CATEGORIES

Mokkatakki

11.3.2016

Viime kuussa purettiin viimeisetkin jenkkivuoden muuttokuormasta. Kaiken sen tavaramäärän keskellä nousi moneen kertaan ahdistus. Tästä syystä en seuraavina kuukausina tule hirmuisesti mitään ostoksia tekemään. Pakko pistää lähiaikoina pystyyn kirppari (ehkä instagramin avulla?), missä karsin vaatekaapista kovalla kädellä ne kappaleet, joille ei ole enää tarpeeksi käyttöä.

Muutama viikko sitten jouduin kuitenkin piipahtamaan Hennesillä, kun esikoinen tarvitsi joitakin perusvaatteita kasvettuaan edellisistä ulos. Jo sisäänkäynnillä minua tervehti takki, joka seireenien lailla kutsua minua luokseen. Kaunis vaalea mokkanahan tuntuinen (ei oikeasti mokkaa, vaan polyesteria) takki, jossa oli vielä upeat kultaiset yksityiskohdatkin. Eikä sitä ollut hinnallakaa pilattu. Reilu 50e oli merkitty hintalappuun. Viime vuonna mokkaan kertaheitolla hurahtaneelle se oli niin vastustamaton, että oli pakko kokeilla päälle. Ja hyvinhän se sopi myös naiselle, jolla on näemmä nallekarkin selkäranka. Juurihan tavaramäärää päivittelin, mutta silti tämä kantautui kassalle ja kotiin asti. Tässä siis minun ainokainen ostos helmikuulta…

hmsuedetakki-9695 hmsuedetakki-9696 hmsuedetakki-9701 hmsuedetakki-9697

Takki on ollut minulla jo moneen otteeseen päällä. Viimeksi puin sen Lumenen kosmetiikkakuvauksen workshopiin. Päällä oli kokomustaa, sekä se äitini vanha Dior-huivi, joka alla olevan kuvan ajan on näemmä ollut laukun uumenissa. Mutta erityisen hyvältä takki näyttää kun säät alkavat hieman lämmetä. Ulkona liikkuessa se on ollut vielä pitkän villatakin uumenissa. Kun aurinko paistaa ja linnut laulaa (ja sehän tapahtuu aikaisin tänä keväänä, vai mitä? *fingers crossed*) aion pukea takkia kokovalkoisen sekä vaaleansinisten farkkujen parina.

lumene asu-9587photo by Kira Kosonen

jacket H&M
blouse BANANA REPUBLIC
jeans H&M
shoes AF KLINGBERG
bag CÉLINE

13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Esme

  Photoshop virhe vikassa kuvassa? Vai miksi ikkuna kaartuu?

  • Mrs.V

   Koska se on kaareva ikkuna :) siis sellainen puolisoikio. Jos katsot kosmetiikkavideoni niin näet mitä tarkoitan :)

 • Henna

  Yyyy hennesiltä:(!ihana takki,väärä kauppa..katsoin sellaisen rankalaisten tekemän dokumentin kuinka hennesi riistää intiassa,varsinkin Bangladeshissä ihmisiä ja myös intian valtiota.Ne saavat kierrettyä intian maahan tulevat verotkin jollain ns.”toimistotehdas”rakennusten avulla.Kaikki rahat menevät suoraan ruotsin päätoimistoon ja tietenkin se ihmisten riisto vaatetehtaissa.7 vuorokauden työviikot,12 tuntiset työpäivät.Ja jos joskus työntekijä rupeaa vastusteleen näitä työoloja vastaan niin se saa samantien potkut ja työntekijöitö tehtaaseen on jonoksi asti.ihmisille siellä ei ole tarpeeksi työpaikkoja.vaatetehtaita laajennetaan niin että alunperin kaksikerroksiseen taloon rakennetaan vain lisää kerroksia ja tottakai talojen perustukset/tukirakenteet ei kestä ja tehdas sortuu.näistä sortumista olen lukenut uutisista aika monesti..olen siis ollut reilusti yli vuoden käymättä hennesillä,enkä koskaan sinne mene.uskon että muutkin vaatefirmat tätä tekevät mutta näin täyden faktatiedon hennesiä kohtaan,niin äänestän jaloillani tätä puljua vastaan…aurinkoista kevättä:)

  • Mrs.V

   Onko tämä dokumentti minä vuonna tehty? Mistä voisin katsoa?

 • Ihana takki! Itse ostin juuri Vilalta raidalliset svetarihousut, jossa mokkanauhat http://vila.com/vila/pants/vitinny-mix-pant/14035754,fi_FI,pd.html?dwvar_14035754_colorPattern=14035754_SnowWhite_524437! Ne ovat ihanat päällä <3 Eli mokka toimii myös vaatteiden yksityiskohtina!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Mrs.V

   Joo mokka on tällä hetkellä suursuosikkini! <3

 • maiju

  Oot niin kaunis ja pointsit selkärangasta, olkoonkin nallekarkin ;) VAIN yksi ostos helmikuussa on kuitenkin todella hyvin :) Ihanaa kevään odotusta!

  • Mrs.V

   Kiitos Maiju! Noh – nolla olisi parempi, mutta tämän ostoksen annan anteeksi. Saanut jo paljon käyttöä, vaikka nyt vasta alkaa kevätsää olla ovella :)

 • saara

  Hyvä ostos :) henkarilla tuo ei näytä vielä niin kivalta, mutta päällä se istuu sinulle tosi nätisti ja on oikein kaunis takki, varmaan monikäyttöinen!

  • Mrs.V

   Kiitos! Minä ihastuin kovin ja käyttänyt nyt jo paljon talvitakkien alla! :)

 • Pia

  Hahah nallekarkin selkä, ihana kuvaus! Mutta takki on kaunis ja sopii hyvin sinulle!

  • Veera

   Mä nauroin kans tolle vertaukselle ja aion ottaa käyttöön! :)

   • Mrs.V

    Joo mieheni käyttää sitä paljon niin jäänyt itselläkin käyttöön :D