CATEGORIES

Helmiäisrauta

28.12.2010
Olin jonkin aikaa katsellut ghd-rautoja, sillä olin ymmärtänyt että raudalla saa todella hyvät ja kestävät kiharat. Kävin kuitenkin ennen ghd-raudan ostoa vertailemassa valikoimaa Stockalla ja onneksi tielleni sattui erittäin ystävällinen ja avulias myyjä. Kerroin hänelle tarpeeni ja hän ounasteli, että minulle riittäisi Remingtonin helmiäismuotoilurauta. Koska kyseinen muotoilurauta maksoi ainoastaan 80e ja ghd n.200e paikkeilla ja molemmilla luvattiin kestävät ja helpot kiharat, päätin ostaa Remingtonin S9500 Pearl – hiusmuotoiluraudan. Omat tarpeeni kun eivät tosiaan ole ammattilaisen tasoa.
Raudan mukana tulee kätevä lämmönkestävä säilytyslaukkukin. Sen lisäksi tuotteelle luvataan seuraavaa:

Tuloksena sileät, kauniit, superkiiltävät hiukset. Advanced Ceramic Ultimate- keraaminen pinnoite, jossa on aitoa helmiäistä.

 • Digitaalinen lämpötilan säätö 150- 235ºC 
 • LCD lämpötilan lukitus & Turbo Boost: suoraan 235 ºC 
 • Erinomainen suorituskyky: Valmis 10 sekunnissa 
 • Ultranopea lämpötilan palautuminen 
 • Extra pitkät, kelluvat muotoilulevyt 110mm 
 • Levyjen lukitus säilytyksen/matkan ajaksi 
 • Jännitteenvaihto 
 • Automaattinen virrankatkaisu, 60 min. kuluttua 
 • 3m pyörivä johto 
 • Upea lämmönkestävä säilytyslaukku 
 • 5 vuoden takuu

Minulla tämä rauta on ainakin toiminut siihen mihin sen halusinkin – kestävien ja kauniiden kiharoiden rekoon. Myös suoristaminen käy nopeammin (kertavedolla) ja hiukset ovat ainakin paljon kiiltävemmät käytön jälkeen kuin aiemmilla suoristusraudoillani. Toki minulla ei ole kokemusta vertaa ghd-rautaan, mutta mikä tärkeintä – rauta täyttää minun tarpeeni.

Mikäli haluat oppia tekemään erilaisia kampauksia ja kiharoita muotoiluraudan avulla, tämä ghd-sivusto antaa paljon mahtavia vinkkejä videoiden muodossa!

Niin ja jos tätä blogia lukee kampaajia, niin otan mielelläni vastaan vinkkejä millä tavoin rautaa voi vielä käyttää ja miksi tosiaan ghd on niin paljon muita rautoja parempi? Ja onko tosiaan ghd-rauta amatöörikäyttöön tarpeellinen?
23 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Jaana

  Hei!GHD:n kehittäjältä on tullut markkinoille uusi suoristusrauta, kuulin tästä juuri kampaajaltani, joka sen oli saanut kokeiluun :)Raudan nimi on Cloud Nine, joka on kuulemma GHD-raudan uudempi, "parempi" versio samalta suunnitelijalta. Olisi kyllä kiva saada tämäkin rauta kotia kokeiluun, mutta GHD näin kotikäyttäjälle riitää :)nettisivuilta http://www.cloudninehair.com/ löytyy lisää tästä uutuudesta :)

 • bambiinas

  Ja hei, kaikille jotka miettivät noita kiharien pysyvyyttä – rauta toki vaikuttaa paljon, mutta suurin osuus on POHJUSTUSTUOTTEELLA, ei esim. lakalla. Kun laitat ennen raudalla leikkimistä hiuksiin hyvät pohjustustuotteet, ei sinun tarvitse lisätä lopuksi kuin pieni määrä lakkaa, koska liika lakka tekee hiuksista raskaat ja suoristaa siten hiuksia (: I tse teen kaikki hääkampaukseni joko Sebastianin Trilliant-suihketta käyttäen (jos on hennompi hius ja teen kuivaan hiukseen) tai sitten Sebastianin Gel Forte-tuotteella. Tuo Gel Forte on itselleni ainakin täysi napakymppi, vaikka kukaan ei koskaan sitä uskokaan, ennenkuin näkee :D Eli märkään tukkaan 2€ kolikon kokoinen määrä tuota geeliä, kuivaus, sen jälkeen hieman käsiin vielä tuotetta ja sivele hiukset, sen jälkeen kiharat/suoristus ja voin kertoa että pysyy!

