CATEGORIES

Tall Ships Races Helsinki

19.7.2013

Kuten mainitsin, olen ehtinyt jo pariin otteeseen käydä ihailemassa henkeäsalpaavan näyttäviä aluksia Hietalahdenrannassa. Innoissani olen lukenut tapahtuman laivoista ja niiden historiasta. En ole koskaan ollut purjehtija (nim. Viikkarillakin pahoinvoiva), mutta näitä isoja laivoja katsellessa taitaa minussakin pieni sellainen asustaa. Tosin kunhan pakataan kolmiolääkkeitä mukaan…

whiteandbeige
IMG_9513lighroom
IMG_9534lighroom
IMG_9523lighroom
IMG_9932lighroom-2
IMG_9949lighroom
IMG_9877lighroom
IMG_9874lighroom
IMG_9947lighroom
jokingwithseilors

Mexicolainen alus Cuauhtumoc on tapahtuman suurin, jonka uskaliaat seilorit saapuivat satamaan näyttävästi raaoilla seisten. Miehistöä on 90-metrisellä veneellä reilu pari sataa, jotka kaikki olivat pukeutuneet näyttäviin valkoisiin univormuihin torstain paraatia varten. Siskon kanssa kävimme vierailemassa tällä paatilla, jonka kansilla raikui Mariachimusiikki ja ystävälliset seilorit suostuivat kuviin innokkaiden kävijöiden kanssa (ja kyselivät hyviä yökerhovinkkejä:D).

IMG_9950lighroom IMG_9736lighroom kadullastrictlystyle IMG_9739lighroom IMG_9832lighroom IMG_9732lighroom IMG_9748lighroom IMG_9730lighroom IMG_9641lighroom IMG_9707lighroom IMG_9701lighroom IMG_9539lighroom IMG_9537lighroom IMG_9535lighroom IMG_9738lighroom

Tunnelma on ollut tapahtumassa ainutlaatuinen. En muista koska olisin viimeksi Helsingissä vastaavaa kokenut. Kansainvälinen ilmapiiri välittyy suuren väkijoukon monikielisessä puheensorinassa, merenä hulmuavina lippuina sekä kaikin puolin iloisesta ja riemukkaasta tunnelmasta. Jos et vielä ole ehtinyt tapahtumassa käydä, suuntaa sinne viimeistään huomenna. Sillä kello 13.30 alkaen laivat suuntaavat paraatimuodostelmassa kohti seuraavaa satamaa – Riikaa. Varmasti tulossa näyttävät läksiäiset!

28 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Katja

  Ootko lukenut viestin e-postista? :) Hienoja kuvia!

  • Mrs.V

   ? Olen kyllä lukenut sähköpostini, mutta nyt en ikävä kyllä tiedä mitä mailia tarkoitat?

 • Anne

  Seilorikuva on hauska! Pidän kovasti rennosta tyylistäsi ja seuraan mielenkiinnolla blogiasi vaikka pukeudun eri tyylillä ja olen paljon vanhempi.

 • Heips! Moni muukin on varmasti kehunut kauniita tekstejä kuvissasi. Minäkin Tykkään niistä tosi paljon, ihan mahtavaa että keksit niitä laittaa.

  Jo pitkän aikaa kuvissa on ajoittain ollut tekstejä, minullakin, muttei kuitenkaan tuon tasoisia. Nyt kun olet alkanut niitä käyttää, olen huomannut että esimerkkiäsi on moni muukin seurannut, mikä toisaalta vähän ihmetyttää. Mitä sinä olet tästä mieltä?

 • Meripahoinvointitaipumuksesta huolimatta – aivan ihansti merihenkiseen teemaan sopiva asu! Ja ah, mitä kuvia komeista seiloreista…

 • Anonymous

  Mistä olet ostanut nuo jalassasi olevat ballerinat? Aivan IHANAT!!!

  • Mrs.V

   Taisin ostaa Harrodsista Lontoosta. Mutta muistaakseni Tory Burchin liike toimittaa myös Suomeen?

 • “Nim. Viikkarillakin pahoinvoiva” haha, mulla vähän sama vika! :D Piipahdin itsekin Hietalahdessa torstaina ja oli kyllä komeita aluksia ja hieno tapahtuma muutenkin. Upeita kuvia jälleen kerran, ihana tuo missä olet seilorien kainalossa! :)

  • Mrs.V

   Joo ei vaan pysty! :D Mä voin niin pahoin pienessäkin merenkäynnissä. Mutta niin samaa mieltä! mahatava tapahtuma! Minäkin havahduin siihen vasta kun laivat saapuivat!

 • Merja

  Upeita kuvia ja kauniita ihmisiä, komeita laivoja wau. Kiitos näistä :)

  • Mrs.V

   Mahtavaa, jos pystyin tuomaan palasen tunnelmaa näin kuvien välityksellä!

