CATEGORIES

Printtifarkut ja kutistunut paita

25.6.2013

Muiden helsinkiläisten tavoin olen palannut takaisin arkeen hyttysten puremia raapien ja makkaroita sulatellen. Viimeinen taitaakin olla ikuisuusprojekti. Sen verran mukavaa oli, ettei vähemmän toivotut tuliaisetkaan häiritse kotiin palannutta kaupunkilaista.

Tässä viimeviikkoisessa postauksessa annoin neljä helppoa ohjetta, joiden avulla onnistut kokoamaan toimivan asun kuviollisten farkkujen ympärille. Alta löytyykin nyt asu, missä näkyy vanhat kukalliset farkkuni, jotka puin postauksen vinkkien mukaan. Näitä kuvia katsellessa tuli mieleen kohta, jonka voisi vielä listaan lisätä…

finnishmidsummer2013juhannusIMG_5004 finnishmidsummer2013juhannusIMG_5064 finnishmidsummer2013juhannusIMG_5095 finnishmidsummer2013juhannusIMG_5098 finnishmidsummer2013juhannusIMG_5085 finnishmidsummer2013juhannusIMG_5100 finnishmidsummer2013juhannusUntitled-1

…nimittäin varmista, että vaatteet istuvat!

hat: Supertrash
white vest: Zara
white blouse: Zara
printed jeans: Zara
shoes: Giuseppe Zanotti
bag: Chanel

Kuvassa näkyvä valkoinen paita on minulle liian lyhyt. Se on suureksi ikäväkseni kutistunut ensimmäisessä pesussa, vaikka sen ohjeiden mukaisesti pesin. Koska housuissa tapahtuu paljon ja vyötärö nousee reilusti uumaan asti, siksi lyhyt paita korostuu entisestään ja kokonaisuus jää vähän tönköksi. Paidan helma olisi saanut olla kymmenisen senttiä pidempi, jotta asu olisi ollut onnistunut.

Netistä löysin onneksi hyvät ohjeet, joiden avulla pitäisi pystyä pelastamaan pesussa kutistuneet vaatteet. Aloitan nyt paidan elvytyksen ja palaan pian kertomaan saako löytämieni ohjeiden avulla pusero henkensä takaisin.

28 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Tiina

  Hei, halusin vain kertoa, että olet täysin tyyli-ikonini ja rakastan blogiasi! En itse enää osaa kantaa vaatteitani yhtä klassisen kauniisti kuin sinä, mutta haluaisin osata! Olin ennen tosi naisellinen ja rakastin korkokenkiä ja meikkejä! Sitten tapasin nykyisen mieheni, joka inhoaa naisella mm. pitkää tukkaa, meikkiä, ja korkeita korkokenkiä. Mieheni mielestä pukeutumiseni pitäisi olla “terveellistä”. En tehnyt seurustelun alettua itseeni radikaaleja muutoksia, mutta alitajuisesti, hänen takiaan, kadotin pikkuhiljaa itsessäni sen naisellisen puoleni. En enää juuri meikkaa, ja välttelen kaupoissa mekkoja/korkokenkiä ja menen vain suoraan villapaita/farkku puolelle. Nykyään, jos yritän käyttää esim. vanhoja korkkareitani näytän vain totaalisen typerältä enkä näe itseäni enää kauniina naisena kuten ennen näin. Silloin, kun nautin naisellisuudestani. Vaikka mieheni rakastaakin ulkonäköäni ja minua itseäni, vaikutti tuo hänen suhtautumisensa suuresti alitajuntaani ja todella surullisella tavalla itsetuntooni. Anteeksi avautuminen, mutta halusin vain ilmaista sinulle, kuinka paljon ja miksi nautin blogissasi juuri niistä ihanista pinnallisista ja naisellisista jutuista, jotka olen itsessäni kadottanut ja jotka kuitenkin vaikuttavat suuresti pintaa syvemmälle. Kiitos!

