CATEGORIES

10 asiaa, mitä rakastan Helsingissä

7.2.2017

Rakastan Helsinkiä. Noin kymmenen ulkomailla asutun vuoden jälkeen tuntuu erityisen hyvältä asua jälleen koti-Suomessa. Varsinkin kolmen lapsen kanssa, kun perhe ja läheiset ovat ympärillä. Vuosien saatossa olen asunut Hollannissa, Englannissa ja Jenkeissä. Kaikki olivat ihania paikkoja omalla tavallaan. Uusia rakkaita ystäviä ja mielettömiä kokemuksia. Tuntuu, että palasia sydämestä on ripoteltu vähän sinne tänne maailmaa. Silti minun sydämeni sykkii ylivoimaisesti vahviten Suomelle ja tälle kotikaupungilleni, minne tulen aina palaamaan – minun Helsinkini. Tässä kymmenen syytä, miksi pääkaupunkimme on niin hyvä paikka asua.

jacket Gaudete
shirt MANGO
pants H&M
bag YSL
shoes AF KLINGBERG
beanie J.CREW

1. Arkkitehtuuri
Helsingissä on valtava määrä äärimmäisen kauniita rakennuksia. Erityisesti keskustassa Esplanadin ympäristössä kannattaa nostaa katse korkeammalle. Mitä upeita muotoja, värejä ja koristeellisia yksityiskohtia. Olen nyt innostunut muutenkin tallentamaan päivän asuja 35mm linssillä, jotta saisin enemmän kaupunkia mukaan kuviin. Esimerkiksi Kuusilinna Annankadulla on henkeäsalpaavan kaunis ja Helsingin tuomiokirkko on yksi upeimpia rakennuksia, mitä tiedän. Kyllä kepaa tällaisessa miljöössä kuvailla.

2.Turvallinen
Koen Helsingin hyvin turvalliseksi paikaksi asua, varsinkin vuoden Los Angelesissa asumisen jälkeen. Ei ole montaa paikkaa tässä kaupungissa, minne en pimeän tullen voisi lähteä ihan yksinkin.

3.Ei ruuhkia
Aamulla ja iltapäivällä töistä lähdettäessä toki pientä sumaa on havaittavissa, mutta verrattuna vaikka muihin Keski-Euroopan pääkaupunkeihin se on pientä. Losissa ruuhka oli enemmän sääntö, kuin poikkeus. On täysin tavallista, että 10km matkaan siellä menee helpostikin se tunti autolla. Tosin näin kolmen lapsen äitinä ruuhkat oli ihan kivojakin. Lapset sai köyttää paikalleen takapenkille tunniksi niin sai hetken levähtää. :D

4.Kompakti
Keskusta on hyvin kompakti ja kaikkialle pystyy sen alueella kävelemään tai pyöräilemään. Liikkuminen on nopeaa ja vaivatonta. Kaupungin toisesta päästä toiseen pääsee tarvittaessa alle tunnissa.

5.Ravintolat
Meillä on hurja määrä loistavia ravintoloita ja ihania kahviloita. Kesän tullessa kaupunkimme suorastaan puhkeaa kukkaan, kun katu- ja merenrantakahvilat avaavat terassinsa. Helsingissä on valtaosa suosikkiravintoloistani: Farang, Gaijin, Ragu sekä Soil & Wine Room nyt muutaman mainitakseni.

6.Julkinen liikenne
Helsingin julkinen liikenne on loistava. En keksi paikkaa Helsingissä, minne ei bussilla tai raitiovaunulla pääsisi. Julkinen liikenne on vielä sen verran siisti ja hyvin hoidettu, että sitä käyttävät kaikki. Toista oli esimerkiksi henkilöautoilun luvatussa kaupungissa – Losissa. Busseja ei siellä esim. edes suositella turvalisuussyistä käyttämään – varsinkaan pimeän laskeuduttua. Hankalaa, sillä kyseisessä kaupungissa ei juuri muuta julksta liikennettä sitten ollutkaan.

7.Meren läheisyys
Parhaita asioita kauniissa kaupungissamme on meren läheisyys. Miten paljon avaruuden tuntua se tuokaan suurkaupunkiin. Viikottain nautin kävelylenkeistä pitkin Helsingin rantakatuja. On rentouttavaa katsella aaltojen lyövän rantakallioihin, ihailla ruotsinlaivojen lipuvan ulapalle ja kuunnella merilintujen laulua.

