CATEGORIES

Ylpeä suomalainen

12.12.2016

ylipolvenperus-9744 ylipolvenperus ylipolvenperus-9774 ylipolvenperus-9681 ylipolvenperus-9765 ylipolvenperus-9792 ylipolvenperus2 ylipolvenperus-9755

coat ZARA
knit SOFT GOAT CASHMERE
jeans H&M
boots TOPSHOP
bag YSL
scarf DIOR

Kuinka moni teistä katsoi myös eilen X-Factor finaalia? Olen jo monet vuodet pitänyt erityisesti brittien kilpailusta. Tosin esikoisen syntymän jälkeen en ole paljoa televisiota ehtinyt katsomaan, mutta nyt Saaran kilpaillessa olen sitten viimeistään Katsomon kautta katsonut jakson sopivana hetkenä. Brittien X-Factorista on tullut ennätysmäärä menestyneitä artisteja. Leona Lewis, Ollie Murs, Ella Henderson, One Direction ja Little Mix nyt muutaman mainitakseni. Se, että Saara eteni jopa finaalin asti on aivan älyttömän upea suoritus. Hieman pelkäsin, että nyt kun Saara sijoittui tokaksi siihen suhtauduttaisiin suomalaisessa mediassa kuin häviöön. Miten ihanaa oli huomata, että se pelko oli turha. Lehdet toinen toisensa jälkeen ylistävät Saaran upeaa taivalta. Sillä se todella oli uskomattoman upea suoritus. Mainitsemistani kisasta nousseista artisteista vain kaksi (Little Mix ja Leona Lewis) voittivat kisan. Muut sijoittuivat neljän parhaan joukkoon. Itse uskon, että tulevaisuuden kannalta on jopa parempi olla voittamatta kisaa. Ja miten hyvää Saaran menestys teki koko Suomelle. Miten ylpeänä sitä sai katsoa Saaran Suomen-visiittiä. Kuinka sankoin joukoin siellä kannustettiin tätä suomalaista lahjakkuutta. Ei mikään ihme, että tuomari Simon Cowellkin totesi haluvansa käydä nyt Suomessa videon nähtyään. Ja mikä parasta – Saara myös näytti miten vahva usko itseensä ja omaan tekemiseen palkitsevat. Uskaltakaa unelmoida ja olkaa omia itsejänne. Ne villeimmätkin unelmat voivat käydä toteen kun niiden eteen jaksaa tehdä töitä. Hyvä Saara!

pictures / Kira Kosonen

17 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Tiia

  Voih, tuo huivi… <3 Onko mallilla/kuviolla jokin nimi, jotta voisi etsiskellä sitä esim. käytettynä netistä? Oletko törmännyt johonkin vastaavaan budjettiversioon, josta voisit vinkata? ;)

  • Voi ikävä kyllä ei tietoa nimestä :/ Enkä ole vastaavaankaan törmännyt… Aikoinaan saman tyylistä Olivia Palermon päällä ihailin ja sen sanottuani äitini antoi tämän huivinsa minulle <3

 • Merja

  Hei kaikille, ei ne Zarat, H&M , Massimo Duttit, yms. mitään espanjalaisia ja ruotsalaisia ole. Ties missä ovat valmistettu. Mutta, ne brändit on se juttu, mitä meillä ei ole. Ja miksei, joku Marimekko, voi Kristus, kuka nyt pussilakanassa haluaisi kulkea. Hoi, Aalto yliopisto, ja muut opinahjot, mihin te koulutatte muotisuunnittelijoita, kun niistä ei ole mihinkään.

 • Iina

  Eihän se, että on ylpeä suomalaisuudestaan tai jonkin suomalaisen saavutuksesta tarkoita sitä, että esim. kaiken päälläsi olevan tarvitsisi olla suomalaista. Mutta kuten itse mainitsit; loistavia suomalaisia tuotteita, suunnittelijoita ja artisteja kyllä löytyy!

  Ihanaa joulun odotusta sinne :)

  • Suomalaisuus on niin paljon, ja se että saan olla suomalainen on etuoikeus. Muualla pitkään asuneena voin todeta olevani äärimmäisen ylpeä maastani – kaikin puolin. Meiltä löytyy ihan valtavasti osaamista.
   Sitä samaa sinne! :)

 • Anonymous

  Moikka! Onko tuo takki vasta ostettu? Ihana asu :)

  • On! Ostin sen n.3 kk sitten Zarasta! :) Kiitos!

 • #finnishgirl

  Hei! Minäkin luulin, että otsikon “Ylpeä suomalainen” alla olisi ollut jotain itsenäsyyteen tai suomalaisuuteen viittaavaa! Kivoja vaatekuvia, mutta odotin, että otsikon mukaisesti vaatteesi ja asusteesi olisivat olleet Made in Finland.