 • Mrs. V

  Vastaan kaikille yhteisesti ajan puutteen takia:Kiitos teille kaikille ihanille mahtavista kommenteista!Ensinnäkin kiitos niin monelle (erityisesti bambiinas:)) jotka vaivauduitte selittämään maallikolle ghd:n eron muihin kun itse en sitä millään netin syövereistä löytänyt!:)Minulla itselläni kun on hyvin tapuisa tukka niin tämä rauta riittää minulle mainiosti, mutta vaativamman tukan omaavilla tuo ghd on varmasti todellakin arvonsa veroinen!:) Ja vielä suuri kiitos niille jotka jakoivat kanssamme tuon vinkin mistä ghd:tä saa noin edullisesti!!! Ehdottomasti mieluisampaa hankkia rauta reilulla 100e kun yli 200e mikä meni yli mun ymmärryksen, kun halvempikin hoiti tehtävänsä loistvasti. Kiitos teille kaikille jotka antoivat aikaanne ja valoititte meitä muita tietämättömämpiä!:) Ihanaa viikkoa teille!!!:)

 • Anonymous

  Ite tilasin briteistä GHD-raudan satasella postikuluineen.

 • S

  Ostin saman muotoiluraudan Kauneus&Terveys-messuilta ja olen ollut tyytyväinen :) Rauta on myös mulla amatöörikäytössä :)

 • bambiinas

  Hei! Ajattelin nyt avartaa oman mielipiteeni tuosta ghd vs. muut raudat – asiasta. Itse olen toki parturi-kampaaja, joten en voi verrata omaa käyttöäni "normaaliin" hiuksia laittavaan henkilöön, mutta kuitenkin (: Itse siis selvisin koko opiskelujen ajan jollain iänikuisella Babylissin suoristusraudalla, mutta kun vihdoin valmistujaislahjaksi itselleni ghd:n hankin, en voinut kuin katua sitä etten sitä jo aikaisemmin ostanut (: Itse olen ymmärtänyt (näin selkokielisesti), että ghd:lla on suoristusraudan sisällä patentoitu "minitietokone", joka pitää lämmön aina tasaisena, ja se on suurin syy tasaiselle ja laadukkaalle tulokselle. Monissa muissa suoristusraudoissa kun lämpötila on hiusten tyvestä aloittaessa optimaalinen, mutta mitä pidempi tukka, niin sitä enemmän lämpötila vaihtelee latvaa kohti mentäessä. Itsellä ainakin oma vanha suoristusrauta aina välillä kuumensi itsensä uudestaan kun se oli hieman jäähtynyt, ja tätä ghd ei tee. Jos mietitään hinta-eroa muihin rautoihin, johtuu se suurimmaksi osaksi tästä patentista. Kuitenkin, uskoakseni ghd:n hinnassa on hieman brändilisää mukanakin, kuten esimerkiksi IHAN KAIKISSA selektiivisissä ja luxus-meikkisarjoissa. Eli en sitä pidä mitenkään ihmeellisenä. Netistä siis saa sen vuoksi usein halvemmalla tilattua, toki itse ainakin olen kannattanut ihan suomalaista yritystoimintaa ostamalla omani liikkeestä, koska silloin varmistuu ettei ole kopio, ja rauta on helppo huoltaa jos jotain sattuisi.Jos jotain kokemuksia täytyisi sanoa, niin sanoisin että et tarvitse ghd:ta kotikäytössä, ennenkuin sitä jossain kokeilet, koska sen jälkeen ei ole usein paluuta (; Itse teen hääkampauksia kesäisin ihan hullulla turbotahdilla, ja voin sanoa että tuo rauta on pelastanut minut niin monta kertaa. Lämpenee nopeasti, tekee kiharat jopa liikavaalennettuun tukkaan jossa yleensä mikään ei pysy, tekee monenlaista jälkeä riippuen mitä haluaa, ja ne kiharat pysyy, pysyy ja pysyy. Suurin kiitos toki kiharoiden pysymisestä kuuluu aineille, jota sinne alle laitetaan.Hui, tulipas pitkä teksti! Halusin siis vain hieman selventää mitä eroja ghd:lla on muihin verrattuna, ja koosteena siis – tuo rauta on sinulle varmasti hurjan hyvä, enkä yleensä suosittele ghd:ta kuin muille parturi-kampaajille, todella paljon hiuksiaan laittaville tai niille, jotka ovat sitä jossain päässeet kokeilemaan ja sitten ihastuneet. Koska vähemmälläkin pärjää. Autovertauksena, ainahan Toyotallakin pärjää, mutta onhan Ferrarissa ne omat hienoutensa (:

