CATEGORIES

Hiukseni

8.12.2010

Ja hiuksilla jatketaan!
Kysymyksiä hiuksistani ja niiden hoidosta on tullut roimasti niin valotetaanpa hieman tämän hetkistä hiustilannettani.

Laitoin ensimmäistä kertaa pidennykset 2007 häihini, kun tahdoimme mahdollisimman paljon tukkaa kampaukseen tavalla, että se näyttäisi luonnolliselta. Mahtava kampaajani laittoi tällöin ensimmäistä kertaa minulle hiustenpidennykset sinettitekniikalla. Tästä olen tehnyt postauksen aiemminkin.
Siihenhän jäi koukkuun ja olen sen jälkeen n. 4 kertaa tehnyt tämän prosessin uudestaan. Minulla oli tuossa yli vuoden tauko, mutta viime lokakuussa päätin laittaa ne jälleen, sillä kuuma kesä oli tehnyt tuhonsa hiuksiini…

Kuva vasemmalla: Täysin oma tukka ja täysin oma väri auringon vaalentamana ja latvat huonovointisina.
Kuva oikealla: Hiukset sävytetty ja “pidennetty”

Ensin sävytimme hiukseni värillä, joka vastasi mahdollisimman paljon omaa luonnollista väriäni, sillä aurinko oli mm. vaalentanut hiuksiani huimasti. Sen jälkeen leikkattiin pois kuolleet latvat, jotta hiukset näyttäisivät taas hieman terveemmiltä. Tämän käsittelyn jälkeen päähäni lisättiin n.100 tupsua sinettejä.
Käsittely ei siis tuonut minulle niinkään paljoa pituutta, mutta tuuheutta kylläkin. Hiukset näyttävät taas paljon terveemmiltä ja eloisammilta.


Kuva: Googlettamalla “hiustenpidennykset sinettitekniikka”

Itse pidän kovasti tästä luonnollisen näköisestä sinettitekniikasta. Ne kestävät hiusten kasvusta ja huolenpidosta riippuen n.3-6kk ja minä olen sinnitellyt yleensä sen hyvät 5kk. Käyn kampaamossa nimeltä Stage 11 Aleksanterinkadulla Helsingissä, missä on mitä parhaimmat ja ihanimmat kampaajat. Suosittelen paikkaa lämpimästi.

Hiustenpidennyksiä on myös hoidettava oikein. Pesen hiukseni hyvin kosteuttavilla shampooilla, suojaan ne lämpöaineilla ennen käsittelyä, harjaan päivittäin niille tarkoitetulla harjalla, sekä nukun lähes aina hiukset kiinni (en tiedä onko nyt niin tarpeellista, mutta minusta on vaan mukavempi).
Moni aina kysyy meneekö oma tukka sitten kauheaan kuntoon niistä? Omakohtaisesti minun hiusteni laatu on parantunut. Kai sen takia, koska hiuksia muotoillessa oma tukka jää hieman sinetin sisään ja täten suojaa omaa hiusta  jatkuvalta käsittelyltä. Varmaan myös se, että vahdoin perus Pantene tuotteet laadukkaampiin ja kosteuttavempiin tuotteisiin (Alterna), on osa syy hiusteni paremminvointiin.

Tulossa juttua vielä siitä:

 • Miten kuivaan hiukseni?
 • Mitä muotoilutuotteita käytän? ja
 • Kuinka teen kiharat suoristusraudalla?

Olisiko teillä vielä muita kysymyksiä hiustenhoidostani?

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mongusti

  Oi ihana Mrs.V <3 kaunis olet!! Ja upeat upeat hiukset!!! Päätinkin jo ens kerralla kokeilla noita alternan tuotteita kun niistä kirjotit:)Ja hei mä tunnistin heti noi Korundin kuviksi!!! :)Korundin blogi on kans yks lemppareistani :)

 • Anonymous

  ihanaa! tämmösii lissää!

 • Anonymous

  hei! Mua jäi kans vaivaamaan tuo hää-asia. olis kiva saada siitä jonkinlainen postaus, hääpuvusta kuvaa tai jotain :) ei tarvitse olla liian …miten se sanotaan…siis oman yksityisyyden rajoissa tietenkin. olis tosi kiva:)

 • Korundi

  Hih, on muuten minun kuva tuo googlaamasi – oikein säikähdin kun klikkasin blogisi auki ja ruutuun pamahti kuva omasta takaraivosta vuoden takaa ;)Hmm, taas on itselläkin ajankohtainen aihe pidennykset, kovasti houkuttaisi ottaa, mutta saas nähdä milloin pääsen ajatusta pidemmälle ja saan ajan kampaajalle varattua :)

 • Mia

  Hei ja kiitos kivasta blogista! Nyt vasta ensimmäistä kertaa laitan kommenttia, vaikka olen jo tovin blogin fani ollutkin. Niin eli tuosta hiusasiasta. Olen harkinnut myös jo piiitkään pidennysten ottamista, mutta urheilijana mietin kuinka onnistuu pesut. Kuitenkin pesen päivittäin/ joka toinen päivä hiukseni ja arveluttaa, että onnistuuko samaan malliin myös pidennysten kanssa?