 • Kate

  sun blogissa on tosi kiva se että julkaiset kommentit niin nopeaan, koska silloin kun ei ole uutta luettavaa, postausta tmvs. niin on kiva lukea kommentteja :) joissain blogeissa tulee harvoin postaus ja kommentteja ei julkaista juuri koskaan ja monessa uudessa postauksessa ei ole julkaistu yhtäkään kommenttia, niin tuntuu tylsältä. Täällä on melkein aina jotain luettavaa kun ehtii käydä tsekkaan :) sulla on mahtava blogi ja tyylitajusi on uskomaton ja olen saanut paljon vinkkejä sinulta koska minulla on samanlainen tyyli/vaatemaku, mutten ole osannut sitä soveltaa käytännössä aina, sen vaan olen huomannut että vaatteesi aina miellyttävät, olin jo ensimmäiset kukkaprinttifarkut ostanut muutama viikko sitten, oli jännä nähdä että teit postauksen siitä :D

 • Tiu

  Hei,
  voisitko tehdä postauksen vaatteidesi, kenkiesi, meikkiesi ja korujesi säilytyksestä. Sinulla on varmasti niitä paljon, joten miten olet ratkaissut säilyttämisen? Minulla ainakin tuppaa vaatehuoneen sokkeloihin hukkua vaatteita, joita sitten sattumalta aina välillä löydän :D

 • meow

  Nooh, mitäs pienistä! Mutta hei jaappa kutistuneen paidan pelastusohje myös blogiin jos toimii!!! :)

 • n

  Hei nyt oli ihan pakko kommentoida, kun olet montakin kertaa valitellut kutistuneiden/muulla tavalla pesussa pilaantuneiden paitojen takia. Mikäli ostamasi tuote ohjeista huolimatta menee pian oston jälkeen huonoon kuntoon, tuote pitää ehdottomasti reklamoida. Oli kuittia tai ei, oli ostosta päivä tai viikkoja. Itse olen vaatekaupassa töissä, ja käsittelen ja teen myös itse reklamaatioita tuon tuostakin. Reklamaatio on ihan normaali juttu ja varsinkin Zaran kaltaisessa, ns. laadukkaammassa liikkeessä, reklamaatio onnistuu todella pienellä vaivalla. Itse olen tämän todistanut, sillä oli mistä tahansa liikkeestä, aina vaatteista löytyy sunnuntaikappaleita.

  Mua aina ihmettää tää suomalaisten vaatimattomuus, kun ei haluta valittaa, vaikka tuotteessa selvä vika. Huomaan saman lähipiirissä ja ihan omassa työpaikassakin. Reklamaatio on ihan normi juttu, ja kenenkään ei pidä alistua huonokuntoiseen tuotteeseen ;) ! Mulle tää on jotenkin tärkeä asia, kun itseä ainakin suunnattomasti inhottaa nykyajan huonolaatuiset tuotteet. Tehkää siis ihmiset reklamaatioita!

  • Heidi

   Olin palauttamassa paitaa kutistumisen takia Zaraan, mutta he eivät suostuneet ottamaan sitä vastaan koska kyseinen materiaali kuulemma käyttäytyy näin. Olin todella yllättynyt että Zarassa näin huono palvelu. Ei mikään muu heidän vaate mitä omistan ole käyttäytynyt saman lailla.

   • Mrs.V

    Juupa juu… Sama laulu kuin luikkarilla niiden törkeän näköisiksi villasilkkisekoite monogramihuivien kanssa… Minusta ei vaan todellakaan ole perusteltua antaa kuluttajien luulla, että on ihan ok että tällaiset vaatteet nyt kutistuvat vaikka ohje sanoo muuta… Pitäisi sitten VAATTEEN PESUOHJEISSA lukea tämä jos se on kutistuminen on materiaalin omianisuus? Paremmin tietävä korjatkoon.

