CATEGORIES

Syksyn suosikkisaappaat

14.9.2017

Syksyn saapuessa on ihana kääriytyä muhkeisiin neuleisiin ja kerroksiin, mutta sen lisäksi syksyn parhaita paloja on minusta ylipolvensaappaat. Ne ihanasti pidentävät kesähameiden ja -mekkojen käyttöaikaa. Ihan kuin lämpimempää vuodenaikaa olisi vielä vähän jäljellä. Viimeiset päivät ovat lämpötilaltaan olleet oleelliset ylipolvensaapasasuihin. Ei ole vielä niin kylmä että tarvitsisi takkia, mutta vähän lämpimempää neuletta on jo hyvä pistää päälle. Paksuun neuleeseen hame tuo keveyttä ja näyttävät ylipolvensaappaat pitävät koivet lämpiminä. Tykkään kun hameen helman ja saappaan välistä pilkahtaa vähän ihoa.

knit PHILOSOPHY
skirt ZARA
boots STUART WEITZMANN
bag YSL

Nämä saappaat ovat jenkkimerkiltä nimeltä Stuart Weitzman (olisi pitänyt muistaa listata edelliseen postaukseen :/ ). Ostin ne muutama vuosi sitten vielä Losissa asuessani. Näyttävästä korosta huolimatta ne ovat erittäin mukavat jalassa. Varsikin pysyy hyvin ylhäällä sidottavan nauhakiinnityksen takia. Kyseistä saapasta saa muutamalla eri korkomallilla – myös matalapohjaisina. Niitä on saatavilla myös lukuisissa eri väreissä – ainakin neljässä sesongista riippuen. Omat suosikkini ovat kuitenkin musta, harmaa (charcoal) ja hiekanbeige (taupe). Kenkäkaapistani löytyy myös mustat matalapohjaiset ylipolvensaappaat kyseiseltä merkiltä, mutta himoitsen mustia vielä samalla korolla kuin näissä harmaissa kaunokaisissa. Liikkeessä minua neuvottiin ottamaan korottomasta mallista puolikokoa pienempi malli kuin normaalisti olen. Normikokoni on ollut 39, mutta kolmen raskauden jälkeen jalkani on hieman muuttunut ja nyt koko 39,5 on sopivampi. Täten matalapohjaisen saappaan koko on minulla 8,5 ja korollisen saappaan koko 9. Ne ovat osoittautuneet loistaviksi valinnoiksi käytössä. Joten jos sinulla on omat ylipolvensaappaat vielä hankinnan alla, suosittelen Stuart Weitzmania merkkinä lämpimästi.

Ideoita ylipolvensaappaiden pukemiseen

Kuvat Metti Forssell

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Johanna

  Upea Hanna taas siellä <3 Ihana neule, mistä tuo on? Ei ole tuttu merkki..

  • Miten ihana sinä olet! Tuo neule on kuusi vuotta vanha ja ostettu Harvey Nicholsista Manchesterista aikanaan kun asuttiin vielä Leedsissä. :/

 • Haidi

  Tämän asun voisin kiskaista omaan kaappiini jos ylipolven kenkien tilalle vaihtaisi nilkkurit :) ylipolven saappaat kyllä sopivat asuun hyvin, mutta itselle eivät oikein istu.

  • Ymmärrän! :) Ei ole kaikkien juttu ja varmuutta tietää mikä on oma juttu ja mikä ei <3

 • Emmi

  Juuri niitä mustia matalia olen ihastellut sun kuvista ja nyt on ehkä pakko laittaa tilaukseen :) Mikä sun kokemus on saappaan varren ympärysmitasta näissä kahdessa mallissa – eroavatko toisistaan kovastikin? Oon ymmärtänyt, että korollisessa mallissa olisi hieman suurempi ympärysmitta kuin matalassa? En ole testannut tätä kenkää koskaan, niin olis kiva, että netistä ostettuna olis kerrasta just oikea koko :)

  • Hei mulla taitaa olla molemmista M ympärys? Olisi ehkä voinut S:kin olla, mutta nuo M:t ovat olleet loistavat sitomistekniikan ansiosta. En edes ostotilanteessa tajunnut, että varren ympäryskin voisi olla eri samassa koossa! Ja siis siinä varressa vissiin sama homma kuin tuossa koossakin!

 • Senttu

  Ihanan harmoninen asu.
  Tulee nyt vähän väärään postaukseen, mutta mitä mieltä olet Lidlin uuden kampanjan vaatteiden koko-merkinnöistä? Siellä kun ei oikein sovitusmahdollisuutta ole, niin olen miettinyt että uskaltaako sen “oman koon” ottaa, vai ovatko niukkaa tai reilua kokoa.

  • Hei minusta ne vastaavat aika hyvin kokoaan! Olen 36-38 koiden väliltä ja minulle koko 36 on aina sopiva, mutta ei 38 liiankaan iso ole… Joten sanoisin kyllä että kaikkien niiden kappaleiden kohdalta mitä olen käyttänyt niin ehdottomasti oman koon uskaltaa ottaa!

 • Linda

  Moikka! Tosi ihana asukokonaisuus! Mitä mieltä oot kannattaako ylipolven saappaita ostaa ihan arki käyttöön lukioon ja sopiiko ne sun mielestä housujen kanssa?

  • Voi ehdottomasti kyllä!! <3