 • Anonymous

  Ostin äskettäin Remingtonin helmiäiskihartimen, mutta kaduttaa vähän etten ostanut sittenkin suoristusrautaa. Saisihan silläkin kiharoita… Kysymykseen en osaa vastata :)

 • Anonymous

  http://www.lookfantastic.com sivustolta tilasin ghdni hintaan 85e ja on hyvä!

 • Anonymous

  Moi :)Pakko sanoa että Remingtonista ei ole mitään vastusta GHD:lle. Paljon rautoja käyttäneenä ja kaikkea kokeilleena voin näin todeta. Tuntuu että hius on paljon paremmassa kunnossa kun rauta on oikea. Ja ainoa oikea on GHD ;) Että kannattaa (tai näin jälkeenpäin onkin hyvä todeta) satsata GHD:en heti eikä ostaa näitä virheostoksia. Voi tietysti olla että tälläkin raudalla saa hyvää jälkeä mutta esim kiharoiden kestävyydellä on SUURI ero GHD:n ja muiden välillä.Tämä on kuin vertaisi niveaa ja dioria. -E

 • Anonymous

  Hei! Olen ghd-raudan omistaja ja täytyy sanoa että se on omaa luokkaansa :) Arastelin myös hintaa ja sen vuoksi kokeilin ensin halvempia "markettimerkkejä" mm Nordicaa ja Remingtonia. Minulla on paksu lasimainen hius jota nämä halpisraudat eivät saaneet taipumaan tai jos saivat hius suoreni pian. Taivuin ostamaan ghd.n ja sama rauta on nyt kolmatta vuotta käytössäni. Pieni vinkki muuten: ei missään nimessä kannata ostaa ylihintaisia ghd.ta esim suomalaiskampaajlta. Tilasin omani isosta brittiläisestä laatukosmetiikkaan ja lifestyletuotteisiin erikoistuneesta nettikaupasta http://www.lookfantastic.com Rauta tuli parissa päivässä. Töpselissä on valmiiksi adapteri jonka saa sekunnissa napsautettua pois jolloin rauta käy suomalaiseen verkkoon. Maksoin raudasta postareineen silloin 3 vuotta sitten noin 110 e, Helsingissä sama malli maksoi silloin muistaakseni 280 e.Terkuin S

 • sofia

  tilasin itse lookfantasticista oman ghd:ni, ja se kustansi 100e pk-kuluineen. Rauta tuli parissa päivässä ja kauppa on luetettava! Jos josku päädyt ghd:hen niin tuolta kannattaa tilata! :)itse olen aivan amatööri, mutta rauta on toiminut loistavasti! Kiharat pysyy kolmekin päivää (jos ei pese hiuksi vaan käyttää kuivashampoota siinä välissä :D) Loistava!Ainut huono puoli ettei voi säätää lämpötilaa :s

 • Anonymous

  Omaan taipuisaan ja karheaan tukkaan ei yksinkertaisesti muilla raudoilla ole riittänyt tehoa suoristukseen ja GHD:llä homma sujuu kuin tanssi. Syytä tähän en keksi muuta kuin sen, että rauta pysyy koko ajan tasalämpöisenä.t: Amatööri

 • Anonymous

  Heippa!saako kyseisellä raudalla tehtyä myös hyvät ja kestävät kiharat?

 • shekerim

  Varmasti oikein hyvä rauta tuokin, mutta saahan GHD:n raudankin esim. Lookfantasticista hintaan 111e tällä hetkellä. Olen aina miettinyt, ostaako joku GHD:n oikeasti tuolla 200 eurolla :O Itselläni on se ja olen oikein tyytyväinen, mutta 200e suoristusraudasta on vaan ihan älytön hinta.

 • Anonymous

  paljon tollainen maksaa :) ?

