että hänelle on löytynyt aktiviteetteja. Sielläpäin maailmaa lastenhoitajat taitavat olla yleisiä perheessä kuin perheessä. Suomessa se lasketaan ylellisyydeksi :)

 • Mikaela

  Ihana postaus! :)

 • Laura

  Oi, miten mahtavaa. Onpa Danielista tullut jo iso poika <3 aww. Niin se aika menee nopeasti eteenpäin. :)

 • Ihana kun on löytynyt esikoiselle tekenistä ja toivotaan, että fudiksen kautta saisi sitten paikallisiakin kavereita! :) kiva kuulla, että sieltä kuitenkin on jo suomikavereita löytynyt ja varmasti arkikin ajan kanssa alkaa asettumaan! Kyllä täällä jaksaa odotella postauksia pidemmän aikaanin, eiköhän jokaiken ymmärrä että muutto toiseen maahan verottaa jokaista :) ps. Mäkään en tajua tota fotball soccer :’D