CATEGORIES

Venetsian hotelli: JW Marriott

11.7.2017

Matkamme Venetsiaan oli lyhyt, mutta erittäin antoisa. Koska viivyimme kohteessa vain kahden yön ajan, pohdimme kovasti mistä hotelli olisi järkevin ottaa. Lyhyen matka-ajan takia kallistuimme ensiksi siihen ajatukseen, että ottaisimme hotellin Venetsian vanhankaupungin ytimestä. Niin, että kaikki olisi lähellä eikä aikaa kuluisi liiaksi siirtymisiin. Mutta toisaalta kaipasimme rauhaa. Kaipasimme hiljaisuutta. Hetkiä, jolloin voisimme vain makoilla ja nauttia kauniista säästä jos siltä tuntuu. Monet Venetsiassa käyneet varoittelivat kaupungin valtavista turistimassoista ja tukahduttavan kuumista kaduista joissa ei ilma tunnu kulkevan. Koska arkemme on kovin hektistä halusimme varata hotellin, jonka rauhaan voisimme tarvittaessa vetäytyä. Täten päädyimme JW Marriott nimiseen hotelliin, joka sijaitsi omalla saarellaan n.25min venematkan päässä Pyhän Markuksen aukiolta.

Hotellihuoneemme oli kerrassaan ihana. Se sijaitsi omassa rakennuksessaan saaren hiljaisemmalla puolella. Meillä oli oma pieni etupiha, jonka aurinkotuoleille rojahdimme pariinkin otteeseen nauttimaan kuumasta päivästä. Kuulimme ainoastaan heinäsrikkojen runsaan orkesterin ja puiden hennon kahinan tuulessa. Juuri tätä kaipasimme. Täydellistä rauhaa. Hotellilla on vastaavia huoneita, joiden omalla pikkupihalla on myös pienet uima-altaat ja näkymä pihalta avautuu kaupunkiin ja venetsianlahdelle. Ne ovat hyvin suosittuja, joten pitää olla ajoissa liikenteessä jos sellaisen haluaa itselleen varata.

Kun lämpöasteet kävivät liian kuumiksi, siirryimme allasalueelle vilvoittelemaan. Hotellilta löytyi kaksi eri uima-allasaluetta. Päärakennuksen kattoterassilla olevalta  pieneltä altaalta avautui näkymät venetsianlahdelle ja taustalla soi tunnelmaa luova lounge-musiikki. Kyseinen allasalue oli vain aikuisille. Vaikka me matkustimme ensimmäistä kertaa ilman kaikkia lapsiamme, päädyimme silti oleskelemaan enemmän perhealtaalla, joka sijaitsi keskellä kaunista puutarhaa. Lasten äänet ja heidän riemuisat leikkinsä eivät häiritse meitä tippaakaan. Meille riitti vain se, että he eivät ole meidän vastuullamme ja meidän ei tarvitse nousta tuoliltamme. :D Kyseinen hotelli soveltuu siis loistavasti myös lapsiperheille. Lapsille oli vaikka mitä tekemistä. Iso futiskenttä, seikkailupuisto metsän laidalla, pieni golf-puttigreeni, pomppivat vesilähteet ja sulkapallokenttä muutaman mainitakseni. Voisimme tulla hyvin tänne uudestaan lasten kanssa, kunhan pojat kasvaa sen verran että kärryjä ei enää tarvita.

Hotellilla on oma lautta, joka vie ilmaiseksi vieraitaan aina puolentunnin välein kaupunkiin ja takaisin. Aina tasalta ja puolelta hotellilta lähti vene kohti Pyhän Markuksen aukiota ja toinen vene Pyhän Markuksen aukiolta kohti hotelliamme. Ensimmäinen vene lähti aamulla 8:30 ja viimeinen vuoro ajettiin kello 00:30. Veneessä oli myös pistokkeet puhelimen/tablettien latausta varten. Tämä oli meille täydellistä aikaa levähtää, käydä läpi kuvasaldoa, soittaa kotiin pojille, selata Instagramia ja vain nauttia maisemista. Venematka kesti n.25minuuttia eikä meistä tuntunut kertaakaan siltä, että siirtymisiin olisi mennyt liikaa aikaa. Se oli ihana hetki, kun pääsi kaupungin kuhinasta hotellin saaren rauhaan.