  Siinäpä sinulle haaste: stailaa itsesi suomalaisin vaattein, koruin kelloin, kengin, laukuin, huivein, meikein, hiustuottein….onnistuuko?

  Haloo! Suomi 100 ensi vuonna!!! Haasta toisetkin bloggaajat mukaan. Valota meille zara-hm-lindex-tyypeille mitä kotimaallamme on tarjottavaa – ja onko mikään enää Suomessa sekä tehty että suunniteltu.

  • Minusta se oli kyllä suomalaisuuteen viittaavaa :) Minä ainakin olen ylpeä siitä, millaisen piirteen tämä Saaran menestys monissa suomalaisissa herätti. Niin sankoin joukoin ihmiset saapuivat tukemaan Saaraa niin lentokentälle kuin Senaatintorillekin. Minusta se oli koskettavaa ja siitä vaikuttui varmasti koko brittiyleisökin.

   Saarakin osoitti, että kyllä Suomessa osataan! Ihan niin kuin suomalaisen muodin saralla! Minulta löytyy paljon suomalaisia tuotteita, jotka näkyvät usein blogin puolella. Mm. Lumene, Gugguu Katri Niskanen ja Marja Kurki ovat täällä vahvasti läsnä. Tuskin koskaan ollut päällä ihan päästä varpaisiin suomalaista, joten siinä kiva haaste! :)

   Mutta tuo Suomessa tuottaminen on vähän kinkkisempi juttu. Juuri kuulin Suomen Tekstiili & Muoti tapahtumassa, että esim. suomalaisen merkin lastenhaalari maksaisi KOLMINKERTAISESTI enemmän, jos tuote tehtäisiin Suomessa. Jos haalari maksaa nyt muualla tuotettuna sen 140e, niin kuka vanhempi oikeasti kykenisi maksamaan joka toinen vuosi yli 400e lastenhaalarista?! Täysin ymmärrettävää minusta, että suunnittelu on suomesta ja tuotanto muualla. Kyse ei ole kuitenkaan vain “parista kympistä” jonka mielellään muuten maksaisi. Ja toinen ongelma on, että on PULA suomalaisista ompelijoista. Nanson tehdashan hakee tällä hetkellä omeplijoita, mutta heidän löytäminen on kuulemaa viakeaa! Eli siis HYVIN mielenkiintoinen aihe, jota mielelläni käsittelen enemmän! :)

   Ensi vuonan Suomi 100! <3 Se todella on iso juhlan aihe ja olisi aivan ihana idea tehdä vaikka kerran kuussa ilmestyvä postaussarja, jossa nostan jotain suomalaista suunnittelijaa / merkkiä / tuotetta! :) Kiitos ilahduttavasta inspiraatiosta! <3

 • ohops

  Otsikon perusteella odotin jotain itsenäisyyteen liittyvää ja ensin katsoin vain kuvia, joissa ei ollutkaan mitään suomalaista yllä. Sitten pitikin lukea teksti ja kappas vain, kysymys olikin tästä Suomesta poishaluavasta Saarasta : D Mitenkään väheksymättän hänen sijoitustaan tosiasia on että Briteissä tuo kisa ei paljoa kiinnosta…Suomessahan on jaksettu hehkuttaa ihan kyllästymiseen asti…

  • Tästä on tosiaan ollut paljon puhetta viime aikoina. Mutta itse ymmärrän täysin, että kun on kyse tällaisesta uratoiveesta kuin musiikki, niin ulkomaat ja suuremmat markkinat viehättävät. Ei kai se sitä tarkoita, että hän ei suomalainen haluaisi olla? X-Factor on varmasti kokenut inflaatiota vuosien mittaan, niinkuin kaikki muutkin tosi tv formaatit, mutta ainakin itse silloin kun asuin vielä briteissä niin X-factor oli iso uutisoinnin aihe! :)

 • Jenni

  Ihania kuvia ja voi kun olet kaunis :)
  Täällä myös yksi ylpeä Saarasta!

  • Voi kiitos kovasti ystävällisyydestäsi! :) Ja hienoa, että uskallusta löytyy! :)

 • Haidi

  Itse pelkäsin samaa uutisreaktiota, mutta oli niin ihana huomata sen olleen turhaa! Saara oli upea ja itse näin jatkon kannalta samalla tavalla, että ehkä jopa parempi näin :) ja vitsi miten raikasta suomi kuvaa saatiin eteenpäin, jotenkin ihan mahtavaa!

  • Kyllä! Jonkin kuvakaappauksen näin iltalehden, mtv3:n ja iltasanomien otsikoinnista, missä vain IS olisi onnistunut… Mutta en tehnyt sen enempää tutkimustyötä joten en osaa varmaksi sanoa, että pitikö otsikko “ikuinen kakkonen” paikkansa :/