CATEGORIES

Northern Women In Chanel

28.12.2012

Kaiken joulukiireen keskellä en ole ehtinyt kirjoittaa mahdollisesti Teitäkin kiinnostavasta näyttelystä Helsingissä. Joulukuun alussa käväisin rakkaan ystävättäreni kanssa Northern Women in Chanel -näyttelyn avajaisissa, joka on monen pysäkin kautta päätynyt vihdoin kotimaahammekin.

Nimensä mukaisesti, 59-valokuvan sarja esittelee pohjoismaista kauneutta kaikessa upeudessaan. Valokuvaajapariskunta, Peter Frago sekä hänen puolisonsa Ingela Klementz Frago, ovat viimeisten vuosien aikaina kuvanneet peräti 45 Euroopan pohjoisemmista maista kotoisin olevaa mallia, jotka kaikki kantavat yllään iki-ihanaa Chanelia. Niin Haute Couture, kuin Ready-To-Wear mallistoista.

Esillä olleiden huippumallien joukosta löytyy paljon tuttuja kasvoja. Jopa pari suomalaistakin. Ketkäs muutkaan, kuin Suomen ylpeydet Suvi Koponen sekä Kirsi Pyrhönen. Viimeiseksi mainittu oli itsekin päässyt paikan päälle. Kuvien skandinaavisten kaunottarien seasta löytyi myös mm. tanskalaiset kaunottaret Freja Beha Erichsen sekä kaikkien tuntema supermalli Helena Christensen. Taidan olla jostain syystä erityisen viehättynyt tanskalaisten naisten ulkonäöstä, sillä myös näyttelyn lempikuvaani täydentää herkkä tanskalaiskasvo. Siitä lisää vielä myöhemmin.

Näyttelyn avajaisiin, Erottajalla sijaitsevaan Laboratoryn tiloihin, kerääntyi satapäinen muodinammattilaisten ja -rakastajien joukko ihailemaan näitä toinen toistaan vangitsevampia kuvia ja nauttimaan iloisen puheensorinan täyttämästä illasta Chanel meren keskellä. Kylläpä oli edustavan näköistä juhlakansaa!

Itse olin pukeutunut Chanel-hengen mukaisesti mustaan ja valkoiseen, jonka ajatonta harmoniaa täydensi kirkkaan punainen huulipuna. Oli muutama muukin ollut täysin samalla, varsin omaperäisellä, ajatuksenjuoksulla liikenteessä… Sille kilisteltiin yhdessä Costumen ihanan muotitoimittaja Johannan sekä samaisen lehden bloggaajien Teemun ja Auroran kanssa. Ikävä kyllä itse en tajunnut meistä kuvaa ottaa, mutta onneksi Teemu oli paljon skarpimpi bloggaaja kuin allekirjoittanut. Note-to-self: ahdistele Teemua illan kuvasaldosta! ;)

Tästä kaiken kaikkiaan 87-kuvan sarjasta koottin oma kirja, joka kustantaa 190 euroa. Vaikka suolainen hinta kiristää kukkaroa, on sen pistolle hyvä tarkoitus. Kirjamyynnin tuotto menee kokonaisuudessaan Save The Children-järjestölle. Mikäli et näyttelyyn pääse saapumaan, mutta kirja kuitenkin houkuttaa, on se myös saatavilla Akateemisesta kirjakaupasta.

Mikäli vain näinä joulun välipäivinä aikaa liikenee, suosittelen lämpimästi poikkeamaan näyttelyssä.

NORTHERN WOMEN IN CHANEL -näyttely esillä 6.12.2012-27.1. 2013 Laboratoryssa, Erottajankatu 9B 

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Kiitos vinkistä! Täytyykin suunnata tuonne, koska mulla ei muuta ole kun aikaa käytettävänäni :)

  • Suuret kiitokset tästä vinkistä!!<3 Haluaisin kovasti käydä näyttelyn katsastamassa, hyvä että vielä tammikuussa on aikaa käydä!:)

  • Luin joulukuun Ellestä kiehtovan jutun ko. näyttelystä ja päätin jo silloin, että kyseinen näyttely täytyy ehdottomasti käydä tsekkaamassa heti vuodenvaihteen jälkeen!:)

  • Jii

    Kiitos ihan mahtavasta vinkistä! Edessä saattaa olla reissu Helsinkiin tuona aikana, joten laitan tämän ehdottomasti muistiin. :)

  • M.

    Näyttelyssä on hienoja kuvia ja hauskaa, että saamme Suomeenkin tällaisia herkkuja! Kirja houkuttaa myös, mutta se ei taida mahtua enää hyllyihin… Olen saanut kiellon noille muotikirjoille :)