 • wni

  Olen jo pitkään seuranut blogiasi, aivan uskomaton :) Kuvat blogissasi ovat ihan huikeita! Paljon parempia kuin ennen, vaikka edellisetkin olivat kauniita :)

  Yritin etsiä kommenttiosioista mitä linssiä ja kameraa nykyisin käytät, mutta en valitettavasti löytänyt. Millä nykyisin kuvaat nämä upeudet? :)

  • Mrs.V

   Kiitos paljon! Yritän jatkuvasti kehittää itseäni bloggaajana, joten todella mukavaa, jos tämä yritys on noteerattu siellä puolen! :) Minulla on nyt lainassa Canonin 7D-kamera, mutta olen käyttänyt paljon omaa Canonin linssiäni, jossa on kiinteä 50mm polttoväli ja valvoimaisuus huikeat 1.4! :)

 • sofian sohva

  Aivan totta, tämä tapahtuma on ehdottomasti parasta mitä Helsingissä on ollut vuosiin!! Aivan mieletön ja upea juttu ja toivon ainakin itse että saataisiin samanlaisia suuria meritapahtumia tänne vuosittain :D

  Bongasit aivan saman suosikin kuin itsekin, tuo Meksikon alus viimeisen päälle mietittyine yhdenmukaisine yksityiskohtineen oli ilo silmälle monessakin mielessä ;)

  • Mrs.V

   Niin samaa mieltä! Toivottavasti ei tarvitse odottaa toista 13 vuotta ennenkuin saadaan tapahtuma jälleen Helsinkiin. Oli kaikin puolin todella mielekäs tapahtuma! Käytiin perheen kanssa pariinkiin kertaa vain haistelemassa tunnelmaa. Illalla oli vielä todella mahtavaa kun veneiden mastot oli valaistu ja satamassa raikui säkkipillit ja iloiset laulut! MAHTAVAA!

 • Haidi

  Upeita kuvia! Ovat kyllä vaikuttavan näköisiä ja kokoisia aluksia (: Ja ihana asukin vilahtaa, Chanelin laukku on kyllä todella kaunis :)
  Seiloreista tulee kyllä sinkkis vibat, asuista ja baaivinkeistä ;D

  • Mrs.V

   Nyt vasta kun te muut otitte puheeksi SATCin niin olihan tosiaan tuossa merimiesten rantautumisessa jotain samoja viboja!

 • Elisabete

  Univormu* ;D

 • Elisabete

  No hiiohoi! Univoirmu ku univoirmu toimii siis aina! :D

  • Mrs.V

   Ni hiiohoi ja hello mexico indeed :D

 • meriA

  Mitä nahkaa tuo Chanelisi on? Se näyttää melko ryhdittömältä, ilmeisesti sisällä ei ole paljon tavaraa? Olen pohtinut myös ko. laukun hankintaa mutta mietityttää tuo miten se pysyy kuosissaan tyhjänä.

  • Mrs.V

   Se on caviar-nahkaa ja on liikeen myyjän mukaan joku erikoismalli, sillä se on paljon pehmeämpää ja löysempää kangasta kuin kaksi muuta Chaneliani. Itse ihastuin juurikin siinä sen nahan pehmeyteen. Itseasiassa tuossa minulla ei ole sisällä juurikaan mitään… Varmaan vain aurinkolasien kotelo kun kamera on kuvaajan käsissä :) Joten ei kannata pelästyä – samaista laukkua löytyy monessa eri mallissa ja nahassa! :)

 • Kukka

  Sulla on aivan upea blogi! Oot tosi hyvä valokuvaaja:) Voisitko tehdä postauksen siitä, miten laitat hiuksiasi, kiharrat yms.? Oon aina halunnut juuri tuollaiset kiharat. :)

  • Mrs.V

   Kiitos paljon! Vastaavan videon olen joskus aiemmin tehnyt, joten jos kurkistat tuon hair-kategorian alta niin toivottavasti löydät jotain ainakin ensihätään! :)

 • Karoliina

  Millä ohjelmalla laitat kuviisi noita ihania tekstejä? Se on jossain kommenteissa ja varmaan postauksessakin esiintynyt, mutta pikaisella etsimisellä en sitä löytänyt! kiitos paljon avusta :)

  • Mrs.V

   Käytän Adobe Photoshoppia niiden tekemiseen! Iloisia hetkiä sen pariin! :)

 • Kyllä on upeasta tapahtumasta kyse! Helsinki on idyllinen kohde tällaiselle tapahtumalle, ja olen myös sitä mieltä että ainutlaatuinen tunnelma siellä oli! Itselle tuli mieleen SATC, siitä enemmän oman blogin puolella :D Hienot kuvat olet ottanut!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  • Mrs.V

   Tapahtuma oli todella onnistunut mielestäni! ihan haikea olo kun laivat ovat jättäneet Helsingin!