 • Anonymous

  GHD on kokonaan keraaminen, tossa sunkin raudassa on vain keraaminen pinnoite, kun se alkaa mennä rikki , niin se alkaa repiä hiuksia. Sen takia GHD on niin kallis (ja parempi kuin muut), koska se on kokonaan keraaminen, eikä vain pinnoitettu.

 • iitu

  Netistä tilaamalla saisit GHD:n hieman alle sadalla eurolla, itse tilasin lookfantastic.com:ista ja kaupan päälle tuli GHD suoristussuihke! :) Ostin sen lähinnä kyllästyttyäni halpoihin suoristusrautoihin jotka hajosivat aina jossain vaiheessa!

 • Ode

  Mä en itseasiassa enää itekään ymmärrä miks ghd on mukamas niin paljon parempi :D sillä kuulemma saa kestävät kiharat jne jne, itse koitin pari päivää sitten ystäväni ghd:tä ja se ei edes ollut niin hyvä kuin luulin. Ja kiharatkaan ei kestäneet seuraavana päivänä. Eilen tein omalla Björn Axen raudalla ja kiharat on vieläkin päässä :D joten musta tuli just anti-ghd.

 • Anu

  ihana että teit tästä postauksen, sain itse kyseisen raudan mieheltäni lahjaksi! :)pieni toive, olen ihan uuno mitä tulee kiharoiden tekoon muotoiluraudalla, olisi tosi kiva jos voisit tehdä videopostauksen(tai ihan step-by-step kuvapostauksen) siitä, miten teet tuolla kyseisellä raudalla kiharoita. tai jos tosiaan löydät/tiedät lisää videoita joissa neuvotaan kiharoita tekemään niin jakaisit niitä meillekin :) itekin oon miettiny et onko tuo ghd tosiaan NIIN hieno kun sanotaan vai onko siinä vähän semmoista "merkki maksaa" meininkiä.

 • Anonymous

  Tosin GHD:n saa paljon edullisemmin nettikaupoista, kuten esim lookfantasticilta, josta omani aikanaan tilasin (: Hintaa n. 20€ enemmän kuin tolla Remingtonin raudalla.

 • Tessa

  Minä ostin suoristusrautani (myös Remington!) ennen tätä suurta ghd -buumia, ja minullekin on jäänyt vähän epäselväksi, miksi ghd muka on niin paljon parempi. Ainakaan kavereiden rautoja kokeillessa en ole huomannut eroa…

 • Pelham Wife

  Omakohtainen mielipiteeni tuohon on ehdottomasti ghd. Olen kokeillut jo lähes 10vuoden ajan kaikennäköisiä suoristimia ja kun löysin ghd:n 4vuotta sitten, rakastuin. Itselläni on todella hankala hiuslaatu ja kosteassa muistuttaa AINA "frendien monicaa-bahamalla". En enää mistään hinnasta luopuisi tuosta ja tosiaan käyttöikä on suunnattoman pitkä. Omani olen ostanut aina englannista joten hinta on alhaisempi kun täällä. (En itseasiassa tiedä edes mitä suomessa ne kustantaa, mutta ainakin silloin pari vuotta sitten olivat lähellä 250e) Mutta vaikka kampaaja en olekaan, niin ghd on minun elämäni rakkaus :D

 • Avelina

  En ole kampaaja, mutta täytyy sanoa, että olen ollut ehdottoman tyytyväinen ghd:ni. Itselläni on sellaiset silkkiset hiukset, joihin on vaikea saada kiharoita ja etenkin sellaisia, jotka pysyvät sitten koko tarvittavan ajan.Minulla on ollut käytössä lämpörullat, erinäisiä kihartimia, mutta millään en ole koskaan saanut itselleni tarpeellista tulosta. Joten päätin sijoittaa yhteen hyvään, kuin ostaa monta uutta. Nyt melkeinpä vuoden ghd:n omistajana voin kyllä sanoa, että kyseinen laite on ainakin itsellä toiminut erittäin hyvin ja tuottanut pysyviä kiharoita tuosta vain. Testasin nyt joulun aikana, että hiukset olivat ihan kivalla kiharalla vielä viidenkin päivän jälkeen.Mutta tosiaan, kaikilla on omat tarpeensa hiusten laiton suhteen ja ehkäpä sinun hiuksesi kaartuvat helpommin ja pysyvät paremmin, joten ghd:lle ei välttämättä ole tarvetta ja kyllä varmaankin nykyään ei-kampaamokihartimillakin saa toimivia juttuja hiuksiin.