CATEGORIES

Apu sähköisiin hiuksiin

17.12.2010

Näin ilmojen kylmetessä olen huomannut hiusteni sähköistyvän helpommin ja useammin.
Tähän hätään minua auttaa jo vuoden omistamani Braunin hiusharja.
Sen ainutlaatuisen IONITEC – tekniikan vuoksi, se häivyttää sähköisyyden sekunneissa ja hiuksia on taas helpompi käsitellä.

Tällaisia hyötyjä Braun tuottelleen lupailee:

Braunin IONTEC vaikuttaa hoitoaineen tavoin vähentäen hiusten kitkaa. Hiusten harjaamiseen tarvitaan näin neljä kertaa vähemmän voimaa. Harjauksen aikana hiusten positiivinen varaus lisääntyy koko ajan. Samalla myös hiuskuitujen väliset voimat kasvavat. Braunin IONTEC toimii samaan tapaan kuin hoitoaine: sen ionit vähentävät jatkuvasti varauksia ja vähentävät hiuskuitujen välistä kitkaa.IONTEC auttaa lisäksi huonokuntoisia ja vahingoittuneita hiuksia säilyttämään välttämätöntä kosteutta, jolloin hiukset näyttävät sileämmiltä, kiiltäviltä ja terveiltä.

Miksi ionit ovat tärkeitä hiustenhoidossa?
Hiusten oma pintajännite saa hiukset hylkimään toisiaan. Tätä ilmiötä kutsutaan staattiseksi sähköksi tai sähköisiksi hiuksiksi. Ajattele esimerkiksi kahta magneettia, jotka hylkivät toisiaan. Kun magneettien varaus poistetaan, ne asettuvat vaivattomasti vierekkäin.
Kun ionit alkavat reagoida yksittäisten hiusten kanssa, pörröiset ja kurittomat hiukset voivat jälleen kerran olla sulassa sovussa vierekkäin. Lopputuloksena on siis aiempaa selvästi kiiltävämmät ja sileämmät hiukset.

Miksi ionit tekevät hiuksista sileät ja kiiltävät?Ionit ovat atomeja tai atomien ryhmiä, jotka ovat luovuttaneet tai saaneet yhden tai useita elektroneja ja joilla on tämän vuoksi positiivinen tai negatiivinen varaus. Positiivset ionit syntyvät kitkan eli hankauksen esiintyessä – esimerkiksi silloin, kun harjaat hiuksia. Positiiviset ionit hylkivät toisiaan ja tekevät hiuksista staattiset, pörröiset ja kiillottomat. Positiiviset ionit vetävät negatiivisia ioneja puoleensa neutraloiden ne välittömästi. Hiusten staattisuus ja pörröisyys katoaa tällöin.

Itse en ole huomannut mitään erikoisempaa kiiltoa hiuksissani, mutta sähköisyyden poistamiseen tämä harja on kerrassaan mahtava!

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  ihan hassua, kun katsoo esim mongusti-blogin "näitä luen" -sivupalkista, niin uusin postauksesi on nimeltään "päivän asu punahuulilla". täällä se ei kuitenkaan näy :( onko se kenties poistettu?

 • Anonymous

  Oon aatellu että toi harja on vähän niinku hölynpölyä, mutta näköjään se joissain määrin sitten toimiikin.:) Mitähän tollanen maksaa?

 • Sini

  Heips! En tiedä johtuuko tämä omasta koneestani (en kyllä usko kun kone on tosi uusi ja vielä tehokas), mut aina kun avaan blogisi, menee selain (koitettu firefoxilla ja explorerilla) ihan jumiin ja palauduttuaan jumista, blogi "vierittyy" tosi hitaasti.. Mietin että auttaiskohan asiaan jos säätäisit niin et yhdellä sivulla näkyis vähemmän postauksia? Tai oisko banneri jotenkin iso kuvakooltaan?Mut kaikesta huolimatta blogisi on aivan ihana ja ehdoton päivien piristys :) Lukisin sitä minkälaisista teknisistä ongelmista huolimatta ;)

 • Linda

  Voi ei, kemiaaa!! :D:D:D oon ihan kurkkua myöten täynnä ioneja ja atomeja, niitä on nimittäin opiskeltu hiki hatussa koko syksy :D

 • Tanja

  Olen kokeillut kaiken mahdollisen ja mahdottoman(tuota harjaa lukuunottamatta)sähköisyyden poistoon ja hups! löysin täydellisen aineen-xz:n suklaa-sarjan hoitosuihke…Uskomatonta, että edes tulin kokeilleeksi, koska en muuten koskaan käytä kuin kampaamotuotteita hiuksiin…Suosittelen-ei ainakaan tule kalliiksi, jos ei tykkääkkään :)

 • Avelina

  Enpäs tiennyt, että tällaisiakin on olemassa.. Saako ihan Suomesta, en nimittäin ole koskaan missään törmännyt? Itselle tulisi kyllä tarpeen, heti, kun ilmat kylmenee ja kuivenee, muuttuu hiukseni aivan sähköiseksi..

 • CHIC

  Hmm..mahtaisko toi tehota mun hiuksiini? Oon ihan epätoivonen jo..tukka on yhtä isoa kiillotonta takkukasaa. Näyttää siltä kuin olisin hieronut hiuksia ilmapallolla :)

 • Leena_L

  Multa löytyy myös tuo harja, viime talvena ostin sen. Sähköisyyttä se tosiaan poistaa ja siihen tarkoitukseen sen ostinkin. Kiiltoa en ole itsekään huomannut hiuksiin tulleen. Sähköiset hiukset ovat ainakin mulla talvella aikamoinen ongelma, eivätkä siihen ole vielä mitkään hoitoaineet tepsineet. Onneksi on nyt sitten tuo harja :)

 • Johanna

  Mistä tuollasia saa ja paljonko mahtaa olla hintaa? :)

 • Tanja

  Vautsi :) Tuollainen harja tulisi varmasti kovaan käyttöön täälläkin. Onneksi itseltäni löytyy kuitenkin ensihätään ionipuhallusmahdollisuus hiustenkuivaajasta, jonka voimin ajattelinkin porskuttaa eteenpäin vielä jonkin aikaa, ainakin kunnes rahakukkaro toipuu joululahjahävikistä :D-Tanjahttp://tanjasvita.blogspot.com