8.Siisteys
Helsinki on hyvin siisti. Talojen julkisivut on hoidettu, kaupunkin on puhdas ja puistoja on paljon. Ilma on niin raikasta, että voit vetää sitä keuhkot täyteen ja nauttia sen puhtaudesta. Tämä ei ole itsestäänselvyys. Esimerkiksi Shanghain ilmanlaatu on päästöjen vuoksi ajoittain niin huono, että ulkona ei voi liikkua ilman hengityssuojaimia. Pidetäänhän kaunis kaupunkimme yhdessä puhtaana.

9.Neljä vuodenaikaa
Vaikka aurinkoisessa ja lämpimässä Kaliforniassa olikin mukavaa asua, niin nautin kovasti siitä, että Suomessa on neljä vuodenaikaa. Miten paljon ihania erilasia mahdollisuuksia se suokaan Helsingissä asuvalle. Kesällä puistoissamme on paljon ilmasia ulkoilmakonsertteja ja rannat viihdyttävät lapsiperheitä. Syksyn tullen ruska maalaa kaupungin mitä upeimmilla kullan sävyillään. Talvella Koffin puistossa lasketaan pulkkamäkeä ja rautatientorilla luistellaan. Elo ei kylmistäkään kuukaisista huolimatta käy tylsäksi. Helsingillä on monet kauniit kasvot.

10.Sen ihmiset
Ylivoimaisesti parasta Helsingissä on sen ihmiset. Helsinki kansainvälistyy hurjaa vauhtia ja se näkyy ja kuuluu. Päivittäin nään kaupunkikuvassa ystävällisiä suomalaisia näyttämässä pääkaupunkiamme tutkiville turisteille tietä. Osaamme monia kieliä ja olemme hyvin tietoisia tämän hetken maailmasta. Olen ollut havaitsevani, että me suomalaiset olemme paljon rohkeampia, avoimempia ja ystävällisempiä, kuin annamme itsellemme kiitosta. Varsinkin näin kevään lähestyessä ja auringon paistaessa hymy on monella herkässä. Hymyillään enemmän, koska meillä on siihen monta hyvää syytä.

Kuvat / Metti Forssell

30 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Susse

  Tosi kauniit kuvat ja ihana raikas tyyli!

 • Maija M.

  Kyllä, Helsinki on maailman paras kaupunki! <3 Olen nyt opintojen takia asunut reilut kolme vuotta Turussa, mutta ikävä Helsinkiä kohtaan ei ole sammunut, eikä sammu. Onneksi sinne pääsee takaisin, kenties jo vuoden sisällä! Myös minulle Helsingissä on rakkainta meri, upea arkkitehtuuri, maailman kaunein kirkko Tuomiokirkko, hyvä kaupat, ravintolat ja kahvilat. Ja tietysti ne omat paikat, joista vuosien varrella on tullut tärkeitä, kuten vaikka Mustikkamaan ranta ja kalliot meren äärellä. Pitkin rantoja juokseminen on mulle yksi rakkaimmista asioista. Tietysti kaipaan Helsingistä myös toista perhettäni, eli rakkaita ystäviäni. Tässä Turku-vuosien aikana on kovasti harmittanut, ettei spontaaneihin hetkiin ystävien kanssa enää ole ollut mahdollisuutta. Välimatkaa on kuitenkin aika paljon. Yksi hyvä puoli muualla asumisessa on ollut: on päässyt testaamaan Helsingin hotelleja minilomien merkeissä ja se on ollut hauskaa :) Nyt voi sitten suositella hotellejakin esim. ulkomailla asuville ystäville, kun he tulevat Suomessa käymään. Kiitos tästä postauksesta, se oli todellinen oodi kauniille stadille! <3

  • Ah. Niin kauniisti kirjoitit Helsingistä! Monia yhteisiä suosikkeja meillä <3 Toivottavasti pääset pian takaisin, mikäli sydämesi tänne halajaa <3 Sillä aikaa ihania hetkiä opiskelun pariin ja kauniita hetkiä upeaan Turkuun! :)

 • M

  Helsinki tuntuu varmaan aika pieneltä Losin jälkeen :) Mulle iski jo Lontoossa sellainen olo, että nyt oon kyllä niin isossa kaupungissa että ei tarvikaan hetkeen lähteä käymään missään miljoonakaupungissa…

 • Linda

  Olipa ihana hyvänmielen postaus. Sinusta ja blogistasi välityy vasvasti myönteisyys ja positiivisuus.
  Törmäsin sinuun joskus muinoin töideni kautta ja vaikutit niin sydämelliseltä ja muut huomioon ottavalta ihmiseltä ja se sama kuva välittyy kyllä bloginkin kautta.
  Kiitos Hanna mahtavasta ja inspiroivasta blogista.

