CATEGORIES

Oldie, but a goodie

19.8.2014

Ulkona sataa sataa ropisee ja minulta löytyy kuvia vain edellisviikon helleasuista. Forecan ennustuksia tapittaessa eipä muuta näytä hetkeen olevan, kuin sadepisaroita ja ukkoskuuroja salamoineen kaikkineen. Ennenkuin siirrytään keltaisiin sadetakkeihin ja vedenpitäviin kumppareihin niin nautitaan kesäpäivän helposta pukeutumisesta – jos vaikka nyt nuo sadepilvet katoaisivat taivaan tuuliin…

black jumpsuit outfit-1166 title black jumpsuit outfit-1146 lazy and easy jumpsuit black jumpsuit outfit-1153 black jumpsuit outfit-1132 pics: Kira Kosonen @ Blond Rivets

jumpsuit: Filippa K
heels: Givenchy
bag: Celiné
necklace: souvenir from Shanghai
bracelets: hermes & heirloom from my mom

Myös tämä musta jumpsuit on hyvin monta vuotta vanha. Se osoittautui todella mukavaksi päällä, minkä takia huomasin käyttäväni sitä jatkuvasti. Tästä syystä ostin vielä saman punaisena. Niiden rentoa olemusta saa helposti ryhdistettyä kauniilla korkokengillä. Molempia haalareita käytän joka vuosi kesän saapuessa ja pidän niistä yhtä paljon, kuin ostaessanikin. Reilun neljän (vai peräti viiden?) vuoden käytön jälkeen alkaa väri haalareista haalistua, joten nyt kyselisinkin teiltä kokemuksia vaatteiden uudelleen värjäyksestä. Onko hyväksi havaittuja tuotteita tai konsteja, miten musta olisi taas musta ja punainen näyttäisi jälleen hehkuvalta?

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Outi

  Moikka!

  Kuten näköjään joku muukin on vinkannut, olen itse käyttänyt mustille vaatteille tarkoitettuja ns. väripesuja. Omani ostin Tarjoustalosta. Ei varsinaisesti tekstiiliväri, vaan hieman miedompi ja tosiaan heitetään vaan pesukoneeseen mustien vaatteiden kera. Todella helppoa! Itsekin surin vanhaa mustaa takkia, joka oli päässyt harmaantumaan ikävästi. Sain onneksi sen taas mustaksi! :)

 • aila

  Värjäystuloksen onnistumiseen vaikuttaa vaatteen materiaali, paras tulos puuvillaan ja pellavaan, joita on helppo värjätä koneessa. Jos on tekokuitua joukossa, vaaleampi sävy. viskoosista ei kokemusta, kun en juurikaan käytä…silkkiä ja villaa olen värjännyt joskus myös käsin, ihan ok, niiden kanssa ei tosin voi käyttää niin kuumia lämpötiloja, joten tulos vaaleampi eikä ehkä niin pysyväkään. Tekokuituinen ompelulanka ei myöskään värjäänny, mikä kannattaa huomioida, jos esim. vaaleampaa mustaksi värjää. Kulumia värjäys ei poista.

 • saara

  mä oon usein värjännyt vaatteita dylon-värinapeilla, joilla värjäys tapahtuu keittämällä. värjäys on aina onnistunut hyvin, mutta en ehkä siltä osin suosittele, että vaate jää vähän väriä päästäväksi jolloin toki pyykkäys on sitten jatkossa hankalaa. eli mustaan varmaan ainakin mielummin tuo back to black juttu mutta punaiseen voi tätäkin harkita jos ei muuta keksi! dyloneita oon ostanut stockalta ja eivät maksa juuri mitään.

 • meow

  Kaunis asu, upea ihminen ja tässä postauksessa tuli taas esiin se syy, miksi arvostan sua muotibloggaajana niin paljon; Kun sulla ihan oikeasti on vuosia vanhoja klassisia vaatteita etkä ole sellainen “ostan, käytän kerran, heitä pois” -tyylinen.

 • Anonymous

  Itse olen käyttänyt monta kertaa Nitorin värejä. Todella helppoja käyttää (olen käyttänyt ainakin mustaa, sinistä ja violettia). Paketeista löytyy myös hyvät käyttöohjeet. Toimivat hyvin. Värjäyksen jälkeen tosin kone täytyy pestä tyhjänä ja itse pesen yleensä vielä tämän jälkeen pari koneellista tummia jotta väriä ei varmasti tartu muihin vaatteisiin.

 • maisa

  Mä olen värjännyt pesukonevärillä ja hienosti on toiminut!

 • Anonymous

  Itse ostan aina ihan perusmarketeista saatavaa tekstiiliväriä, kun mustat farkut (ja muut vaatteet) kaipaavat hieman fiksausta. Käyttämäni tekstiiliväri on Nitorin Back to Black, ja se toimii mielestäni erittäin hyvin :) Pakkauksessa on mukana kaikki tarvittava, eikä esimerkiksi tarvitse erikseen ostaa tarvittavaa suolaa ym. Pakkauksesta löytyy myös ohjeet, kuinka monta pussia ainetta tarvitsee tietylle kangasmäärälle. Värjääminen on myös helppoa ja nopeaa. Ainoa miinus on se, että värjäyksen jälkeen pesukoneeseen jää ainakin meillä hieman mustaa väriä (vaikka koneen pesee pesuaineen kanssa tyhjänä useamman kerran), ja usein ainakin pari kolme koneellista joutuu pesemään ainoastaan tummia pyykkejä, ettei musta väri vain tartu muihin vaatteisiin. Punaisten vaatteiden värjäämisestä minulla ei ole kokemusta.

 • Haidi

  Hih mä muistan nää haalarit, sen punaisenkin! Ihailin niitä silloin päälläsi kun ne oli niin uusi juttu ja näytti sulla hyvältä :) tämäkin asu on niin nappiin mennyt, ettei voi kuin ihailla! Jokainen osa erikseen on niin mieleeni, että yhdistelmä on täydellinen. Kauniina olet kuvissa :)

 • Kaunis asu, niin rento ja tyylikäs! Ihanaa syksynalkua sinne!

 • Taiga

  Olen elvyttänyt mustia lempihousujani pariinkiin kertaan “back to black” jauheella. Avattu pussi laitetaan pesukoneeseen vaatteen kera ja pyöräytetään pesuohjelma läpi. Värjäyksen jälkeen kannattaa pestä tyhjä koneellinen että mitään värijäämiä ei jäisi pesurumpuun. Back to blackia löytyy normi markettien ja ruokakauppojen valikoimista.

  • karoliina

   Sama täällä, toimii!