CATEGORIES

Naisen asema

9.3.2017

coat ZARA
vest ZARA
shirt &OTHER STORIES
pants LINDEX by MATTHEW WILLIAMSON
shoes AF KLINGBERG
bag CÉLINE
bag charm BALMUIR

“The measure of any society is how it treats its women and girls”
-Michelle Obama

Eilen juhlimme kansainvälistä naistenpäivää. On mieletön rikkaus, että saamme elää maassa, missä naisen asema on niin hyvä, että on vaikea kuvitella aikaa milloin naisilla ei ollut edes äänioikeutta. Ajatus on suorastaan absurdi. Vuonna 1906 Suomi antoi kolmantena maailmassa ja ensimmäisenä Euroopassa naisille äänioikeuden. Olimme edelläkävijöitä. Nykyisin kansainvälisellä naistenpäivällä pyritään yhdistämään kaikkia maailman naisia, jotta ajankohtaiset vaatimukset huomioitaisiin ympäri maailman. Sillä ikävä kyllä meille moni itsestään selvä asia naisen asemasta ei vielä kaikkialla toteudu. Joten kiitollinen olin eilen, mutta niin tänään ja huomennakin, että olen saanut kasvaa maassa, missä nainen voi olla kaikkea sitä, mitä itse haluaakin. Olemme saaneet kasvaa vahvojen naisten ja miesten(!) ympäröimänä ja olen siitä äärimmäisen ylpeä. Vahvan ihmisen ei tarvitse polkea toista alas tunteakseen itsensä vahvaksi. Aidosti vahvat ihmiset nostavat toiset ylös, sillä he tietävät, että yhdessä seisoessa olemme kaikista vahvimpia.

Kuvat / Karoliina Jääskeläinen Valoon Photography

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Iina

  Mulle tuli tosta kuvasta ekana mieleen, että “naisen paikka on ihanan käsilaukun vieressä!” :D Johtuu ehkä siitä että näin ihanan MK:n käsilaukun enkä saa sitä pois mielestä. Kääk!
  Mutta asiaan-meillä on Suomessa moni asia todella hyvin. Viime aikaiset vihapuheet yms. ovat vaan nostaneet karvani pystyyn ja olen miettinyt että toivottavasti emme ota suvaitsevaisuudessa takapakkia…

  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  • Tätä vihapuhetta ja someraivoa meilläkin on ihan liikaa. Toki ongelma on nykyään aika universaali, mutta sellainen tolkuton someraivo joka asiasta alkaa jo väsyttää. Itse olen ihan samaa mieltä. Elämme aikaa, milloin erityisesti pitäisi kuroa erilaisuuksia yhteen eikä suurentaa kuilua välille. Toivottavasti tosiaan jatkamme kehittymistä, emmekä ota takapakkia… Sitä samaa Iina sinulle! :)

 • Be proud, in Switzerland where I live, we got voting rights 1972. Can you believe that, it is nuts! and women are still worth nothing here, no voice no careers. Anyhow, being swedish here is good, but I can tell you I needed to adjust a lot when moving here a couple of years back. Hugs and happy women life!

  Kram fran Zurich //Sofia ( http://www.sofiacm.com )

  • That is unbelievable! Really? The difference is that huge?! Still?! My mom has lived in Zurich for a few year but I haven’t heard this from her (doesn’t live anymore though). Wow. We are lucky indeed. Have a great day and thanks for commenting! :)

 • Erppa

  Ja sitten taas tätä tapahtuu jatkuvasti http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005117782.html?share=b39b7eae296a82892dd54ccb2f7d58d3 .
  Itse valmistun vasta kolmenkympin korvilla jolloin olen juuri tuota “suurta riskiryhmää” ja tiedän että joudun todistelemaan ja perustelemaan työnantajille jollakin tavalla sitä että suunnitelmissani ei ole hankkia lapsia, että olen _yhtä hyvä kuin mies_, koska minusta ei ole vaaraa tuoda kuluja työpaikalle sillä että jään saman tien äitiyslomalle. Vanhempainvapaa tulisi puolittaa ja olla pakollinen myös isille, jotta he olisivat yhtä suuri riski.

  • Ikävä kyllä tämä on tosiaan vielä vahvasti läsnä monella ikäisellämme naisella. Epäkohtia on vielä olemassa, vaikka monessa asiassa olemmekin edelläkävijöitä. Kuinka usein moni raskaana oleva tai siksi toivova panttaa tietoa ilouutisesta viimeiseen asti, ettei esim. ylennys tai muu merkittävä lisä mene ohitse. Joten kyllä – vaikka asia ei lain mukaan saisi vaikuttaa, on realiteetti harmillisesti vielä paikoittain jotain muuta. Mutta asumme kuitenkin yhteiskunnassa, missä meille on mahdollistettu pitkät vanhempainvapaat. Esim monissa muissa Euroopan maissa ei olla kotona muutamaa kuukautta pidempään lapsen syntymän jälkeen. Kaikessa puolensa.

 • Haidi

  Vitsi miten upeat kuvat ja kaunis asu :) ja niin totta tuo mitä kirjoitit, välillä sitä ehkä unohtaa miten onnekas on ollut kun tänne on syntynyt.

  • Suomessa on asiat loppujen lopuksi todella hyvin. Liian usein keskitytään meidän epäkohtiin. Toki niitäkin on, mutta lähtökohtaisesti meillä on asiat todella hyvin.