Suosittelen lämpimästi JW Marriottia. Palvelu ja puitteet olivat erinomaiset. Venetsian-matkamme oli todella onnistunut. Koemme, että hotellivalinta oli siihen yksi merkittävimpiä tekijöitä. Venetsian kaupunki oli upea, mutta keskipäivän aikaan turisteja oli todella paljon (varsinkin lauantaina). Toi ihanaa vastapainoa kun pääsi vetäytymään rauhaan niin halutessa ja nauttimaan kauniista kesäpäivästä hotellin vehreässä puutarhassa. Vahva suositus – matkustit sitten lasten kanssa tai ilman.

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • EmmiMaria

  Ihanan rauhallisen oloinen hotla! Ja mitä luksusta että on oma terassikin!:)
  Mä ainakin kaipaan lomalla ihan sitä täydellistä rentoutumista, kun on koko päivän mennyt. Enää vajaa viikko meidän Kreikan lomaan! ??✈️?

  Onko muuten Venetsiassa paljon taskuvarkaita? Mä oon ite niin vainoharhainen aina ulkomailla taskuvarkaiden suhteen:D toisaalta hyvähän se on pitää huolta lompakosta, voi muuten tulla aika ankea loma… siksi lomalla oonkin suosinut aika usein crossbody laukkua jonka saa vedettyä eteen ja pidettyä kiinni:)

  • Oli juurikin ihanan rauhallinen. Ja me tosiaan nyt myös kaivattiin rauhaa. Ilman häslinkiä ja meteliä. Me emme onneksemme varkaisiin törmänneet – mutta eiköhän niitäkin kaikkialla ole :/ Ja mulla sama juttu – crossbody usein mukana. Helposti hallittava :D

   Ihanaa Kreikan-matkaa teille! <3

 • Laura

  Ollaan mietitty lähteä Venetsiaan kanssa ja tuo väenpaljous on mietityttänyt. Olisipa ihana matkustaa joskus “oikeissa” hotelleissa, katsoin tuon hintaa ja ihan eri sfääreissä kuin mihin on budjetti riittäisi ? mutta voisi katsastaa rauhallisempien paikkojen airbnb-tarjonnan kyllä. Että hyvä idea etsiä majoitusta vähän syrjempää vaikka saarelta!

  • Hei joo itseasiassa Venetsiassa hotellien hinnat olivat todella korkeita! :O Yllätyimme todella. EN muista äkkiseltään missä kantakaupungin hotellit ihan noin kalliita olisivat. Vai onko hinnat vaan nousseet?! Tuo Marriott oli jopa “edullinen” verrattuna moniin keskustan hotelleihin verrattuna :O Mutta itsekin mietin että airbnb olisi hyvä vaihtoehto! Tosin silloin jos ei ole kantakaupungissa vaan kauemmalla saarella, pitää muistaa katsoa että on jossain fiksusti Vaporetton (vesibussin) pysäkin lähettyvillä. Vesitaksit kun maksavat hurjasti (matka meidän hotellille vesitaksilla olisi ollut n.80e suunta!) joten saarella kustannukset nousee helposti tosi koviksi jos vesibussi ei ole saatavilla.

 • Rìitta

  Kiva tietää, että Venetsiasta löytyy myös tuollaisia hotelleja. Itse ahtaudun kantakaupunkiin ja toivon näkeväni mahdollisimman monta freskoa ja maalausta ?

  • Ymmärrän hyvin. Eri elämäntilanteessa olisin tehnyt samoin. Nyt tarvitsi myös hetkiä, että kehokin sai levätä :D

 • Tuumummi

  Hyvä ja hyödyllinen postaus! Venetsian vierailustani on jo kauan ja silloinkin olin siellä vain päivän retkellä. Jäi mieleen, että pitemmäksikin aikaa siellä riittäisi kujia käveltäviksi ja siltoja kiivettäviksi. Tukala kuumuus jäi erityisesti mieleen, joten tuo hotelli voisikin olla ihanteellinen sijainniltaan.

  • Monet olivat tosiaan tätä painottaaneet, siksi päätimme varata hotellin kauempaa omasta rauhastaan. Ihan vain siksi, koska emme usein ole missään kahdestaan ja nyt halusimme tällä reissulla pystyä vetäytymään rauhaan ja antaa kehon ja mielen levätä kun niin halusi. Koemme, että tämä kombo teki meidän matkasta tasapainoltaan juuri täydellisen.

 • Tuuli

  Mahtavaa, miten sattuikin, olen huomenna lähdössä samaiseen hotelliin myyntikokoukseen, upealta näyttää!

  • VOIH! Nauti! ihana paikka! <3 Arrivederci! :)