    • n

     Valitettavasti monissa liikkeissä on niitä inhottavia myyjiä, joiden kanssa kaikki ei suju. Kuten kuitenkin nykyään kaikissa elämän osa-alueissa, se joka vaatii se saa. Olen tehnyt varmaan 25 reklamaatiota viime vuosina, varmaan 5 sinne Zaraan, eikä koskaan ongelmia. Sekä kutistuneesta tuotteesta että irtilähtevistä paidan timanteista ym. Jos lähtee asenteella, ettei anna itseään pompotettavaksi, niin saa kyllä mitä haluaa. Asiakkaan on nykyään osattava olla asiantuntija tälläisessä tilanteessa, koska asiakaspalvelija ei tätä aina ole. :)

     • Mrs.V

      Olen täysin samaa mieltä… Todella harmillista, mutta tämä on totta. Kunhan muistetaan me asiakkaat myös, että vaativuuden lisäksi pitää säilyttää myös ystävällisyys. Vaatii sekin lisää, mutta onnistuu kyllä! :)

     • n

      Ja lisättäköön omastakin kokemuksesta vaatekaupan myyjänä: liikkeet pyrkivät aina tahkoamaan pelkästään voittoa. Ei vaatekauppaa kiinnosta kuin se, ettei tuotteita mene hävikkiin (–>esim reklamaatio). Se ystävällisyys ja asiakasläheisyys lähtee myyjän persoonasta. Kaupat tosissaan suoraan sanoen kusettaa ihan urakalla, ja tosiaan itseänikin välillä harmittaa tosi paljonkin myydä tiettyjä tuotteita eteenpäin, koska yksinkertaisesti ovat niin huonolaatuisia, ja se tiedetään kyllä liikkeessä. Vikoja yritetään usein piilotella, ja myydä “roskiskelpoinen” tuotesarja vaan pienellä alennuksella. Kauhea avautuminen, mutta itseä vaan niin turhauttaa nämä asiat.

 • Voi miten kaunis kokonaisuus – kukkafarkut toimivat ihanasti! :) Ja hei, yhden kerran jos vielä peset niin sitten voit ruveta käyttämään paitaa napapaitana ;) Ei vaineskaan, toivottavasti paita elpyy entisiin mittoihinsa! :)

  http://petitelivingmaria.blogspot.fi/

 • primrose

  Aivan ihanan raikas asu! Kiitos inspiraatiosta! :)

 • Heidi

  Täällä myös yksi kenellä paita kutistunut. Tässä mietinkin pitäisikö käydä palauttamassa, mutta kuittia ei tietenkään jäljellä joten jos toimivan tavan löydät niin olisi mukava kuulla. :) Nyt paita koristaa ainoastaan vaatekaappia.

 • Bisous

  Kivan maalaishenkisiä kuvia jotenki :) Mitenkäs sisustusprokkikset etenee? Niitä ja syvällisiä pohdintoja kaipailen :)

 • Laura

  Upea asu. :) Nuo housut on tosi kivat, olen miettinyt itsekin tuon tyyppisiä, mutta vielä olen tyytynyt kukka leggingseihin.. Jos kerkiää menemään aleihin, voisikin katsoa mitä löytyy.. Hihii :P

  Oletko sinä kerennyt aleihin?

 • Lauraa

  Sulla oli ne musta-valkoraidalliset housut ja törmäsin samanlaisiin Cubuksella ja ne jäi kaivelemaan. Nyt kävin ne kotiuttamassa ja vaikka ne on aika erikoiset nii en malta oottaa että saisin ne päälle (nää helteet ei kyllä nyt innosta laittamaan mitään pitkään päälle) ja kiitos noista sun vinkeistä miten noita vähän erikoisempia housuja voi yhistellä! :)

 • Kauniit housut. Melkein voisin itsekin harkita samanlaisia, vaikka tällä hetkellä tuntuvatkin hieman liian uskaliaalta vaihtoehdolta ;)

