CATEGORIES

Lahjojen paketointi – mistä kauneimmat narut ja paperit?

12.12.2019

Olen tänä vuonna ollut hyvissä ajoin liikenteessä ja olemme hankkineet jo valtaosan omien, kummilasten sekä muiden läheisten lasten joululahjoista. Niitä paketoidessa muistui mieleen, että viime vuonna kyselitte hurjasti postauksissani ja tarinoissani vilahtaneiden lahjakääröjen perään. Mistä lahjapaperi? Mistä nauhat? Tässä postauksessa listaan muutaman suosikkini. Myös tuo tähtikuvioinen käärepaperi on heidän valikoimastaan.

Jokavuotinen suosikkini lahjapaperien suhteen on askarteluliike Sinelli. Heillä on valikoimissaan kaunis hopea-, kupari- ja kultakimallelahjapaperi, joka ei kuitenkaan ole niin täynnä sitä kimalle pintaa, etteikö teippi siihen tarttuisi. Olen ostanut tätä samaa lahjapaperia aikaisempina vuosina ja sitä oli tänäkin vuonna valikoimissa. 

Tänä vuonna ostin ensimmäistä kertaa lahjapaperia H&M Homen puolelta. En tiennyt, että heilläkin on lahjapaperia valikoimassaan! Erityisen paljon pidin heidän tuosta yksinkertaisesta ruskeasta paperista. Siihen sopisi koristeellisen lahjanauhan sijaan myös erittäin hyvin paksu ruskea lanka ja koristeiksi esim. käpyjä ja havuja. 

En ole perinteisten ohuiden ja krepattujen koristenauhojen suosija. Tänäkin vuonna hyvissä ajoin kävin Erottajalla sijaitsevassa Nappitalossa, missä on vaikuttava valikoima erilaisia ihania ja koristeellisia nauhoja. Suosikkini on erilaistet paksut koristenauhat, missä reunoilla kulkee ohuen ohut metallilanka. Siitä pystyy silloin solmimaan erittäin näyttävän rusetin, kun sen pystyy muotoilemaan haluamallaan tavalla (esimerkkinä ruskea rusetti). Samasta liikkeestä olen ostanut nauhojen lisäksi myös valkoista pitsinauhaa, joka myös näyttäisi erittäin hyvältä tuon ruskean lahjapaperin kanssa. Kaikki kuvan nauhat on ostettu Nappitalosta. Osa minulla oli jäljellä vielä edellisestä vuodesta, kun lahjojen avaamisen jälkeen poimin hyvin säilyneet nauhat vielä talteen. 

Siinä muutama oma tärppi lahjapaperien ja -nauhojen hankintaan. Minusta on kiva antaa kaunis lahjapaketti ja sitä ennen ne näyttävät ihanilta joulukuusen alla. Tänä vuonna väriteemani oli kultainen, valkoinen hopea ja ruskea. Lisää vinkkejä kauniiden lahjapakettien tekoon löydätte viime vuoden postauksestani:

6 vinkkiä kauniisiin lahjapaketteihin

Jos sinulla on suositella paikkaa mistä saa erityisen kauniita lahjapapereita ja nauhoja, olisi ihanaa jos vinkkaisit niistä kommenttiboksissa! Ihanaa ja tunnelmallista joulunodotusta <3

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Eve

  Moni lahjoista on käytettynä ostettu, mitä oon paketoinut. Nääkin semmosia, mitä ihmiset on vinkannut tarvitsevansa. Aineettomat lahjat on myös parhautta! <3

  Oon paketoinut lahjat ihan kylmästi sanomalehteen. Turha ostaa uutta paperia, kun ne revitään monesti rikki roskikseen! Jotain paperin jämiä oli jäänyt viiden vuodenkinkin takaa, niitä yhdistin jonkun pakettien päälle. Pahvilaatikot pääs myös käyttöön siinä, kuin moni kertynyt pahvirasia, suklaarasia jne. Joulun jälkeen rikki revityt paperit ja pahvit voi vaikka polttaa takassa, tai saunassa.

  • Hanna Vayrynen

   Sanomalehdillä paketoidut lahjat ovat kiva idea ja kauniitakin kun vähän aikaa antaa asettelulle? :) Ja kyllä, aineettomat lahjat ovat parhaita. :)

 • Liisa Kivi

  Ihania paketteja! Mäkin ostin tänä vuonna H&M Homen puolelta lahjapaperit – ne on ihania! <3 Granitissa on muuten kanssa ihania paketointimateriaaleja ja -härpäkkeitä! <3

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos ihana! Pitääkin mennä kurkkaamaan Granit sillä silmällä! :)

 • Haidi

  Täälläkin on Sinellistä lahjapaperi ja juurikin tuo koko glitteri :D se vaatii vaan järeämpiä teippejä niin pysyy kasassa! Nauhat on satiinia, ostettu pari vuotta sitten Köpiksen reissulta. Ihan parhaita ja saa kauniita paketteja :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei onko sulla ihana vinkkiä “järeämmästä” läpinäkyvästä teipistä? Oma teippi kyllä tähän toimii, mutta jos erityisesti etsii tällaista glitteri paperiin hyvin sopivaa teippiä niin osaatko sanoa jotain kriteerejä? :) Ja ah, kauniit satiininauhat on parhaita <3

   • Haidi

    Mulla on Sinellistä ostettu Powertape! Kakspuoleista, läpinäkyvää ja ohutta :) ja glitterikipaperikin tottelee kiltisti!

    • Hanna Vayrynen

     Kiitos vinkistä! <3

 • Tanja Palosaari

  Hei,

  Ihana, inspiroiva ja kaunis paketointipostaus ♥️

  Vinkiksi yksi hyvä lahjapaperipaikka;
  https://www.napakka.fi/lahjapaperit

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos paljon vinkistä! <3 Rakastan kauniita joululahjapapereita <3

 • Elisabeth Rundlöf

  Itse tykkään Zico’sin valikoimasta! Tänään kuitenkin opin tekemään myös itse lahjapaperipusseja, ne on todella helppoja tehdä! :)

  xxx
  E
  http://www.elisabethrundlof.com

  • Hanna Vayrynen

   Hei kuulostaa ihanalta! Minäkin suosin synttärilahjojen annossa paperipusseja. Helpottaa omaa arkea ja niitä voi kierrättää :D

 • Jaana

  Mä oon ajatellut, että kunhan mun lahjapaperivarasto tyhjenee (tänä jouluna), niin alan käyttää lahjapaperina sanomalehtipaperia. Si.tulee postiluukusta sen verran paljon ja yhdistettynä juuri noihin leveisiin, näyttäviin (uudelleen käytettäviin) nauhoihin, lopputulos on hieno ja myös ympäristöystävällinen kierrätyshenkisyydessään.

 • Pia

  Kauniita paketteja ? erityisesti propsit edellisvuoden nauhojen käytöstä! Joululahjapaketointi kun tuo vain ”turhaa” jätettä, on hienoa jos materiaaleja käytetään uudemmankin kerran ☺️