CATEGORIES

Liian tavis kuningattareksi

9.12.2016

greyblackblue-9898-3greyblackblue2 greyblackblue-9981-2greyblackblue1greyblackblue-9921-2

coat CLUB MONACO
knit SAMSOE & SAMSOE
pants SUPERTRASH
shoes CHRISTIAN LOUBOUTIN
bag YSL

Tänä vuonna linnassa oli minusta ennätysmäärä upeita pukuja. Oli ihana huomata miten kutsuvieraat olivat selvästi halunneet panostaa juhlaan seuraamalla hetken trendejä sekä teetättäneet pukuja suomalaisilla huippusuunnittelijoilla. Mutta samalla huomasin toisen harmillisemman ilmiön. Media ei nosta esiin juuri kuin niitä entuudestaan tuttuja kasvoja. En ole itse ennen näin tarkkaan juhlaa pitänyt silmällä, mistä syystä minua jäi ehkä harmittamaan niin monen upean kokonaisuuden pimentoon jääminen. Joten jos itse sisääntulot jäi katsomatta, saa mediasta hyvin kapoisen kuvan siitä, miten paljon onnistujia iltaan todella mahtui. Itsekin olin poiminut pitkän listan huomion arvoisia sisääntuloja Ylen aamu-tv lähetystä varten, mutta sain sitten seitsemältä aamulla kuulla, että ajan puutteen vuoksi niistä näytetään vain 10 mediassa eniten huomiota nauttinutta asua. Voihan harmi! Minä kun olisin halunnut erityisesti ihastella koodauslähettiläs Henrietta Kekäläisen kultaista räjähdystä, sekä luontokuvaaja Laura Heimosen vanhaa Hollywood glamuuria henkivää valkoista mekkoa, jota täydensi vielä hiusten kauniit lempeän lainehtivat kiharat. Heidän lisäkseen oli niin monia muitakin, mutta valtavirrassa he unohtuivat tunnetumpien nimien helmoihin. Toivottavasti ensi vuonna näihin äänestyksiin otettaisiin enemmän Maija Meikäläisiäkin mukaan, koska kyllä me taviksetkin osataan!

22 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Heli

  Minuakin on monesti harmittanut tämä sama asia. Moni kaunis nainen ja puku menee täysin vilauksella ohi. Toki jotkut eivät halua kuvia julkisuuteen, mutta kyllähän nämäkin asiat kysyttävissä. Moni kuitenkin laittautuu juuri tätä ainutlaatuista tilaisuutta varten ja sitten ei välttämättä yksikään kuvaaja ota kuvaa. Se on sääli.

  Pystyisiköhän ensi vuodeksi, Suomen 100-vuotis juhlien kunniaksi, parantamaan asiaa jollain tavalla?

  • Toivotaan! Koska todella nostamisen arvoisia onnistujia oli vaikka kuinka! Ehkä ensi vuonna? :)

 • Anonymous

  Toisaalta tuli mieleeni, haluaako moni tavis sitten, että hänen kuviaan revitään lehtien palstoille? Jos mietitään vaikka tilannetta, että on avecina yksityishenkilönä juhlissa eikä ole muuten julkisuudessa. Monet “julkkisparitkaan” eivät halua antaa yhteiskuvia sisälletulon jälkeen. En tiedä, mutta voi olla yksi näkökulma.

  • Sekin pitää varmasti joidenkin kohdalla paikkansa! Hyvä pointti.

   • Anonymous

    Eiköhän tässä tosiaan ole paljolti kyse yksityisyyden suojasta. Ihminen, joka ei esiinny julkisuudessa, nauttii paljon suuremmasta yksityisyyden suojasta kuin julkisuudessa olevat. Median pitäisi juosta itsenäisyyspäivän juhlissa kysymyssä lupaa nimen ja kuvan julkaisuun yksityishenkilöltä itsenäisyyspäivän juhlien tungoksessa :) Kyllähän media muutenkin painottaa enemmän julkkiksia.

