CATEGORIES

Kamelia

13.1.2015

Viime aikoina olen käyttänyt paljon mustaa ja kamelia. Tämä klassinen yhdistelmä toimii aina ja pelastaa niinä aamuina, kun ei keksi mitään päälle pantavaa. Minulla on ollut käytössä vanha Ted Bakerin kamelinvärinen villakangas takkini (näet sen tässä asussa), joka juuri ja juuri peittää peffan. Se on kerrassaan ihana, mutta huomaan kaipaavani kamelitakkia myös pidempänä versiona. Kaapistani löytyy äidin vanha yksilö (nähty mm. tässä asupostauksessa), jonka hän on aikoja sitten teettänyt itselleen Kiinassa. Takki on ihana, mutta ikävä kyllä siinä alkaa vuodet näkyä. Sitä on kovin vaikea saada suoristettua, vuori repeilee ja se on muutenkin minulle liian iso hartioista. Tahtoisin löytää ajattoman kamelitakin, joka yltäisi ainakin polviin asti. Nyt kevättä kohti mentäessä takkeja saattaisi löytyä hyvästä alennuksestakin…?

style pic from Damsel in Dior-blog

CAMELCOAT-2

1. Selected, 119,95e
2. Stella McCartney, 1000e
3. Polo Ralph Lauren, 1200e
4. Max Mara, 1300e

Pohdin vielä hankinko takin vyöllä vai ilman? Tai jos päädyn vyöttömään niin saako napit näkyä vai ei? Koska lyhyessä Ted Baker takissani on vyö, olen kallistumassa napitettavan / vetoketjullisen puoleen. Mitä mieltä te olette? Onko teillä vinkkejä siitä, mistä Helsingin kivijalkaliikkeestä voisi tällaisia klassisia kameleita löytyä?

Lisää inspiraatiota kamelitakin pukemiseen löydät Pinterest-taulultani.

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Taru I.

  Ehdottomasti sinulle sopii suoralinjainen vetoketjumalli. Ei kuitenkaan tuollaista polven alle yltävää.

 • Emmi L.

  Tajusin vasta toisella lukemalla, että otsikossa tarkoitettiin eläin kamelia eikä kamelia-nimistä kukkaa :D Enkä edes ole mikään viherpeukalo. Mistä lie tuo tarttunut mieleen edes.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • tyyty

  Omani on napitettava polviin asti ja pepe jeans merkkinen. Valitettavasti en tiedä missä on, muuton jäljiltä kadoksissa. Kaikki laatikot ja pussit on purettu, surettaa, löydänkö sitä enää.. täydellinen yksilö! Ainakin tallinnan virukeskuksessa on pepen liike. En tiedä on helsingissä? Omani tuli zalandolta.

 • Sand

  Moikka. :) Mulla olisi kysymys ripsienpidennyksiin liittyen. Pystytkö käyttämään normaalisti aurinkolaseja niiden kanssa? Esim rayban aviatoreita? Olen itse hankkimassa pidennykset ja lähdössä aurinkoon, niin tuota vaan pohdin. :)

 • Riikka

  Aivan ihana tuo Ted Bakerin takkisi! Kamelitakkia olen himoinnut jo pitkään, haluaisin nimenomaan vähän lyhyemmän mallin, mutta mistään ei tunnu löytyvän :/ Tai sitten ne ovat opiskelijabudjetille aivan liian kalliita :D Mutta ehkä täydellinen malli vielä joskus osuu kohdalle. :)

 • emma

  Moikka! Täytyy sen verran vinkata, että olen tuota selectedin takkia mustana kokeillut, ja todella hyvän mallinen takki kyseessä ja siitä löytyy muistaakseni ainakin puolet villaa :) Itseltä löytyy Mangon vanha kamelitakki, tosin hieman liian ohuena versiona näille keleille, aito villainen ja oikein muhkea takki olisi kyllä ihana! Mitä nyt on tullut kaupungilla pyörittyä, myös moni merkki Stockalla myy tällaista, esim. Kors ja Filippa, osa jopa alessa!

 • Itselläkin on kamelinvärinen takki etsinnän alla ja tarkoitus olisi vielä koittaa täältä katsella aleista ennen suomeen paluuta! :) olen vain maailman vaikein ostamaan takkeja tai kenkiä!

 • Mia

  Moikka!
  Kameliin liittyen olisinkin kysynyt, että onko mitään vinkkejä miten päivittää vanha polven alle ulottuva kamelinvärinen takki taas käyttökelpoiseksi? Olen paininut takkini kanssa jo muutaman vuoden ja ehkä suurin ongelma on, että takki on ehkä liian iso hartioista ja siinä on vain yksi rivi nappeja. Takki on istuvaa mallia, eli vyö ei mielestäni siihen sovi.
  Kameli on kaunis väri ja yhdistyisi kivasti moniin vaatteisiin, mutta oma takkini aina vaan jää kaappiin, kun se tuntuu niin vanhalta.

  • Mrs.V

   Voih – mä olen niin käsi, mitä mihinkään käsitöihin tulee. Mulla nimittäin sama ongelma kuin sulla. Löytyy vanha pitkä kamelitakki, mutta se on liian iso (erityisesti myös hartioista) ja vanha ja tarvitsee kyllä jo seuraajaa… Joten ikävä kyllä en osaa auttaa lainkaan. Oma ratkaisukin on, että etsin uuden.

 • E

  Hei,

  Mielettömän kiva blogi sulla!
  Itse löysin kamelin värisen takin pari viikkoa sitten Stokkalta alesta. Takki on Filippa K:n polvipituinen vyöllä. Käytössä nykyään jatkuvasti! En tiedä löytyykö Stokkalta enää, mutta Filippa K:n liikkeessä vielä näytti joku aika sitten olevan. Vaikka nyt ehkä napillista/vetoketjullista etsitkin niin siinä yksi vyöllinen vaihtoehto, josta olen itse tykännyt.

 • Heidi

  Toi “damsel in Dior” -bloggaajan takki on täydellinen. Olen ennenkin kuolannut hänen takkia. Sen kun jostain saisi…. Muistan lukeneeni, takin olleen zarasta ostettu pari vuotta sitten(?). Toi takki on täydellinen kaikin puolin, mutta erityisesti väri miellyttää, se ei oli liian ruskea. Jos ymmärrät mitä tarkoitan :D

  • Mrs.V

   Se on tosi kaunis! Ymmärrän hyvin :D Mulle taas ei ole tarpeeksi ruskea :D Mutta tosi kaunis takki muuten.

 • Pupupallero

  Moikka! Helsingin Stockalla Karen Millen myy pitkää takkia tämän värisenä, oli myös todella kaunis! :)

  • Mrs.V

   Kiitos vinkistä! Menen katsomaan! :)

 • Hej Linda! Var kan man köpa kappa nr.1, den från Selected?

 • Ostin juuri Benettonilta aleista mielestäni tosi kauniin kamelitakin, tällaisen; http://lililii.blogspot.fi/2015/01/camel-coat.html. Rekkiin jäi silloin vielä yksi jäljelle!;) Takki on juurikin hieman pidemmän mallinen ja siinä on suurin osa villaa ja mohairia.

  • Mrs.V

   Miten kauniin takin olet löytänyt! :) Ja huikea ale! :) Pitääpä käydä katsomassa jos vielä löytyisi :/