  • Ihana kuulla, että vaikka tämä blogi periaatteessa hyvin pintapuolinen, niin teksteistä kuitenkin välittyy sitten vähän jotain pintaa syvemmältä! :) Ja voi miten kauniisti sanottu! <3 Kiitos niin kovasti näistä kauniista sanoista, jotka tosin kertovat viellä enemmän sinusta ja hyvyydestäsi <3 Kiitos niin kovin, että olet seuranani!

 • Ems

  Kiva postaus! Enemmän kuitenkin huomiota kiinnitti upeat kuvat! Erityisesti lähikuvat ehkä eri tyylisiä kuin sinulla yleensä, mutta niissä on todella kiva fiilis. Ja kaunis mallikin tietysti :)

  • Kiitos! Ja kuvista menee kiitokset Metille! Oli hänen ensimmäinen kertansa kuvatessaan tällä mun uudella 35mm linssillä niin varmaan siksi erinäköistä? Minusta hän teki ihan hurjan hyvää työtä! :)

 • Ihana hyvän mielen postaus tämä! :) Täytyisi koittaa vielä itsekin keskittyä tuohon hyvistä puolista nauttimiseen, koska onhan täällä Helsingissä paljon ihanaa.

  Itse olen Jyväskylästä kotoisin ja asunut ennen Helsinkiin muuttoa Roomassa ja Turussa. Kyllä silti kaikista eniten sydän vetää takisin järvien rannoille Keski-Suomeen. Toki olen viihtynyt Helsingissä yllättävän hyvin, vaikka ns. “pakon edessä” tänne muutin :D Mutta pitäisi nyt ottaa tästä taas vinkistä vaari ja ottaa ilo vielä enemmän irti tästä elämänvaiheesta, kun täällä pääkaupungissa kaikki mahdollisuudet on auki :)

  • Kyllä se niin vaan on, että veri ja sydän vetää sinne, mistä ne juuret on <3 Se on vain ihanaa. Mutta tosiaan Helsinki on mahtava paikka, mutta minullakin varmasti tämä ruusuinenkuva johtuu osaksi siitä, että juureni ovat vahvasti täällä. <3

 • Tuo kohta kolme sai hymyn huulille :D Kahden pojan äitinä tiedän mitä tarkoitat :D :D

  • Jep! :D Sä tiedät! :D

 • Pauliina

  Mamma senkun paranee , mitä enemmän lapsia ja ikää , siis tekstit ja ulkonäkö!

  • Olet ihana <3 Kiitos niin kovin! <3 Tuntuu kovin vapauttavalta, kun on uskaltanut alkaa kirjottaa ajatuksiaan enemmän tännekin :)

 • Haidi

  Ihanat kuvat ja hyvän tuulinen postaus. Tuli jotenkin super hyvä fiilis :)

  • IHanaa, että postaus ilahdutti <3 Kiitos <3

 • Mä taas en ole millään oppinut ihastumaan Helsinkiin vaikka kuinka haluaisin! Onhan se ihan kiva kaupunki pyörähtää parin päivän ajan (kesällä erityisesti), muttei vielä toistaiseksi ole koskaan harmittanut lähteä takaisin kotiin. Kieltämättä vähän toivon että vielä joskus näkisin saman mitä kaikki Helsinkiä hehkuttavat näkevät!

  • Varmasti osa syy rakkauteeni on se, että olen kotoisin täältä (tai no tästä vierestä pääkaupunkiseudulla), mutta olen asunut Helsingissä ja täältä muutin maailmalle. Kaikkeen liittyy niin paljon rakkaitakin muistoja, että se värittää monta asiaa entistäkin vaaleanpunaisemmaksi kun on paljon vertauskohteita muihin asuinmaihini. Mutta ehkä sinäkin vielä joskus? EHkä häittenne jälkeen? <3 Paljon ihana hetkiä suunnitteluun ja ennen kaikkia ikimuistoista hääpäivää! <3

   • Havfruen

    Niin se kyllä on. Tytön voi viedä Stadista, mutta ei koskaan Stadia tytöstä. Näin minunkin on sanottava, monen, monen Köpiksessa asutun vuoden jälkeen. Helsinki on omansa jo kaikkien lapsuuden ja nuoruuden muistojensa takia. Ja ihanan raikas ja viehättävä kaupunki. Onneksi sinne pääsee kätevästi täältä Köpisestä aika usein ja halvalla (Köpiskään ei ole yhtään hullumpi kaupunki, mutta ne juuret.