    • Sekin on mahdollista. Mutta esim tiedän tällaisiakin tapauksia, että puoliso ei ole osallistunut kättelyihin, koska ei halua mediahuomiota. He ovat sitten liittyneet seuraan myöhemmin. Ja onhan kutsuun ilmoitustilanteessa annettu nimet, joiden avulla linnan juhlan selostajat heidät kättelyissä esittelevät? Joten uskoisin, että kyllä pukuja / sen kantajaa saa nostaa, jos kättelyissä on ollut?

     • Anonymous

      En usko, että kättely vähentää kenenkään yksityisyydensuojaa, jos on yksityishenkilöstä kyse. :) Mutta samaa mieltä, että olisi kiva nähdä muitakin, kun aina samojen julkkisten pukuja, vaikka kuinka upeita ovatkin.

     • Ei kättely itsessään sitä varmasti vähennä :D Vaan eikö siinä vaiheessa kun ilmoitetaan osallistumisesta niin kysytäänkö saako nimen sanoa kättelyiden yhteydessä televisiossa? Sillä nehän pitää ilmoittaa ja osallistuva varmasti tietää, että kättelyt videoidaan ja lähetys tulee suorana? Ihan nyt mielenkiinnosta mietin. :D Mutta siis olisi kiva jos linnassa joku muu tosiaan keskittyisi myös näihin “taviksiin” ja nimenomaan heitä kuvaisi / haastattelisi. Koska valtavirta huolehtii sitten julkkisten perässä juoksun pahimmassakin ryysiksessä :)

 • Katri

  Tää on niin tympeetä! Toiset saa kerran elämässään kutsun ja panostavat kunnolla, mutta silti vaan heidät huomioidaan, jotka vuodesta toiseen muutenkin julkisuudessa patsastelevat tai joilla on muuten tarpeeksi nimeä. Itseäni harmittaa myös katsojana tosi paljon, kun lähetyksessä nään upeita mekkoja ja kokonaisuuksia, mutta jälkikäteen en pääse niitä ihailemaan kun ei löydy kuvia tai tietoa.
  En myöskään ymmärrä tuota, että minkä takia tuohon Ylen lähetykseen piti valita vain ne jo ennestään mediassa paljon esillä olleet puvut. Miksi ei vaihtelun vuoksi toisin päin, varsinkin kun sinun omia mielipiteitä haluttiin? Ei kai siinä enää mitään yllätysmomenttia kenellekään ole, jos jokaisen lehden ja muun kommentaattorin mielestä vain ne samat 10 pukua on hienointa – sehän on kuin lukisi täsmälleen saman uutisen monta kertaa monesta eri lähteestä :D

  • Tämä on kyllä todella harmillista. Sitä kun tänne blogiinkin mielellään niitä nostaisi, mutta kun ei löydy kuvia MISTÄÄN kättelyiden jälkeen :( Mutta siis sanon tämän mitenkään niitä seuratumpia nimiä vähättelemättä. Eivät he päätä ketä nostetaan. Ja minun mielestäni esim. Jaana Pelkonen on todellakin vuodesta toiseen niitä vakio-onnistujia. Nimellä tai ilman. Ja tosiaan näin sanottiin meille se 5min ennen suoraa lähetystä, millaisessa en itsekään koskaan ennen ole ollut. Varmaankin sen takia, koska niistä on ollut mediassa eniten keskustelua niin kokivat sen parhaaksi tavaksi poimia sisääntuloja. Vaikka ehkä kiinnostusta olisikin herättänyt juuri ne “tavikset”? :) Mutta toivotaan ensi vuodelle uudistusta! :)

 • meow

  Ihan samaa mieltä ja ihanaa kun otit tän asian esiin! Mieheni leikkimielisesti sanoi, että jos joskus mennään linnanjuhliin niin olisin varmasti illan kuningatar tms höpsöä :D mutta sanoin juuri sitä että sori mutta en oo tunnettu henkilö joten vaikka olisi millanen puku tai kokonaisuus niin ei sitä noteerattaisi :p Mutta siis harmittaa yleisestikin miten media antaa vain tietynlaisen näkökulman..