 • Johanna

  Hei,

  Tämä asu on minun silmääni aivan maagisen upea, ja postauksen kuvat mielettömiä! Saan sinulta joka päivä huikeasti inspiraatiota pukeutumiseen ja positiiviseen asenteeseen, kiitos siitä. :)

 • sofia

  Minä ostin myös kyseisen zaran paidan, tai siis ostin 2 tuollaista samanlaista, toinen kutistui, varmaankin juuri tämä samainen mikä sinulla on päälläsi , mutta toinen vastaava ei! Outoa!
  Ostin ensin tämän mikä meni pesussa kutistumaan, enkä sitten tiennyt oikein mitä tehdä joten ostin uuden :D
  Tämä uusi joka ei kutistunut on tismalleen samanlainen, ainoastaan kangas tuntuu paljon paremmalta eikä ole pesussakaan mennyt miksikään. Ja näitä tuli myyntiin vähän myöhemmin, lieneekö zara itsekkin huomannut tämän `mokan´ …

  • Mrs.V

   Kummaa! Varmaankin käytetty tosiaan eri kangasta samaan tuotteeseen? Sain tuossa myös lisävinkin paidan elvyttämiseen zaralaiselta, joten palaan tänne vielä kertomaan miten kävi! :)

   • aila

    Viskoosia pystyy silittämällä “muotoilemaan”..sillon, kun vielä käytin viskoosivaaatteita, huomasin senkin seikan, että kaikki eivät pesussa kutistuneet…laatueroja varmaan..

 • elen

  Heippa, tuo paita on viskoosia, joka materiaalina käyttäytyy niin, että se kutistuu vesipesussa lähes aina (selluloosapohjainen kuitu). Paita palaa omiin mittoihinsa, kunhan sen silittää kosteana(!) pesun jälkeen. Viskoosi on kiva materiaali, muuntokuitu, joka hengittää hyvin ja laskeutuu kauniisti, mutta huolto vaatii tosiaan vähän vaivaa.

  Yritetään muistaa muistuttaa tästä asiakkaitammekin, terkuin Aleksanterinkadun zaralainen :)

  • Mrs.V

   Kiitos ihan huimasti tästä infosta ja erinomaisesta palvelusta! :) Yritän tätäkin kikkaa nyt paitaani elvyttäessä! :)

   • Roosa

    Nykyään Zarassa ohjeistetaan (ainakin välillä!) kassalla aina silittämään tuota materiaalia olevat paidat, koska kutistuvat huomattavasti pesussa.. :)

 • Wilminamina

  Aivan ihastuttavia kuvia! Tykkään kovasti näistä naistenlehti-otsikoiduista kuvista, ja nytkin on miljöö ihanasti mätsätty vaatteisiin. Mageet farkut, kaiken lisäksi!

 • Nella

  Minulle kävi samoin samalle paidalle. Taitaa olla ainoa Zaran vaate, joka on kutistunut, ainakin muista kuin neuleista puhuttaessa. Kerro ihmeessä, jos sen saa “suurennettua” niin toimin samoin.

 • Hei,

  Olet todella tyylikäs ja tämä asukokonaisuus on onnistunut ja oikein kaunis! Heräsi kyllä mielenkiinto, että voiko kutistuneita vaatteita saada takaisin “eloon”, itselläkin on käynyt muutaman kanssa sama temppu, että ovat kutistuneet, vaikka olen pessyt ihan ohjeiden mukaan. Olet todella kaunis ja tyylisi inspiroi! :) Oikein ihania, aurinkoisia ja kauniita kesäpäiviä sinulle upeus! :)

 • Haidi

  Tätä asua katsellessa voisi jopa harkita printtihousujen ostoa. Ihanan rauhallinen kokonaisuus, pienestä paidasta huolimatta! Toivotaan, että saat paidan elvytettyä! :)