    • Kyllä. Se on juurikin näin. Minullakin lapsuuden ja nuoruudessa koettujen hetkien takia niin vahvat tunnejäljet täältä, että tämä on aina kotikaupunkini. Vaikka olen asunut muissakin ihanissa paikoissa (niinkuin sinäkin), mutta juuret on juuret <3

 • Missa

  Hei, olipas kiva postaus. Tuli ihan hyvälle mielelle. :) Mulla olisi miehen synttärit tulossa parin viikon päästä ja ajattelin, että voisin viedä hänet viikonlopuksi Helsinkiin! Mua kiinnostaakin tietää, että millaisen viikonlopun suunnittelisit pariskuntana? Eli mitä myös miehelle antoisaa tekemistä Hesassa on? Onko se luistelu muuten vielä mahdollista näin helmikuussa? :)

  • Ihana kuulla, että ilahdutti! :) Hei mahtavaa! Minun mieheni rakastaa urheilua, joten varmaan veisin hänet katsomaan hänelle mieluista peliä? Myös pieni spa-hemmottelu ilahduttaa karskeintakin miestä! :) Vielä on jää rautatientorilla, joten sinne yksi vaihtoehto. :) Suosittelen sen jälkeen vaikka saunomista Löylyssä ihailemalla samalla auringonlaskua. Aurinko kun laskee aikaisin, niin siitä suuntaisin vielä hyvään ravintolaan syömään tai sitten tosiaan mieluiseen urheilutapahtumaan. Ihanaa yhteistä viikonloppua! :)

 • ” Ilma on niin raikasta, että voit vetää sitä keuhkot täyteen ja nauttia sen puhtaudesta. ” Tätä ikävöin tällä hetkellä ehdottomasti (ystävien ja perheen jälkeen tietysti) kaikkein eniten. Pidin Suomen ihanaa puhdasta ilmaa ennen ihan liian itsestäänselvyytenä..
  Ihana postaus <3

  • No kyllä… Me onneksi olemme saaneet asua paikoissa, missä ilma suhteellisen raikasta, mutta on täällä pohjolassa vaan oma ihana tuoksunsa <3 You know <3

 • Janem

  Ihana postaus! Mun unelma on 8-vuotiaasta asti ollut asua Helsingissä, mutta jotenkin elämä on aina vienyt niin etten ole sinne vielä päässyt asettautumaan:D Mun isot kaupunkikokemukset maailmalla lukeutuu Shanghaihin, Roomaan ja Berliiniin, mutta Helsinki on edelleen lempipaikka maailmassa ❤️ Onneksi sinne hurauttaa kotoolta tunnissa:) Ehkä hassu ajatus, mutta koen että halvempi elintaso omassa kaupungissani mahdollistaa sen, että pystyn nauttimaan Helsingin mahdollisuuksista enemmän kuin silloin kun asuisin siellä:D

  • Sinullakin kokemus Shanghaissa asumisesta, joten tuo ilmanlaatu on varmasti sinullekin iso asia! Ja ah! Rooma on ihana. Roomassa on jo “pikkaisen” Helsingin kanssa kilpailevaa arkkitehtuuria… :D Mutta ihanaa, että sinun on mahdollista myös nauttia kauniista ja rakkaasta Helsingistämme! <3

 • Anonymous

  Ihanasti kirjoitettu <3 ihanaa, että keskityt positiivisiin puoliin! Liian usein suomen kaupunkeja haukutaan vertaamalla muihin maihin.

  • Ihana kuulla, että pidit. Ja vaikea olla arvostamatta Helsinkiä (ja erityisesti Suomea!) kun on nähnyt monia paikkoja. Toki meiltäkin löytyy parannettavaa, mutta lähtökohtaisesti ollaan ihan kärkiasemissa! <3

 • u

  Helsinki on kyllä todella hieno paikka,kovasti aina kehun sitä aina ulkomaalaisille. Vaikka olemmekin turkulaisia mieheni kanssa jotenkin Helsinki houkuttelee kun muutamme takaisin Suomeen :)

  • Ihana kuulla! niin minäkin! Olen kotimaastamme kovin ylpeä. Ja niin on Turkukin kaunis! Mutta ehkä tekin sitten vielä tänne päädytte! <3