  Kiva asu muuten! Mitä materiaalia toi huivi on? :)

  • Niin totta. Siellä oli niin upeita onnistujia, että jäi ihan harmittamaan. Toivotaan, että ensi vuonna tähän tulisi muutos!:) Ja huivi on nimeltään Luzern ja materiaali alpakkaa. Todella kevyt ja ihanan tuntuinen päällä. Helppo kietoa monin eri lämmittävin tavoin kun on myös kivan muhkea!

   http://www.balmuir.com/shop/fashion/scarves/luzern-scarf-light-grey.html

 • Erittäin osuva pointti Hanna!

  Harmittaa todella, että televisiossa vilahtaneita upeita tuntemattomia kaunottaria ei pääse ihastelemaan mistään, sillä heitä ei kuvattu. Todella kapeakatseista toimintaa ja tylsää journalismia.

  • No juurikin näin… Odotan vaan, että ensi vuonna siellä vilkkuu jonkun erään suomalaisen uuden suomalaisen suunnittelijan pukuja… ;)

 • Haidi

  Toin on kyllä niin totta. Lehdissä pyörii ne muutamat samat asut ja kun miettii paljon vieraita oikeasti oli niin siellähän olisi vaikka kuinka monta muutakin upeaa asua ihan niiltä taviksilta :)

  • Kyllä. Ikävä kyllä itse olen sitä mieltä, että moni esiin nostettu kokonaisuus julkkiksen päällä ei olisi saanut sitä huomiota ilman nimeä.

 • Jaana

  Mä oon parina viime vuotena kiinnittänyt huomiota ihan samaan. Tänä vuonna ihan ääneen kommentoin, kun vastaanottoa katsoimme telkkarista, että oli paljon upeita pukuja ja muutama ihan mieletön kampaus, jotka vilahtivat hyvin nopeaa ruudulla ohi, ilman että televisiokommentaattorit mainitsit mitään…..Ilmeisesti olivat liian “nobodyjä” :( Olis kyllä hieno juttu, että kun jokatapauksessa halutaan ihastella niitä pukuja ja koruja ja kampauksia, niin ei olisi sitä “esikarsintaa” sen mukaan, että nostetaan esiin vain “tunnetuimmat kaunottaret”.

  • Ihan saman huomasin. Olisi kiva jos tähän saisi ensi vuoteen muutoksen! :)

 • aino

  Minua harmitti sama asia. Joku toinenkin sivusto oli onneksi listaillut onnistuneita pukuja, jotka menivät mediassa “ohi”. Monilla oli älyttömän kauniita kokonaisuuksia, joita ei noteerattu mitenkään. Ikävää, että nostetaan esille samat henkilöt vuodesta toiseen, vaikka linnassa nähdään muutakin mielenkiintoista! Toivottavasti kyseiset onnistujat ovat saaneet ainakin livenä sitten paljon kehuja :)

  • Hei ihanaa, että joku listaili “ohi menneitä” pukuja!! Mahdatko tietää mistä? Koska itsekin olisin jotain asuja uudestaan halunnut nähdä, mutta kun ei löydy kuvaa niinkuin mistään :/

 • H

  Ihan samaa mieltä, harmittelin samaa ilmiötä! Oma lemppari oli Laura Heimosen puku ja kokonaisuus. :)

  • Joo Laura Heimonen oli upea!! Niin kaunis ja onnistunut kokonaisuus. Olin nostaa hänet omaan top kolmoseen, mutta SOfia Vikman vei sitten heidän välisen puntaroinnin kun oli kuitenkin asteen juhlavampi.