 • Anonymous

  Heippa! Sulla on unelma hiukset!=) Kuinka paljon sun pidennykset maksoi ja kuinka monta semmosta pakettia sulla on hiuksissasi?-Venla

 • Anonymous

  hiuksesi on kyllä aivan mielettömän söpöt ilman pidennyksiäkin! :)

 • Henna

  Hei,Hiuksesi ovat todella ihanat! Kuten myös koko blogisi :) Kuinka paksut hiuksesi ovat luonnostaan? Olen nimittäin itse aikaisemmin ottanut muutaman kerran teippi pidennykset. Ongelmana on ollut se että teipit alkavat vilkkua ohuiden hiuksieni lomasta jo kuukauden jälkeen. Osaatko sanoa, että pysyvätkö sinetit paremmin "piilossa"?

 • Anonymous

  Tosi kiva, että teit taas postauksen hiuksista ja pidennyksistä/tuuhennuksista!Itsellä on sellaiset perussuomalaisen säälittävät ruipelohiukset ja oon jo pitkään miettinyt tuuhennuksien ottamista. En vaan ole vielä "uskaltanut" juuri sen takia, että pelkään niiden kiinnityssysteemien vahingoittavan omia hiuksia niin, että tuuhennusten poisottamisen jälkeen olisi jäljellä entistä vähemmän hiuksia. Toinen asia mitä pelkään on, että se sinetti näkyisi omien hiusten lomasta tai että hiukset eivät näyttäisi tuuhennusten kanssa aidoilta ja hyvinvoivilta.Omat pidennyksesi/tuuhennukset näyttävät tosin ainakin kuvissa tosi upeilta! Kävin katsomassa tuon Stage 11 kotisivuilta infoa pidennyksistä ja olisinkin vielä halunnut kysyä sinulta, että laitettiinko sulle ihan suoraa hiusta vai lainehtivaa? Jos se oli suoraa, niin taipuivatko pidennykset ja omat hiuksesi yhtä hyvin kun teit eri kampauksia?Kiitos ihanasta blogista :)-Nina

 • sissi

  Hiuksesi näyttävät tosi hyviltä, luonnollisilta niinkuin tuolla aiemmin taisin jo kehua. Täytyy sanoa että mielipiteeni hiustenpidennyksistä on vähän muuttunut.

 • jennimarika

  Kuinka paljon sä harrastat liikuntaa viikossa ja pesetkö joka hikitreenin jälkeen hiukset? Ku mä käyn melkeen joka päivä salilla ja mä pesen joka treenin jälkeen hiukset, nii nää on ihan rasvaset jos ei pariin päivään pese!! :( Vaikka mulla onkin nyt aika lyhyet hiukset (olkapäille asti), nii silti ei oo kiva joka päivä pestä… Että onko sulla jokin kikka miten "luistat" pesusta? Kuivashampoo?

 • Nadja

  Sulla on kyllä sellaset unelmahiukset! Mä en uskalla edes kokeilla pidennyksiä sillä minut tuntien jäisin heti koukkuun niihin :D

 • juille

  Olen jo hetken aikaa seurannut blogiasi, mutta nyt ensimmäisen kerran kommentoin koska pakko sanoa, että hiuksesi ovat tosi upeat! :) Samanlaiset ottaisin mielelläni itsekin :)Itsekin haaveilen pidennyksistä, tai siis lähinnä tuuhennuksista, mutta mietin kuitenkin josko odotan siihen saakka kunnes saatavilla on sertifioituja hiuksia (jotta voin olla varma, että ihminen, jonka päästä ne ovat peräisin on saanut niistä taatusti kunnon korvauksen). En tiedä, ehkä maailmalla sellaisia on jo saatavilla, Suomessa en ole törmännyt.

 • Anonymous

  tää ei liity yhtään tähän postaukseen mutta kun mainitsit hääsi niin voisitko tehdä postauksen jossa olisi kuva hääpuvustasi ja hääpaikasta yms. sellanen hääpostaus !